Reviews Pit People
Comments (2)

Pit People Hot

Μας καθοδηγεί ένα παράξενο πλάσμα με χιούμορ.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4a/00/1d/box-pit-people-2-51-1586682970.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μας καθοδηγεί ένα παράξενο πλάσμα με χιούμορ.

Η εταιρεία ανάπτυξης The Behemoth, η οποία ιδρύθηκε το 2003, είναι γνωστή για την δημιουργία games με χιουμοριστικό υπόβαθρο, όπως το Castle Crashers και BattleBlock Theater που την εδραίωσαν στο χώρο. Το 2018 κυκλοφορεί ένα Τurn-Βased Strategy RPG με γρήγορο ρυθμό μαχών με σκοπό να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια της εξερεύνησης μέχρι και την ολοκλήρωση της κεντρικής ιστορίας.

Pit People photo 1
 

Το παιχνίδι στην αρχή είχε υιοθετήσει το όνομα “Game 4” έως ότου πήρε το τελικό όνομα Pit People όπου διατηρεί και αυτό με την σειρά του την δόση του χιούμορ, με πρωταγωνιστή τον Horatio και μια παράξενη αρκούδα που κάνει τη ζωή μας δύσκολη βάζοντας μας συνεχώς εμπόδια.

Η γιγάντια αρκούδα κάνει πλάκα μαζί μας
Το σενάριο χτίζει σιγά σιγά με χιούμορ αλλά συνάμα και δραματικό τρόπο την εξέλιξη της ιστορίας, καθώς μας παρουσιάζει έναν έναν τους πρωταγωνιστές που τυχαία γνωρίζονται και συναντιούνται μεταξύ τους. Η μοίρα τους όμως είναι κοινή όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον κακό της πλοκής που παίζει με την ψυχολογία τους.

 
 

Όλα διαδραματίζονται σε ένα μικρό χωριουδάκι σε παραθαλάσσια περιοχή, όπου ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Horatio ζει με την οικογένεια του ως αγρότης μια ήρεμη ζωή καλλιεργώντας το χωράφι του. Ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με έναν όρμο από στρατιώτες με τόξα και σπαθιά που προσπαθούν να λεηλατήσουν την περιοχή μας. Εμείς αναλαμβάνουμε δράση προστατεύοντας την οικογένεια μας, αλλά αναπάντεχα μας επισκέπτεται μια τεράστια αρκούδα που φέρνει την συντέλεια και αλλάζει την ιστορία καταστρέφοντας το σπίτι όπου κρύβεται ο μικρός γιος μας. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι αναμενόμενη, υπάρχει μόνο μια λύση και αυτή δεν είναι άλλη πέρα από την εκδίκηση.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάρουμε εκδίκηση!
Η δράση μας συνεχίζεται καθώς κατευθυνόμαστε στο πρώτο πραγματικό πεδίο μάχη μας. Βρίσκουμε καταφύγιο σε ένα κάστρο, όπου μαζί με μια πριγκίπισσα την Pipistrella συνεργαζόμαστε για να νικήσουμε τους αντιπάλους. Η αρκούδα παίζει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας καθώς συνεχίζουμε την πλοκή. Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλοϊκό χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στρατηγικό χτίσιμο στο πώς να επιτεθείς τους εχθρούς.

 
Pit People photo 2
 

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι η στρατηγική της μάχης χτίζεται με την ομάδα που θα διαλέξεις (φρέσκο και ευφυές customization που δεν κουράζει στην επανάληψη των battles) για να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο κακό. Υπάρχουν παγίδες που μπορείτε να αιχμαλωτίσετε στρατιώτες και units με διάφορες ικανότητες που θα σας βοηθήσουν να εξελίσσεται την στρατηγική σας στην μάχη. Οι μάχες δεν βασίζονται σε real time αλλά είναι Τurn Βased και τις διακατέχουν αρκετά rng στοιχεία, υπάρχει δηλαδή σε σημαντικό βαθμό ο παράγοντας τύχης, καθώς όταν επιλέγεται να πραγματοποιήσετε επίθεση ανάμεσα σε δύο αντιπάλους είναι 50-50 που θα γίνει το τελικό attack. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στο gameplay είναι ότι μπορείς να προσαρμόσεις στους ήρωες σου εσύ τα όπλα που θα έχουν. Μπορείς να επιλέξεις ασπίδες, τόξα, ρόπαλα, σπαθιά, μαγικά ραβδιά, ανάλογα με την τακτική που θες να ακολουθήσεις, χτίζοντας έτσι αμυντική και επιθετική στρατηγική.

Το στοιχείο του grinding είναι αρκετά εμφανές στο gameplay για την εξέλιξη της ιστορίας. Αν και το παιχνίδι ακολουθεί τα quests της κεντρικής ιστορίας, θα υπάρξει στιγμή που ίσως θα είναι δύσκολο να ολοκληρώσετε μερικά. Για αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη πληθώρα αρκετών side quests στο χάρτη. Έτσι θα μπορείτε αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό εχθρών να αποκομίσετε αρκετά χρήματα και να ανεβάσετε ικανοποιητικά τα levels τόσο των όπλων όσο και των ηρώων, ώστε να φτάσετε σε ιδανικό επίπεδο για να ολοκληρώσετε δυσκολότερες αποστολές πιο εύκολα.

 
Pit People photo 3
 

Αν και ο χάρτης είναι απέραντος και οι μάχες γίνονται σε διαφορετικούς κόσμους και τοπία, έχουμε πάντα την επιλογή να επιστρέψουμε μετά τις περιπέτειες μας στην κεντρική μας πόλη – βάση που παραμένει σταθερή. Στην πόλη έχουμε την δυνατότητα να ζωντανέψουμε και να αναβαθμίσουμε τους ήρωες μας, καθώς να κάνουμε και τα απαραίτητα upgrades σε όπλα. Επίσης υπάρχει αρένα, όπου μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι όχι μόνο με A.I εχθρούς αλλά και άλλους παίκτες online. Τέλος θα αντικρίσουμε ένα κτήριο το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε μουσική από διάφορους δίσκους που ξεκλειδώνουμε κατά την διάρκεια, ενώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και το Permadeath mode. Πρόκειται για ένα mode που αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας κατά πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στις μάχες όσο και στις ανταμοιβές. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν μπορείς να ζωντανέψεις το χαρακτήρα σου με αποτέλεσμα να μετατρέπει το gameplay για την ολοκλήρωση της ιστορίας και της πλοκής σε αρκετά χρονοβόρο.

Το γέλιο "ευφραίνει καρδίαν"!

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η επιλογή αυτόματου συστήματος battling. Αν και το A.I της μάχης δεν είναι και το καλύτερο μας βοηθά να αποφύγουμε την μονοτονία και μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τα πιο εύκολα side - quests για να κάνουμε γρήγορο upgrade στους χαρακτήρες μας. Δεν θα το προτιμούσαμε στα δύσκολα side - quests και τις μάχες της κεντρικής ιστορίας, καθώς το A.I δεν επιλέγει πάντα τις σωστές στρατηγικές με αποτέλεσμα να έχουμε την απώλεια κάποιων ηρώων μας.

 
 
 

Παίζουμε παρέα και απολαμβάνουμε ήχους και καρτουνίστικα τοπία
Το θετικό του Pit People είναι ότι μπορείς να μοιραστείς αυτήν την περιπέτεια που σου προσφέρει μαζί με την παρέα και τους φίλους σου. Υπάρχει Co-οp επιλογή με αποτέλεσμα να μπορείτε να χτίσετε δημιουργικά τις δικές σας καινοτόμες στρατηγικές μέσα από το εξαιρετικό customization, εκτελώντας τα quest. Στην κεντρική πόλη – βάση υπάρχει arena που μπορείς να παίξεις με αντίπαλους online, ενώ μπορείτε μαζί με τον φίλο σας να δοκιμάσετε νέους πιθανούς συνδυασμούς και όπλα εναντίων των A.I εχθρών.

Τα γραφικά προσφέρουν μια ok καρτουνίστικη εμπειρία, αλλά την παράσταση την κλέβουν οι έξυπνες αλλαγές στις σκηνές, καθώς και οι χιουμοριστικοί διάλογοι των χαρακτήρων προσφέρουν ευχάριστη αύρα και ξεκουράζουν από το grindy στοιχείο του παιχνιδιού. Την μουσική επένδυση του τίτλου την ντύνει ο Patric Catani. Με πολύ εθιστικά soundtracks σε όλη την διάρκεια της ιστορίας. Το Main Theme με έκανε να κολλήσω, ενώ τα beats των κομματιών είναι αρκετά απολαυστικά και είσαι έτοιμος να αρχίσεις να κάνεις πάρτι. Τέλος το Theme της κεντρικής πόλης με τα jazz και groovy στοιχεία αποτελούν το κερασάκι της τούρτας.

 
Pit People photo 5
 

Το τέλος είναι μόνο η αρχή!
Πραγματικά ο τίτλος τα λέει όλα. Μετά από περιπού 8-9 ώρες gameplay για την ολοκλήρωση της κεντρικής ιστορίας τότε είναι που ξεκινά και η πραγματική περιπέτεια. Η μεγάλη πληθώρα side - quests και το έξυπνα σχεδιασμένο customization μας δίνει την ικανότητα να παίξουμε και να δοκιμάσουμε διαφορετικές στρατηγικές στις μάχες μας. Η επιλογή του Co-op μας προσφέρει να ζήσουμε την εμπειρία διπλά, ενώ ο συνδυασμός των ξεκαρδιστικών διαλόγων και της ευχάριστης μουσικής σίγουρα το καθιστά μια επιλογή για τις μέρες τις καραντίνας.

Θετικά:
- Έξυπνο και χιουμοριστικό σενάριο
- Γερές δόσεις γέλιου με τους διαλόγους των χαρακτήρων
- Ευφυές customization στην επιλογή ηρώων που είναι και το ζουμί της στρατηγικής σχεδίασης
- Όμορφη μουσική επένδυση, με δυνατά themes και soundtracks
- Πληθώρα περιοχών και αντιπάλων για εξερεύνηση και εναλλακτικών battles.

Αρνητικά:
- Απλοϊκό σύστημα μάχης
- Ατελείωτο grinding που ίσως κουράσει
- Αρκετά rng στοιχεία, με την τύχη να παίζει ρόλο στις μάχες
- Μεγάλη διάρκεια ολοκλήρωση της μάχης για Fast-Paced strategy
- Αρκετά δύσκολο στο τερματισμό με την ενεργοποίηση του Permadeath mode

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 7.2

Οι χιουμοριστικοί διάλογοι και η όμορφη μουσική επένδυση προσφέρουν μια αξέχαστη περιπέτεια!

Μανώλης Σαρικλόγλου

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 LatinMaster (Level 9) 12/04/2020 17:19
Το παιχνίδι έχει καρτουνίστικα γραφικά και μπορώ να πω ότι του ταιριάζουν και είναι κάτι που μου άρεσε. Επίσης ωραία πλοκή στο story όσο έχω παίξει, μου φάνηκε ατελείωτο και αυτό είναι το κάλο, στις μέρες της καραντίνας...πα ίζεις και απολαμβάνεις την μουσική.
#2 sam_vel2 (Level 1) 12/04/2020 18:39
Σίγουρα αυτές τις μέρες χρειαζόμαστε ένα παιχνίδι που θα μας ξεκουράσει και θα μας προσφέρει γέλιο. Θα το δοκιμάσω!
Score 7.2
User Score ( 7 votes ) 6.79
User Reviews 0
Genre: Strategy, Action RPG
Developer: The Behemoth
Publisher: The Behemoth
Διάθεση: The Behemoth
Players: 1-4
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo 2GHz+, Κάρτα Γραφικών: 512 ΜΒ video card, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 3GB, Λειτουργικό σύστημα: Windows Vista/7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 2/3/2018
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification