• Reviews
  • No More Heroes: Heroes' Paradise (PS3, Xbox 360)

No More Heroes: Heroes' Paradise (PS3, Xbox 360)

Hot
Μπάμπης Γιαλαμάς
REVIEWED ON PS3 (review)   Xbox 360   Wii (original)  

No More Heroes: Heroes’ Paradise
Όταν ο πόλεμος των άστρων συνάντησε τα anime!




Το No More Heroes: Heroes’ Paradise, είναι ένα remake της πρώτης έκδοσης της σειράς που είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Wii το 2007. Στο project δούλεψε και πάλι η δημιουργός προγραμματιστική εταιρεία Grasshopper Manufacture και ο σκηνοθέτης Goichi Suda, γνωστός από τα Shadows of the Damned και Super Smash Bros. Brawl. Η μεταφορά αυτή έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία, καθώς στην έκδοση του PS3, αντί του Wiimote μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Playstation Move, αλλά και το παραδοσιακό gamepad, ανάλογα με το τι σας βολεύει. Η εν λόγω έκδοση έχει επίσης βελτιωμένα γραφικά σε σχέση με την πρώτη, διορθωμένα bugs και κάποιες επιπλέον προσθήκες στις αποστολές.

Σενάριο
Είστε ο Travis Touchdown, ένα anime freak που έχει αγοράσει ένα lightsaber σε μια δημοπρασία. Μια μέρα συναντάτε την Sylvia Christel, το αφεντικό της ένωσης των assassins, που σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε ο κορυφαίος assassin. Πως θα το καταφέρετε αυτό; Σκοτώνοντας όσους βρίσκονται πάνω από εσάς, με στόχο να βρεθείτε σιγά-σιγά στην κορυφή. Ξεκινώντας λοιπόν από την θέση 11, προσπαθείτε να φτάσετε στο Νο.1, με μόνο σύντροφο το όπλο σας και την μηχανή σας.



Intro
Αρχικά ξεκινάτε από το ξενοδοχείο σας όπου καβαλάτε την μηχανή σας. Παράλληλα, ο ήρωας απευθύνεται σε εσάς και σας αποκαλεί αδερφό και συνεργάτη του, μιας και εσείς έχετε τον έλεγχο. Καθώς οδηγάτε λοιπόν την μηχανή, μπαίνετε μέσα σε μία έπαυλη όπου βρίσκεται ο πρώτος σας στόχος. Εδώ το No More Heroes σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε πρακτική διαμέσω ενός tutorial, ώστε να εξοικειωθείτε πιο εύκολα με το παιχνίδι. Δύο είναι οι βασικοί τομείς που πρέπει να προσέξετε. Η καρδιά που σας δείχνει πόσο life έχετε και που βρίσκεται πάνω αριστερά στην οθόνη και η η μπαταρία του lightsaber, που εμφανίζεται στα δεξιά της οθόνης. Την μπαταρία αυτή θα χρειαστεί να την φορτίζετε, όποτε κατεβαίνει σε χαμηλά επίπεδα.

Το tutorial είναι πολύ φιλικό και επεξηγηματικό και σε αυτό καλείστε κατά κύριο λόγο να δολοφονήσετε τους αντιπάλους σας με finishing moves. Οι ενδείξεις στην οθόνη σας δείχνουν τα κουμπιά που θα πρέπει να πατήσετε διαδοχικά για κάθε κίνηση. Επίσης, εμφανίζονται κάποια slot machines τα οποία έχουν πολλές διαφορετικές εικόνες. Όταν λοιπόν βρεθείτε με τρεις ίδιες εικόνες, μπαίνετε στο dark mode, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε πολύ παραπάνω ζημιά από το κανονικό. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να σταματήσετε χειροκίνητα τα slot machines, επομένως αφήνεστε στον παράγοντα της τύχης.


Χειρισμός και κάμερα
Κάτι το οποίο σίγουρα θα σας βολέψει σε αυτό το παιχνίδι είναι ο χειρισμός, ιδιαίτερα αν είστε κάτοχος του Playstation Move. Οι κινήσεις είναι ελεύθερες και φυσικές, καθώς μπορείτε να γίνετε «ένα με τον παίκτη», μιας και η χρήση του PS Move έχει ακρίβεια.

Ωσττόσο, αν δεν έχετε το Playstation Move, χρησιμοποιείτε το sixaxis, απλά εκεί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χειρισμός είναι δυσκολότερος. Κι αυτό γιατί θα χρειαστείτε το Motion controller για τα finishing moves. Τουλάχιστον, στις υπόλοιπες κινήσεις χρησιμοποιούνται διάφορα κουμπιά, είτε στο Motion controller, είτε στο sixaxis, όπως για παράδειγμα η κλωτσιά που εκτελείται με το “O” και χρησιμεύει για να ακινητοποιήσετε τους αντίπαλους σας.

Για να μην δυσκολευτείτε στο θέμα εστίασης, μπορείτε να κάνετε lock τους αντιπάλους σας χρησιμοποιώντας το L2, ενώ πατώντας το R1 και ανεβοκατεβάζοντας το χειριστήριο, κάνετε recharge το όπλο σας (η…μπαταρία που αναφέραμε προηγουμένως). Μάλιστα, η επαναφόρτιση του όπλου είναι ελαφρώς χιουμοριστική, καθώς ο Travis το κρατάει…ανάμεσα στα σκέλια του επιδεικτικά! Κι αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των όσων θα δείτε μέσα στο παιχνίδι.



Η κάμερα δείχνει στα περισσότερα σημεία αρκετά φιλική, όμως θα αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόβλημα στους κλειστούς χώρους, εκεί όπου η οπτική σας θα είναι περιορισμένη. Ειδικά αν είστε κοντά σε τοίχο, το μόνο που θα βλέπετε είναι τον εχθρό που έχετε κάνει lock, κάτι που -ειδικά σε μάχες με πολλούς εχθρούς- μπορεί να σας ζαλίσει.

Εχθροί και Α.Ι.
Μιας και το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι περίπλοκο, όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορούσατε να έχετε δύσκολους αντιπάλους. Αρχικά αντιμετωπίζετε τους προστάτες του κάθε assassin (το boss κάθε level), οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να σας χτυπάνε και να σας περικυκλώνουν. Μπορούν βέβαια να αμυνθούνε απέναντι σας, αλλά και πάλι αυτό είναι πλεονέκτημα για εσάς, καθώς αν κάνετε τα σωστά combos, τότε μπορείτε να τους αποτελειώσετε γρηγορότερα.

Οι assassins δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Έχουνε ένα συγκεκριμένο τρόπο κινήσεων αλλά και επιθέσεων, που σας επιτρέπει -αφού τους αντιμετωπίσετε κάποιες φορές- να μην έχετε δυσκολίες απέναντι τους. Φυσικά καθώς φτάνετε προς την κορυφή, οι τελικοί αντίπαλοι είναι ολοένα και πιο δύσκολοι. Αυτό που ισχύει όμως σε κάθε περίπτωση, είναι ότι εφόσον μάθετε τις κινήσεις και τις επιθέσεις τους, τα υπόλοιπα είναι τελειωμένη υπόθεση.

Customization και weapon upgrades
Στον τομέα του customization, δεν έχουμε κάτι το πρωτοποριακό. Υπάρχουν ρούχα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του ήρωά σας. Τα ρούχα αυτά τα αγοράζετε ή τα βρίσκετε σε chests καθώς πολεμάτε.



Όσο για τα όπλα, έχετε μόνο το lightsaber σας, αλλά μπορείτε να το αναβαθμίσετε όσο μαζεύετε χρήματα. Επίσης, καθώς προχωράτε στο παιχνίδι βρίσκετε αντικείμενα που σας δίνουνε ειδικές combo κινήσεις βγαλμένες από wrestling games, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε και να… απογειώσετε στον αέρα τους αντιπάλους σας με wrestling lightsaber combos.

Thunder…Thunder…Thundercats…και έτοιμο το lightsaber!

Side missions
Για να μπορέσετε να κυνηγήσετε τον επόμενο assassin στη λίστα σας, χρειάζεστε ένα entry fee. Επειδή όμως δεν θα βγάλετε αρκετά χρήματα σκοτώνοντας απλά τον προηγούμενο assassin και τους φύλακες του, το παιχνίδι σας οδηγεί σε ένα σύστημα το οποίο μοιάζει με το γνωστό σε όλους μας Grand Theft Auto.

Έτσι λοιπόν, μετά την πρώτη δολοφονία σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε side missions τα οποία σας ζητούν είτε να παραδώσετε αντικείμενα από την μια περιοχή στην άλλη, είτε να δολοφονήσετε κάποιον συγκεκριμένο τύπο. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να πάρετε μέρος σε deathmatch, όπου οι εχθροί έρχονται ασταμάτητα κι εσείς θα πρέπει να επιζήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα.



Η χρονική διάρκεια του No More Heroes: Heroes’ Paradise είναι 10-12 ώρες, ανάλογα με το επίπεδό σας. Βέβαια, το παιχνίδι σας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τους τελικούς αρχηγούς ξανά και να πάρετε μέρος σε κάποια side missions, τα οποία αυξάνουν τον τελικό χρόνο παιχνιδιού αλλά αυτό είναι δική σας απόφαση.

Γραφικά
Η engine που δημιούργησαν οι developers της Grasshopper έχει ιδιαίτερα γραφικά, ελαφρώς αναβαθμισμένα σε σχέση με αυτά της original έκδοσης του Wii. Αυτό στην πράξη λίγοι θα εκτιμήσουν. Κατά βάση, η παρουσίαση διατηρεί το anime ύφος, επομένως αν δεν σας αρέσουν οι ομώνυμες Ιαπωνικές σειρές, τότε ίσως να μην ενθουσιαστείτε ιδιαίτερα. Η ποιότητα των shadows εξακολουθεί να είναι φτωχή, ενώ το tearing είναι συχνό φαινόμενο. Παρατηρείται επίσης κακό anti-aliasing στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος.

Στις μάχες το αίμα ρέει άφθονο και το παιχνίδι καταλήγει να γίνεται splatter σε πολλά σημεία. Η εικόνα ωστόσο δεν είναι τόσο βίαιη, όπως την έχουμε συναντήσει στα ρεαλιστικά και ταυτόχρονα brutal παιχνίδια, αλλά πιο καρτουνίστικη και συνάμα διασκεδαστική. Πάντως, τέσσερα χρόνια μετά, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει καλύτερα γραφικά διότι το επίπεδο του Playstation 3 είναι ανώτερα του Wii.



Ήχος
Σίγουρα σε αυτό τον τομέα θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι καλύτερο, παρότι βέβαια η μουσική δένει με το όλο σκηνικό. Δηλαδή ένας τρελός δολοφόνος μέσα σε μία σειρά anime. Kάτι το οποίο σίγουρα θα βρείτε ενοχλητικό είναι το επαναλαμβανόμενο κεντρικό μουσικό theme που υπάρχει. Όμως εδώ οι developers δεν εισήγαγαν καν μια στοιχειώδη ποικιλία στους συνοδευτικούς ήχους. Ambient sounds δεν υπάρχουν, οι κραυγές είναι πανομοιότυπες, ενώ το άκουσμα του αίματος που πετάγεται από τους αντιπάλους σας όλη την ώραμ καταντάει κουραστικό.

Επίλογος
Το No More Heroes: Heroe’s Paradise ταίριαζε άριστα στα δεδομένα του Wii, αλλά η Grasshopper απέτυχε παταγωδώς να μας προσφέρει κάτι το πρωτοποριακό σε αυτή την έκδοση, πόσο μάλλον όταν οι κονσόλες των Microsoft και Sony έχουν πολύ καλύτερους τίτλους δράσης για να επιλέξετε. Το κοινό που απευθύνεται ο τίτλος συνεχίζει να είναι πολύ συγκεκριμένο. Όσο κι αν η υπόθεση είναι πρωτότυπη, αν δεν είστε fans των Ιαπωνικών Action τύπου Yakuza, τότε πολύ δύσκολα θα το ευχαριστηθείτε κι ακόμη πιο δύσκολα θα το κατανοήσετε.

Θετικά:
- Πρωτότυπο σενάριο
- Άκρως διασκεδαστικό

Αρνητικά:
- Γραφικά κατώτερα των προσδοκιών
- Δεν θα απολαύσετε τον χειρισμό αν δεν είστε κάτοχος Playstation Μove
- Εκνευριστικά επαναλαμβανόμενη μουσική και ηχητικά εφέ

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 6
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.7

Μία συνταγή που πέτυχε στο Wii, αλλά δυστυχώς έχει φάει πλέον τα ψωμιά της.

Μπάμπης Γιαλαμάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.7
0 User Score
(0 vote )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure, Hack and slash
Developer: Grasshoper Manufacture
Publisher: Konami
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS3: 20/5/2011, Xbox 360: 15/4/2010 (στην Ιαπωνία)
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification