Το Steam Deck θα τρέχει τα anti-cheat BattlEye και Easy anti-cheat

Hot
Ερμής Δερβίσης
Το Steam Deck θα τρέχει τα anti-cheat BattlEye και Easy anti-cheat

Το Steam Deck θα τρέχει τα anti-cheat BattlEye και Easy anti-cheat

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο Twitter.

[Αρχική δημοσίευση: 27/9/21] Η εταιρεία του anti-cheat λογισμικού BattlEye ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ότι θα μπορεί να τρέξει στο Steam Deck.

Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του BattlEye δήλωσε: "Το BattlEye υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό τα Linux και Mac και μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι θα υποστηρίζουμε και το επερχόμενο Steam Deck (μέσω Proton). Θα είναι προαιρετικό και οι developers θα έχουνε την επιλογή να το επιτρέψουν ή όχι". 

[UPDATE: 23/1/22 - Υποστήριξη Easy Anti-Cheat] Η Valve επιβεβαίωσε ότι τα games που χρησιμοποιούν το software Easy Anti-Cheat (EAC) μπορούν πλέον να τρέχουν στο Steam Deck.

Το update, το οποίο απευθύνεται σε developers που φτιάχνουν online games και στο Steam Deck, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα συνεργάστηκε με την Epic για να το κάνει "απλό" για PC games να προσθέσουν υποστήριξη Steam Deck.

Η ανακοίνωση της Valve ανέφερε: "Η ομάδα μας εργάζεται με την Epic για την υποστήριξη Easy Anti-Cheat + Proton τους τελευταίους μήνες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Steam Deck θα υποστηρίξει τα games που τρέχουν το Easy Anti-cheat. Η υποστήριξη είναι πλέον μια απλή διαδικασία και δεν απαιτεί ενημέρωση αρχείων των games παιχνιδιών, εκδόσεις του SDK ή ενσωμάτωση του EOS. Μαζί με το BattlEye update, οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες anti-cheat υποστηρίζονται πλέον εύκολα στο Proton και στο Steam Deck."

Αν και η Valve εξέφρασε σχέδια να κάνει τα games του Easy Anti-Cheat συμβατά αρκετούς μήνες πριν, ορισμένοι developers υποστήριξαν ότι το θέμα ήταν "πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι υποψιαζόταν αρχικά" και μπορεί να μην ήταν δυνατό να γίνει πριν από την κυκλοφορία του Steam Deck. Αλλά τώρα το θέμα διορθώθηκε και ελπίζουμε ότι θα διευκολύνει τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το EAC να μεταφέρουν τα games τους στο Steam Deck. Ορισμένα games που τρέχουν το Easy Anti-Cheat είναι το Halo: The Master Chief Collection, το Rainbow Six Siege και το Fortnite της Epic.

Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες (σ.σ. αρχικά το περιμέναμε τον Φεβρουάριο του 2022, όμως τώρα η Valve θα ανακοινώσει μια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία θα είναι λίγο πιο μετά).

Διαβάστε επίσης ποια games δεν θα μπορούν να τρέξουν στο Steam Deck και συζητήστε για την επερχόμενη κονσόλα της Valve στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification