Η Embracer Group έκλεισε την Piranha Bytes, εταιρεία ανάπτυξης των Gothic, Risen και Elex

NewHot
Η Embracer Group έκλεισε την Piranha Bytes, εταιρεία ανάπτυξης των Gothic, Risen και Elex

Η Embracer Group έκλεισε την Piranha Bytes, εταιρεία ανάπτυξης των Gothic, Risen και Elex

Δεν βρέθηκε τελικά η λύση για να μείνει ανοιχτή και οι ιδρυτές άνοιξαν νέα εταιρία. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 23/01/24] Η Piranha Bytes, εταιρεία ανάπτυξης των Gothic και Risen, αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ενδέχεται ακόμα και να κλείσει.

Στην ανακοίνωση της στο Twitter ζήτησε από τον κόσμο "να μην την ξεγράψει ακόμα" και ότι "θα κάνει ότι μπορεί" για να βρει συνεργάτη για το επόμενό της project: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε. Είμαστε δημιουργικά μυαλά και υπάρχουν πολλές ιδέες. Θα μείνουμε μαζί, ότι και αν γίνει. Όπως φαίνεται η Embracer Group στην οποία ανήκει δεν την στηρίζει οικονομικά."

Οι φήμες για τις δυσκολίες της Piranha Bytes ξεκίνησαν όταν στο επίσημο sites έμεινε μόνο το λογότυπό της και το επόμενό της project αφαιρέθηκε από την σελίδα χρηματοδότησης της Γερμανικής Κυβέρνησης. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο PC Gamer, ότι αν βρεθεί συνεργάτης για το επόμενό της project θα κλείσει.
Η Piranha Bytes ιδρύθηκε το 1997 και έχει γίνει γνωστή για τις σειρές Gothic Risen και Elex. Το 2019 εξαγοράστηκε από την THQ Nordic, θυγατρική της Embracer Group.

[UPDATE: 09/07/24 – Τελικά η Embracer Group έκλεισε την Piranha Bytes] Παρότι η Embracer Group έψαχνε αγοραστές για την Piranha Bytes, τελικά δεν βρέθηκε κάποιος και την έκλεισε.

Στις αρχές του 2024, η Piranha Bytes είχε αναφέρει ότι ήδη είχε αναγκαστεί να απολύσει κάποιους εργαζομένους της και ότι είχε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Πλέον, σύμφωνα με το Γερμανικό site GameStar, η Piranha Bytes έκλεισε οριστικά τον Ιούνιο και η ιδρυτές της άνοιξαν νέα εταιρία ανάπτυξης.

Η νέα αυτή εταιρία ονομάζεται Pithead Studio και ιδρύθηκε από τους Björn Pankratz και Jennifer Pankratz και όπως η Piranha Bytes θα αφοσιωθούν σε RPGs. Οι ίδιοι αποκάλυψαν την Pithead Studio στο Twitter και στο YouTube και υποσχέθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το κλείσιμο της Piranha Bytes σε μελλοντικά videos.

Διαβάστε περισσότερα για τα προβλήματα της Embracer Group και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification