Speedrunner έκανε ψεύτικο παγκόσμιο ρεκόρ στο Metal Gear Rising

Speedrunner έκανε ψεύτικο παγκόσμιο ρεκόρ στο Metal Gear Rising

Speedrunner έκανε ψεύτικο παγκόσμιο ρεκόρ στο Metal Gear Rising

Στο Games Done Quick 2022.

Σε μία εβδομάδα γεμάτη με φανταστικά speedruns στο Games Done Quick 2022, τα βλέμματα κέντρισε ένα μονόωρο playthrough του Metal Gear Rising: Revengeance. Ένα run του Blade Wolf DLC του game, το οποίο έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ή τουλάχιστον αυτό θα γινόταν εάν ήταν αληθινό. Λίγες μέρες αργότερα, ο speedrunner παραδέχτηκε ότι ήταν fake και ότι χρησιμοποίησε βίντεο από προηγούμενα runs του.

Η Speedrunning κουλτούρα έχει μεγάλη απήχηση. Παίκτες ανταλλάσσουν στρατηγικές, κάνουν livestream τις προσπάθειες τους και ανεβάζουν τους καλύτερους χρόνους τους σε sites όπως το Speedrun.com. Ένα θετικό των ετήσιων events όπως το Games Done Quick, είναι πως οι πιο ταλαντούχοι παίκτες, κάθε είδους games, έρχονται κοντά με τον κόσμο και μπορούν να μοιραστούν το ταλέντο τους από κοντά. Σε αυτό το πλαίσιο, το να σπάσει ένα ρεκόρ είναι σπάνιο, και αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Η αντικατάσταση μαγνητοσκοπημένου υλικού για live προσπάθεια είναι ιεροσυλία. Αυτό ακριβώς έκανε ο speedrunner Mekarazium ο οποίος το παραδέχτηκε. Δήλωσε: “Το Blade Wolf DLC speedrun για το οποίο πλήρωσε κόσμος, ήταν μαγνητοσκοπημένο. Δεν το ανέφερα πουθενά, ούτε κατά την διαδικασία υποβολής, ούτε στο email που έστειλα στην επιτροπή. Υποτίθεται πως θα έκανα live το run, αλλά άλλαξα γνώμη όταν άλλαξα τα saves”.

Ο Mekarazium, ο οποίος στρίμαρε εξ αποστάσεως για το event στις 30 Ιουνίου, επισήμανε μερικές από τις διαφορές μεταξύ του NG+ hard playthough το οποίο έκανε live, και του bonus run του DLC στο οποίο ένωσε με edit μερικές από τις καλύτερες προσπάθειες του. Στο Blade Wolf campaign playthrough, δεν ακούγονταν οι ήχοι από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, επίσης τα checkpoints δεν ήταν σε σειρά, ενώ παράλληλα κάποιοι θεατές αντιλήφθηκαν ότι η κάμερα του παιχνιδιού κινούνταν, χωρίς ο Makarazium να έχει το χέρι του στο ποντίκι. Δήλωσε: “Ήταν κακό αυτό που έκανα και δεν έπρεπε να το κάνω”.

Δεν είναι γνωστός ο λόγος που το έκανε. Η πορεία του στο Summer Games Done Quick τελείωσε με μια περίεργη ομιλία που καταδίκαζε τους πίνακες κατάταξης για μονοπώληση υπερβολικά μεγάλου μέρους της θέσης και της προσοχής των speedrunning κοινοτήτων. Φαινόταν επίσης να θέλει να υποστηρίξει ότι περισσότεροι παίκτες θα πρέπει να επικεντρώνονται στην εξερεύνηση και τη δημιουργία μοναδικών προσεγγίσεων στο speedrunning αντί να κυνηγούν απλώς νέα παγκόσμια ρεκόρ. Επίσης δήλωσε: “Αισθάνομαι άδειος και εκνeυρισμένος. Αρνήθηκα μία τελευταία επιφάνεια και βγήκα απο την σκηνή”.

Ως αποτέλεσμα, το Games Done Quick αφαίρεσε το run του Mekarazium από το κανάλι του στο YouTube και δήλωσε ότι του έχει απαγορευτεί να ξανά συμμετάσχει στο event στο μέλλον. Επίσης δήλωσε: ”Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο και επιχειρεί να υπομονεύσει την ακεραιότητα της speedrunning κοινότητας που αγαπάμε και υποστηρίζουμε”. Παράλληλα, εκπρόσωπος του Games Done Quick έγραψε σε email: ”Το ακριβές αποτέλεσμα που επιθυμούσαν ήταν ασαφές από το έγγραφο, αλλά είναι σαφές ότι πίστευαν ότι δεν θα ήμασταν διατεθειμένοι να μιλήσουμε για τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της κοινότητας να γνωρίζει γιατί αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο run απο το Games Done Quick”.

Στο αρχικό μήνυμά του στο Games Done Quick και σε δήλωση του, ο Mekarazium είπε ότι πήρε την απόφαση να μεταβεί σε ένα μαγνητοσκοπημένο run εν μέρει επειδή το NG+ speedrun του βασικού παιχνιδιού είχε πάει τόσο καλά και ήθελε να το ολοκληρώσει ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Για να ξεκλειδώσουν το run του Blade Wolf DLC, οι θεατές του Summer Games Done Quick, έπρεπε να δωρίσουν συλλογικά 25.000 $ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα κατά τη διάρκεια του speedrun του βασικού παιχνιδιού, και έτσι έκαναν, με εκατοντάδες συνεισφορές. Αυτό που πήραν σε αντάλλαγμα ήταν εντυπωσιακό στη θεωρία, το run ολοκληρώθηκε σε 6:55.7, 25 δευτερόλεπτα κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε ο Mekarazium, αλλά δεν ήταν το live run για το οποίο είχαν πληρώσει, εν αγνοία τους.

«Η αλήθεια να λέγεται, αυτό ήταν ένα άθλιο πράγμα», δηλώνει ο Mekarazium σχετικά με το θέμα της εξαπάτησης των ανθρώπων που είχαν κάνει δωρεές. Αλλά δεν φαίνεται να αισθάνεται το ίδιο για όλα τα υπόλοιπα, ισχυρίζεται ότι το βαθύτερο νόημά του είναι κάποιου είδους παζλ για επίλυση. Άσκησε κριτική στους δημιουργούς περιεχομένου ότι επωφελούνται από τη δουλειά των speedrunners με αντάλλαγμα τη δωρεάν δημοσιότητα και το Games Done Quick για το ότι βάζει το Brand του πάνω από το πάθος της κοινότητας, λέγοντας ότι η εκδήλωση θα δώσει τεράστιο πλήγμα στην εικόνα τους για την αφαίρεση ενός από τα runs με την υψηλότερη βαθμολογία.

Τέλος, δήλωσε: “Αν θέλετε να δείτε κάποια πράγματα να αλλάζουν, υπάρχει πάντα ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσετε. Εγώ πληρώνω με τη φήμη μου, ενός speedrunner, ενός σχολιαστή και ενός πολύ παθιασμένου ανθρώπου, για να κάνω τους άλλους να σκεφτούν τα πράγματα που είστε έτοιμοι να κάνετε στο όνομα του εν λόγω πάθους. Για να αλλάξουν άλλοι τη γνώμη τους για το speedrunning συνολικά”.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Games Done Quick καθώς και να συζητήσετε για το event στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification