Dark Souls: Lore

Saturday, 03 Dec 2016  | in Critical Hit | Γράφτηκε από τον Αλέξανδρος Ζεκάκης   | (4 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/31/66/ae/dark-souls-lore-1-90-1480763613.jpg
 

Dark Souls: Lore

Πλήρης ανάλυση του βασικού story της σειράς.

Η σειρά Dark Souls συνήθως αναφέρεται ως συνώνυμο της πρόκλησης, καθώς χαρακτηρίζεται από το μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ενδιαφέρονται εξίσου για το μυστηριώδες story του.

Πολλοί fans ασχολούνται αποκλειστικά με το gameplay της σειράς και κυρίως το PvP κομμάτι του, αλλά και τα διάφορα challenges του PvE. Βέβαια τα games της σειράς αποτελούν Action RPG, οπότε υπάρχει και ένα story να εξερευνηθεί. Σε αντίθεση όμως με τα περισσότερα games, τα οποία εξηγούν το story, στα Dark Souls υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία και περιορίζονται σε σύντομους διαλόγους με NPCs ή επιγραφές σε αντικείμενα και έτσι έχουν απασχολήσει έντονα αρκετούς από τους fans με την ανάπτυξη θεωριών και το συνδυασμό πληροφοριών που βρίσκονται σκορπισμένες στα games. Προσοχή, περιέχει spoilers!

Έχοντας βάλει αρκετές ώρες τόσο στα games, όσο και στην ανάλυση του story (μέσα από πολύ διάβασμα), σας παρουσιάζουμε παρακάτω με συνοπτικό τρόπο το βασικό story όλων των games της σειράς. Απλά να διευκρινίσουμε ότι ελάχιστα από αυτά που γράφουμε είναι επιβεβαιωμένα επίσημα (καθώς η FromSoftware μας έχει αφήσει να φανταζόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει) και κυρίως θα βρείτε θεωρίες και εικασίες, που είναι το αποτέλεσμα μίας συνδυαστικής προσπάθειας του να επεξηγήσουμε το βασικό storyline.

Age of the Ancients
Η πρώτη εποχή στην ιστορία του Dark Souls αποκαλείται Age of the Ancients και τότε υπήρχαν μόνο αθάνατοι, ακίνητοι δράκοι, τεράστια δέντρα και τίποτα άλλο. Στην εποχή αυτή δεν υπήρχαν ακόμα άνθρωποι ή άλλα πλάσματα και κυριαρχούσε το απόλυτο σκότος και η ομίχλη, μέχρι που κάποια στιγμή (άγνωστο γιατί) εμφανίζεται στα έγκατα της γης το First Flame (πρώτη φλόγα) και μαζί με της και τα πρώτα πλάσματα πέρα από τους δράκους. Τέσσερα από τα πλάσματα αυτά βρήκαν τα λεγόμενα Lord Souls, τα οποία τους χάρισαν απίστευτες δυνάμεις. Ο Nito πήρε το Soul of Death, η Witch of Izalith μαζί με τις Daughters of Chaos πήραν το Soul of Life και ο Gwyn το Soul of Light. To τελευταίο από τα τέσσερα, το Dark Soul, το πήρε αρκετά αργότερα ο Furtive Pygmy, ο οποίος έκρυψε το soul και θεωρείται ο πρώτος των ανθρώπων.

dark souls 1

Έχοντας στη κατοχή τους τα souls, οι τρεις Lords με τις στρατιές τους προκάλεσαν τους δράκους σε μάχη και ο πόλεμος ξεκίνησε. Ο Seath the Scaleless, ένας δράκος χωρίς λέπια, πρόδωσε όμως το είδος του, αποκαλύπτοντας στους Lords, ότι η δύναμη των δράκων βρίσκεται στα λέπια τους και αυτό τους κάνει αθάνατους. Με αυτή τη πληροφορία, οι Lords κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη και να αφανίσουν τους δράκους (πέρα από το Seath, στον οποίο ο Gwyn έδωσε το τίτλο του Duke και του χάρισε ένα κομμάτι από Lord Soul). Έτσι ξεκίνησε η επόμενη εποχή, το Age of Fire.

Age of Fire
Στην εποχή αυτή δεν υπάρχουν δράκοι πλέον και οι Lords κυριαρχούν στο βασίλειό τους, που ονομάζεται Lordran. Σε κάποια στιγμή, η First Flame αρχίζει όμως να εξασθενεί, κάτι το οποίο σκόρπισε το τρόμο στους Lords, καθώς αν χανόταν η φλόγα, αυτό πίστευαν ότι θα σήμαινε την επιστροφή στο σκότος. Πρώτη η Witch of Izalith προσπάθησε να αναζοπυρώσει τη φλόγα, αλλά απέτυχε και δημιουργήθηκε το Flame of Chaos, το οποίο τη καταβρόχθισε και σχηματίστηκε το Bed of Chaos, που αποτέλεσε και τη πηγή προέλευσης όλων των δαιμόνων.

dark souls 2

Μετά την αποτυχία της Witch of Izalith, ο Gwyn, στην απόγνωση του δε βρήκε άλλη λύση από το να ταξιδέψει στο Kiln of the First Flame και να θυσιάσει τη δύναμη και το soul του, ώστε να γίνει link η φλόγα και έτσι να συνεχίσει να καίει. Από το σημείο αυτό και μετά ο Gwyn ήταν πλέον γνωστός ως Lord of Cinder. Η κίνηση του Gwyn ήταν αντίθετη με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και προκάλεσε το Undead Course, τη κατάρα που στιγμάτισε όλη την ανθρωπότητα με το Dark Sign, το οποίο και ουσιαστικά έκανε τους ανθρώπους να γίνουν Hollow και να περιφέρονται άσκοπα, χωρίς δείγματα νοημοσύνης. 

Dark Souls: The Chosen Undead
Χρόνια μετά από τα παραπάνω γεγονότα (εικάζεται περίπου 1000) η φλόγα αρχίζει να σβήνει και πάλι και μία προφητεία έγραφε ότι θα εμφανιστεί ένα Chosen Undead, ο οποίος θα ταξιδέψει από το Undead Asylum στο Lordran και θα αναδειχθεί νέος Lord of Cinder. Ο Chosen Undead, αφού πρώτα κρούσει τα Bells of Awakening, πρέπει να πάρει το Lordvessel, το οποίο έχει στην κατοχή της η Gwynevere, Princess of Sunlight και κόρη του Gwyn. Αφού τοποθετήσει το Lordvessel στο Firelink Altar, ο Chosen Undead επιβεβαιώνει την προφητεία και πρέπει να νικήσει τους Lords, ώστε να αποκτήσει τα souls του και να γίνει αρκετά ισχυρός ώστε να τέλος να έρθει αντιμέτωπος με το Gwyn, Lord of Cinder. Αν εξέλθει της μάχης με το Lord of Cinder νικητής, ο Chosen Undead δίνεται πλέον την επιλογή, είτε να θυσιάσει τον εαυτό του και να αναζοπυρώσει τη φλόγα, είτε να την αφήσει να σβήσει και έτσι να επέλθει το Age of Dark, στο οποίο και θα κυριαρχεί.

dark souls 3

Ασχέτως επιλογής, ο κύκλος των εποχών θα επαναληφθεί στο μέλλον. Αν θυσιαστεί, τότε κάποια ημέρα η φλόγα θα σβήσει πάλι και ένας νέος Chosen Undead θα βρεθεί. Αν από την άλλη, αν επιλέξει να επέλθει το Age of Dark, τότε κάποια ημέρα μία νέα φλόγα θα κάνει την εμφάνιση της, επανεκκινώντας το Age of Fire.

Dark Souls 2: Bearer of the Curse
Χιλιάδες χρόνια μετά, αμέτρητοι κύκλοι εποχών έχουν κλείσει, βασίλεια έχουν ανθίσει και καταστραφεί και πλέον βασιλιάς είναι ο King Vendrick στο Drangleic, το οποίο και έχτισε πάνω στα τέσσερα Lord Souls. Ο Vendrick, αντιθέτως με του Lords, ήταν άνθρωπος και έτσι μπορούσε να επηρεαστεί από το Undead Curse (κρατήστε το αυτό, είναι σημαντικό clue). Κάποια ημέρα λοιπόν, εμφανίστηκε η Nashandra από μία μακρινή χώρα και πληροφόρησε το Vendrick για την απειλή των Giants. Ο Vendrick την έχρισε βασίλισσά του και πείστηκε να επιτεθεί στους Giants.

dark souls 5

Ο Vendrick επέστρεψε θριαμβευτής από το βασίλειο των Giants και μαζί έφερε κάτι (άγνωστο τι ακριβώς) το οποίο του επέτρεπε να πνέει ζωή σε άψυχα όντα. Κάποια στιγμή κάνει την εμφάνισή του και πάλι το Undead Curse (δηλαδή η φλόγα σβήνει), μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποιος εν ζωή που καταλαβαίνει τι είναι. Ξαφνικά, οι υπήκοοι του βασιλιά αρχίζουν και γίνονται Hollow και έτσι ο Vendrick άρχισε να τους να τους φυλακίζει, μη γνωρίζοντας τι είναι. Στη προσπάθεια του να καταπολεμήσει το Undead Curse, μαζί με τον αδερφό του, Aldia, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα δράκο, με την ελπίδα του ότι ο δράκος θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα δημιουργώντας μία Fire Keeper τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να κρατήσει τη φλόγα ζωντανή για πάντα, κάτι βέβαια που δε κατάφερε. Την ίδια χρονική στιγμή, οι Giants αποφάσισαν να επιτεθούν στο Drangleic και να πάρουν εκδίκηση για την εισβολή του Vendrick και το βασίλειο γίνεται συντρίμμια, μέχρι που ένας άγνωστος πολεμιστής σκοτώνει τον Giant Lord και οι Giants τρέπονται σε φυγή.

Ενώ το Undead Curse συνέχιζε να μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα όντα και το βασίλειο του Dragnleic να είναι κατεστραμμένο από τις μάχες, ο Vendrick, ο οποίος άρχισε ο ίδιος να δείχνει σημάδια του Undead Curse, κατέληξε ότι ο μόνος τρόπος για να νικηθεί η κατάρα, ήταν να καθίσει πάνω στο Throne of Want, ένα μυστικό δωμάτιο μέσα στο Drangleic, του οποίου την ύπαρξη δε γνώριζε νωρίτερα. Η Nashandra από την άλλη, όμως γνώριζε πολύ καλά για την ύπαρξη του δωματίου και τότε αποκαλύφθηκε η πραγματική της φύση, ως κόρη του Father of the Abyss. Ο Vendrick τότε κατάλαβε, ότι η Nashandra ήθελε να καθίσει στο θρόνο και να γίνει παντοδύναμη και έτσι αποφάσισε να σφραγίσει το θρόνο και αυτοεξορίστηκε στο Undead Crypt, όπου άρχισε να γίνεται Hollow, ενώ το βασίλειο του Drangleic συνέχισε να καταρρέει.

dark souls 6

Η Fire Keeper που αναφέραμε παραπάνω δεν είναι άλλη από την Emerald Herald, η οποία εντοπίζει ένα Bearer of the Curse, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να λύσει τη κατάρα και το φέρνει στο βασίλειο του Drangleic. Για να το καταφέρει αυτό, ο Bearer of the Curse πρέπει να πάρει τα souls από τους Four Great Ones (The Rotten, Old Iron King, Lost Sinner, Duke’s Dear Freja) και να μπορέσει έτσι να βρει το Vendrick. Φτάνοντας τελικά στο Drangleic, ο Bearer βρίσκει τη Nashandra (τη κακιά βασίλισσα που θέλει τη δύναμη του Throne of Want, αλλά δεν μπορεί να μπει), η οποία του παρέχει απλόχερα πληροφορίες για το που να βρει το Vendrick και τι πρέπει να κάνει για να ανοίξει το θρόνο. Αφού βρει το Vendrick, παίρνει το King’s Ring, το οποίο του επιτρέπει να ταξιδέψει στο Dragon Aerie, όπου κατοικεί ο δράκος που είχαν δημιουργήσει οι Vendrick και Aldia. Ο δράκος δίνει στο Bearer το Ashen Mist Heart, με το οποίο μπορεί να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, σε αναμνήσεις από Giants. Εκεί ο Bearer αντιμετωπίζει το Giant Lord και παίρνει το Giant’s Kinship που του δίνει πρόσβαση στο Throne of Want, όπως ακριβώς του είχε πει η Nashandra.

Φτάνοντας τελικά στο Throne of Want, ο Bearer βρίσκεται αντιμέτωπος με τη πραγματική μορφή της Nashandra. Αφού καταφέρει να τη νικήσει, εμφανίζεται ο Aldia σε μορφή ενός καμένου προσώπου, περικυκλωμένου από φλεγόμενα κλαδιά (αυτό ισχύει μόνο για το Scholar of the First Sin και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί το questline) και του δίνονται πάλι δύο επιλογές, είτε να καθίσει στο θρόνο είτε να απομακρυνθεί από αυτόν. Στη πρώτη περίπτωση ο Bearer αποδέχεται τη μοίρα του (και εδώ είναι άγνωστο αν κάνει link τη φλόγα ή αποφασίζει να την αφήσει να σβήσει) και στη δεύτερη, αποχωρεί αναζητώντας μία μόνιμη λύση για τη κατάρα, όμως και πάλι άγνωστο αν καταφέρνει να τη βρει.

dark souls 7

Dark Souls 3: Unkindled One
Άγνωστο αριθμό χρόνων μετά το βασίλειο τη κατάρευση του βασιλείου του Drangleic, η ιστορία συνεχίζει στο βασίλειο του Lothric. Αυτή τη φορά όμως, η φλόγα έχει σβήσει σχεδόν εντελώς και το Age of Dark έχει ξεκινήσει. Θεωρητικά, σε κάθε κύκλο εποχών έπρεπε να υπάρχει κάποιος ο οποίος θα κάνει link τη φλόγα και αυτός δεν είναι άλλος από το Prince Lothric, ο οποίος όμως αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε και απλά άφησε τη φλόγα να σβήσει (σε αντίθεση πάντα με τα προηγούμενα δύο Dark Souls, όπου η φλόγα σβήνει και έρχεται ο εκλεκτός για να τη κάνει link).

Σε μία απέλπιδα τελευταία προσπάθεια για τη σωτηρία του Age of Fire, η Fire Keeper της εποχής κρούει μία καμπάνα, η οποία ξυπνάει τέσσερις παλαιότερους Lords of Cinder (Yhorm the Giant, Aldrich the Devourer of Gods, Abyss Watchers και τον αδύναμο Ludleth of Courland), οι οποίοι όμως γυρνώντας πίσω βλέπουν τη καταστροφή που έχει επέλθει από τότε που θυσιάστηκαν και επίσης αρνούνται να κάνουν το οτιδήποτε. Τότε η Fire Keeper κρούει τη καμπάνα για δεύτερη φορά και ξυπνάει τον Unkindled One, του οποίου ο ρόλος είναι να πάρει τα souls από τους Lords αυτούς και το Prince Lothric και με την ενωμένη δύναμή τους να αναζοπυρώσει τη φλόγα. Σε αντίθεση και πάλι με τα προηγούμενα Dark Souls, o χαρακτήρας δεν ονομάζεται Undead αλλά Unkindled (σε ελέυθερη μετάφραση: Ο Σβηστός), κάτι το οποίο μας κάνει να εικάσουμε ότι για κάποιο λόγο δε τον έχει αγγίξει η κατάρα (κατά πάσα πιθανότητα γιατί απλά δεν έχει ψυχή και έτσι χρειάζεται αυτές των Lords).

dark souls 8

Αφού ο Unkindled One καταφέρει να συλλέξει όλα τα souls από τους Lords of Cinder και τον υποψήφιο επόμενο, Prince Lothric, κατευθύνεται στο Kiln of the First Flame, όπου αντιμετωπίζει το Soul of Cinder. Ο τελευταίος δεν είναι ένας απλός Lord of Cinder, αλλά η ενωμένη δύναμη όλων των Lords of Cinder που έχουν περάσει ποτέ από τον κόσμο, ξεκινώντας με το Gwyn από το πρώτο Dark Souls.

Αφού βγει νικητής ο Unkindled One, στην απλή εκδοχή απλά κάνει link η φλόγα και ουσιαστικά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, όπως στα προηγούμενα Dark Souls. Στη δεύτερη περίπτωση ο Unkindled One αφήνει τη φλόγα να χαθεί με τη βοήθεια της Fire Keeper, η οποία την απορροφάει και έτσι σημάνει τον ολοκληρωτικό ερχομό του Age of Dark. Η τρίτη πιθανή εξέλιξη είναι ο Unkindled One να απορροφήσει τη φλόγα και να γίνει έτσι ένας μονάρχης των Hollows και ουσιαστικά να σπάσει το κύκλο των εποχών που έχει ξεκινήσει με το Gwyn και να φέρει το Age of Man. Στη τέταρτη και τελευταία περίπτωση ο Unkindled One αφήνει τη Fire Keeper να απορροφήσει τη φλόγα, αλλά στη συνέχεια τη σκοτώνει και παίρνει τη φλόγα, με άγνωστε επιπτώσεις στο κόσμο.

dark souls 9

Σε λίγες γραμμές…
Ουσιαστικά το story των Dark Souls, παρότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και πτυχές που δεν αγγίξαμε, περιστρέφεται γύρω από μία βασική ιδέα. Σε κάθε μέρος της σειράς, η φλόγα που κρατάει την ανθρωπότητα όρθια, σβήνει και εσείς πρέπει να φτάσετε σε αυτήν και να σκοτώσετε το Lord of Cinder (λίγο διαφοροποιείται αυτό στο Dark Souls 3), ώστε μετά είτε να επιλέξετε να συνεχίσει το Age of Fire ή να μεταβείτε στο Age of Dark. Ασχέτως επιλογής όμως, ο κύκλος θα επαναλαμβάνεται αέναα, εκτός αν βρεθεί κάποιος να σπάσει το κύκλο και βρει άλλη λύση. Στο Dark Souls 3 αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε έναν από τους πιθανούς τερματισμούς και μας αφήνει να καταλάβουμε ότι έτσι κλείνει η ιστορία.

Εσείς τι πιστεύετε για τα Dark Souls; Συμφωνείτε με την ανάλυση του βασικού story και θα σας ενδιέφερε να γράψουμε και άλλα τέτοια άρθρα για το Dark Souls και το lore του;

Διαβάστε το review του Dark Souls III, όπως επίσης και το review του Dark Souls III: Ashes of Ariandel. Ελάτε να συζητήσουμε περισσότερα στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 billfrigas (Level 19) 03/12/2016 18:39
σουπερ το αρθρο, φυσικα και θελουμε και άλλα τέτοια άρθρα για το Dark Souls και το lore του και οχι μονο για το Dark Souls αλλα και για αλλα αναλογου ειδους παιχνιδια.
#2 Blood Prince (Level 27) 03/12/2016 22:46
Πολύ ωραίο το άρθρο ειδικά στο σημείο που αναφέρεται στο Scholar of the first sin.Μαθαίνοντας διάφορες πληροφορίες για το σενάριο αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι...όσο για τα spoiler δεν με ενοχλούν καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο αν το τερματίσω ποτέ,θα είναι μετά απο πολύ καιρό.
#3 ashbringer (Level 25) 04/12/2016 21:37
Μπράβο στον Αλέξανδρο για αυτό το άρθρο.Καλύπτει τα πάντα γύρω απο την ιστορία αυτού του τίτλου και δεν αφήνει ερωτηματικά.Πολ ύ ενδιαφέρον πραγματικά.
#4 Blood Prince (Level 27) 30/03/2018 14:25
Τελικά το παιχνίδι το τερμάτισα (τώρα ασχολούμαι με τα DLC) και το άρθρο είναι πραγματικά απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο GW.Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα αφιερώματα στην σειρά Dark Souls.
Notification