Inside: Update αφαιρεί το αντι-πειρατικό κλείδωμα Denuvo

Hot
The Zexster
The Zexster

The Zexster  

Against all odds.
 
0.0 ()
1
Inside: Update αφαιρεί το αντι-πειρατικό κλείδωμα Denuvo

Inside: Update αφαιρεί το αντι-πειρατικό κλείδωμα Denuvo

Μία ξαφνική κίνηση που επικροτήθηκε από τους gamers.

Το Denuvo αποτελεί τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο του DRM – Digital Rights Management (Διαχείριση Ψηφιακών Περιορισμών) καθώς αποτρέπει επιτυχημένα οποιαδήποτε μορφή debugging, reverse engineering και παραμετροποίηση εκτελέσιμων αρχείων.

Οι περισσότεροι developers χρησιμοποιούν τη τεχνολογία αυτή για να σταματήσουν την πειρατεία των games τους και έτσι η κίνηση της Playdead να το αφαιρέσει από το Inside στο Steam προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά και χαρά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με τη γνωστοποίηση της είδησης πολλοί fans έσπευσαν να σχολιάσουν θετικά το update και να δώσουν συγχαρητήρια στην εταιρεία.

Μέχρι στιγμής η Playdead δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, αλλά μόλις πρόσφατα το Inside έγινε διαθέσιμο και μέσω της πλατφόρμας GOG, η οποία αντιτάσσεται στη λογική της DRM. Η σχεδόν ταυτόχρονη αφαίρεση του κλειδώματος και της διάθεσης στο GOG, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται και μία πιθανή ερμηνεία είναι "Ορίστε, crackάρετέ με".

Διαβάστε το review του Inside. Συζητήστε τα πάντα σχετικά με αυτό σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kalliniki (Level 18) 24/11/2016 22:26
To Denuvo απλώς καθυστερεί το crackάρισμα του παιχνιδιού. Δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται. Η πειρατεία πάντα θα υπάρχει δεν γίνεται να την εξαφανίσουν ολοσχερώς. Στις κονσόλες νέας γενιάς μπορεί να έχει εξαφανιστεί η πειρατεία μιας και δύσκολα κάποιος πλέον μπορεί να παίξει πειρατικά παιχνίδια αλλά στο pc πάντα θα υπάρχει. Δεν νομίζω να το καταφέρουν.
#2 Miatakias (Level 16) 24/11/2016 22:54
Ρε παιδια το ΙNSIDE εχει σπασει day one και χωρις ανοιχτο steam κτλ , κανονικο σπασιμο.. :D
#3 The Zexster (Level 13) 24/11/2016 23:42
Quoting Miatakias:
Ρε παιδια το ΙNSIDE εχει σπασει day one και χωρις ανοιχτο steam κτλ , κανονικο σπασιμο.. :D

Σαφώς, ελάχιστα δεν είναι σπασμένα και ακόμα και εκεί θέμα χρόνου είναι. Η κίνηση της εταιρείας πάντως, ακόμα και συμβολική, κέντρισε το ενδιαφέρον και τα thumbs-up από αρκετό κόσμο. Το Denuvo απλά έχει αλλάξει λίγο την ισορροπία, καθώς δυσκολεύει αρκετά τη διαδικασία και σε περιπτώσεις τόσο που απλά παραιτούνται από την προσπάθεια και μόνο top-notch crackers τα καταφέρνουν (παραθέτοντας σχόλιο από γνωστή ομάδα για το Denuvo).
#4 ashbringer (Level 25) 25/11/2016 14:06
Μπράβο τους για αυτήν τους την κίνηση.Το κλείδωμα Denuvo όντως έχει δυσκολέψει αρκετούς ώστε να σπάσουν το κλείδωμα και να διαθέσουν τον τίτλο για κατέβασμα.Το ίδιο ισχύει και για κάθε τίτλο που είναι κλειδωμένος με αυτόν τον τρόπο και υπάρχει σίγουρα καθυστέρηση για όλους αυτούς που ασχολούνται με την παραβίαση προστασίας τίτλων διότι το Denuvo είναι ότι καλύτερο μέχρι στιγμής στα κλειδώματα τίτλων.Είναι ευθύνη του καθενός το αν θα κατεβάσει κάποιο torrent πρόγραμμα,ταινί α,παιχνίδι ότι και να είναι αυτό.Είναι ευθύνη όμως και των εταιρειών απο την πλευρά τους προκειμένου να βοηθήσουν να εξαλειφθεί το φαινόμενο της πειρατείας να προσφέρουν τίτλους σε καλύτερες τιμές και να προσφέρουν εννοείται ποιοτικό περιεχόμενο.Με την κρίση και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ας μην κοροιδευόμαστε σχεδόν όλοι κατεβάζουν πειρατικά τα πάντα.
Notification