• Ειδήσεις
  • FPS
  • Half-Life: Ο Gabe Newell μιλάει για το πώς η Valve πήρε αποφάσεις για να κάνει διασκεδαστικό τον λοστό

Half-Life: Ο Gabe Newell μιλάει για το πώς η Valve πήρε αποφάσεις για να κάνει διασκεδαστικό τον λοστό

Ερμής Δερβίσης
Half-Life: Ο Gabe Newell μιλάει για το πώς η Valve πήρε αποφάσεις για να κάνει διασκεδαστικό τον λοστό

Half-Life: Ο Gabe Newell μιλάει για το πώς η Valve πήρε αποφάσεις για να κάνει διασκεδαστικό τον λοστό

Οι developers έτρεχαν και βαρούσαν τοίχους.

Στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε η Valve για να γιορτάσει τα 25 χρόνια του Half-Life, ο Gabe Newell μιλάει για τις αποφάσεις που είχε πάρει η ομάδα για να κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.

Συγκεκριμένα ο Newell είπε: "Ξέραμε ότι ο στόχος μας ήταν να δούμε σε τι βαθμό το παιχνίδι αναγνωρίζει και αντιδράει στις επιλογές και τις πράξεις των παικτών. Στις επιστήμες συμπεριφοράς θα μιλούσαμε για το τι είναι η ωθήσεις και πιο το πρόγραμμά τους. Τότε ήταν ένας χρήσιμος τρόπος για να παίρνουμε αποφάσεις". Μερικές από αυτές τις αποφάσεις, όπως δήλωσε ο Newell ήταν οι marines να τρέχουν μακριά όταν κέρδιζε ο παίκτες και να υπάρχουν τρύπες στους τοίχους όταν τους πυροβολούσατε. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για τον Newell και δήλωσε ότι αν δεν υπήρχαν οι τρύπες "θα ένιωθε ότι ο τοίχος τον αγνοεί."

Όταν σχεδίαζαν το melee όπλο, τελικά κατέληξαν με ένα το οποίο θα έσπαγε κλουβιά και θα έκανε έναν ικανοποιητικό ήχο όταν χτύπαγε τον τοίχο: "Πάμε πάλι στην θεωρία της διασκέδασης. Απλά τρέχαμε σαν ηλίθιοι και βαράγαμε τον τοίχο. Είναι περίεργο να το σκεφτόμαστε τώρα, αλλά τότε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό το να μπορούμε να χτυπάμε τοίχους. Ήταν ένα παράδειγμα, όπου ένας παράγοντας της διασκέδασης ήταν τόσο σημαντικός για πολλές αποφάσεις. Όταν θέλεις να χτυπήσεις έναν τοίχο, ο λοστός είναι το πιο προφανές αντικείμενο για να το κάνεις."

Διαβάστε περισσότερα για την 25η επέτειο του Half-Life και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification