Ένας 60χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά απο επίθεση swatting στο σπίτι του

Hot
Ένας 60χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά απο επίθεση swatting στο σπίτι του

Ένας 60χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά απο επίθεση swatting στο σπίτι του

Ένας ανήλικος από το Ηνωμένο Βασίλειο υπεύθυνος για την επίθεση.

Ένας 60χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά απο swatting στο σπίτι του για το handle του στο Twitter.

Τον Απρίλιο του 2020, ένας 60χρονος άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης swatting: όπου οι δράστες τηλεφωνούν στις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ με ψεύτικες πληροφορίες, ελπίζοντας να υποκινήσουν ένοπλη αντίδραση στην τοποθεσία του θύματός τους. O Mark Herring αφού παραδόθηκε στην αστυνομία που περικύκλωσε το σπίτι του, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε λίγο αργότερα.

Ένα νέο ρεπορτάζ του

ρίχνει φως στις συνθήκες αυτού του περιστατικού και στους ασήμαντους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτό. Ο Mark Herring είχε γίνει στόχος ανηλίκων εξαιτίας του handle του στο Twitter @Tennessee, το οποίο θεωρούνταν πολύτιμο handle. Προφανώς ήταν ένας από τους πολλούς που στοχοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Ο γιος του Mark Herring είπε ότι ξεκίνησε όταν "οι γείτονες τηλεφώνησαν και είπαν: "Υπάρχει παντού αστυνομία και πιστεύουν ότι ένας άνδρας σκότωσε μια γυναίκα και βρίσκεται στην ιδιοκτησία σας, πρέπει να καλυφθείτε". H κόρη του Mark Herring δήλωσε: "Βγήκε από το σπίτι με ένα όπλο, επειδή άκουσε ότι κάποιος ήταν στην ιδιοκτησία του. Βλέπει όλους αυτούς τους αστυνομικούς γύρω του και τον ρωτούν αν είναι ο Mark Herring και του ζητούν να σηκώσει τα χέρια ψηλά, οπότε πετάει το όπλο μακριά του για να δείξει ότι δεν αποτελεί απειλή και [σηκώνει] τα χέρια ψηλά".

Ο Mark Herring υπέστη στη συνέχεια καρδιακή προσβολή και πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα. Η σύζυγός του λέει ότι ήταν "τρομαγμένος μέχρι θανάτου". H οικογένεια έμαθε για τον Shane Sonderman, τον ανήλικο που είχε στοχοποιήσει τον Μark Herring και ήταν υπεύθυνος για την επίθεση μήνες αργότερα.

Η Corinna Fitch, κόρη του θύματος, δήλωσε: "Ήταν από το Τενεσί. Είναι αυτός που συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες μας, τη διεύθυνσή μου, τη διεύθυνση της αδελφής μου, της μητέρας μου, της μητέρας αδελφής μου, και τις έβαλε σε ένα κανάλι στο Discord, το οποίο είναι ένα φόρουμ συνομιλίας για games. Στη συνέχεια ένα παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το τηλεφώνημα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του πατέρα μου". Αυτό ήταν προφανώς μια τακτική εκφοβισμού για να πιέσει τον Μark Herring να παραδώσει το twitter handle Tennessee.

Ο ανήλικος στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ή να εκδοθεί. Το κατηγορητήριο του ομοσπονδιακού σώματος ενόρκων κατά του Sonderman, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, αναφέρει έξι θύματα. Ο Mark Herring ήταν ο μόνος που πέθανε.

Ο Shane Sonderman αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων, το οποίο η οικογένεια Herring θεωρεί ανεπαρκές και δηλώνουν: "Δεν άλλαξες μόνο τη ζωή αυτού του ενός ανθρώπου, αλλά έκανες μια αλυσιδωτή επίδραση. Πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό. Τρεις ή τέσσερις χιλιάδες δολάρια. Σαν πενταροδεκάρες σε σύγκριση με μια ζωή".

Διαβάστε για τον YouTuber Drift0r που δήλωσε ότι παραλίγο να πεθάνει από swatting και συζητήστε για το συμβάν στο αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification