Super Mario Bros. 3 PC prototype

Hot
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Super Mario Bros. 3 PC prototype

Super Mario Bros. 3 PC prototype

Ένα αντίγραφο του demo του Mario βρέθηκε τυχαία.

[Αρχική Δημοσίευση: 15/12/15] Η id Software είχε αναπτύξει ένα prototype του Super Mario Bros. 3, ευελπιστώντας να πείσει την Nintendo να μεταφέρει τις περιπέτειες του Ιταλού υδραυλικού από το NES στα PC.

Πριν τα Doom γίνουν πραγματικότητα, η id Software έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90 μέσω του δικού της 2D Platform, το Commander Keen. Ο John Romero, συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας ανάπτυξης, στα πλαίσια της 25ης επετείου του Commander Keen, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την πρωτότυπη έκδοση του Super Mario Bros. 3 που είχαν για τα PC που είχαν ολοκληρώσει στις 28 Σεπτεμβρίου 1990.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, το πρωτότυπο port μπορεί να μην είχε τα ίδια ποιοτικά στάνταρ με την αυθεντική έκδοση για το NES, παρόλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της side-scrolling engine της id Software για εκείνη την εποχή. Ο John Romero σχολίασε το γεγονός στο Twitter αναφέροντας: “Η id Software πάντα σεβόταν την Nintendo. Το game designs τους είχε ισχυρή επιρροή και ήταν η Nintendo που έσωσε την βιομηχανία του gaming το 1985”.

[UPDATE: 15/7/21 – Το PC port του Mario της id Software βρέθηκε σε μια στοίβα δίσκων που παραδόθηκε σε μουσείο] Ένα αντίγραφο του demo του Mario εμφανίστηκε σε μια υποβολή στο Strong National Museum of Play, φαινομενικά τυχαία.

Ο επιμελητής παιχνιδιών του μουσείου Andrew Borman λέει στο site Ars Technica ότι ο δίσκος ήταν ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη υποβολή από έναν ανώνυμο προγραμματιστή παιχνιδιών. Αυτός ο προγραμματιστής δεν εργάστηκε πάνω στο demo, αν και το έλαβε "κατά τη διάρκεια της εργασίας του".

Η τεχνολογία Commander Keen της id Software σχεδιάστηκε αρχικά για να φιλοξενήσει μια μεταφορά του Super Mario Bros. 3 για PC, και το 2015, ο John Romero αποκάλυψε πλάνα από την πρωτότυπη δοκιμαστική έκδοση. Η Nintendo δεν το υιοθέτησε, αλλά ήταν μια σημαντική ανακάλυψη όσον αφορά τη μεταφορά ομαλής κύλισης οθόνης σε παιχνίδια PC.

O Andrew Borman δήλωσε: "Δεν ήταν κάτι που περίμενα να δω σε αυτή τη δωρεά, αλλά ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό, έχοντας δει το βίντεο που μοιράστηκε ο Romero το 2015" Ο επιμελητής απεικόνισε τον δίσκο, εκκίνησε το demo και διαπίστωσε ότι ταυτίζεται με το βίντεο του Romero του 2015. Ένα "αρκετά επίπεδο" Level 1-4 υπάρχει επίσης στο demo.

Tο demo θα διατηρηθεί αλλά  δεν υπάρχουν σχέδια να εκτεθεί στο κοινό. Οι ερευνητές είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσβαση σε αυτό, ωστόσο.

Διαβάστε τα reviews των Super Mario Bros 3 και Super Mario Maker, καθώς και τα αντίστοιχα reviews των Doom και των υπολοίπων games με πρωταγωνιστή τον αγαπητό Ιταλό υδραυλικό. Συζητήστε εκτενώς για την Nintendo και το νέο Doom στο forum του GameWorld.

%MCEPASTEBIN%

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 asmilon (Level 26) 15/12/2015 19:57
Πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια απο το παρελθον που αγνοουσα! Η προφανης αντιδραση σε μια τετοια ειδηση ειναι οτι καποιος θα μου εκανε πλακα :)
#2 Mouse (Level 13) 15/12/2015 20:49
Δείχνει κακό port που ευτυχώς δεν κυκλοφόρησε.
Φαντάζομαι η μουσική θα απουσιάζει γιατί...η Nintendo βάραγε copyright strikes πριν το YouTube? Χεχε.
#3 Purified Water (Level 17) 15/12/2015 21:00
Μακάρι να το κάνουν αλλά πιο βελτιωμένο και όχι τόσο μίζερο σαν την έκδοση του nes.
#4 Professor_Severus_Snape (Level 27) 16/12/2015 02:09
Η λογική λέει ότι η id Software δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τη Nintendo ποτέ.
Notification