Δέχθηκε πρόστιμο 3.630 ευρώ για τα likes του στο Facebook

Hot
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Δέχθηκε πρόστιμο 3.630 ευρώ για τα likes του στο Facebook

Δέχθηκε πρόστιμο 3.630 ευρώ για τα likes του στο Facebook

Έκανε like σε απόψεις περί ρατσισμού και... το πλήρωσε ακριβά.

Σύμφωνα με το CNN, ένας χρήστης του Facebook δέχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά πρόστιμο ύψους περίπου 3.633 ευρώ (4.100 δολάρια) για likes που έκανε σε posts στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Ενώ εμείς φοβόμαστε να βάλουμε... καρδούλες σε φωτογραφίες για να μην φάμε παντόφλα από το έτερόν μας ήμισυ, δικαστήριο της Ελβετίας στην Ζυρίχη επέβαλε πρόστιμο σε έναν χρήστη του Facebook, επειδή ο ίδιος έκανε like σε posts τρίτου. Τα posts αυτά έγιναν σε κάποιον που κατηγορούσαν έναν ακτιβιστή δικαιωμάτων των ζώων για ρατσισμό, φασισμό και αντισημιτισμό.

Ο συγκεκριμένος χρήστης (η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη) τιμωρήθηκε από το δικαστήριο διότι με τα likes του, σύμφωνα με την απόφαση που βγήκε κατά του, υιοθετούσε τις απόψεις του άλλου προσώπου ως δικές του. Από την στιγμή κιόλας που δεν μπορούσε να αποδείξει το αντίθετο, του υπεβλήθη το πρόστιμο των 3633 ευρώ. Από την πλευρά του το Facebook, απέφυγε να σχολιάσει το παραπάνω γεγονός, αναφέροντας μόνο ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει άμεση σχέση με τα όσα συνέβησαν.

Προσοχή στα likes λοιπόν γιατί... κοστίζουν. Εσείς θεωρείτε σωστή την απόφαση του δικαστηρίου;

Διαβάστε επίσης για το... συνεργατικό livestreaming μέσω του Facebook και συζητήστε για το δημοφιλές social network στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 RipAndTear (Level 7) 04/06/2017 21:14
Αστυνομία σκέψης... Τρομοκρατικη απόφαση καθαρά.
#2 +3 Dovahkiin (Level 22) 04/06/2017 21:33
Ανούσια και υπερβολική η απόφαση αυτή. Το πολύ πολύ να πήρε το "μάθημά του" και να μην ξανακάνει likes σε αντίστοιχα posts, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Άρα, ποιο το νόημα?
#3 +2 ashbringer (Level 25) 05/06/2017 11:08
Δεν πέτυχαν απολύτως τίποτα με αυτό.Έριξαν ένα πρόστιμο το οποίο δεν είχε καμιά ουσία και κανένα αποτέλεσμα.Ας κοιτάξουν να ασχοληθούν με πιο σημαντικά πράγματα όπως ας πούμε δημοσιεύσεις που έχουν σχέση με απειλές και τρομοκρατία.
Notification