Ubisoft για τον Elon Musk: "Με τα σχόλιά του για το Assassin's Creed Shadows τροφοδοτεί το μίσος"

Hot
Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

100€ στοίχημα ότι όταν τα PS4 προσπαθήσουν να τρέξουν το Call of Duty: Black Ops 6 θα ακούγονται σαν τουρμπίνα αεροπλάνου.
 
0.0 ()
1
Ubisoft για τον Elon Musk: "Με τα σχόλιά του για το Assassin's Creed Shadows τροφοδοτεί το μίσος"

Ubisoft για τον Elon Musk: "Με τα σχόλιά του για το Assassin's Creed Shadows τροφοδοτεί το μίσος"

Ο CEO της κατηγόρησε και τους gamers! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/6/24] Ο Marc-Alexis Côté (επικεφαλής του Assassin’s Creed) μίλησε για το θέμα σχετικά με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του Assassin’s Creed Shadows, τον Yasuke, ο οποίος είναι Αφρικανός σαμουράι. Όταν η Ubisoft αποκάλυψε το Assassin’s Creed Shadows τον Μάιο, υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις από fans της σειράς του Assassin’s Creed σχετικά με τον Αφρικανό σαμουράι, λέγοντας ότι είναι woke.

Η συζήτηση απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον όταν «μπήκε» και ο ιδιοκτήτης του X/πρώην Twitter, ο Elon Musk στη συζήτηση. Ο Elon Musk είπε στο Twitter ότι «η διαφορετικότητα, η ισότητα και το inclusivity σκοτώνουν την τέχνη». Βέβαια εκείνος είπε «DEI kills art», που είναι η συντομογραφία των τριών λέξεων diversity, equality και inclusion μαζί. Η ομάδα του Assassin’s Creed Shadows έμαθε γι’ αυτή τη δήλωση, αλλά ο Côté την αγνόησε.

Ο Côté εξήγησε στο Game File του Stephen Totilo: «Αυτή η ανάρτηση μου προκάλεσε αισθήματα που…το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να πάω πίσω στο X – που είχα διαγράψει – και να κάνω μια ανάρτηση σχετικά με αυτό. Και απλώς έκανα ένα βήμα πίσω. Έχω μια εφαρμογή ενσυνειδητότητας στο τηλέφωνό μου και την χρησιμοποίησα για να προσπαθήσω να εξερευνήσω τα συναισθήματα που δημιούργησε αυτό το tweet. Για εμένα, Elon, αυτό είναι στενάχωρο, απλά καλλιεργεί μίσος. Είχα πολλές απαντήσεις των τριών λέξεων που ήρθαν στη σκέψη μου». Ο Côté ήξερε ότι αν απαντούσε στον Elon Musk εκείνη τη στιγμή δεν θα βοηθούσε καθόλου τη Ubisoft. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το να επιτεθώ σε κάποιον όπως ο Elon Musk…δεν θα πείσει τους ανθρώπους για την εικόνα της ομάδας μας. Ο Yasuke είναι πολύ, πολύ βασισμένος στην ιστορία του franchise και στο πώς κάνουμε τις επιλογές μας.»

Η Ubisoft πρόσθεσε ότι όταν η ομάδα του Shadows έκανε την έρευνά της, ο Yasuke συνέχισε να έρχεται στην επιφάνεια και δήλωσε: «Έχουμε έναν σούπερ μυστηριώδη ιστορικό χαρακτήρα από τον οποίο δεν γνωρίζονται πολλά. Και για εμάς ήταν αυτό που θέλουμε.»

Ο Côté πρόσθεσε: «Το τι λέει ο Elon δεν είναι το παιχνίδι που φτιάχνουμε. Οι παίκτες θα πρέπει οι ίδιοι να παίξουν το παιχνίδι. Και αν, από τα πρώτα 11 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, δεν τους πείθουμε μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Πρόσφατα, έκανα μια αναθεώρηση στο game και ήμουν κάπως «Η απάντηση βρίσκεται εδώ!» Απλά ελπίζω και εύχομαι ότι τα άτομα θα έχουν ανοιχτά μυαλά γι’ αυτό και να δουν το παιχνίδι για το τι πραγματικά είναι.»

Από τις 15 Μαΐου που ανακοινώθηκε το Assassin’s Creed Shadows υπήρχαν αντιδράσεις από παίκτες που δεν τους αρέσει να μπαίνει η woke κουλτούρα στα games. Όμως, από άλλες ειδήσεις σχετικά με το Assassin’s Creed Shadows ξέρουμε ότι η προσθήκη ενός Αφρικανού σαμουράι δεν είναι το μόνο woke στοιχείο μέσα. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση μάθαμε ότι οι ήρωες του Assassin’s Creed Shadows θα είναι LGBTQ+ και ότι η Ubisoft προσέλαβε LGBTQ+ ακτιβίστρια που υποστηρίζει τη gay παιδεραστία.

[UPDATE: 28/6/24 - Ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, κατηγόρησε και τους gamers!] Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, κατήγγειλε τις διαδικτυακές επιθέσεις των gamers για το Assassin's Creed Shadows, αλλά και τον Elon Musk, λέγοντας: «Εμείς, στην Ubisoft, καταδικάζουμε αυτές τις απεχθείς πράξεις με τον πιο έντονο τρόπο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, αντέδρασε στις «κακόβουλες και προσωπικές διαδικτυακές επιθέσεις» που απευθύνονται σε ορισμένους από τους υπαλλήλους της εταιρείας, καταγγέλλοντας αυτά τα σχόλια και υποστήριξε το εργατικό δυναμικό του. Σε μια συνέντευξη στο blog της Ubisoft, ο Guillemot κλήθηκε να συζητήσει ποια πράγματα σχετικά με τη βιομηχανία των games τον απογοητεύουν και τι τον κάνει ενθουσιασμένο για το μέλλον. Ξεκινώντας από αυτό που τον απογοητεύει, ο Guillemot ξεχώρισε τις διαδικτυακές επιθέσεις και παρόλο που δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι με το όνομά του, φαίνεται ότι αντιδρά στην αντίδραση ορισμένων fans στο Assassin's Creed Shadows.

«Ένα πράγμα που με ανησυχεί αυτή τη στιγμή είναι οι κακόβουλες και προσωπικές επιθέσεις στο διαδίκτυο που έχουν στοχεύσει σε ορισμένα από τα μέλη της ομάδας και τους συνεργάτες μας», είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι εμείς, στην Ubisoft, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις μίσους πράξεις και ενθαρρύνω τον υπόλοιπο κλάδο και τους παίκτες να τις καταγγείλουν επίσης. Είμαι περήφανος που υποστηρίζω την εκπληκτική δουλειά των ομάδων μας και των συνεργατών, και θα εμπιστεύομαι πάντα τις δημιουργικές τους επιλογές».

Το AC Shadows διαθέτει δύο playable χαρακτήρες, ο ένας από τους οποίους είναι ο Yasuke, ένας μαύρος samurai και μία γυναίκα Shinobi. Ο Ίλον Μασκ είχε πει ότι: «Η DEI (Diversity, equity και inclusion) σκοτώνει την τέχνη» και στα σχόλια έγινε χαμός. Ο Guillemot είπε επίσης ότι: «Εάν, ως εταιρείες ανάπτυξης, μπορέσουμε να υιοθετήσουμε και να κατακτήσουμε τις τεχνολογικές προόδους όπως το generative AI και το cloud πιο γρήγορα, θα είμαστε σε καλύτερη θέση να δημιουργήσουμε νέες, ξεχωριστές εμπειρίες για τους παίκτες».

Διαβάστε περισσότερα για τα woke στοιχεία του Assassin’s Creed Shadows και συζητήστε γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification