2 χρόνια φυλακή και 6.300€ πρόστιμο σε Ιάπωνα για spoiler και gameplay video στο YouTube

NewHot
Ερμής Δερβίσης
2 χρόνια φυλακή και 6.300€ πρόστιμο σε Ιάπωνα για spoiler και gameplay video στο YouTube

2 χρόνια φυλακή και 6.300€ πρόστιμο σε Ιάπωνα για spoiler και gameplay video στο YouTube

Αφορά το STEINS;GATE. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 24/5/23] Ο 52χρονος Ιάπωνας YouTuber Shinobu Yoshida συνελήφθη στην Nagoya της Ιαπωνίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή ανέβασε gameplay video του Visual Novel STEINS;GATE.

Την σύλληψη ανακοίνωσε η οργάνωση Content Overseas Distribution Agancy (CODA), δηλώνοντας ότι ο Ιάπωνας είχε ανεβάσει το βίντεο, το οποίο συμπεριλάμβανε και το τέλος του παιχνιδιού, χωρίς την άδεια της Nitroplus και επιπλέον έλαβε και έσοδα από.

Ο ίδιος YouTuber έχει ανεβάσει και άλλα videos με πνευματικά δικαιώματα, όπως υλικό της anime σειράς STEINS;GATE και του Spy×Family. Η CODA χαρακτηρίζει αυτά τα videos ως γρήγορο περιεχόμενο, τα οποία παρουσιάζουν περιληπτικά και με αφήγηση οποιοδήποτε περιεχόμενο από video games, ταινίες ή σειρές. Σύμφωνα με την CODA, ο Ιάπωνας "ανεβάζει παράνομο υλικό από το 2019 και μάλιστα αφού δέχθηκε παράπονα από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων."

Στην επίσημη δήλωσή της η οργάνωση τόνισε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το gameplay υλικό μόνο για κακόβουλους σκοπούς: "Η κίνηση του να συνδυάσει τις σκηνές ταινίας ενός παιχνιδιού και να τις μοντάρει έτσι ώστε το παιχνίδι να είναι εύκολο να παρουσιαστεί σε σύντομο χρόνο, ή η κίνηση του να ανεβάσει μόνο την τελευταία σκηνή είναι ένα πρόβλημα αυτόν τον καιρό. Η πράξη που έγινε, έγινε επειδή το gameplay video του παιχνιδιού ήταν ένα τρανταχτό παράδειγμα του προαναφερθέντος προβλήματος". Η CODA πιστεύει ότι είναι πρώτη σύλληψη που έγινε ποτέ στην Ιαπωνία που να σχετίζεται με gaming υλικό. Πιθανότατα είναι και η πρώτη στον κόσμο.

[UPDATE: 18/9/23 - 2 χρόνια φυλακή και 6.300 ευρώ πρόστιμο] Ο 52χρονος Ιάπωνας YouTuber Shinobu Yoshida καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ένα εκατομμύριο γιεν (6.300 ευρώ) για το gameplay video του Visual Novel STEINS;GATE που ανέβασε στο YouTube! Απ' ότι φαίνεται το spoiler του τερματισμού του παιχνιδιού δυσαρέστησε πάρα πολύ τους developers που τράβηξαν την υπόθεση μέχρι τα άκρα και αποζημιώθηκαν.

Συζητήστε για αντίστοιχες ειδήσεις στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification