PS5: Σύστημα ψύξης και πιο αθόρυβη λειτουργία

Hot
Βάσια Κούκια
PS5: Σύστημα ψύξης και πιο αθόρυβη λειτουργία

PS5: Σύστημα ψύξης και πιο αθόρυβη λειτουργία

Θα έχει τεχνική ψύξης υγρού μετάλλου. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 25/4/20] Με το PS4 να κάνει περισσότερο θόρυβο από ποτέ αναμένεται από το PS5 να έχει βρει τη λύση που θα το κρατάει πιο ήσυχο. Μία πατέντα του 2018 δείχνει λοιπόν πως μπορεί να μοιάζει το εσωτερικό σύστημα ψύξης της νέας κονσόλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο κατοχύρωσης της πατέντας δεν αναφέρει αποκλειστικά το PS5 και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει. Παρόλα αυτά η περίληψη εξηγεί πως θα λειτουργούσε αυτό το σύστημα ψύξης.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει: "Ένα σύστημα ψύξης τοποθετείται σε μία χαμηλότερη επιφάνεια από μία πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος. Η πλακέτα διαθέτει τρύπες που την διαπερνούν σε μία περιοχή όπου τοποθετείται ένα σύστημα κυκλωμάτων. Μέσω αυτών των τρυπών παρέχονται τα μονοπάτια για τη μετάδοση της θερμότητας. Τα μονοπάτια για τη μετάδοση της θερμότητας συνδέουν το σύστημα κυκλωμάτων με το σύστημα ψύξης. Αυτό το κατασκεύασμα επιτρέπει μία δομή διαφορετική από εκείνη, η οποία τοποθετεί το σύστημα ψύξης στην ίδια πλευρά με το σύστημα κυκλωμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι έναν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας για τη διάταξη των δομικών στοιχείων."

Ο αρχιτέκτονας του PS5 Mark Cerny σε μία φετινή ομιλία του εξήγησε ότι ο μοναδικός σχεδιασμός της κονσόλας της επόμενης γενιάς θα την αποτρέπει από το να μετατρέπεται σε ένα πιστολάκι μαλλιών. Επίσης, σε μία συνέντευξή για το Digital Foundry δήλωσε ότι θα δείτε πως το σύστημα ψύξης της κονσόλας θα φέρει επανάσταση στο κοντινό μέλλον.

Προς το παρόν, ο χρήστης του Reddit nemesis_scale έχει προετοιμάσει κάποιες απεικονίσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πως μπορεί να μοιάζει η πατέντα του συστήματος ψύξης.

ps5 patent cooling system

[UPDATE: 19/6/20 - Η Sony επιβεβαίωσε ένα πιο αθόρυβο PS5 που θα ψύχεται καλύτερα] Ο Simon Rutter, επικεφαλής της Sony Europe, δήλωσε ότι το PS5 θα είναι πιο αθόρυβο από το PS4, ενώ θα έχει και καλύτερο σύστημα ψύξης. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρη και στο σχεδιασμό της κονσόλας, η οποία έχει αρκετό μήκος/ύψος, προκειμένου να χωρέσει το σύστημα ψύξης που ετοιμάζει η Sony. Όλα αυτά φυσικά μένει να τα δούμε στην πράξη.

[UPDATE 2: 19/8/20 - Τεχνική υγρού μετάλλου] Σύμφωνα με πατέντα ευρεσυτεχνίας της Sony, το PS5 θα χρησιμοποιεί τεχνική ψύξης υγρού μετάλλου.

Η πατέντα αναφέρει ότι το υγρό μέταλλο θα κατασκευαστεί από υπεριώδη σκληρυνθείσα ρητίνη, η οποία θα εξασφαλίζει ότι δεν θα διαρρεύσει μέσα στην κονσόλα. Το υγρό μέταλλο θα βρίσκεται μόνο στην ψύχτρα (ως εναλλακτικό της θερμοαγώγιμης πάστας) και η υπόλοιπη κονσόλα θα χρησιμοποιεί ανεμιστήρες. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε τις δύο εκδόσεις του PS5, τα games του και συζητήστε για την νέα κονσόλα της Sony στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 20/06/2020 01:20
Δεν έχω κανένα θέμα με θόρυβο στο PS4 Slim.