Reviews written by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης

2 results - showing 1 - 2
Ordering
May 01, 2021
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Η μεγάλη επιστροφή ενός από τα πιο ιστορικά Final Fantasy

Το Final Fantasy VII Remake είναι το remake του γνωστού Final Fantasy VII που κυκλοφόρησε για το PS1 το 1997. Το παιχνίδι αποτελεί ένα κομμάτι του original και φυσικά θα βγει και η συνέχεια του. Είναι βασισμένο στην ίδια ιστορία με κάποιες μικρές αλλαγές, έχει φυσικά σύγχρονα γραφικά και το σύστημα μάχης είναι πλέον περισσότερο action-RPG δηλαδή παρέχει μάχη σε άμεσο χρόνο.(real battle system με πινελιές turn-based επιλογές για σωστό συνδιασμό και στρατηγική στην εκάστοτε μάχη.


Το παιχνίδι και πάλι στηρίζεται στην χρησιμοποίηση materia όπου φυσικά έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις μια μεγάλη ποικιλία από μαγείες τόσο για την επίθεση όσο και για την άμυνα. Για παράδειγμα μπορέις να κάνεις ζημιά με την μαγεία του πάγου στον αντίπαλο ή να θεραπεύσεις τον εαυτό σου και το σύνολο. Επίσης τα γνωστά μας summons δεν θα μπορούσαν να λείπουν, τα οποία είναι γνώριμα γενικά από τη σειρά Final Fantasy και χρησιμοποιούνται σε κρίσιμες μάχες αντιπάλων bosses σαν materia. Υπάρχουν επίσης τα Limit breaks όπως και πάλια και φυσικά τα special abilities του κάθε χαρακτήρα. Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του όπλο και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αποκτά καινούργια και τα αναπτύσσει.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι προτιμώ αυτό το σύστημα μάχης,το οποίο είναι και το δυνατό σημείο του παιχνιδιού όντας πιό άμεσο και εντυπωσιακό με συνδιασμούς skills,αλλά από την άλλη δεν υπάρχει αρκετή ποικιλία επιλογών από χαρακτήρες και γενικά skills σε σχέση με το πρώτο. Βέβαια όπως είπαμε είναι ένα κομμάτι του original(πιθανών το 1/3) και στη συνέχεια θα υπάρξουν πολλές προσθήκες και βελτιώσεις. Γενικά είναι ένα διασκεδαστικό game που δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερο farming(χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικό)εκτός αν παίξεις στην δυσκολία hard και χρειαστει να κάνεις λίγο level up καθώς σου προσφέρει δυνατό ανταγωνισμό στη μάχη και χρείαζεται ένα καλό πλάνο και ενδυνάμωση σε μερικές περιπτώσεις για να μην πεθάνεις.


Τα γραφικά του είναι όμορφα με ωραία παρουσία γενικά ειδικότερα σε τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Ειδικότερα λάτρεψα τα εφέ της μάχης με το συνδιασμό επιθέσεων/μαγειών. Ο ήχος όπως σε κάθε Final Fantasy δεν υστερεί κάπου παρέχοντας όμορφα themes γενικά στο παιχνίδι τόσο στη μάχη όσο και στην ροή γενικά του παιχνιδιού. Επίσης μπορείς να αγοράσεις cd και να ακούς μουσική μεσα στο game. Γενικά είναι η καλή πιστή συνταγη της Square Enix και σε αυτόν τον τομέα.

Tο παιχνίδι σου προσφέρει εκτός από το ωραίο του σεναρίο και ιστορία(το οποίο σενάριο είναι βασισμένο στο original όπως είπαμε) και μεγάλη διάρκεια τόσο για την κύρια ιστορία(γύρω στις 26 ώρες) όσο και για τα side quests και επιπλέον πράγματα που έχεις να κάνεις. Οι μικρές αλλαγές στο σενάριο δεν με ενόχλησαν, ούτε και η ποσότητα των side quests απλά θα προτιμούσα να είναι ποιοτικότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια όντας και πολύ εύκολα μερικά. Οπότε αυτό αποτέλεσε ένα μειονέκτημα του παιχνιδιού. Η κάμερα που εστιάζει στον leader του group(κατά κύριο λόγο στον Cloud) καμιά φορά όταν περιπλανιέσαι εκτός μάχης δεν είναι στη πιό σωστή θέση. Επίσης το σημαντικότερο αρνητικό που έχει το παιχνίδι για μένα είναι ότι είναι στην ουσία linear και δεν είναι open-world όπως το αρχικό. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε chapters και ότι δεν μπορείς να πας οπουδήποτε με ελευθερία αλλά σε αναγκάζει να κινείσαι μεταξύ κάποιων ορίων πραγματοποιώντας τις διαθέσιμες αποστολές για εκείνο το chapter. Όταν τερματίσεις το game μπορείς να επιλέξεις όποιο chapter θέλεις και να γυρίσεις πραγματοποιώντας αποστολές και κάνοντας free roam στον συγκεκριμένο χάρτη. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μου άρεσε και προτιμούσα πλήρη ελευθερία κάνοντας όλα τα side quests όταν θα ήθελα και όχι αναγκαστικά όταν θα είμαι μέσα στο συγκεκριμένο chapter, καθώς αν προχωρήσω(chapter) δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα side και τα mini games του προηγούμενου παρά μόνο όταν τερματίσω το game.

H εταιρία μετά την επιτυχία του Remake έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο επεισόδιο το Intergrade που φέρνει προσθήκες όπως την Yuffie, ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες του original Final Fantasy VII και προφανώς καινούργια chapters,επιπλέον story,νέες δυνατότητες με skills και τοποθεσίες.


Συνοψίζοντας, το Final Fantasy VII Remake είναι ένα ξεχωριστό ουσιαστικά game(και όχι απλά επανέκδοση του original με σύγχρονα γραφικά, κρατώντας μόνο το story, κάποια μέρη από την μουσική και μερικά χαρακτηριστικά και ονομασίες του συστήματος μάχης)που μου άφησε πολύ καλή εντύπωση αλλά όχι ακριβώς όπως το περίμενα εξαιτίας των αρνητικών πραγμάτων που ανέφερα παραπάνω. Είναι ένα εξαιρετικό game και ένα από τα καλύτερα Final Fantasy ever αλλά όχι το καλύτερο. Πιστεύω στο επόμενο part του παιχνιδιού η Square Enix να κάνει τις κατάλληλες βελτιώσεις, να είναι open world και να κρατήσει όλα τα θετικά από το συγκεκριμένο. Η επιτυχία είναι σίγουρη, απλά αν θέλουμε να μιλάμε για ένα κορυφαίο Final Fantasy που θα αφήσει εποχή πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες μετατροπές/κινήσεις.

March 26, 2021
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Marvel's Spider-Man: Miles Morales

To Spiderman Miles Morales ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα και τερμάτισα στο Playstation 4 και αποφάσισα να γράψω το παρακάτω review.


image


Πριν παίξω το παιχνίδι περίμενα να δω ένα game open-world με εντυπωσιακά γραφικά, πλήρης ελευθερία, ωραίες αποστολές και καταιγιστική δράση και τελικά αυτό ακριβώς έγινε. 

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή διέκρινα αρκετές ομοιότητες με το αμέσως προηγούμενο Spiderman στο Playstation 4 αλλά στο τέλος κατέληξα ότι είναι ένα ξεχωριστό game με την δική του χάρη. Εξάλλου είναι η συνέχεια του(sequel) οπότε λογικό είναι να έχουν αρκετές ομοιότητες.

Στο Mile Morales o παίχτης χειρίζεται τον νεαρό Miles τον οποίο έχει τσιμπήσει η αράχνη που του δίνει ιδιαίτερες ικανότητες όπως και τον Peter Parker ο οποίος αφού εκπαιδεύσει τον πρώτο, τον αφήνει μόνο του στον Μανχάταν για να κάνει το "καθήκον" του.

Η ιστορία και το σενάριο είναι καλογραμμένα που δεν σε αφήνουν καθόλου αδιάφορο και σε κρατάνε σε αγωνία μέχρι το τέλος. Προσωπικά το παιχνίδι με "άγγιξε" και ταυτίστηκα πλήρως με τον πρωταγωνιστή αλλά καλύτερα να το παίξετε οι ίδιοι για να μην μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες(spoilers).

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά υπέροχα ειδικά σε σύγχρονη τηλεόραση(4k,HDR κλπ) και η λεπτομέρεια αναπαρίσταται πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερες θολούρες και περίεργες απεικονίσεις. Η απεικόνιση του Μανχάταν είναι εντυπωσιακή και τα εφέ την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα που πετάς πάνω από την πόλη σε αφήνουν ικανοποιημένο σε μεγάλο βαθμό.

Ο ήχος είναι εξαιρετικός δίνοντας αρκετή προσοχή στην λεπτομέρεια και οι διάλογοι με το voice-acting πιστό στην καλή συνταγή των παιχνιδιών Spiderman.

Το gameplay προσωπικά είναι το δυνατότερο χαρτί του παιχνιδιού καθώς και να μην είσαι fan της σειράς(εγώ προσωπικά είμαι μεγάλος fan) σε κερδίζει αμέσως. Πιστό και εδώ στην καλή συνταγή του προηγούμενου μοιάζοντας αρκετά στους μηχανισμούς και γενικά στο σύστημα, οι μάχες είναι άκρως εντυπωσιακές και διασκεδαστικές με ποικιλία συνδυασμών. Μπορείς να χτυπήσεις τους εχθρούς με χέρια και πόδια να πετάξεις τον ιστό πάνω τους, να χρησιμοποιήσεις τα gadgets εναντίον τους(όπως για παράδειγμα βόμβα ηλεκτρισμού), να τους αποτελειώσεις με την μαγεία του ηλεκτρισμού με τις διάφορες επιθέσεις και να χρησιμοποιήσεις το καμουφλάζ εναντίον τους γίνοντας αόρατος. Και όλα αυτά τα οποία συνδυάζονται είναι κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Ειδικά η μαγεία του ηλεκτρισμού είναι από τις αγαπημένες μου και είναι λογικό να έχω λίγο παραπάνω αδυναμία στο συγκεκριμένο Spiderman.Οι γρίφοι του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικοί και κυμαίνονται πάνω κάτω σε παρόμοιο στυλ χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Οι side missions είναι αρκετά ευχάριστες όμως μετά από κάποιο σημείο γίνονται λίγο επαναλαμβανόμενες και σχετικά εύκολες. Επίσης θα ήθελα σε προσωπικό επίπεδο την ύπαρξη λίγο περισσότερων bosses. Τέλος η εύρεση όλων των στολών αποτελεί σημαντικό κομμάτι εκτός της βασικής ιστορίας και κάποια mini games που συμπληρώνουν το παιχνίδι.

Όσο αφορά την αντοχή του παιχνιδιού σε χρόνο σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική όμως στη βασική ιστορία υστερεί γενικά αλλά και ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο. Η αλήθεια είναι ούτε το κατάλαβα πότε το τερμάτισα και άρχισα να ασχολούμαι με τα υπόλοιπα πράγματα που έχει το game.

Παρόλα αυτά πρόκειται για έναν αξιόλογο τίτλο που σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους όσους το παίξουν και δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός που αγαπάει τη σειρά καθώς το θεωρώ ένα από τα καλύτερα Spideman που θα αρέσει ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι fan.

2 results - showing 1 - 2
Notification