Wargame: Red Dragon

Hot
REVIEWED ON PC  

Στρατηγικές αποφάσεις για συγκρούσεις σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Στρατηγικές αποφάσεις για συγκρούσεις σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Στρατηγικές αποφάσεις για συγκρούσεις σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Το Wargame: Red Dragon αναπτύχθηκε από την Eugen Systems και κυκλοφόρησε από την Focus Home Interactive, κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου 2014. Πρόκειται για τη συνέχεια του Wargame του 2013: AirLand Battle. Το παιχνίδι διαθέτει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή DLC.

Συνεχή DLC και νέες προσθήκες στο οπλοστάσιο
Τα τρία πρώτα δωρεάν DLC προσθέτουν έναν αριθμό χαρτών για πολλούς παίκτες καθώς και μονάδες στις υπάρχουσες παρατάξεις, ενώ το επί πληρωμή DLC προσθέτει εντελώς νέα έθνη που μπορούν να παίξουν. Από τις 20 Μαΐου 2016, οι Ένοπλες Δυνάμεις των Κάτω Χωρών έγιναν ένα playable faction. Μοναδικά ολλανδικά οχήματα, όπως το DAF YP-408 και το DAF YP-104, καθώς και ένα μείγμα βρετανικών, γαλλικών, γερμανικών και αμερικανικών μονάδων έγιναν διαθέσιμα για την Ολλανδία. Στις 23 Ιουνίου 2016, η Eugen Systems ανακοίνωσε ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας θα γίνονταν η δεύτερη διαθέσιμη παράταξη για το παιχνίδι. Ο μοναδικός εξοπλισμός του ισραηλινού στρατού, κυρίως η σειρά αρμάτων Merkava, είναι πλέον διαθέσιμος μαζί με πολλές άλλες ισραηλινές μονάδες.

Με την ανακοίνωση του DLC για τον ισραηλινό στρατό, η Eugen ανακοίνωσε ένα τρίτο DLC με την ονομασία Double Nation Pack: REDS, αυτή τη φορά εισάγοντας τη Γιουγκοσλαβία και τη Φινλανδία ως συμμάχους της ΕΣΣΔ. Αυτό το DLC περιλαμβάνει 186 νέες μονάδες και κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου 2016. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας κυκλοφορίας DLC η Eugen ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου 2021, ένα νέο DLC για τις Νοτιοαφρικανικές Δυνάμεις Άμυνας στο παιχνίδι, προσθέτοντας 90 νέες μονάδες SADF, συμπεριλαμβανομένων 20 ολοκαίνουργιων μοντέλων οχημάτων, καθώς και πολλές νέες παραλλαγές. Αυτό το DLC κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Μια πραγματική απεικόνιση της στρατηγικής οπτικής
Τα Wargame σας δίνουν την δυνατότητα να βιώσετε μια εμπειρία πραγματικής μάχης συνδυάζοντας την στρατηγική με το θέαμα καθώς χειρίζεστε στρατούς σε έδαφος, αέρα και θάλασσα με σκοπό την στρατιωτική υπεροχή. Τα campaigns σας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία στρατηγικών αποφάσεων καθώς αναλαμβάνετε να καθοδηγήσετε τους στρατιώτες σας και τα οχήματα τους προς τη νίκη έναντι διαφόρων εχθρών. Το μέγεθος του χάρτη είναι πραγματικά εντυπωσιακό και με πολλές λεπτομέρειες αν και τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να βλέπετε τα πάντα από ψηλά ώστε να έχετε υπό έλεγχο της μαζικές μάχες που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα. Όπως και σε άλλα πανόμοια games κάθε μονάδα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της και είναι χρήσιμη και αποτελεσματική έναντι μίας αντίπαλης συγκεκριμένης μονάδας γεγονός που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εύκολα.

Αυτό που απαιτείται είναι επίγνωση του περιβάλλοντος γύρω σας και να μπορείτε να ελέγχετε για τυχόν επικίνδυνα μέρη στο πεδίο καθώς ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει μερικά από τα πιο δυνατά και ακριβά οχήματα σας. Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τους αντιπάλους σας θα πρέπει να προβλέψετε τις κινήσεις του και να φροντίσετε όταν βρεθούν οι εχθρικές μονάδες κοντά σας να έχετε έυκαιρη την κατάλληλη μονάδα για την απώθηση της επίθεσης. Τα οχήματα είναι πολύ σημαντικά καθώς σας επιτρέπουν να συνοδεύεται το πεζικό και στην συνέχεια να καθαρίζετε περιοχές με βολές από απόσταση ενώ τα αεροσκάφη πέρα του ότι σας προσφέρουν την δυνατότητα να ελέγχετε τον χάρτη μπορούν να αλλάξουν γρήγορα την δυναμική της σύγκρουσης.

red dragon 1

Υποστήριξη και κάλυψη με σκοπό την νίκη
Το περιβάλλον είναι εντυπωσιακό στο Red Dragon καθώς μπορείτε να καταστρέψετε διάφορα μέρη του χάρτη και να δείτε ακόμα και τα δάση να φλέγονται από τους πυραύλους σας με το πεζικό να κινείτε ώστε να καθαρίσει ότι απέμεινε. Η εντυπωσιακή πλευρά της μάχης παραγκωνίζεται από την ανάγκη να ελέγχετε τον στρατό σας καθώς απαιτείται να κοιτάτε τα πάντα από ψηλά. Οι εντολές σας πρέπει να δοθούν με ακρίβεια και συχνά θα χρειαστεί να εκτελέσετε διάφορες κινήσεις χρησιμοποιώντας το ποντίκι βλέποντας μικρογραφίες των μονάδων σας. Το Red Dragon υπερέχει στον τομέα της στρατηγικής και οι λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της μάχης αποτελούν μία εντυπωσιακή προσθήκη που σε άλλα παρόμοια games παραλείπεται και απλώς αναπαριστούνται οι μονάδες σε έναν χάρτη.

Οι μάχες στην θάλασσα και στον αέρα κλέβουν την παράσταση καθώς οι σύγχρονες ναυμαχίες με πυραύλους είναι εντυπωσιακές και προσφέρουν ενδιαφέρον στην γενικότερη πολεμική εμπειρία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ναυτικές και εναέριες δυνάμεις με σωστό τρόπο ώστε να μην έχετε σημαντικές απώλειες. Για μένα αυτός ο τρόπος ήταν η χρήση τους υποστηρικτικά στο κύριο μέρος της στρατιωτικής δύναμης με στόχο την ενίσχυση της επίθεσης μου. Είναι αρκετά εύκολο να παρασυρθείτε και να ξεκινήσετε επίθεση χωρίς σημαντική υποστήριξη γεγονός που συνήθως καταλήγει στην εξόντωση σημαντικού μέρους της στρατιωτικής σας δύναμης.

red dragon 3

Πραγματικοί στρατοί σε φανταστικές μάχες
Η ιστορία του Red Dragon έχει αρκετό ενδιαφέρον και περιλαμβάνει τους στρατούς των ΗΠΑ και Νότιας Κορέας και οι αποστολές προσφέρουν αρκετή αγωνία ενώ σας κρατάνε σε εγρήγορση. Πρόκειται για υποθετικές συγκρούσεις και δεν υπάρχει ακριβής ιστορική αναφορά όσον αφορά τους πολέμους ωστόσο ελέγχετε πραγματικούς στρατούς. Κάθε στρατός προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό ή καλύτερη τεχνολογική ανάπτυξη.

Οι αιφνιδιαστικές επιθέσεις και η πρόκληση να καταφέρετε να διαπεράσετε την άμυνα του AI είναι κάτι που θα σας κρατήσει αρκετές ώρες στο Red Dragon χωρίς να το καταλάβετε. Αρκετές φορές θα βρείτε μοτίβα στην κίνηση και επίθεση του AΙ και όσο παίζετε θα αποκτήσετε εμπειρία όσον αφορά τι πρέπει να αποφύγετε. Αρκετές φορές οι μάχες ήταν πολύ ευκόλως γιατί το AI άφηνε τις μονάδες χωρίς κάλυψη και υποστήριξη. Απολαυστικό είναι να στήνετε ενέδρες και να περικυκλώνετε τις εχθρικές μονάδες.

Μια ικανοποιητική ηχητική και οπτική εμπειρία
Ο ήχος αλλά και τα γραφικά είναι παραπάνω από ικανοποιητικά καθώς ο συνδυασμός τους δίνει μια μοναδική όψη σε ένα Strategy που θα μπορούσε απλά να συμπεριλάβει έναν χάρτη και μερικές μονάδες να κινούνται σε αυτόν κρατώντας το ίδιο ενδιαφέρον στο gameplay. Προφανώς οι πύραυλοι και οι εναέριες επιθέσεις είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση και από πλευρά γραφικών και ήχου καθώς η καταστροφή γενικότερα στο Red Dragon είναι αυτή που προσφέρει και το περισσότερο θέαμα.

red dragon 4

Ο πόλεμος μέσα από την σκοπιά της τακτικής
Το Red Dragon αποτελεί ένα ξεχωριστό Strategy με πολλά στοιχεία πραγματικών συγκρούσεων το οποίο απαιτεί τακτική και οργάνωση και η αριθμιτική υπεροχή δεν θα φέρει απαραίτητα την νίκη. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η κλίμακα της μάχης και η δυνατότητες που έχετε να χειρίζεστε την επίθεση και την άμυνα της στρατιωτικής σας δύναμης σε διάφορα σημεία στον χάρτη όσο προσπαθείτε να «ξεγελάσετε» τον αντίπαλο και να βρεθείτε σε πλεονεκτική θέση. Κάθε κίνηση στο Red Dragon απαιτεί προσχεδιασμό και σωστή αντίληψη του χώρου στον οποίο βρίσκονται τα στρατεύματα σας. Πολλές φορές θα κληθείτε να επιλέξετε αν χρειαστεί να μετακινηθείτε χωρίς κάλυψη και υποστήριξη και αν η κίνηση σας αξίζει στρατηγικά όσον αφορά την γενικότερη έκβαση της μάχης. Έπαιξα γύρω στις 30 ώρες και αισθάνομαι ότι ακόμα δεν έχω ακουμπήσει ούτε τις μισές από τις δυνατότητες του οπότε πρόκειται για ένα Strategy στο οποίο θα επιστρέψετε πολλές φορές καθώς τα νέα DLC που κυκλοφορούν κατά καιρούς προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Θετικά:
- Πολλές τακτικές δυνατότητες
- Ενδιαφέρον στο gameplay
- Καλό campaign
- Συνεχείς προσθήκες

Αρνητικά:
- Τα γραφικά θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα
- Περιοδικά crashes
- Πρέπει να βλέπετε τις μάχες απο ψηλά συνεχώς
- Το AI είναι πολύ εύκολο κάποιες φορές

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Σενάριο 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.5

Μία ξεχωριστή εμπειρία τακτικού πολέμου και στρατηγικής.

Γιώργος Σκένδρος

NEWS   VIEW ALL

Το Wargame: Red Dragon δωρεάν στο Epic Games Store

[Αρχική δημοσίευση: 25/2/21] Το Wargame: Red Dragon, είναι ένα Strategy multiplayer co-op από την Eugen Systems. Στην περιγραφή του Epic Games Store αναφέρεται ότι το Wargame: Red Dragon συμπεριλαμβά...
Posted (04 Mar 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.5
7.25 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Strategy
Developer: Eugen Systems
Publisher: Focus Home Interactive
Διάθεση: Focus Home Interactive
Players: 1-20
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: WINDOWS XP SP3/WINDOWS VISTA SP2/WINDOWS 7/WINDOWS 8 Επεξεργαστής: AMD/INTEL DUAL-CORE 2.5 GHZ Μνήμη: 2GB RAM Kάρτα Γραφικών: 256 MB 100% DIRECTX 9 και SHADERS 3.0 COMPATIBLE ATI RADEON X1800 GTO/NVIDIA GEFORCE 7600 GT/INTEL HD 3000 OR HIGHER Χώρος στον δίσκο: 20 GB available space
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
3
Forza Horizon 5   (8.8)
7
Gran Turismo 7   (8.3)
9
Chivalry 2   (8)
10
Death's Door   (8)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification