Οι μοχλοί του DualSense παρουσιάζουν stick drift

Hot
Ερμής Δερβίσης
Οι μοχλοί του DualSense παρουσιάζουν stick drift

Οι μοχλοί του DualSense παρουσιάζουν stick drift

Βίντεο παρουσιάζει πιθανές αιτίες.

[Αρχική δημοσίευση: 10/2/21] Στο Dualsense, όπως και σε αρκετά χειριστήρια στο παρελθόν, εντοπίστηκε το πρόβλημα drifting, δηλαδή όταν ο χαρακτήρας ενός παιχνιδιού κουνιέται, χωρίς ο παίκτης να κουνήσει τον μοχλό.
 
Σύμφωνα με το Kotaku αρκετοί χρήστες του PS5 ανεβάζουν διάφορα βίντεο στο ίντερνετ όπου τα χειριστήριά τους παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και αφηγούνται επίσης τις προσπάθειές τους για να επικοινωνήσουν με την Sony ώστε να τα επισκευάσουν ή να παραλάβουν καινούργια. Ο χρήστης του GameFAQs Lionhartwolf δήλωσε: Το χειριστήριο που έλαβα μαζί με το PS5 έκανε drift μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και σίγουρα δεν είχε κάποια φθορά, γιατί το είχα χρησιμοποιήσει για λιγότερο από 10 ώρες μέχρι τότε. Στο ίδιο topic χρήστε αναφέρουν τις εμπειρίες τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Sony για να λυθεί το πρόβλημα: Μου είπαν ότι θα μου στείλουν ένα κουτί στο οποίο θα βάλω το χειριστήριο για να τους το στείλω. Περιμένω σχεδόν δύο εβδομάδες και ακόμα τίποτα. Κάτι που με ανησύχησε ήταν ο οδηγίες για τα μεταφορικά, επειδή παρότι μου είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών ότι θα τα πληρώσουν οι ίδιοι, στο email γράφει ότι είναι δική μου ευθύνη.
 
 
Ένας εργαζόμενος από την εξυπηρέτηση πελατών της Sony δήλωσε στο Kotaku ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα καλύπτεται από την εγγύηση και δήλωσε ότι ο πελάτης στέλνει το προϊόν με δικά του έξοδα, όμως η εταιρεία καλύπτει το κόστος που χρειάζεται για να του το ξαναστείλει επιδιορθωμένο.
 
[UPDATE: 20/2/21 - Βίντεο παρουσιάζει πιθανές αιτίες] Βίντεο στο YouTube από το κανάλι iFixit δείχνει το άνοιγμα ενός DualSense και παρουσιάζει πιθανές αιτίες για το stick drift.

Σύμφωνα με το βίντεο, τόσο το DualSense όσο και το DualShock 4 αλλά και τα χειριστήρια του Xbox One και Xbox One Elite χρησιμοποιούν ετοιμοπαράδοτο joystick hardware “με μια μακρά ιστορία προβλέψιμων προβλημάτων που μπορούν αποφευχθούν”. Η έρευνα του iFixit βρήκε ότι τα μέρη που αποτελούν τα εν λόγω joysticks “μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν την λειτουργική διάρκεια ζωής τους με μόλις λίγο παραπάνω από 400 ώρες χρήσης για gaming”.
 
 
Το drift καθαυτό φαίνεται να σχετίζεται με φθορά στα ποτενσιόμετρα. Τα ποτενσιόμετρα είναι αντιστάσεις τριπλού τερματικού με κυλιόμενη ή περιστρεφόμενη επαφή (στην περίπτωση του DualSense ισχύει το δεύτερο) που έχουν ως αποτέλεσμα την μεταβολή της τάσης του ρεύματος ώστε να μετράται η θέση που μετακινείτε το joystick. Τα περισσότερα μοντέρνα χειριστήρια έχουν τα ποτενσιόμετρά τους στο εσωτερικό τους.
 
Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες πιθανές αιτίες για το drift. Καθώς μετακινείτε το joystick, ο μηχανισμός επαναφοράς στην κεντρική του θέση που λειτουργεί με ελατήρια μπορεί να τεντωθεί ελάχιστα, δημιουργώντας ένα νέο ουδέτερο σημείο. Αυτό το τεντωμένο ελατήριο μπορεί να ξεγελάσει τα ποτενσιόμετρα, δείχνοντας ότι ο αντίχειράς σας έχει μετατοπίσει τον μοχλό όταν στην πραγματικότητα εσείς δεν τον ακουμπάτε καν.
 
Τέλος, η μόλυνση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το drift. Με τον καιρό, η σκόνη αλλά και σωματίδια από το ίδιο το πλαστικό στο εσωτερικό μπορούν να μαζευτούν στον μηχανισμό, λόγω της τριβής των διαφόρων εξαρτημάτων μεταξύ τους.
 
Το βίντεο προσφέρει συμβουλές σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα χειριστήριο DualSense, όμως η διαδικασία που παρουσιάζεται απαιτεί να το ανοίξετε και να πειράξετε τα εσωτερικά του κομμάτια. Εάν δεν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να το πάτε κάπου για επισκευή, να το επιστρέψετε εάν καλύπτεται ακόμη από εγγύηση ή να αγοράσετε ένα καινούργιο.
 
Το βίντεο καταλήγει με μια έκκληση προς τους κατασκευαστές των χειριστηρίων για κονσόλες να κάνουν ευκολότερη την διαδικασία αντικατάστασης των joysticks. Χαρακτηριστικά, λέει ότι: “Μας φαίνεται περίεργο που οι κατασκευαστές κονσολών δεν θεωρούν τα joysticks αναλώσιμα μέρη και δεν τα σχεδιάζουν έτσι ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Καμία συσκευή που έχει φτιαχτεί για πεπερασμένο αριθμό δράσεων, ειδικά μία που ζει κοντά σε τόση μόλυνση και δέχεται τόση πολλή ταλαιπωρία, δεν μπορεί να διατηρήσει άψογες επιδόσεις για πάντα”.
 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 10/02/2021 18:31
Άρα καλά κρασιά το όλο θέμα δηλαδή!! :-*
#2 ashbringer (Level 25) 10/02/2021 20:02
Εφόσον καλύπτεται και διορθώνεται το πρόβλημα όλα οκ.
Notification