Ανεξάρτητη η IO Interactive

Hot
Χρήστος Καπάνταης

Χρήστος Καπάνταης  

Don't be a coward. Play your life's game.
 
0.0 ()
1
Ανεξάρτητη η IO Interactive

Ανεξάρτητη η IO Interactive

Γλίτωσε από το πωλητήριο της Square Enix. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/3/17] Η Square Enix προκάλεσε σοκ με την απόφασή της να πουλήσει την εταιρεία ανάπτυξης του Hitman, ΙΟ Interactive. Η αγαπημένη stealth σειρά πλέον μπαίνει σε περιπέτειες και το μέλλον της μοιάζει αμφίβολο.

Με μία επιστολή, η εταιρεία ειδοποίησε τους επενδυτές της για τις 33 εκατομμύρια λύρες ζημιά, που είχε η Δανέζικη εταιρεία ανάπτυξης μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 και εκείνοι αποφάσισαν την πώλησή της. H ανακοίνωση της Square Enix όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα ήταν: "Για να αυξήσουμε την ευχαρίστηση των gamers και να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα επικεντρωθούμε στις βασικές σειρές μας και τις εταιρείες ανάπτυξής τους. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία μας αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την IO Interactive A/S στις 31 Μαρτίου 2017".

H Square Enix προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με πιθανούς αγοραστές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάποιες συζητήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Αν οι συζητήσεις αυτές δεν φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, τότε η IO Interactive θα αναγκαστεί να κλείσει. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το μέλλον του Hitman, αλλά τα πράγματα δεν δείχνουν και πολύ καλά. Τα 33 εκατομμύρια χασούρα είναι πάρα πολλά και η συνέχεια της σειράς μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια πριν καν κυκλοφορήσει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι παρόλο που το τελευταίο Hitman ήταν από τα καλύτερα  games της σειράς και ένα από τα κορυφαία games της Square Enix τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι δεν πούλησε αρκετά. Αν σκεφτεί κανείς ότι η IO συνέχιζε να υποστηρίζει για αρκετό καιρό τη σειρά με διάφορα updates (το τελευταίο έρχεται σε λίγες ημέρες), τότε καταλαβαίνουμε τους λόγους της τεράστιας  ζημιάς.

Να ευχηθούμε οι συζητήσεις να βγάλουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, γιατί θα είναι κρίμα μία σειρά που έχει λατρευτεί από πολλούς και έχει εισάγει πολλά στοιχεία στα Stealth games να χαθεί ξαφνικά.

[UPDATE: 23/5/17 - Απολύσεις] Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της IO Interactive, υπήρξαν απολύσεις υπαλλήλων της εταιρείας ανάπτυξης πίσω από τα Hitman.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των developers που είδαν την πόρτα της εξόδου, παρόλα αυτά, η IO Interactive δήλωσε ότι ήταν μια απαραίτητη κίνηση για τα μελλοντικά games της. Τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια αφήνουν να εννοηθεί ότι η απόφαση της IO Interactive είναι η πρώτη κίνηση που θα έπρεπε να γίνει πριν την εξαγορά της από κάποια άλλη εταιρεία.

[UPDATE 2: 26/5/17 - Ανακοίνωση της Square Enix σχετικά με το Hitman] Πρόσφατα, η Square Enix αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία ανάπτυξης του Hitman, την IO Interactive. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον της σειράς Hitman έγινε ξαφνικά αβέβαιο, καθώς δεν διευκρινίστηκε αν θα πωληθεί η IP του Hitman μαζί με την εταιρεία ανάπτυξής του. Δεν ήταν απίθανο η Square Enix να κρατούσε τα δικαιώματα της σειράς και να καθυστερήσει η ανάπτυξη ενός νέου Hitman για αρκετό διάστημα. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Square Enix που αφορούσε τα κέρδη της, η αδρανοποίηση του Hitman δεν είναι στα σχέδια της.

Ο πρόεδρος της Square Enix, Yosuke Matsuda δήλωσε: "Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την επιχειρηματική δραστηριότητα της IO Interactive, ήταν αποτέλεσμα μιας ανασκόπησης του χαρτοφυλακίου μας που διεξήγαμε στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας για να ενισχύσουμε τις αναπτυξιακές μας δυνατότητες. Επειδή η εταιρεία ασχολείται με την ανάπτυξη του Hitman και άλλων γνωστών τίτλων, διαπραγματευόμαστε με μελλοντικούς εξωτερικούς επενδυτές που είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι οι τίτλοι αυτοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δεδομένης της φύσης του ανταγωνιστικού τοπίου στις δυτικές αγορές καθώς και άλλων παραγόντων, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να επικεντρωθούμε στους αναπτυξιακούς πόρους μας. Η απόσυρση από την επιχείρηση αυτή ήταν αποτέλεσμα αναθεώρησης της κατανομής oικονομικών και ανθρώπινων πόρων".

Αυτό σημαίνει πως είτε πουληθούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του Hitman μαζί με την IO, είτε παραχωρηθούν, η Square Enix είναι πρόθυμη να επιτρέψει στο Hitman να συνεχίσει. Η IO είναι επίσης η εταιρεία πίσω από τη σειρά Kane & Lynch και δούλευε πάνω σε μια νέα IP. Όσον αφορά τις απολύσεις που πραγματοποίησε η ΙΟ, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των εργαζομένων που απολύθηκαν. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για να αγοράσει την εταιρεία.

[UPDATE 3: 16/6/17 - Ανεξάρτητη η IO Interactive] Η εταιρεία ανάπτυξης IO Interactive ανεξαρτητοποιήθηκε από την Square Enix, αφότου η τελευταία επέλεξε πριν από ένα μήνα να βάλει πωλητήριο στην εταιρεία.

Πλέον η IO Interactive είναι ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και μάλιστα διατηρεί τα δικαιώματα του Hitman. Για να δούμε, μήπως αναμένεται να κλείσει κάποια συνεργασία με άλλο publisher που θα είναι περισσότερο συνεργάσιμος για τα μελλοντικά της σχέδια; Το μέλλον θα δείξει.

Διαβάστε τα πάντα για την πρώτη season του Hitman και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 RipAndTear (Level 7) 11/05/2017 15:48
Μπορεί να είναι το καλύτερο από τα υπόλοιπα και λέω μπορεί επειδή το τελευταίο είναι το μόνο που δεν έχω παίξει λόγω του πανηλίθιου τρόπου που το βγάλανε σε επεισόδια. Δεν φταίει το game αλλά καθαρά η ιδέα των επεισοδίων. Είναι δυνατόν να αρχίζεις να παίζεις ένα παιχνίδι το Μάρτιο του 16 και να περάσει παρά έναν μήνα χρόνος για να τελειώσεις τι? Την πρώτη σεζόν? Ακόμα και οι σειρές που αργούν να βγάλουν επεισόδια στα δίνουν ένα κάθε εβδομάδα... Απαράδεκτοι. Τραγική επιχειρηματική ιδέα που παρακαλάω να μην την πληρώσει μια από τις αγαπημένες μου σειρές!
#2 +2 nikos-pc (Level 11) 11/05/2017 17:16
Ποιο καινούργιο Hitman; Εγώ έχω μείνει στο Blood Money. Αααα, λέτε για τα επεισόδια. Σα να πληρώνω το Netflix για κάθε επεισόδιο μιας σειράς ξεχωριστά. Δε σφάξανε. Αλλά μετά από αυτό που κάνανε στο Deus Ex, κανένα έλεος πλέον στη Square Enix
#3 +2 geololj (Level 28) 11/05/2017 20:52
Βλέπω ξετρελαθήκατε με το... επεισοδιακό Hitman :lol: Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ πιστεύω πως ήταν και τόσο σωστή η απόφαση τους να το βγάλουν σε επεισόδια. Ίσως όμως να έπραξαν έτσι ώστε από τις πωλήσεις, να χρηματοδοτήσουν ουσιαστικά τα επόμενα episodes.
#4 ashbringer (Level 25) 12/05/2017 08:42
Μακάρι όλα να πάνε καλά και να συνεχιστεί η αγαπημένη μας σειρά.
#5 Professor_Severus_Snape (Level 28) 16/05/2017 05:59
Τραγική η επιλογή να κυκλοφορήσει το Hitman ως episodic λες και ήταν adventure της Telltale. Νομίζω ότι αν ποτέ δούμε συνέχεια, δύσκολα θα είναι πριν από το 2020.
#6 ashbringer (Level 25) 24/05/2017 10:55
Πάντα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι ότι και αν γίνει.Για να δούμε τι θα γίνει και με την εξαγορά της και κατά πόσον θα είναι θετικό αυτό στα μελλοντικά της project.
#7 Divine Raiden (Level 26) 17/06/2017 01:05
Μακάρι να έχει κάτι καλό στα σκαριά γιατί κρίμα είναι να πάει χαμένη η σειρά Hitman.
#8 the_prophet1987 (Level 22) 17/06/2017 13:56
Πολύ θετικό το οτι κράτησαν τα δικαιώματα του Hitman,το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι developers όταν συνεργάζονται με κάποιον publisher.
#9 ashbringer (Level 25) 18/06/2017 12:40
Η ανεξαρτητοποίησ η ήταν η καλύτερη κίνηση που μπορούσαν να κάνουν.Τώρα σίγουρα θα δούμε ένα νέο hitman.
#10 Professor_Severus_Snape (Level 28) 21/06/2017 20:49
Με την ανεξαρτητοποίησ η της IO Interactive διασφαλίζεται η συνέχεια της σειράς και κατά πάσα πιθανότητα πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος.
Notification