God of War Ragnarök preview

Hot
Ερμής Δερβίσης
God of War Ragnarök preview

God of War Ragnarök preview

Ο χειμώνας αναμένεται βαρύς.

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, το sequel του εκπληκτικού God of War του 2018 είναι επιτέλους στα χέρια μας. Παίζοντας για αρχή το God of War: Ragnarok, μπορούμε να πούμε, ότι μας βάζει απευθείας στα βαθιά. Από τις πρώτες μας εντυπώσεις μας κίνησε το ενδιαφέρον για τη συνέχεια και απλά ανυπομονούμε να μάθουμε που θα μας ταξιδέψει.

god of war ragnarok preview 1

Το Σκανδιναβικό σκηνικό όπου διεξήχθη και η έκδοση του 2018 είναι γνώριμο, όπως και ο γιος του Κράτος, ο Ατρέας, που τον συντροφεύει. Πριν αποφασίσετε να παίξετε το God of War: Ragnarok, σας προτείνουμε να παίξετε πρώτα το God of War του 2018 (σ.σ. το οποίο κυκλοφορεί και σε PC). Για άλλη μια φορά, ο Κράτος έχει οργή την οποία προσπαθεί να μην εξωτερικεύει. To σενάριο διεξάγεται τρία χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι, άρα ο Ατρέας έχει μεγαλώσει, είναι πλέον 14 και με βάση τα όσα είχαμε δει στο πρώτο μέρος, παρότι η ηλικία του μοιάζει μικρή, έχει γίνει πιο δυνατός και ικανός να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

god of war ragnarok preview 2

Στο βασικό gameplay δεν έχουμε ιδιαίτερες διαφορές, πέρα από λεπτομέρειες που όμως είναι εμφανείς. Μία νοσταλγική, θα λέγαμε προσθήκη είναι η χρήση των Blades of Chaos για να σκαρφαλώνουμε τοίχους και να αποφεύγουμε εμπόδια, η οποία μας θύμισε αρκετά τα παλιότερα games της σειράς. Στις μάχες, καθώς είναι νωρίς ακόμα, δεν εντοπίσαμε ιδιαίτερες διαφορές. Το σύστημα μάχης παραμένει το ίδιο εθιστικό και ικανοποιητικό. Τα όπλα μας είναι για μία ακόμη φορά οι αγαπημένες μας λεπίδες και το Leviathan Axe. Φυσικά περιμένουμε να ξεκλειδώσουμε πολλά skills, ρουνικές επιθέσεις αλλά και να κάνουμε αρκετό customize στον εξοπλισμό μας. Το user interface παραμένει αρκετά παρόμοιο χωρίς έντονες αλλαγές και όσοι είχαν παίξει πρόσφατα το God of War δεν θα συναντήσουν εκπλήξεις. Όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε βρίσκονται διακριτικά εντός της οθόνης, χωρίς να ενοχλούν στο μάτι. Τα menus έχουν την ίδια ακριβώς λογική και στην αρχή χρειάζονται λίγο χρόνο για να τα συνηθίσουμε, αλλά είναι αρκετά εύχρηστα. 

Τα γραφικά είναι εκπληκτικά και οι διαφορές με τον προηγούμενο τίτλο παρότι δεν είναι τεράστιες, είναι εμφανείς. Η λεπτομέρεια είναι τεράστια από τις ρυτίδες του Kratos μέχρι τα σημάδια πάνω στο Leviathan Axe. Τα περιβάλλοντα είναι επίσης εκπληκτικά και από την αρχή κιόλας δείχνουν το εξαιρετικό σχεδιασμό τους και την μεγάλη ποικιλία τους. Οι φωτισμοί είναι απλά κορυφαίοι και δεν μας άφησαν κανένα παράπονο. Παρότι παίζουμε μία pre release έκδοση, το παιχνίδι δεν δείχνει να έχει το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα, ούτε bugs ούτε framedrops.

god of war ragnarok preview 3

Το ίδιο ισχύει και για τον ήχο ο οποίος είναι εξαιρετικός. Η μουσική βρίσκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα με το God of War του 2018 και δεν αφήνει κανένα παράπονο. Τα ηχητικά εφέ επιστρέφουν σχεδόν όπως τα γνωρίζουμε, με μικρές διαφορές, όμως δίνουν την αίσθηση ότι ακούγονται αρκετά πιο έντονα. Ο 3D ήχος επίσης δίνει ρέστα.

god of war ragnarok preview 4

Οι πρώτες εντυπώσεις από το God of War Ragnarök είναι απόλυτα θετικές στο gameplay, στον τεχνικό τομέα αλλά και στην ιστορία. Ότι περιμέναμε, η Santa Monica μας το έδωσε και με το παραπάνω, και ακόμα βρισκόμαστε μόλις στις πρώτες ώρες του νέου τίτλου.

Περισσότερα στο αναλυτικό μας review στις 3 Νοεμβρίου.

Το God of War Ragnarök θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PS5 και PS4.

Διαβάστε περισσότερα για το God of War Ragnarök και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 apovag (Level 14) 21/10/2022 22:40
Έχω πωρωθεί από τώρα! Άντε να έρθει η 9η Νοεμβρίου!
#2 Frazzle (Level 20) 22/10/2022 13:35
Περιμένουμε! :lol:

Καλό gaming.
#3 Kadaz (Level 24) 24/10/2022 02:43
Απλά, έλα στην κονσόλα μου :-)