PlayerUnknown's Battlegrounds preview

Hot
PlayerUnknown's Battlegrounds preview

PlayerUnknown's Battlegrounds preview

Η Early Access της ήδη επιτυχημένης Battle Royal εμπειρίας.

Το τελευταίο διάστημα τα MMO FPS/Survival βρίσκονται σε έξαρση δημιουργώντας το νέο genre Battle Royal. Πρόκειται για μια εξέλιξη της κλασικής MMO FPS/Survival συνταγής, που παρέχει γρηγορότερη δράση και απευθύνεται ακόμη περισσότερο στους λάτρεις των online FPS.

Το τελευταίο διάστημα το PlayerUnknown's Battlegrounds έχει καταφέρει να κατακτήσει την online gaming κοινότητα. Αν και βρίσκεται ακόμη σε Early Access, έχει ξεπεράσει ήδη τα τέσσερα εκατομμύρια σε πωλήσεις. Είναι ανάμεσα στα προτεινόμενα παιχνίδια του Twitch, κοντράροντας σε θέαση το Dota 2, το Counter-Strike και το League of Legends. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ανάπτυξης Bluehole, μετά το MMORPG TERA έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, εντυπωσιάζοντας την gaming βιομηχανία. Πολύ απλά διότι δείχνει να προσφέρει ακριβώς αυτό που θέλει το community να παίξει.

Παίξαμε την Early access του PlayerUnknown's Battlegrounds, ενός παιχνιδιού που καταφέρνει... από τα αποδυτήρια κιόλας να κάνει την επιτυχία του. Ας δούμε αναλυτικά όσα έχει να μας προσφέρει και που πιθανόν θα είναι πολύ περισσότερα στην τελική του έκδοση που χρονολογικά τοποθετείται εντός του 2017.

playerunknowns battlegrounds 1

Kάθε γύρος είναι μοναδικός
Στην αρχή κάθε γύρου, έως και 100 παίκτες μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο και όπως πετάτε πάνω από το γιγαντιαίων διαστάσεων νησί που φτάνει τα οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα, πρέπει να πάρετε την κρίσιμη απόφαση για το πότε θα πέσετε, πότε θα ανοίξετε το αλεξίπτωτό σας καθώς και το μέρος που θα προσγειωθείτε. Εφόσον βρεθείτε στο έδαφος, πρέπει αμέσως να ψάξετε για όπλα και πυρομαχικά, εξοπλισμό και αναλώσιμα αντικείμενα. Αφού και ο τελευταίος παίκτης προσγειωθεί, ο επιτρεπτός χώρος στον χάρτη αρχίζει να περιορίζεται, ωθώντας έτσι όλους τους εναπομείναντες παίκτες προς το κέντρο ενός κύκλου (ή θόλου αν προτιμάτε), κάθε φορά διαφορετικού και όσο περνάει ο χρόνος, πιο μικρού. Εάν μείνετε για ώρα έξω από τον κύκλο, σταδιακά χάνετε μέρος της ζωής σας είτε έως ότου πεθάνετε, είτε μέχρι να ξαναμπείτε πάλι μέσα στα νοητά όρια αυτού! Ο παίκτης που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός τελευταίος, κερδίζει τον γύρο. Παρόλο που κάθε γύρος ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο, κάθε φορά εξελίσσεται σε μια καινούργια και μοναδική περιπέτεια.

Εκτός από τον κύκλο που περιορίζει τον χώρο του παιχνιδιού, υπάρχουν και τα red zones. Ένα τυχαίο σημείο στον χάρτη κάθε φορά βομβαρδίζεται, σκοτώνοντας σχεδόν όλους όσους δεν έχουν προλάβει να φύγουν από το red zone ή να καλυφθούν μέσα σε σπίτια. Περιστασιακά το αεροπλάνο περνάει πάλι πάνω από το νησί ρίχνοντας και κάποια care packages που περιέχουν τα καλύτερα όπλα και εξοπλισμό στο παιχνίδι. Στο σημείο που προσγειώνονται, επικρατεί σχεδόν πάντα πανικός καθώς όλοι θέλουν το πολύτιμο loot που περιέχουν.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds είναι ένα απλό μεν, αλλά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας Survival FPS δε. Οι πιθανότητες νίκης σε κάθε γύρο είναι πολύ λίγες, ακόμα και για τους καλύτερους παίκτες καθώς υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες. Για αυτό όταν κάποιος φτάσει στην πολυπόθητη νίκη, πλημμυρίζεται από συναισθήματα ανταμοιβής και χαράς. Όπως και σε άλλα Battle Royale games, έτσι και στο PlayerUnknown's Battlegrounds δίνεται η επιλογή να παίξετε μόνοι σας ή μέχρι και με τρεις ακόμα συμπαίκτες σας. Ενώ ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες, ο τρόπος που παίζεις με μια ομάδα είναι εντελώς διαφορετικός από το να παίζεις μόνος. Χρειάζεται επικοινωνία, συνεργασία και στρατηγική.

Απλός χειρισμός, με ποικιλία στον εξοπλισμό
Τα controls είναι απλά στην εκμάθηση και το looting είναι αρκετά γρήγορο. Μπορείτε να τρέχετε με τον χάρτη ή το inventory ανοιχτό παρόλα αυτά όταν κάνετε reload, δεν μπορείτε να ανοίξετε πόρτες ή να εισέλθετε σε οχήματα. Ταυτόχρονα, όταν γίνεται χρήση κάποιου αναλώσιμου αντικειμένου, δεν μπορείτε να κάνετε καμία άλλη ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε first-person και third-person κάμερα. Η στόχευση είναι αρκετά πιο εύκολη σε πρώτο πρόσωπο, ενώ κατά την μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο, η κάμερα τρίτου προσώπου κρίνεται ως η καλύτερη επιλογή.

playerunknowns battlegrounds 1

Στο PlayerUnknown's Battlegrounds υπάρχουν συνολικά 23 όπλα που χωρίζονται σε επτά κατηγορίες, τέσσερα είδη χειροβομβίδων, τέσσερα melee όπλα, καθώς και 38 attachments. Το gun-play έχει πολύ βάθος, είναι ισορροπημένο και αρκετά διασκεδαστικό. Υπάρχει bullet drop και επτά διαφορετικά είδη πυρομαχικών. Στο damage που θα επιφέρετε παίζουν ρόλο τόσο η κατηγορία του όπλου και τα πυρομαχικά, όσο και η απόστασή σας από τον στόχο. Τα attachments είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε κάθε γύρο. Υπάρχουν διαφορετικά σκόπευτρα, γεμιστήρες, σιγαστήρες αρκετά ακόμα, δίνοντάς σας πολλές επιλογές, ανάλογα βέβαια και με το loot που θα βρείτε.

Ο εξοπλισμός είναι και αυτός μέγιστης σημασίας, με τα σακίδια, τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα να είναι τα πιο κρίσιμα. Τα τρία αυτά είδη εξοπλισμού χωρίζονται σε τρία επίπεδα το καθένα. Όσο μεγαλύτερο το επίπεδο τόση περισσότερη προστασία παρέχουν τα κράνη και τα γιλέκα, ενώ τα σακίδια σας επιτρέπουν να κουβαλάτε περισσότερο loot. Τα διάφορα αναλώσιμα αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε περιλαμβάνουν κουτιά πρώτων βοηθειών, επιδέσμους, παυσίπονα, ενέσεις αδρεναλίνης και ενεργειακά ποτά. Τα συγκεκριμένα consumables κρίνονται πολύ σημαντικά, αφού σας επιτρέπουν να κάνετε heal, το καθένα λιγότερο ή περισσότερο.

playerunknowns battlegrounds 1

Στο PlayerUnknown's Battlegrounds υπάρχουν και διάφορα οχήματα, που βοηθούν στην γρήγορη μετακίνηση των παικτών στον χάρτη. Οι μηχανές, τα αυτοκίνητα ακόμη και οι βάρκες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους παίζουν με παρέα ή για όσους έχουν βρεθεί αρκετά έξω από τον “κύκλο”. Κάνουν όμως πολύ θόρυβο, προδίδοντας την θέση τους σε άλλους παίκτες, που βρίσκονται κοντά.

Τεχνικά άρτιο για Early Access
Στον τομέα τον γραφικών το Battle Royale της Bluehole κρίνεται σχετικά “βαρύ”, εάν αποφασίσετε να παίξετε με όλες τις ρυθμίσεις στο maximum. Σε αυτή την περίπτωση, το foliage και τα shadows έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση των frame rates. Εφόσον αυτές οι δυο ρυθμίσεις κατεβούν στο medium ή στο low, ακόμα και χαμηλότερου budget ή/και παλιότεροι υπολογιστές μπορούν να “τρέξουν” το PlayerUnknown’s Battlegrounds με ικανοποιητικά frames ανά δευτερόλεπτο.

Οι ήχοι του παιχνιδιού είναι εξαιρετικοί και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του κάθε γύρου. Τα βήματα ακούγονται, οι πόρτες σπιτιών κάνουν αρκετό θόρυβο όταν ανοίγουν ή κλείνουν, το reload κάνει και αυτό φασαρία. Οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή στις κινήσεις και τις ενέργειες που κάνετε καθώς άλλοι παίκτες μπορεί να είναι στην περιοχή που βρίσκεστε και μπορεί να σας εντοπίσουν μέσω του ήχου.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη καιρού που μπορούν να επηρεάσουν τον κάθε γύρο. Ημέρα με σύννεφα ή χωρίς, βροχή και ηλιοβασίλεμα, ενώ σε μελλοντικό update θα προστεθεί και η ομίχλη. Τα animations θέλουν ακόμα δουλεία, αλλά μην ξεχνάμε ότι το πόνημα της Bluehole βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του Early Access. Μελλοντικά θα προστεθούν νέα animations μεταξύ άλλων για το σκαρφάλωμα και την γρήγορη έξοδο από παράθυρα σπιτιών. Πέραν κάποιον περιστασιακών glitches και bugs, τα γραφικά, ο ήχος και τα animations του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη.

playerunkowns battlegrounds preview photo 1

Συνάντησα κάποια προβλήματα με την σύνδεση μου στους server του παιχνιδιού, αλλά μετά το patch του Ιουνίου δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε όσους αγοράσετε το παιχνίδι προτείνω να το εγκαταστήσετε σε έναν SSD, καθώς φορτώνει πιο γρήγορα τα assets του παιχνιδιού και δεν χρειάζεται να περιμένετε στα loading screens για πολύ ώρα.

Τι αναμένουμε
Το μέλλον του PlayerUnknown's Battlegrounds φαίνεται γεμάτο με νέο content. Ήδη κάθε μήνα λαμβάνει patches με νέα όπλα, αντικείμενα, εξοπλισμό κτλ. Έχει ανακοινωθεί πως θα προστεθούν νέα animations, άλλοι δυο τουλάχιστον χάρτες και νέα game modes, με το επερχόμενο zombie mode να κλέβει την παράσταση. Στην E3 ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει και στο Xbox One ως exclusive για ένα χρονικό διάστημα αλλά και στο PS4 λίγο αργότερα. Το όνειρο της Bluehole studios είναι το cross-platform play μεταξύ PC και κονσολών και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αυτούς τους δύο κόσμους να “συγκρούονται” στο PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα multiplayer games που έχουμε πιάσει στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια. Έχοντας παίξει αρκετά games που βρίσκονται σε Early Access, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το συγκεκριμένο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Με μια ήδη τεράστια κοινότητα, μελλοντικά updates, νέους χάρτες, όπλα, οχήματα, game modes, κυκλοφορία στο Xbox One και πολλά ακόμα, το Playerunkowns Battlegrounds έχει ότι χρειάζεται για να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα multiplayer games.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2017.

Δείτε τις μέχρι τώρα πληροφορίες και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Παίζετε PUBG; Γράψτε το ID σας εδώ και κάντε μας add.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Divine Raiden (Level 26) 06/07/2017 13:39
O μόνος λόγος που δεν το έχω πάρει ακόμα είναι το κακό Optimization.Αρ γότερα σίγουρα θα το τιμήσω.Κατατοπι στικό preview για όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι.
#2 +1 nickarma (Level 12) 09/07/2017 06:14
Πρέπει να είναι παιχνιδάρα.Απορ ώ πως έχει κάνει 4εκ πωλήσεις και εδώ στη χώρα μας δεν παίζουν πολλοί.
Εμένα το preview με έψησε πάντως. :-)
#3 Zoug (Level 4) 10/07/2017 04:24
Ανεβαινει πολυ γρηγορα το συγκεκριμενο.Θα το παρω μολις παρω και τν αδεια μου.Επαιζα παλια Dayz αλλα με τοσα bugs ειχα ξενερωσει.Εδω φαινεται να ξερουν τι κανουν.
#4 supermario644ever (Level 20) 16/07/2017 11:48
Λόγοι για να το παίξω υπερβολικοί και το preview υπέροχο
Notification