Το Netflix αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης Next Games

Το Netflix αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης Next Games

Το Netflix αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης Next Games

Σκοπός είναι να δημιουργήσει games "παγκόσμιας κλάσης".

Το Netflix αγόρασε άλλη μια εταιρεία ανάπτυξης για να δημιουργήσει games "παγκόσμιας κλάσης".

Το Netflix απέκτησε την Next Games με έδρα το Ελσίνκι. Η εξαγορά δεν αποτελεί απόλυτη έκπληξη, καθώς το Netflix σχεδιάζει να ασχοληθεί περισσότερο με τον χώρο των games και έχει ήδη συνεργαστεί με την Next Games στο Stranger Things: Puzzle Tales. Αυτή είναι η τελευταία εξαγορά από το Netflix, μετά την αγορά του στούντιο Oxenfree Night School το 2021. Το Netflix καταβάλλει 65 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Next Games που βρίσκονται σε κυκλοφορία, εν αναμονή των τυπικών όρων ολοκλήρωσης. Η συμφωνία πάντως θα πρέπει να περάσει, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Next Games την έχει ήδη εγκρίνει ομόφωνα. Ο επικεφαλής της Netflix για τα games, Mike Verdu, δήλωσε ότι η Next Games έχει "ισχυρό ιστορικό" και "σταθερές επιχειρησιακές δυνατότητες" αλλά η αγορά της Next Games ήταν μια γεωγραφική σκέψη, δήλωσε ο Verdu, περιγράφοντας την ευρωπαϊκή αγορά ως "στρατηγική περιοχή και βασική αγορά ταλέντων".

O Mike Verdu δήλωσε: "Αν και μόλις αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τα games, είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Next Games θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα portfolio games παγκόσμιας κλάσης που θα ενθουσιάσει τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο". Η Next Games ιδρύθηκε το 2013 και στο τέλος του 2021 απασχολούσε 120 υπαλλήλους και εκτός από το Stranger Things: Puzzle Tales, δημιούργησε τα The Walking Dead: Our World και The Walking Dead: No Man's Land, τα οποία βασίζονται στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά ζόμπι του AMC.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Next Games, Teemu Huuhtanen, δήλωσε: "Η ένωση των δυνάμεών μας με τη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο, το Netflix, αποτελεί μια ευκαιρία για μια λογική και συναρπαστική συνέχεια της στρατηγικής μας να δημιουργούμε διαδραστικές εμπειρίες για να τις απολαμβάνει ο κόσμος. Η στενή συνεργασία μας με το Netflix στο Stranger Things: Puzzle Tales έχει ήδη αποδείξει ότι μαζί δημιουργούμε μια ισχυρή συνεργασία. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανεβάσουμε επίπεδο το στούντιο σε όλα τα μέτωπα και να συνεχίσουμε μαζί την αποστολή μας". Το Netflix προσφέρει πλέον games μέσα από την εφαρμογή Netflix τα οποία δεν κοστίζουν κάτι επιπλέον, αν και το Netflix μόλις πρόσφατα αύξησε τις τιμές συνδρομής.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την είσοδο του Netflix στο gaming και συζητήστε για το νέο αυτό project στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification