Η Take-Two Interactive δέχθηκε μήνυση επειδή τα currencies δεν μεταφέρονται από το ένα NBA 2K στο άλλο

Ερμής Δερβίσης
Η Take-Two Interactive δέχθηκε μήνυση επειδή τα currencies δεν μεταφέρονται από το ένα NBA 2K στο άλλο

Η Take-Two Interactive δέχθηκε μήνυση επειδή τα currencies δεν μεταφέρονται από το ένα NBA 2K στο άλλο

Και επειδή χάνονται όταν κλείνουν οι servers τους.

Η Take-Two Interactive δέχθηκε μήνυση, μεταξύ άλλων, επειδή τα currencies δεν μεταφέρονται από το ένα NBA 2K στο άλλο.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον J.A., έναν ανήλικο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά και την μητέρα του ως εκπρόσωπο, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια στις 17 Νοεμβρίου.

Στην αγωγή, οι ετήσιες αθλητικές σειρές της Take-Two και της 2K και συγκεκριμένα τα NBA 2K, WWE 2K και PGA Tour 2K ονομάζονται στη μήνυση επειδή προσφέρουν αναβαθμίσεις εντός του παιχνιδιού που απαιτούν (εικονικό) νόμισμα εντός του παιχνιδιού. Το εικονικό νόμισμα μπορεί να αγοραστεί με πραγματικά χρήματα.

Ωστόσο, όταν η 2K αποσύρει την online λειτουργία, το virtual currency που αγοράστηκε και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, αφαιρείται από τον λογαριασμό κάθε παίκτη χωρίς τρόπο μεταφοράς του σε άλλο παιχνίδι.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι αυτό μετράει ως κλοπή, καθώς το νόμισμα αγοράστηκε με χρήματα. Οι εταιρείες κατηγορούνται επίσης για αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, λόγω του γεγονότος ότι το εικονικό τους νόμισμα μπορεί να «καταστραφεί λόγω της ιδιοτροπίας της 2K Games» - κάτι που φέρεται να μην εξηγήθηκε τη στιγμή της αγοράς.

Η αγωγή επιδιώκει δίκη από ενόρκους "δίκαιη μη νομισματική και νομισματική ελάφρυνση" για οποιονδήποτε χρήστη του οποίου το νόμισμα εντός του παιχνιδιού αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του απ' την 2K από τις 17 Νοεμβρίου 2019 και μετά. Πράγματι όταν τα παλιά games αποσύρονται, τότε το virtual currency που αγοράστηκε θα έπρεπε να μεταφέρεται στα επόμενα games με κάποιο τρόπο.

Στην μήνυση ο παίκτης και η μητέρα του δηλώνουν ότι ο τρόπος που η 2K Games χειρίζεται τα microtransactions είναι "άδικος, παράνομος και άπληστος". Επιπλέον αναγράφεται ότι οι servers ενός NBA 2K κλείνουν όταν κυκλοφορήσουν οι νέες εκδόσεις, όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2022 με το κλείσιμο του ΝΒΑ 2Κ21, αχρηστεύοντας όσα currency έχουν αγοράσει οι παίκτες με πραγματικά χρήματα. Το ίδιο θα γίνει με το NBA 2K22, το οποίο θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπως αναγράφεται στο κουτί του.

Η 2K Games και η Take-Two Interactive ακόμα δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα για το NBA 2K24 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification