Η Unity ζήτησε συγνώμη για την νέα πολιτική της, όπου θα χρέωνε τους developers για κάθε game install

Hot
Ερμής Δερβίσης
Η Unity ζήτησε συγνώμη για την νέα πολιτική της, όπου θα χρέωνε τους developers για κάθε game install

Η Unity ζήτησε συγνώμη για την νέα πολιτική της, όπου θα χρέωνε τους developers για κάθε game install

Ο CEO παραιτήθηκε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/9/23] Η Unity ζήτησε συγνώμη για την νέα πολιτική της, όπου θα χρέωνε τους developers για κάθε game install.

Η ανακοίνωση για την πολιτική αυτή έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου όπου ακολούθησαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις από τους developers για τα προβλήματα που θα προκαλούσε, με παραδείγματα τα charity bundles ή ακόμα και πιθανά install και uninstall που θα έκαναν επίτηδες οι παίκτες. Πέρα από τις αρκετές indie εταιρείες ανάπτυξης, μέχρι και ο Geoff Keighley, παρουσιαστής των The Game Awards και Summer Game Fest, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του. Μέσω ανάρτησή της στο X, η Unity δήλωσε: "Σας ακούσαμε. Ζητούμε συγνώμη για το μπέρδεμα και τον θυμό για την πολιτική που ανακοινώσαμε την Τρίτη. Ακούμε και μιλάμε με τις ομάδες μας, την κοινότητα, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και θα κάνουμε αλλαγές στην πολιτική. Θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω σε λίγες μέρες. Σας ευχαριστούμε για τις ειλικρινείς και κρίσιμες απόψεις σας."

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της Unity μίλησε στους εργαζομένους της και εξετάζει την πιθανότητα να παίρνει μέχρι 4% από τα έσοδα των games, αν βγάζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον οι αριθμοί των installs θα βασίζονται στα δεδομένα των developers και όχι στις μετρήσεις της Unity. Στο ίδιο meeting με τους εργαζομένους, οι ίδιοι ρώτησαν την διοίκηση για το πώς θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των developers με την καταστροφική ανακοίνωση, όπου ο διευθύνων σύμβουλος John Riccitiello δήλωσε: "Δεν πιστεύω ότι υπήρχε περίπτωση όπου τα πράγματα θα εξελιχτεί διαφορετικά. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί αρκετά καλύτερα".

[UPDATE: 10/10/23 - Ο CEO παραιτήθηκε] Ο John Riccitiello, CEO της Unity, παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από τις αντιδράσεις για το νέο μοντέλο monetizing που είχε ανακοινώσει η εταιρεία του...και τελικά το πήρε πίσω. Η Unity θα αρχίσει εντατικές έρευνες για έναν νέο CEO. Ο James M. Whitehurst θα είναι προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι η διαδικασία εύρεσης νέου CEO να ολοκληρωθεί.

Ο Riccitiello δήλωσε: «Ήταν προνόμιο για μένα να ηγούμαι της Unity για σχεδόν μια δεκαετία και να υπηρετώ τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες μας. Όλοι αυτοί συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας». Ο Riccitiello πήγε στη Unity το 2014 και προηγουμένως ήταν CEO της Electronic Arts.

Δείτε την αρχική ανακοίνωση της Unity και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification