Κονσόλες PS5 αξίας 5.000 δολαρίων κλάπηκαν από κατάστημα GameStop

Hot
Ερμής Δερβίσης
Κονσόλες PS5 αξίας 5.000 δολαρίων κλάπηκαν από κατάστημα GameStop

Κονσόλες PS5 αξίας 5.000 δολαρίων κλάπηκαν από κατάστημα GameStop

Ο manager απολύθηκε παρότι δεν ήταν παρών.

Πρόσφατα στο Easton της Αμερικής, δύο ληστές μπήκαν σε ένα κατάστημα GameStop και έκλεψαν κονσόλες PS5, συνολικής αξίας 5.000 δολαρίων.

Μία εβδομάδα μετά η GameStop απέλυσε τον επί 13 χρόνια manager του καταστήματος, πράγμα που οδήγησε και άλλους εργαζόμενους να παραιτηθούν ως διαμαρτυρία. Σύμφωνα με την αστυνομία και τις κάμερες ασφαλείας, οι δύο άντρες μπήκαν στο κατάστημα ως πελάτες και ζήτησαν να αγοράσουν ένα PS5. O εργαζόμενος που είχε βάρδια εκείνη τι στιγμή άνοιξε την πόρτα στην κλειδωμένη αποθήκη όπου φυλάσσονταν οι κονσόλες. Οι δύο άντρες τον ακολούθησαν και τον απείλησαν. Παρότι κανείς δεν κρατούσε όπλο που να φαίνεται, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας στο Kotaku, οι άντρες είπαν στον εργαζόμενο να σηκώσει ψηλά τα χέρια του και δεν ότι δεν θα πάθαινε τίποτα αν δεν κουνιόταν. Ο ένας μετέφερε τις κονσόλες έξω από το κατάστημα, ενώ ο άλλος παρακολουθούσε τον εργαζόμενο. Στο τέλος τον έκλεισαν μέσα στην αποθήκη και έφυγαν από το κατάστημα με συνολικά 10 PS5.

Ο manager του καταστήματος, δεν ήταν παρών στο περιστατικό, όμως απολύθηκε μία εβδομάδα αργότερα. Πρώην συνάδελφός του δήλωσε: Ο άνθρωπος ήταν ο πιο αφοσιωμένος και είχε τις καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή. Ένας άλλος δήλωσε: Ο τύπος έκανε τα πάντα για αυτή την εταιρεία. Παρότι ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση, αρκετοί εργαζόμενοι δήλωσαν πως τους είπε ότι η ληστεία ήταν ο λόγος που απολύθηκε. Ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι εργαζόμενοι του καταστήματος παραιτήθηκαν επί τόπου ή έδωσαν διορία δύο εβδομάδων.

Στο Reddit διάφοροι πρώην και νυν εργαζόμενοι υποθέτουν ότι ο manager μπορεί να απολύθηκε και για παραβίαση των διαδικασιών της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ληστείας. Η διαδικασία λέει ότι οι ακριβές κονσόλες πρέπει να έρχονται στο ταμείο και να καταγράφεται το serial number τους, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι η πληρωμή έχει γίνει. Αρκετοί όμως θεωρούν εξωφρενικό που ο manager απολύθηκε για αυτό το γεγονός.Παρά τα προβλήματά του, το GameStop συνεχίζει να απολύει εργαζόμενους, κάθε τρίμηνο παρουσιάζει απογοητευτικά νούμερα πωλήσεων. Επιπλέον από τους εργαζόμενούς του ζητείται συνεχώς να κάνουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα, ακόμα και όταν τα συστήματα της εταιρείας δεν λειτουργούν σωστά σε απλά πράγματα όπως η διαχείριση των προπαραγγελειών.

Διαβάστε περισσότερα για το GameStop και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification