Απεργία 700 εργαζομένων της Ubisoft στη Γαλλία για τους μισθούς

Hot
Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

Now Playing: Real life (First-Pesron Shooter όσο υπάρχουν Τούρκοι και woke, μετά θα γίνει Action-Adventure)
 
0.0 ()
1
Απεργία 700 εργαζομένων της Ubisoft στη Γαλλία για τους μισθούς

Απεργία 700 εργαζομένων της Ubisoft στη Γαλλία για τους μισθούς

Μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις.

Πάνω από 700 συνδικαλιστές υπάλληλοι της Ubisoft που εργάζονται στη Γαλλία συμμετείχαν σε μια οργανωμένη απεργία μετά την κατάρρευση των ετήσιων διαπραγματεύσεων για τους μισθούς. Η απεργία, που οργανώθηκε από το γαλλικό συνδικάτο εργαζομένων για games, το STJV (Syndicat des Travailleurs et Travailleuses du Jeu Vidéo = Σωματείο εργαζομένων για βιντεοπαιχνίδια), πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στα στούντιο της Ubisoft στο Παρίσι, στο Montpellier, στο Annecy, στη Lyon και στο Bordeaux. Το STJV είχε ξεκινήσει τη δράση του στην αρχή του μήνα, λέγοντας ότι οι ετήσιες διαπραγματεύσεις για τον μισθό είχαν φτάσει σε μια ανεπαρκή ολοκλήρωση.

Το STJV έγραψε σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε τότε: «Τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεωτικές ετήσιες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετά στούντιο της Ubisoft στη Γαλλία και το STJV ήταν προφανώς παρόν. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να βρουν ένα αποδεκτό συμβιβασμό, οι διαπραγματεύσεις χτύπησαν έναν τοίχο». Το STJV κατηγόρησε τη διοίκηση της Ubisoft ότι προσφέρει "budget για αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά", λέγοντας ότι η εταιρεία κρυβόταν πίσω από μια "καθαρά αυθαίρετη πολιτική μείωσης του κόστους". Το STJV έγραψε «Πώς συσχετίζουμε αυτή την περιφρόνηση με τις προτροπές του CEO μας να «αποκτήσουμε ευελιξία και αποτελεσματικότητα»; Πώς θα μπορούσαμε να δεχθούμε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο αυξήσεων όταν η εταιρεία υπερηφανεύεται για ένα δεύτερο τρίμηνο "πολύ πέρα από τις προσδοκίες [μας]", ενώ θέλει να «αποτίσει φόρο τιμής στην εξαιρετική αφοσίωση των ομάδων»; Αυτό το σύστημα ανταμοιβής φαίνεται πολύ κακώς ισορροπημένο σε εμάς. Το ότι μια εταιρεία που συνεχίζει να πραγματοποιεί κέρδη, παρά το πολυελλιπής διοίκηση, αποφασίζει να κάνει τους υπαλλήλους να πληρώσουν για να αυξήσει τα κέρδη της είναι απλώς απαράδεκτο». Το SJV ολοκλήρωσε καλώντας σε απεργία όλα τα studio της Ubisoft στη Γαλλία στις 14 Φεβρουαρίου.

Μετά την απεργία της Τετάρτης, το STJV μοιράστηκε μια ενημέρωση στα social media, γράφοντας ότι «τελείωσε την καταμέτρηση των αριθμών και... σχεδόν 700 εργαζόμενοι της Ubisoft συμμετείχαν στην απεργία σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πικέτα προσελκύσαν πολύ κόσμο και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς τους συναδέλφους από άλλες εταιρείες και τους φοιτητές που ήρθαν να δώσουν τη στήριξή τους, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας θα μας ενώνει πάντα. Το μήνυμα προς τη διοίκηση της Ubisoft είναι εξαιρετικά σαφές, σε μια εταιρεία όπου ο CEO κάποτε περιφερόταν και ισχυριζόταν ότι «όταν έρθει ένα σωματείο στην Ubisoft, θα φύγω» ».

Η απεργιακή δράση αυτής της εβδομάδας ακολουθεί την πρόσφατη κριτική μιας άλλης γαλλικής εταιρείας από το STJV. Σε μια αναφορά που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, το σωματείο κατηγόρησε την Don’t Nod, εταιρεία ανάπτυξης των Banishers: Ghosts of Eden και Jusant για κακοδιαχείριση, λέγοντας: «Σε μια εταιρεία όπου κάθε project ακολουθεί ακανόνιστα ένα άλλο, ο απαιτούμενος χρόνος και το απαιτούμενο μακροπρόθεσμο όραμα για την ευημερία των εργαζομένων εξαφανίζεται». Οι ανησυχίες του STJV για την κακομεταχείριση των εργαζομένων έρχονται σε μια χρονιά που ήταν ήδη καταστροφική για τους εργαζόμενους σε όλη τη gaming βιομηχανία, με τουλάχιστον 6.000 απολύσεις να έχουν ανακοινωθεί από το 2024 που ξεκίνησε - σε σύγκριση με τις 10.500 περικοπές θέσεων εργασίας που έγιναν ολόκληρο το περασμένο έτος.

Διαβάστε για την κατηγορία του STJV κατά της Don't Nod για κακοδιαχείρηση των εργαζομένων της και συζητήστε στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.