Το PS Vita έκλεισε 10 χρόνια ζωής

Hot
Ερμής Δερβίσης
Το PS Vita έκλεισε 10 χρόνια ζωής

Το PS Vita έκλεισε 10 χρόνια ζωής

Η τελευταία φορητή κονσόλα της Sony. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/12/21] Το PS Vita έκλεισε 10 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του στην Ιαπωνία, στις 17 Δεκεμβρίου του 2011.

Στις υπόλοιπες η φορητή κονσόλα της Sony ήρθε τον Φεβρουάριο του 2012. Το PS Vita ήρθε στην αγορά ως διάδοχος του PSP και ενώ είχε αρκετές πρωτοποριακές ιδέες, τελικά δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε η Sony από το κοινό. Ένα παράδειγμα είναι η OLED οθόνη, πράγμα που μόλις φέτος πρόσθεσε η Nintendo στο Switch.

Μερικοί τίτλοι του PS Vita που ξεχώρισαν είναι τα Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush, Killzone Mercenary, ενώ υπήρξαν και αρκετοί μικρότερης κλίμακας τίτλοι όπως τα Hotline Miami, Rogue Legacy και Papers, Please. Πρόσφατα η Sony ήθελε να κλείσει το PS Store του PS Vita καθώς και του PSP, όμως μετά από πολλά παράπονα από τον κόσμο δεν το έκανε.

[UPDATE: 15/2/22] Το PS Vita της Sony έκλεισε 10 χρόνια ζωής. Κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου 2012 στην Αμερική και μία εβδομάδα αργότερα στην Ευρώπη.

Είχε 512MB RAM, τσιπ γραφικών 128MB κι επεξεργαστή Quad-core ARM Cortex-A9 MPCore. Διέθετε OLED touchscreen, capacitive touchpad και controls εφάμιλλα αυτών ενός χειριστηρίου PlayStation (με δύο analog sticks), με πολύ καλή ποιότητα και ανταπόκριση χειρισμού. Διέθετε μάλιστα και πολύ καλά games, όπως τα Uncharted: Golden Abyss, Rayman Origins, Gravity Rush και Wipeout 2048.

Δυστυχώς η συσκευή δεν πούλησε όσο θα ήθελε η Sony. Υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν 4 εκατομμύρια φορητές κονσόλες μέχρι το τέλος του 2012, ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για 6 εκατομμύρια PS Vita μέχρι το τέλος του 2013.

Διαβάστε περισσότερα για το PS Store του PS Vita και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification