Spiritfarer

Wednesday, 11 Sep 2019  | in Adventures | Γράφτηκε από τον Πασχάλης Βραμπάκης  
Πασχάλης Βραμπάκης

Πασχάλης Βραμπάκης  

Το 1986 σε ηλικία μόλις επτά χρονών απέκτησα σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο το πρώτο τότε PC ένα Amiga spectrum. Τον επόμενο χρόνο είχα αρχίσει τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του προγραμματισμού με logo και Qbasic, αργότερα απέκτησα έναν 486 για την εποχή του από τα πιο δυνατά μηχανήματα και ξεκίνησα προγραμματισμό pascal. Σύντομα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια είχα στην κατοχή μου όλες τις κονσόλες atari 2600, sega mega drive, gameboy και αργότερα το sony playstation 1. Έχω παίξει παιχνίδια σχεδόν σε ότι κονσόλα έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. Λατρεύω τον χώρο των Games και ότι έχει σχέση με αυτόν. Σήμερα ασχολούμαι γενικά με προγραμματισμό και κατασκευές ιστοσελίδων. Έχω το δικό μου gaming κανάλι "gamehauntings" και δημιουργώ το πρώτο μου indie game.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/24/8c/53/spiritfarer-new-game-59-1560858997.jpg
 

Spiritfarer

Βοηθήστε πνεύματα ζώων να ανέβουν στη μετά θάνατον ζωή.

[Αρχική δημοσίευση: 20/6/19] Η Microsoft αποκάλυψε στην E3 2019 ένα ολοκαίνουριο indie game. Μακριά από το βομβαρδιστικό περιβάλλον των άλλων παιχνιδιών μέχρι στιγμής, το Spiritfarer είναι ένα όμορφο 2D Adventure και έχει να κάνει με ένα κορίτσι και την γάτα της. Οι δύο τους ζούνε μαζί σε ένα πλεούμενο σπίτι, και η καθημερινότητά τους είναι το ψάρεμα, η καλλιέργεια και ψωνίζουν από τοπικά καταστήματα τα οποία διαχειρίζονται αντί για άνθρωποι ζώα που μιλάνε.

Το τρέιλερ δεν ξεκαθάρισε ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός του Spiritfarer, αλλά έδωσε έμφαση σε ένα μυστήριο ψηλό πλάσμα με μορφή ελαφιού, το οποίο φαίνεται να έχει κάποιου είδους μαγικές ικανότητες. Το Spiritfarer έχει έρθει στην ζωή μας απο την εταιρεία ανάπτυξης Thunder Lotus. Το προηγούμενο παιχνίδι της ήταν το Jotun, ένα single-player παζλ με σκοπό να καταρρίψεις Θεότητες για να αφομοιώσεις τις δυνάμεις τους. Το τρέιλερ δεν αναφέρει ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πώς θα λανσαριστεί σε κονσόλα Xbox.

[UPDATE: 11/9/19 - Πληροφορίες για το gameplay] Στο Spiritfarer αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Stella ο οποίος είναι πλοίαρχος ενός πολύ ιδιαίτερου πλοίου. Έχει ένα κήπο, μια κουζίνα και μεταφέρει τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή. Αυτό το σπίτι-βάρκα είναι το κεντρικό περιβάλλον του παιχνιδιού, το οποίο πρόκειται για ένα γαλήνιο παιχνίδι διαχείρισης  του θανάτου  και  της ζωής. Εσείς επιλέγεται πως θα περάσετε τον χρόνο σας καθώς υπάρχουν επιλογές από το να μαγειρέψετε ψάρια, να αναβαθμίσετε το σπίτι σας μέχρι και να βοηθήσετε τους φίλους σας τα ζώα να μετατραπούν σε πνεύματα και  να αφήσουν πίσω τους τον ζωντανό κόσμο.

Ίσως ακούγετε κάπως τραγικό, να βλέπεις του φίλους σου να πεθαίνουν αλλά στο Spiritfarer η απώλεια τους  δεν σημαίνει ότι στην κυριολεξία πεθαίνουν, αλλά ότι λαμβάνουν ένα είδους “χάρη” από εμάς. Παρ’ όλα αυτά τα θέματα αγάπης και απώλειας δεν είναι μόνο μυθιστόρημα καθώς κάθε ένα από τα πνεύματα ζώων στο Spiritfarer βασίζεται σε αγαπημένους ανθρώπους των προγραμματιστών που έχουν φύγει από την ζωή.  Κάθε μια από αυτές τις εμπνεύσεις της πραγματικής ζωής έχει μια μορφή ζώου επιλεγμένη να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα τους. 
 
Για  παράδειγμα ένας  χαρακτήρας ζώου είναι ο σκαντζόχοιρος, ο οποίος έχει δυσκολία στο περπάτημα, εμπνευσμένο από την γιαγιά ενός μέλους της ομάδας. Ο καθένας θα ζητήσει βοήθεια από τον πρωταγωνιστή Stella προτού στείλει το πνεύμα τους στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει επίσης το φίδι που ονομάζεται summer και θα πρέπει να συνδυάσετε το ψάρεμα, το μαγείρεμα και την κηπουρική ώστε να την βοηθήσετε  να εισέλθει στη μετά θάνατον ζωή. Η μορφή του φιδιού επιλέχθηκε στη summer με σκοπό να αντικατοπτρίζει τις κάτω-γήινες ιδιότητες της ανθρώπινης έμπνευσης της. Πριν μεταφερθεί στην “άλλη πλευρά” η summer ζητάει από τον Stella να κατασκευάσει μια αίθουσα διαλογισμού όπου εσείς με την σειρά σας πρέπει να βρείτε τα υλικά έτσι ώστε να μπορείτε να την κατασκευάσετε αμέσως.
 
Για να βρείτε όλους αυτούς του πόρους και να βοηθάτε τα πλάσματα θα πρέπει να ταξιδεύετε συνεχώς όπου και να τα συλλέγεται με το χέρι. Εφόσον λοιπόν βρείτε τους πόρους και επιλέξετε  ένα μέρος για να το χτίσετε, το πλάσμα, στην προκειμένη περίπτωση η summer σας δείχνει την χαρά της. Μένει μόνο ένα πράγμα να κάνετε προτού η summer κατευθυνθεί προς την άλλη μεριά και αυτό είναι να βρείτε ένα οικογενειακό κειμήλιο που έχασε σε ένα άλλο χωρίο. Αυτό θα σας οδηγήσει σε ακόμα ένα όμορφο ταξίδι στο χάρτη όπου θα ταξιδέψετε με το πλοίο-σπίτι σας. Εφόσον φέρεται εις πέρας την αποστολή σας η summer σας δηλώνει πως είναι έτοιμη να αποχωρήσει.
 
Την στιγμή της φυγής o Stella κρατάει ένα χρυσό φανάρι, φωτίζοντας το δρόμο προς την πλώρη του πλοίου-σπίτι, όπου εμφανίζεται ένα γιγάντιο λευκό πνεύμα μέσα από το νερό υπό την συνοδεία ορμητικής μουσικής. Αυτό σηματοδοτεί και το τέλος της Summer.  To στυλ του παιχνιδιού του Spiritfarer ενθαρρύνει την εξερεύνηση, το crafting  και την κοινωνικοποίηση ενώ έχετε επιλογές να κατευθυνθείτε σε διάφορους προορισμούς. Φαίνεται ένα πολύ όμορφο  indie game που συνδυάζει όλα τα παραπάνω με αρμονία. 

 

Διαβάστε το review ενός παρόμοιου παιχνιδιού, του Oxenfree και συζητήστε για το Spiritfarer στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification