Η Take-Two έστειλε αξίωση DMCA σε mods των Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2 και Mafia VR

Η Take-Two έστειλε αξίωση DMCA σε mods των Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2 και Mafia VR

Η Take-Two έστειλε αξίωση DMCA σε mods των Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2 και Mafia VR

Ζητάει να αφαιρεθούν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Η μητρική εταιρεία της Rockstar, Take-Two Interactive, έστειλε μια αξίωση DMCA στον modder που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία VR mods των Grand Theft Auto 5, του Red Dead Redemption 2 και της Mafia τριλογίας.

Ο Modder Luke Ross εξήγησε:” Απαιτούν να αφαιρέσω όλα τα έργα τους που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από τη σελίδα μου στο Patreon. Καμία από τις τροποποιήσεις μου δεν έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό που ανήκει στην Take-Two Interactive Software και οι τροποποιήσεις δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τα παιχνίδια τους, ούτε αποτελούν μέσο εκμετάλλευσης των περιουσιακών στοιχείων της Take-Two Interactive Software".

Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να κατεβάσετε το VR mod για το Grand Theft Auto 5, ενώ τα mods του Luke για την τριλογία Mafia και το Red Dead Redemption 2 είναι υπό ανάπτυξη και μπορούν να αποκτηθούν μόνο με εγγραφή στο Patreon του. Ο Luke είπε πρόσφατα ότι κερδίζει πάνω από 20.000 $ το μήνα από τους υποστηρικτές του στο Patreon, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πρωτότυπα build των VR mods του και όχι μόνο για παιχνίδια Rockstar, αλλά και για τα Horizon Zero Dawn, Dark Souls: Remastered, Cyberpunk 2077 και Elden Ring.

Η ειδοποίηση DMCA δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με το αν ο Luke βγάζει χρήματα από τα mods του, ωστόσο, απλώς απαιτεί την αφαίρεση έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα αντί να του πάρει τα έσοδα. O Luke δήλωσε, “αυτό κατατέθηκε ως ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων και όχι ως θέμα αδειοδότησης, επομένως το κίνητρο για το αίτημα δεν φαίνεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι εμπλέκονται χρήματα”.

Σε μια ενημέρωση στην αρχική ανάρτηση, ο Luke εξήγησε ότι προσπαθεί να συζητήσει απευθείας με την Take-Two, λέγοντας: “Το Patreon προσφέρθηκε να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία άμεση επικοινωνία. Είμαι ευγνώμων για αυτό και ελπίζω ότι η προσπάθεια θα πετύχει και θα οδηγήσει σε μια θετική λύση, γιατί είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι αυτό που κάνουμε δεν μπορεί να βλάψει με κανέναν τρόπο την Take-Two”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Take-Two χρησιμοποίησε DMCA αξιώσεις για να ‘κατεβάσει’ mods του Grand Theft Auto. Και όπως οι προηγούμενες αξιώσεις τροφοδότησαν φήμες για remaster της Grand Theft Auto Τριλογίας, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Rockstar Games εργάζεται σε δικές της VR εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών. Ο κόσμος φάνηκε να απολαμβάνει το LA Noire: The VR Case Files και μια VR έκδοση του Grand Theft Auto: San Andreas ανακοινώθηκε στο Meta Quest 2 το 2021, αν και δεν έχουμε ακούσει περισσότερα για αυτό από τότε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ειδήσεις για την Rockstar Games καθώς και να συζητήσετε για το Grand Theft Auto 5 στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification