• Ειδήσεις
  • Άλλες ειδήσεις
  • Bill Gates: "Η ανάπτυξη του ΑΙ είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργία των υπολογιστών, του internet και των κινητών"

Bill Gates: "Η ανάπτυξη του ΑΙ είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργία των υπολογιστών, του internet και των κινητών"

Bill Gates: "Η ανάπτυξη του ΑΙ είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργία των υπολογιστών, του internet και των κινητών"

Bill Gates: "Η ανάπτυξη του ΑΙ είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργία των υπολογιστών, του internet και των κινητών"

Το θεωρεί πολύ απαραίτητη τεχνολογία.

Ο Bill Gates δήλωσε σε δημοσίευσή του ότι η ανάπτυξη του ΑΙ είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργία των υπολογιστών, του internet και των κινητών.

Συγκεκριμένα ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι στη ζωή του δύο φορές έχει δει τεχνολογίες που της θεωρεί επαναστατικές. Η πρώτη ήταν το 1980 όπου είδε ένα user interface σε οθόνη: "Πρόκειται για τον πρόγονο όλων των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Windows. Έκατσα με τον άνθρωπο που μου έδειξε το demo, έναν εξαίρετο προγραμματιστή που ονομάζεται Charles Simonyi και αμέσως ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε όλα τα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουν με ένα πρόγραμμα τόσο φιλικό προς το χρήστη." Η δεύτερη περίπτωση ήταν μία βιολογική εξέταση, σύμφωνα με τον Gates.

Στη συνέχεια μίλησε για μία δοκιμασία που έθεσε στην OpenAI, δημιουργό του ChatGPT μέσα στο 2022: Να εκπαιδεύσουν μια τεχνητή νοημοσύνη στα να περάσουν την βιολογική εξέταση Advanced Placement. Η συγκεκριμένη εξέταση δεν είναι απλά η αναπαραγωγή επιστημονικών γεγονότων αλλά τοΑΙ να τα συνθέσει και να σκέφτεται με κρίση τις ερωτήσεις που θα του γίνουν. Ο Gates περίμενε ότι αυτό θα κρατούσε χρόνια, όμως λίγους μήνες μετά, η OpenAI έφερε ένα ΑΙ που είχε απαντήσει σωστά στις 59 από τις 60 ερωτήσεις: "Μόλις είχε αριστεύσει στο τεστ του κάναμε μία μη επιστημονική ερώτηση: "Τι θα έλεγες στον πατέρα ενός άρρωστου παιδιού;" Μας έδωσε μία απάντηση η οποία ήταν πιθανότατα καλύτερη από όλων όσων βρίσκονταν μέσα στο δωμάτιο."

Η Microsoft έκανε επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ChatGPT τον Ιανουάριο του 2023, όμως ο Gates γνώριζε και παρακολουθούσε την συγκεκριμένη τεχνολογία από το 2016 με σκοπό να δει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον κόσμο ειδικά στον οικονομικό τομέα: "Οι βελτιώσεις από το ΑΙ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές στις φτωχές χώρες, όπως συμβαίνουν οι περισσότεροι θάνατοι σε ηλικίες κάτω των 5 ετών. Πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν ένα γιατρό και αυτή το ΑΙ θα βοηθήσεις τους εργαζομένους της υγείας να είναι πιο παραγωγικοί."

Συγκεκριμένα εννοεί πράγματα όπως η γραφειοκρατία, οι σημειώσεις και τα συμπληρώματα εγγράφων που μπορούν να αυτοματοποιηθούν και να ελευθερώνουν περισσότερο χρόνο για τους ασθενείς. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι οι αγορές δεν θα δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες ΑΙ για να βοηθήσουν τους φτωχούς: "Με την σωστή χρηματοδότηση και τις σωστές πολιτικές, οι κυβερνήσεις μπορούν να βεβαιωθούν ότι το ΑΙ θα μειώσει τις ανισότητες. Παρόλο που δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, έχει ενδιαφέρον το να σκεφτούμε το αν το ΑΙ μπορεί να εντοπίσει την ανισότητα και να την εξαλείψει."

Τέλος ο Gates δηλώνει ότι τα μειονεκτήματα του ΑΙ είναι αναμενόμενα και δεκτά: "Είμαι τυχερός που ασχολήθηκα με την επανάσταση των PC και του internet. Είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος για αυτή τη στιγμή. Η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους παντού στο να βελτιώσουν τις ζωές τους. Την ίδια στιγμή ο κόσμος πρέπει να θέσει κανόνες ώστε τα μειονεκτήματα του ΑΙ να σκεπάζονται από τα πλεονεκτήματά της ώστε να μπορούν όλοι να τα χαρούν ασχέτως του τόπου που ζουν ή των χρημάτων που έχουν."

Διαβάστε περισσότερα για το ChatGPT και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification