• Ειδήσεις
  • FPS
  • Η Activision αποκάλυψε ένα νέο anti-cheat για τα Call of Duty: Vanguard και Warzone

Η Activision αποκάλυψε ένα νέο anti-cheat για τα Call of Duty: Vanguard και Warzone

Hot
Η Activision αποκάλυψε ένα νέο anti-cheat για τα Call of Duty: Vanguard και Warzone

Η Activision αποκάλυψε ένα νέο anti-cheat για τα Call of Duty: Vanguard και Warzone

Η διαρροή του κώδικα έγινε εσκεμμένα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/10/21] Η Activision δημοσίευσε ένα αινιγματικό μήνυμα για όσους χρησιμοποιούν cheats στο Call of Duty, υπονοώντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και προειδοποιώντας απειλητικά ότι “σύντομα θα καταλάβουν τι εννοούμε”.

Η Activision δήλωσε: “Αγαπητοί cheaters, αγαπάμε τα games. Είναι το πάθος μας. Είναι τιμή μας να φτιάχνουμε games για τους καλύτερους fans στον κόσμο. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά δεσμευόμαστε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για τους developers μας, για τους fans και κυρίως για τους παίκτες Call of Duty παγκοσμίως”.

Είναι ένα κάπως γλυκανάλατο μήνυμα. Από τη μία, είναι μάλλον απίθανο οι cheaters να ενδιαφέρονται για το πάθος της Activision ή των διάφορων στούντιο που της ανήκουν για τα games και είναι περίεργο οι fans να κατατάσσονται χωριστά από τους παίκτες του Call of Duty. Το μήνυμα μάλλον στοχεύει στην ενίσχυση του ηθικού των fans που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα μέτρα της Activision ενάντια στο cheating τους τελευταίους μήνες. Το τρέιλερ του Warzone:

Αλλά το σημαντικό είναι η κατάληξη του μηνύματος: “Οι cheaters δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν έχουμε ανοχή για τους cheaters και σε λίγο θα καταλάβετε τι εννοούμε”. Οι αντιδράσεις στο tweet είναι κατά κύριο λόγο θετικές, αν και ορισμένοι fans παραμένουν σκεπτικοί. Η αντίδραση τους στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι το Call of Duty: Warzone γέμισε με cheaters από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, παρότι υπήρξαν τεράστια κύματα ban. Ένας cheater απεδείχθη τόσο απροκάλυπτος, ώστε έγινε αθέλητα πρωταγωνιστής μίας καμπάνιας ενάντια στο cheating ενόσω βρισκόταν επί το έργον. Το επόμενο Call of Duty, με τίτλο Vanguard, θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι cheaters ήδη προσφέρουν πακέτα “δια βίου πρόσβασης” στα hacks που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Το Battlefield 2042, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου, έχει τα ίδια προβλήματα. Υπάρχουν παντού cheaters και η αδυναμία καλοπροαίρετων developers να τους αντιμετωπίσουν είναι πασιφανής. Ξέρουμε ότι το νέο σύστημα anti-cheat δεν θα έρθει πριν την κυκλοφορία του Vanguard, οπότε τι θα συμβεί στο κοντινότερο μέλλον; Θα μας μείνει μόνο μία ασαφής υπόσχεση για εντονότερες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο η οποία ενδεχομένως θα μετατραπεί σε νέο κύμα ban ή μήπως η Activision έχει κάποιον άσσο στο μανίκι;

[UPDATE: 14/10/21 - Νέο anti-cheat software] Η Activision ανακοίνωσε ένα νέο anti-cheat software για τα Call of Duty: Vanguard και Warzone.

Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Riccochet Anti-Cheat και θα είναι "μια πολύπλευρη προσέγγιση για την καταπολέμηση του cheating, που περιλαμβάνει νέα εργαλεία από τον server που παρακολουθούν τα analytics για τον εντοπισμό της απάτης, βελτιωμένες διαδικασίες έρευνας για την εξάλειψη των cheaters, ενημερώσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας του λογαριασμού και πολλά άλλα."

Το νέο αυτό σύστημα θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου, μαζί με το Call of Duty: Vanguard, ενώ θα ενεργοποιηθεί και με τον χάρτη Pacific στο Call of Duty: Warzone Επιπλέον, θα υπάρχει ένας PC kernel-level driver, που αναπτύχθηκε από τους developers για το Call of Duty και θα έρθει επίσης στο update του Pacific map του Call of Duty: Warzone και μετά στο Vanguard. Με τον driver αυτόν η Activision θα ανιχνεύει πιο εύκολα τους cheaters και θα ενισχύσει την ασφάλεια των servers της. Θα ελέγχει το software και τις εφαρμογές που θα αλληλεπιδρούν και θα διαχειρίζονται το Call of Duty: Warzone, δίνοντας στην ομάδα καταπολέμησης των cheaters περισσότερα δεδομένα.

Θα υπάρξει αμφισβήτηση για την εφαρμογή του νέου συστήματος anti-cheat, μιας και το kernel είναι ο πυρήνας του λειτουργικού συστήματος ενός PC και οι kernel-level drivers δίνουν την μέγιστη δυνατή πρόσβαση στο PC ενός παίκτη, κάτι που μπορεί από κάποιους να θεωρηθεί παράτυπο. Θα απαιτείται πάντως για να παίξετε Call of Duty: Warzone.

Πάντως, η Activision δήλωσε ότι ο driver Θα ενεργοποιείται μόνο όταν θα παίζετε Call of Duty: Warzone και θα κλείνει όταν κλείνετε το παιχνίδι. Επίσης, θα επιβλέπει και θα αναφέρει δραστηριότητα που θα σχετίζεται μόνο για το Call of Duty. Συν τις άλλοις, το Ricochet θα υποστηριχθεί και από αλγόριθμους machine learning, που θα ανιχνεύουν συνήθεις συμπεριφορές των cheaters ή των bots τους. Οι παίκτες θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα.

[UPDATE 2: 15/10/21 - Το νέο λογισμικό anti-cheat διέρρευσε] Η Activision πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε το Ricochet για το Call of Duty, ένα νέο λογισμικό anti-cheat για το Call of Duty: Warzone και Vanguard. Με το νέο αυτό λογισμικό, οι developers του Call of Duty θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν το cheating με καλύτερο τρόπο, όμως φαίνεται ότι το εγχείρημα αυτό δεν ξεκίνησε καλά.

Σύμφωνα με το Anti-Cheat Police Department, αρκετές αναφορές δηλώνουν ότι το kernel driver του Ricochet έχει διαρρεύσει. Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, οι εταιρείες που πουλάνε cheats για το Call of Duty ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν reverse engineering. Το Anti-Cheat Police Department δημοσίευσε screenshots από το ανώνυμο forum στο οποίο διέρρευσε το kernel και στα screenshots αυτά φαίνεται στο kernel η ψηφιακή υπογραφή της Activision.

 

Υπάρχει η πιθανότητα η διαρροή αυτή να έγινε εσκεμμένα ώστε οι developers του Ricochet να δοκιμάσουν την αποδοτικότητά του, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

[UPDATE 3: 16/10/21 - Η διαρροή έγινε εσκεμμένα] Πριν λίγες μέρες, η Activision αποκάλυψε το νέο λογισμικό anti-cheat για το Call of Duty, όμως οι hackers μέσα σε λίγες ώρες το είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Το Anti-Cheat Police Department δήλωσε τα εξής: “Οι developers του P2C (pay to cheat) έχουν ήδη κάνει reverse engineer τον anti-cheat λογισμικό. Αυτό είναι πολύ κακό.” Ωστόσο, σύμφωνα με το Vice, το λογισμικό δεν διέρρευσε. Η Activision αρχικά είχε δηλώσει ότι το Ricochet θα κυκλοφορήσει με το Pacific update του Call of Duty: Warzone, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, ωστόσο δύο πηγές γνωστοποίησαν στο Vice ότι το Ricochet είχε ήδη κυκλοφορήσει για μερικούς παίκτες για να γίνουν κάποια τεστ. Αργότερα, η Activision επιβεβαίωσε ότι το Ricochet είναι δημόσιο, όμως δεν την ένοιαξε και πολύ.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Epic Games, Paul Chamberlain, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το λογισμικό anti-cheat στο Valorant, το γεγονός ότι πρόκειται για pre-release έκδοση του Ricochet είναι σημαντικό. Ο Chamberlain δήλωσε ότι η Activision πιθανώς δεν θα ήθελε την pre-release έκδοση στα χέρια των δημιουργών cheats, όμως είναι σχεδόν απίθανο να μην κάνεις public testing.

 

 

Ειδικότερα, ο Chamberlain δήλωσε τα εξής: “Αν το public testing δεν έγινε με την τελική έκδοση του Ricochet, τότε η μόνη επίπτωση είναι ότι οι δημιουργοί cheats απλά έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Το να κάνεις τέτοια public tests είναι πολύ πιο πολύτιμο για την Activision από το να το κρατάς κρυφό.”

Το νέο λογισμικό anti-cheat της Activision θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία του Call of Duty: Vanguard. 

Το Call of Duty: Vanguard αναμένεται στις 5 Νοεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One. Αποκτήστε το στην καλύτερη τιμή της αγοράς στο GWShop.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Warzone από τον Γιώργο Τζιτζιφά και συζητήστε στο αντίστοιχο forum topic.

Ανταλλάξτε ID στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification