Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Τι πιστεύετε για τις αλλαγές του Steam το 2019;

Press Start: Τι πιστεύετε για τις αλλαγές του Steam το 2019;

Sunday, 29 Sep 2019  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ec/7b/63/steam-new-ui-press-start-GameWorld-79-1569797550.jpg
 

Press Start: Τι πιστεύετε για τις αλλαγές του Steam το 2019;

Ας δούμε αναλυτικά τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα στην υπηρεσία.

 

Το Steam αποτελεί την μεγαλύτερη game streaming υπηρεσία αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα το Epic Games Store μπήκε στην μάχη ανεβάζοντας αρκετά τον ανταγωνισμό, ωστόσο το Steam δεν άφησε αναπάντητη αυτή την πρόκληση. Με λίγα λόγια η υπηρεσία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές τόσο εικαστικές όσο και στο σκεπτικό στο οποίο θα βασιστεί μελλοντικά. Όσο επιτυχημένο και αν είναι ένα project, θα έρθει η στιγμή που μια αλλαγή πλάνου θα είναι απαραίτητη. Ας βάλουμε κάτω λοιπόν μια μια τις αλλαγές που έκανε το Steam στην υπηρεσία που τόσα χρόνια μας προσφέρει.

Αρχικά η πολιτική της εταιρίας (Valve) όσον αφορά τα exclusive games άλλαξε τρόπο σκέψης, καθώς αποφασίστηκε ότι η διαμάχη με την Epic Games δεν θα έχει τελειωμό και τελικά το μόνο που θα κερδίσουν είναι περισσότερους απογοητευμένους χρηστές. Έτσι κάθε παιχνίδι που έχει ήδη κυκλοφορήσει ή πρόκειται να δοθεί πρόσβαση σε αυτό από όλες τις πλατφόρμες μελλοντικά, το Steam θα είναι εκεί να το υποστηρίξει, χωρίς καμία επιπλέον αποκλειστικότητα. Εμβαθύνοντας λίγο στο συγκεκριμένο θέμα, όταν ένα παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει, το θα δημιουργεί σελίδα για αυτό όπως στο παρελθόν, αλλά θα περιμένει μέχρι τον τελευταίο μήνα πριν την κυκλοφορία του ώστε να το ανακοινώσει. Η δεύτερη αλλαγή αφορά την αναζήτηση των games στο online store, μετά από την ενημέρωση του αλγορίθμου αλλά και τις διορθώσεις πολλών bugs. Η αναζήτηση παιχνιδιών του Steam από δω και στο εξής θα σας εμφανίζει και θα σας προτείνει games πολύ πιο συμβατά με τις προτιμήσεις σας. Επιπλέον η επιλογή του Recommended for you προηγουμένως σας πρότεινε games βασισμένα στα top hits του καταστήματος, κάτι που άλλαξε ριζικά, προτείνοντας σας games με βάση τις προσωπικές σας επιλογές. Η συγκεκριμένη αλλαγή απέδωσε καρπούς με αστραπιαίους ρυθμούς, αφού από την πρώτη εβδομάδα της αλλαγής του αλγορίθμου οι επισκέψεις των χρηστών σε ξεχωριστά και πιο άγνωστα games αυξήθηκε κατά 75%. Η επόμενη και πιο εντυπωσιακή αλλαγή είναι του UI συστήματος. Το update σας προσφέρει ένα ανανεωμένο και πολύ όμορφο site στο οποίο θα μπορείτε περιηγηθείτε για ώρες, ενώ οι αλλαγές στο library πλέον κάνουν την ζωη σας πολύ πιο εύκολη. Η Valve αποφάσισε να προσφέρει στους χρηστές την δυνατότητα να διαχωρίζουν τα games τους σε υποκατηγορίες, καθώς και να έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν ποιοι από τους φίλους τους παίζουν ένα παιχνίδι live. Επιπροσθέτως το update εισήγαγε ειδοποιήσεις προς τους χρηστές για events εντός παιχνιδιού, όπως επίσης και για επερχόμενα updates.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν σταμάτησαν εδώ καθώς προστέθηκε και μια νέα τεχνολογία που δεν την βλέπουμε συχνα στον χώρο του gaming, με όνομα Diving Bell. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ίσως οι περισσότεροι να το έχετε προσέξει στο Netflix καθώς λειτούργει ως εξής. Το Diving Bell σας ζήτα να επιλέξετε ένα παιχνίδι της αρεσκείας σας και στην συνεχεία με βάση την επιλογή σας, προτείνει διάφορα πανομοιότυπα games. Τέλος η Valve και το Steam Lab αποφάσισαν να δώσουν στους χρηστές την επιλογή των animated icons στα παιχνίδια τους. Μέσω λοιπόν του Grid View θα μπορείτε να αλλάξετε τα εξώφυλλα των games που έχετε στην κατοχή σας, με κινουμενες .pngs εικόνες.

Εάν θέλουμε να βγάλουμε ένα συνολικό συμπέρασμα είναι ότι οι εταίρες έχουν την δυνατότητα και τα μέσα να κάνουν απεριόριστες αλλαγές που θα ευχαριστήσουν το κοινό τους. Όπως όλα δείχνουν όμως, οι αλλαγές αυτές γίνονται μόνο όταν βρεθούν στα κάγκελα με απειλή να χάσουν τους πελάτες τους, κάτι που με βρίσκει πολύ αρνητικό, καθώς όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε εφαρμογές και παιχνίδια, δείχνει ότι η εταιρία τόσο καιρό απλά καθόταν πάνω στην ανάγκη του πελάτη της χωρίς καμία σας όρεξη για δουλεία. Ποια είναι λοιπόν η άποψη σας για όλες τις αλλαγές που προχώρησε η Valve στο Steam; Απαντήστε μας εντός του άρθρου και πείτε μας την άποψη σας.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start : Ποιο είναι το παλιότερο game ή πρόγραμμα που έχετε ακόμα στον υπολογιστή σας;

Press Start: Πιστεύετε ότι το Twitch είναι επιλεκτικά αυστηρό με κάποιους streamers;Πιστεύετε ότι το Twitch είναι επιλεκτικά αυστηρό με κάποιους streamers;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification