Η Toys for Bob (Crash Bandicoot) ανεξαρτητοποιείται από την Activision

Hot
Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

Now Playing: Real life (First-Pesron Shooter όσο υπάρχουν Τούρκοι και woke, μετά θα γίνει Action-Adventure)
 
0.0 ()
1
Η Toys for Bob (Crash Bandicoot) ανεξαρτητοποιείται από την Activision

Η Toys for Bob (Crash Bandicoot) ανεξαρτητοποιείται από την Activision

Ωστόσο θέλει ως publisher την Microsoft.

Η Toys for Bob, εταιρεία ανάπτυξης που αποκτήθηκε από την Activision Blizzard, που έχει αναπτύξει τα Skylanders, Crash Bandicoot 4 και τα Spyro remasters, ανακοίνωσε ότι χωρίζει τους δρόμους της με την Activision. Η Toys for Bob θα γίνει ξανά ανεξάρτητη εταιρεία. Λέει επίσης ότι «διερευνά μια πιθανή συνεργασία» απευθείας με την Microsoft καθώς η ανάπτυξη του νέου της video game ξεκινά.

Η Toys for Bob, η οποία ιδρύθηκε το 1989, ξεκίνησε συνεργασία για publishing με την Activision τη δεκαετία του 2000, κάτι που οδήγησε στην εξαγορά της Toys for Bob από την Activision το 2005. Η Toys for Bob ήταν μέρος της Activision Blizzard έκτοτε, αρχικά εργαζόταν για τις τεράστια δημοφιλείς σειρές Skylanders πριν από την ανάπτυξη του remaster του Spyro Reignited Trilogy το 2018 και του Crash Bandicoot 4: It's About Time το 2020. Από τότε, λειτουργεί ως εταιρεία υποστήριξης για το Call of Duty, ενώ κυκλοφόρησε επίσης το Crash Team Rumble το 2023.

Τον Φεβρουάριο, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft με 69 δισεκατομμύρια δολάρια και την επακόλουθη απόφαση να απολύσει 1.900 εργαζομένους στις ομάδες του Xbox της, επιβεβαιώθηκε ότι 86 υπάλληλοι της Toys for Bob είχαν χάσει τη δουλειά τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι το γραφείο της εταιρείας θα κλείσει και ότι το υπόλοιπο προσωπικό θα εργάζεται από το σπίτι. Και σε αυτό το πλαίσιο η Toys for Bob ανακοίνωσε τώρα ότι φεύγει από την Activision για να γίνει ανεξάρτητη.

Η εταιρεία έγραψε σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο site της: «Με τα χρόνια, έχουμε εμπνεύσει αγάπη, χαρά και γέλιο για το παιδί που κρύβεται σε όλους τους gamers. Έχουμε πρωτοστατήσει σε νέες τεχνολογίες IP και hardware στο Skylanders. Καθορίσαμε νέα υψηλά πρότυπα για τα καλύτερα remasters στην κατηγορία τους στο Spyro Reignited Trilogy. Έχουμε φτάσει το Crash Bandicoot σε καινοτόμα, φτάνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα επιτυχίας και αναγνώρισης. Με τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να πάμε την εταιρεία και τα μελλοντικά μας games στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η ευκαιρία μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας ως μία μικρή και ευκίνητη εταιρεία.» Η δήλωση σημείωσε επίσης ότι η Toys for Bob διερευνά μια πιθανή συνεργασία μεταξύ της νέας εταιρείας και της Microsoft, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις πρώτες του μέρες το development του επόμενου νέου game και εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά από το να κάνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις. Η εταιρεία συνέχισε την ανακοίνωσή της γράφοντας: «Οι φίλοι μας στην Activision και τη Microsoft υποστήριξαν εξαιρετικά τη νέα μας κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά ως μέρος του μέλλοντός μας. Έχετε λοιπόν τα κέρατά σας ανοιχτά και τα μάτια σας έξω για περισσότερα νέα».

Όσο για το τι μπορεί να δουλεύει η εταιρεία στη συνέχεια, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, πέρυσι είπε ότι ήθελε να συνεργαστεί με εταιρεία για να φτιάξει remasters από franchise της Activision, ενώ ένα επίσημο tweet τον Ιανουάριο ισχυριζόταν ότι ένα νέο game Spyro βρίσκεται σε development. Το εάν η δήλωση της Toys for Bob για μια συνεχή στενή σχέση με την Activision και τη Microsoft μετά την ανεξαρτησία της σημαίνει ότι μπορεί ακόμα να εμπλακεί σε τέτοια projects, μένει να φανεί.

Διαβάστε για τις 1900 απολύσεις στη Microsoft (που αργότερα έφτασαν τις 2000) και συζητήστε για την ανεξαρτοποίηση της Toys for Bob από την Activision στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification