Η 2K έχει υπογράψει μια μακροπρόθεσμη αποκλειστική συμφωνία με τον Tiger Woods για το franchise της PGA και απέκτησε επίσης τους developers του PGA Tour 2K21, HB Studios Multimedia.

Η εξαγορά περιλαμβάνει επίσης το franchise The Golf Club. Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Οι οικονομικοί όροι και των δύο συμφωνιών δεν γνωστοποιήθηκαν.Το PGA TOUR 2K21 είναι ένα golf simulation το οποίο περιλαμβάνει officially licensed επαγγελματίες από το PGA Tour, πορείες, εξοπλισμό και μάρκες ενδυμάτων.

"Ανυπομονώ να επιστρέψω στο χώρο των videogames και με την 2K και τα HB Studios, βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες για να το κάνουμε αυτό", δήλωσε ο Tiger Woods τον Ιανουάριο. ‚ " Έχω την τιμή να συμμετάσχω σε αυτήν την ευκαιρία και ανυπομονώ να μοιραστώ την εμπειρία και τις γνώσεις μου καθώς χτίζουμε μαζί το μέλλον των golf videogames"

Η συνεργασία του Woods με την 2K περιλαμβάνει δικαιώματα για το όνομά του και την εμφάνισή του αποκλειστικά στο franchise PGA TOUR της 2K, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλα παιχνίδια golf δημοσιευθούν από την 2K κατά τη διάρκεια της περιόδου συνεργασίας. Ο Woods θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως executive director και σύμβουλος στο PGA TOUR  της 2K, ενώ η 2K θα συνεργαστεί επίσης με το Ίδρυμα TGR του Woods, το οποίο παρέχει προγράμματα σπουδών STEM και προγράμματα πρόσβασης σε κολέγια σε ανεπαρκείς οικονομικά φοιτητές.
[video]
"Στο golf, δεν υπάρχει μεγαλύτερο Icon από τον Tiger Woods. Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, λυπηθήκαμε για το πρόσφατο ατύχημα του και του ευχόμαστε πλήρη και ομαλή ανάρρωση ", δήλωσε ο David Ismailer, πρόεδρος της 2K. "Είμαστε πρόθυμοι να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με τον Tiger, του οποίου η θρυλική καριέρα ξεπέρασε το άθλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχει στη σειρά PGA TOUR 2K ως Executive Director."

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του HB Studios για την 2K, το PGA TOUR 2K21 έχει πουλήσει σχεδόν δύο εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Ευχάριστα νέα ,συμφωνείτε?

Read More...



Η EA είχε έναν δύσκολο μήνα. Η πολυκερδής σειρά της FIFA βάλλεται από πολλές μεριές, αλλά ίσως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι η κατηγορία ότι ένας υπάλληλος της EA φέρεται να πούλησε πολυπόθητες κάρτες Ultimate Team έναντι χιλιάδων λιρών.

Ανεπιβεβαίωτα direct μηνύματα που ήρθαν στο φως από την κοινότητα της FIFA φαίνονται να υποδεικνύουν έναν υπάλληλο της εταιρείας να πουλάει κάρτες Icon σε πακέτα με τιμή 750-1000 € Σε ένα μήνυμα του στο WhatsApp, προσφέρει τρεις κάρτες Prime Icon Moments για 1700 €.

Η έρευνα της EA βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά έχει ήδη παραδεχτεί "ότι ένας ή περισσότεροι EA λογαριασμοί, οι οποίοι είτε παραβιάστηκαν είτε χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλα από κάποιον εντός της EA, παραχώρησαν άμεσα items σε αυτούς τους μεμονωμένους λογαριασμούς".
Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει συγκλονίσει την κοινότητα της FIFA και έριξε φως στους ύπουλους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από το FIFA Ultimate Team. Ένα mode που έχει κατηγορηθεί ήδη ότι είναι pay-to-win και ενθαρρύνει τον τζόγο μέσω των loot-boxes.
Αλλά πρώτα, αξίζει να καταλάβετε γιατί οι FUT's Icon cards είναι τόσο πολύτιμες και γιατί κάποιος θα ξόδευε πάνω από χίλιες λίρες προσπαθώντας να πάρει μία στη μαύρη αγορά.

Οι Icon cards είναι από τις πιο περιζήτητες στο FIFA Ultimate Team. Περιλαμβάνουν θρυλικούς παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος Ronaldo, Pele, Ronaldinho, Zinedine Zidane and Ruud Gullit, και είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθούν μέσα από τα αμφιλεγόμενα loot boxes.
Ακόμα πιο σπάνια είναι τα Prime Icon Moments, ειδικές εκδόσεις Icon cards που σηματοδοτούν ένα παιχνίδι ή ένα τουρνουά που ήταν ιδιαίτερο για τους players. Από τις τέσσερις εκδόσεις κάθε Icon στο FUT 21, το Moment κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία.
Οι players είναι γνωστό ότι έχουν ξοδέψει χιλιάδες λίρες σε πακέτα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν αυτές τις εξαιρετικά σπάνιες Icon cards και η EA έχει επικριθεί για το ότι δεν αποκάλυψε τις ακριβής πιθανότητες, όταν η ευκαιρία να αποκτήσουν μια card συγκεκριμένης ποιότητας είναι κάτω από το ένα τοις εκατό, όπως συμβαίνει με τις Icon cards. Ακόμα χειρότερα, υπάρχει πιθανότητα να λάβετε διπλά αντίγραφα μιας Icon card που έχετε ήδη.

Η πρόταση είναι ότι οι FIFA players είναι πρόθυμοι να πληρώσουν σε κάποιον χιλιάδες λίρες για να αποκτήσουν τις πανίσχυρες Ultimate Team cards, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να ληφθούν με νόμιμα μέσα.Όταν σκεφτείτε ότι το Ultimate Team κάνει ουσιαστικά reset με την κυκλοφορία κάθε νέου παιχνιδιού της σειράς (φέτος το FIFA 22 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο) και δεν μπορείτε να μεταφέρετε τις cards σας σε κάθε νέο παιχνίδι, τότε αυτά τα πολύτιμα αποκτήματα έχουν πραγματική διάρκεια ζωής, περίπου εννέα μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα, η EA εξέδωσε δήλωση στο The Mirror ως απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με το τρέχον σκάνδαλο EA Gate.
"Το FIFA Ultimate Team είναι ένα πολύπλευρο παιχνίδι δεξιοτήτων", επέμεινε η EA. "Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα items στο παιχνίδι χωρίς να ξοδέψετε ποτέ χρήματα, με τις αγορές να είναι εντελώς προαιρετικές."Ενώ είναι τεχνικά αλήθεια ότι μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα items του παιχνιδιού (ακόμη και τις Icon cards)  χωρίς να ξοδέψετε ποτέ χρήματα, ρεαλιστικά είναι σχεδόν αδύνατο, λένε οι players.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα tweet από έναν FIFA player που προσπάθησε να υπολογίσει ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να αποκτήσει την δικιά του dream team έγινε viral επειδή εξέθεσε τον μηχανισμό πίσω από το FUT.
Ο Twitter user ScudzTV αποκάλυψε την dream team του, μια "απλή" ομάδα 100 εκατομμυρίων FUT Coin που περιλαμβάνει 11 Icons όπως οι Ronaldo, Ronaldinho, Maldini και ο Pele.

Δείτε εδώ το σχετικό tweet.

Η εκτίμηση των 100 εκατομμυρίων coins προέρχεται από την προσθήκη της αξίας κάθε card στο FUT transfer market.
Ο ScudzTV είπε ότι, υποθέτοντας ότι κατά μέσο όρο 1500 coins αποκτούνται από κάθε FUT game, συμπεριλαμβανομένων των εβδομαδιαίων ανταμοιβών, θα χρειαστούν 66.666 παιχνίδια για την απόκτηση 100 εκατομμυρίων coins.
Υποθέτοντας κατά μέσο όρο 1500 coins ανά game (που αντιστοιχεί σε εβδομαδιαίες ανταμοιβές) αναλογεί σε 66.666 games. Κατά μέσο όρο 20 λεπτά για κάθε game, δηλαδή 22.000 ώρες gameplay ή 916 ημέρες gameplay αν παίζετε 24/7.

Τι γίνεται όμως αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε στο FUT market 100 εκατομμυρία coins; Λοιπόν και αυτό το σενάριο δέν είναι πολύ ρεαλιστικό.Υποθέτοντας ότι κατά μέσο όρο έχετε κέρδος 10.000 coins ανά συναλλαγή, o ScudzTV είπε ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν συνολικά 10.000 συναλλαγές."Υποθέτοντας ότι διαπραγματεύομαι 10k κάθε 10 λεπτά, θα πρέπει να κάνω συναλλαγές για 1650 ώρες ή 69 ημέρες συναλλαγών σε 24/7 βάση."

Δείτε εδώ το σχετικό tweet .

Και τέλος, υπάρχει η επιλογή να αγοράσετε διάφορα προνόμια. Μπορείς όμως να περάσεις τα 100 εκατομμύρια coins; Υποθέτοντας κατά μέσο όρο κέρδος 100.000 coins, ανά αγορά 12k FIFA Points  (αυτό το κέρδος είναι μια εκτίμηση που προκύπτει από την πώληση όλου του loot που δεν θέλετε από αυτά τα πακέτα), θα πρέπει να αγοράσετε 1000 x 12k FIFA Points για να πάρετε 100 εκατομμύρια coins. Με κόστος 79,99 £ ανά 12k FIFA Points, θα πρέπει να ξοδέψετε συνολικά 79,990 £ για FIFA Points. Σωστά, σχεδόν 80.000 £.

Δείτε εδώ το σχετικό tweet .

Είναι μια εντυπωσιακή κατάσταση, δεν υπάρχει λογικός, ρεαλιστικός τρόπος για να κερδίσετε αρκετά coins για να μπορέσετε να αγοράσετε την dream team του ScudzTV από το transfer market. Kαι με την πιθανότητα να είναι τόσο χαμηλή να αποκτήσετε ένα Icon μέσω ενός loot box, η τύχη δεν θα σας βοηθήσει ούτε εδώ.

Δείτε εδώ το σχετικό tweet.

"Αυτά τα items είναι in-game, οπότε ακόμη και αν είναι 0,000001 τοις εκατό του συνόλου των παικτών, οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν αυτή την  ομάδα μέσω ενός εφικτού χρόνου και χρημάτων ", δήλωσε ο ScudzTV στην Eurogamer μέσω email
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα εδώ, εκτός από τις θεμελιώδεις πτυχές pay-to-win ενός ανταγωνιστικού τρόπου παιχνιδιού που βασίζεται σε loot box, είναι η έλλειψη αυτών των Icon cards στο transfer market.

Οι καλύτερες cards είναι σπάνια διαθέσιμες για αγορά στο transfer market. Η έκδοση Prime Icon Moments του Ronaldo, για παράδειγμα, δεν βρίσκεται επί του παρόντος και δεν υπήρξε εδώ και αρκετό καιρό. Εάν εμφανιζόταν ξαφνικά, θα την αρπάζαν ή θα γινόταν "snipe" σχεδόν αμέσως από τους players.Η τυπική Ronaldo Icon card διατίθεται με κόστος περίπου 15 εκατομμύρια FUT Coins.
Αυτή η σπανιότητα και να θυμάστε, η EA έχει θέσει η ίδια αυτή την σπανιότητα, συνέβαλε στην επιθυμία ορισμένων να χρησιμοποιήσουν τη μαύρη αγορά για να αποκτήσουν cards με παράνομα μέσα.

Ο UK-based FIFA Pro Zelonious, δήλωσε στο Eurogamer ότι η EA ευθύνεται και μόνο για την τρέχουσα κατάσταση με το Ultimate Team."Εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν 1000 $ μέσω του WhatsApp σε κάποιον που δεν είναι καν σίγουροι ότι μπορούν να εμπιστευτούν, πιθανώς έχουν τα coins στο ingame", είπε. "Δεν μπορούν πραγματικά να πάρουν αυτές τις cards."Δεν έχω δει ποτέ το PIM Ronaldo στην αγορά. Ποτέ δεν τον βρήκα ενώ έψαχνα. Εμφανίζεται μερικές φορές, γιατί έχω δει ανθρώπους να κάνουν tweet ότι τον αγόρασαν. Αλλά αν εμφανιστεί στην αγορά, έτσι γίνεται. "

Και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται. Για το FIFA 21, η EA έχει δημιουργήσει μερικές Icon cards, όπως για τους Gianluca Zambrotta, Edwin van der Sar και Roberto Carlos, διαθέσιμες μέσω των Squad Building Challenges. Αυτά τα SBC δεν απαιτούν οι παίκτες να χρησιμοποιήσουν το σύστημα των loot boxes για να λάβουν τις ανταμοιβές τους. Όμως, το πιο σημαντικό, οι πιο περιζήτητες Icon cards δεν έχουν μέχρι στιγμής διατεθεί μέσω SBC, για παράδειγμα, οι Ronaldo, Gullit and Maldini.
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα SBC σε προηγούμενα FIFA, είπε ο Zelonious."Στο FIFA 18, είχαμε ένα SBC για τον Prime Thierry Henry τον Νοέμβριο. Ο καλύτερος player που είχαμε διαθέσιμο σε αυτό το παιχνίδι, και είναι μέσα Μαρτίου είναι ο Moments Ballack ή ο Nedved. Η EA θα υποστήριζε στον μέσο καταναλωτή ότι κυκλοφόρησε τον Prime Cannavaro πριν από δύο μήνες και ο Cannavaro ήταν νικητής του Ballon d'Or. Αλλά όποιος παίζει το παιχνίδι ξέρει ότι ο Cannavaro δεν είναι τόσο καλός στο παιχνίδι. Όσον αφορά τις πραγματικές high-end meta cards που ταιριάζουν στο παιχνίδι, έχουν κυκλοφορήσει τρεις: Moments Nedved, Ballack και Prime Kaka.
"Αλλά αυτά εξακολουθούν να μην είναι οι top cards. Κανείς με την καλύτερη ομάδα δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους τύπους, αλλά είναι καλοί. Βλέπω αυτά τα retweets να κυκλοφορούν κάθε λίγες μέρες όπου οι άνθρωποι έκαναν tweet πριν από δύο χρόνια, όταν στα μέσα Μαρτίου η EA κυκλοφόρησε SBC για τους Prime Gullit, Prime R9, Prime Pele και Prime Maldini.

"Και όταν κάνεις αυτά τα SBC, τα πακέτα που παίρνεις από αυτά είναι πολύ χειρότερα από ό, τι στο παρελθόν. Ήταν tradeable σε αντίθεση με τα τωρινά. Η απάντηση της EA θα ήταν πιθανότατα ότι κάνουν release Prime Icon packs και Mid Icon packs όλη την ώρα. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να αποκτήσει κάτι καλό από αυτά είναι πολύ χαμηλές. Έχω δει ανθρώπους να παίρνουν το Inzaghi τρεις φορές στη σειρά. Και είναι untradeable κάθε φορά. Δυστυχώς κάποιος όπως ο Filippo Inzaghi είναι πιθανώς χειρότερος από τον gold Wissam Ben Yedder στο game. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που λειτουργεί το game. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Κάποιος όπως ο Christian Vieri, ο οποίος ήταν ένας εκπληκτικός επιθετικός στην πρώτη του θέση, είναι άχρηστος στη FIFA. 

Δείτε εδώ το σχετικό tweet .

Τα διπλότυπα Icons, υποστηρίζει ο Zelonius, είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα στο FIFA Ultimate Team που πρέπει να αντιμετωπίσει η EA.
"Είδα μια ιστορία τις προάλλες που ένας άντρας έκανε το Prime Cannavaro SBC, έκανε ένα Prime Icon pack και πήρε ξανά τον Cannavaro, έκανε ένα Mid ή Prime Icon pack και πήρε ξανά το Cannavaro και έπειτα έκανε ένα Prime Icon pack τις προάλλες και τον πήρε ξανά. Έτσι, σε τέσσερα SBC στη σειρά, πήρε τον Cannavaro. Πιθανότατα ξόδεψε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια coins για να πάρει τον ίδιο παίκτη, κάτι που για μένα δεν είναι δίκαιο. "Για τον Zelonius, οι Icon cards που θέλουν πραγματικά οι players από το FUT είναι οι εκδόσεις Moments των Maldini, Gullit, Viera, Cruyff, R9, Zidane και Eusebio.

"Στο φετινό παιχνίδι, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε αυτούς τους players χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα", δήλωσε ο Zelonius. Φέτος, προσωπικά ξόδεψα δύο χιλιάρικα. Για μένα είναι ένα επιχειρηματικό κόστος. Είναι μέρος της δουλειάς μου και το δέχτηκα πρόσφατα. Κερδίζω το top 100 σχεδόν κάθε εβδομάδας, έτσι ώστε να έχω τις καλύτερες ανταμοιβές και με το ζόρι αντέχω τις Moments R9 , ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι στα 15 εκκατομύρια. Έτσι, δεν με πειράζει πόσο θα μου κοστίσει να πάρω την καλύτερη ομάδα.

"Πιθανότατα έχω ξοδέψει πέντε χιλιάρικα τα τελευταία τρία χρόνια στο game και έχω αποκτήσει δύο Icons μέσα σε τρία χρόνια. Εάν ξοδεύατε πέντε χιλιάρικα σε οποιοδήποτε άλλο game θα παίρνατε τα καλύτερα cosmetics . Και αυτό είναι το πρόβλημα με το pay-to-win στο FIFA. Είναι κυριολεκτικά χτισμένο γύρω από το concept να πάρετε μια καλύτερη ομάδα να ανταγωνιστείτε και να βελτιωθείτε. Σε κάθε άλλο σημαντικό esport, το μόνο που θα καταφέρετε ξοδεύοντας πραγματικά χρήματα, είναι να αποκτήσετε κάποια cosmetics. Το FIFA έχει έναν κύκλο ενός μόνο έτους, άρα οτιδήποτε ξοδέψω φέτος ακυρώνεται την 1η Οκτωβρίου . Είναι απλώς τρελό. Μισώ το σύστημα. Μόλις αποχωρήσω ως επαγγελματίας, δεν θα ξοδεύω τίποτα στο παιχνίδι και θα κάνω το Road to Glorys κάθε χρόνο. "
Υπάρχει μία πρόταση ότι η υπερβολική σπανιότητα αυτών των Icon cards ρυθμίζεται σκόπιμα για να εξισορροπεί με τα virtual books. Εάν ένας PIM Ronaldo αποτιμάται σε 15 εκατομμύρια coins και πολλοί players τον αποκτούν από packs, τότε οι players που καταλήγουν με 15 εκατομμύρια coins από μια πώληση στο auction house, είναι πολλοί. Η πλημμύρα της αγοράς με αυτό το virtual cash μπορεί να καταστρέψει την οικονομία στο FUT, λένε ορισμένοι.

Ο FIFA content creator Karasuno Mav αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα σε ένα από τα βίντεο του στο Twitter, λέγοντας στην EA: "αυτό είναι δικό σας λάθος ... μόνο εσείς φταίτε.""Μην κάνετε release ένα Moments R9 για 15 εκκατομύρια αν δεν είστε διατεθειμένοι να παρέχετε το ανάλογο stock", είπε. "Και το stocking στο market, σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι θα σταθούν τυχεροί και θα βγάλουν 15 εκατομμύρια coins. Αυτό πρέπει να το αποδεχτείτε. Δημιουργήσατε αυτό το market. Δημιουργήσατε αυτήν την card. Δεν έχει σημασία αν δεν Θέλετε να δώσετε στους ανθρώπους 15 εκατομμύρια coins. Πρέπει να το κάνετε. Εσείς δημιουργήσατε την card. "

Δείτε εδώ το σχετικό tweet .

Ένα από τα αντίθετα επιχειρήματα που έχω δει από ορισμένους, είναι ότι οι FUT players δεν πρέπει να περιμένουν ότι όλοι τους θα καταφέρουν να φτιάξουν μία ομάδα γεμάτη από τους καλύτερους players, αποτελούμενη για παράδειγμα από Icon cards. Ότι αυτές οι cards πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αυτό το επιχείρημα υποδηλώνει ότι ο Μάρτιος είναι πολύ νωρίς στον κύκλο ζωής του παιχνιδιού για οποιονδήποτε player να έχει μια ομάδα γεμάτη από τους καλύτερους players και ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί μόνο αργότερα μέσα στο έτος, αν όχι καθόλου.

Αλλά ο Zelonius απορρίπτει αυτό το επιχείρημα."Το γεγονός ότι ονομάζεται Ultimate Team σημαίνει ότι πρέπει να είστε σε θέση να αποκτήσετε την απόλυτη ομάδα σας", λέει."Δεν θέλω οι άνθρωποι σε μια εβδομάδα στο game να μπορούν να πάρουν την καλύτερη ομάδα. Δεν θα μου άρεσε αυτό. Θα το βαρεθώ αυτό. Το γεγονός είναι ότι είναι ήδη Μάρτιος, σε ένα game με κύκλο 12 μηνών, αλλά δεν είναι πραγματικά ένας κύκλος 12 μηνών. Πέρυσι, έπαιξα μάλλον μόνο για εννέα μήνες και είναι σκεφτείτε η full-time δουλειά μου. Το game αρχίζει να πεθαίνει σε αυτό το στάδιο. Έχουμε το Team of The Season που έρχεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο και ίσως να διαρκέσει λίγο περισσότερο φέτος λόγω των Euros αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες του κύκλου του, κανείς δεν το παίζει πραγματικά.

"Μπορώ να πω ότι το πολύ εννέα μήνες είναι ο κύκλος. Και θέλετε πραγματικά να είστε σε θέση να έχετε την καλύτερη δυνατή ομάδα για μια ή δύο εβδομάδες ή θέλετε να μπορείτε να απολαύσετε το game ολόκληρο το έτος?"Αν ξοδεύετε 50 £, κάτι που δεν θεωρείται φθηνό καθώς ισοδυναμεί με μια τιμή ενός triple-A game και ξοδεύετε μία ή δύο ώρες την ημέρα, που είναι πολύς χρόνος για έναν μέσο άνθρωπο. Τότε θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο.

"Αλλά τώρα έχουμε το αντίθετο, όπου κάποιος σαν εμένα, που πιθανότατα ξοδεύει έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα και παίρνει τις καλύτερες ανταμοιβές, επειδή έχω τις κορυφαίες ανταμοιβές στο Weekend League, και βάζω δύο χιλιάρικα στο game, με τον ζόρι αντέχω μα αποκτήσω τον καλύτερο player, για να μην μιλήσω για ολόκληρη την ενδεκάδα και τον πάγκο. Όποιος γνωρίζει το mode αυτή τη στιγμή θα έλεγε ότι είναι ένα άπιαστο όνειρο . "

Η κοινότητα της FIFA esports εξοργίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη δήλωση της EA σχετικά με το Ultimate Team, λόγω σχολίων που υποδηλώνουν ότι οι επαγγελματίες πρέπει να κυριαρχήσουν στο οικονομικό κομμάτι του παιχνιδιού για να μείνουν ανταγωνιστικοί.
"Οποιοσδήποτε επαγγελματίας ανταγωνιστικός παίκτης πρέπει να επιδείξει τις δεξιότητες του στο meta-game, προκειμένου να θεωρηθεί αρκετά ικανός για να ανταγωνιστεί σε επίπεδο Elite, το οποίο περιλαμβάνει συναλλαγές, παρακολούθηση οικονομίας, εναλλαγή ομάδων και ολοκλήρωση προκλήσεων", δήλωσε η EA.

"Αν και ο στόχος είναι να κερδίσουμε αγώνες, το FUT δεν αφορά μόνο το simulation παιχνίδι ποδοσφαίρου στο γήπεδο, όπως και το ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο την απόδοση την ημέρα του αγώνα. Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι παίκτες πρέπει να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους προκειμένου να δημιουργήσουν πλεονέκτημα στο γήπεδο."Η πρόοδος είναι απαραίτητη προϋπόθεση εάν σκοπεύετε να είστε επαγγελματίας παίκτης σε οποιοδήποτε άθλημα και τα esports δεν διαφέρουν."

Ο Zelonius χαρακτήρισε τη δήλωση της ΕΑ «γελοία»."Υποτίθεται ότι είμαι επαγγελματίας παίκτης που προσπαθεί να ανταγωνιστεί για να είμαι καλός στο παιχνίδι", είπε."Δεν είμαι Football Director ή Business Manager στην Arsenal, ή κάτι τέτοιο. Ο τρόπος με τον οποίο διατύπωσαν στο κοινό το τί σημαίνει να είσαι επαγγελματίας σε αυτό το παιχνίδι είναι να μπορείς να διευθύνεις την επιχείρηση της απόλυτης ομάδα σου.

"Μπορείτε να φανταστείτε να πείτε σε έναν Call of Duty player ότι πρέπει να μάθει πόσο κοστίζει το νέο rifle και ότι πρέπει να κάνουν ανταλλαγή για να μπορέσουν να το αποκτήσουν; Ή ένας Rocket League player πως πρέπει να μάθει την οικονομία του Rocket League, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει boost για το επόμενο game; Ή ένας επαγγελματίας του League of Legends θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει καλύτερα την αγορά για να καταφέρει να αποκτήσει τον επερχόμενο champion για να ανταγωνιστεί. Το βρίσκω απλώς τρελό."Νομίζω ότι η οργή θα ήταν ο σωστός όρος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά είδαμε την EA να αναγνωρίζει κάτι. Και ήταν λες και έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο της κοινότητας."

Θα αλλάξουν τα πράγματα; Με τα ανοδικά έσοδα του Ultimate Team, είναι απίθανο η EA να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του mode, εκτός εάν αναγκαστεί. Με τις κυβερνήσεις,να εξετάζουν τα loot boxes, ίσως μια μέρα σύντομα η ΕΑ θα αναγκαστεί να αλλάξει. Ίσως τότε να δούμε ένα battle pass system, όπως χρησιμοποιούν τόσα άλλα παιχνίδια τόσο επιτυχώς.

"Η EA δεν έλεγε ψέμματα στη δήλωση της, ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε card δωρεάν", δήλωσε ο Zelonius."Αλλά είναι βασικά ένα ψέμα με την έννοια ότι δεν είναι πραγματικά δυνατό εντός του έτους που βγαίνει το game. Θέλω απλώς να κάνουν τις cards πιο προσβάσιμες, να ανταμείψουν την κοινότητα περισσότερο που κατέβαλλε τόση προσπάθεια. Υπάρχει μια πολύ παθιασμένη, μεγάλη κοινότητα που παίζει FIFA, πολλοί άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν το καλύτερο για το game. Όταν κάνω tweet ή βάζω βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα δεν είναι επειδή θέλω απλώς να γκρινιάζω κατά της EA. Θέλω να επαινέσω την EA και να πω ότι το game είναι υπέροχο. Αλλά τώρα τα προβλήματα με το pay-to-win και το ότι νιώθω ότι η κοινότητα κακοποιείται, απλώς κρατούν το game πίσω. "
Όταν ερωτήθηκε από την Eurogamer για αυτό το άρθρο, η EA είπε ότι "ενώ σεβόμαστε την προσπάθεια και τη δημιουργικότητα, αμφισβητούμε την υπόθεση αυτών των θεωριών" .

"Υπάρχουν πολλές υποθέσεις στους υπολογισμούς", δήλωσε η EA. "Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια πόσα coins θα κερδίσετε από τις συναλλαγές, καθώς αυτό εξαρτάται από την ικανότητά σας ως εμπόρου."Ο ScudzTV, συντάκτης των εν λόγω tweets, επεξήγησε τον ισχυρισμό του ότι θα χρειαστούν 69 ημέρες συναλλαγών σε 24/7 βάση για να συγκεντρωθούν 100 εκκατομύρια FUT Coins, δηλώνοντας ότι το εκτιμώμενο κόστος υπολογίστηκε με βάση αγορές αποκλειστικά από το auction house.Είπαν στην Eurogamer ότι, ναι, "είναι αδύνατο να βάλουμε έναν ακριβή αριθμό" για το ποσό που κέρδισε από τις συναλλαγές στο FUT, αλλά το 10k κέρδος ανά συναλλαγή με το οποίο υπολογίστηκε ο αριθμός δεν είναι απόλυτα σωστός και θα ήταν πολύ λιγότερα για τον περιστασιακό player.

"Για έναν απλό player με μηδενικό ενδιαφέρον για διαπραγμάτευση, πιθανότατα θα αντιστοιχούν 200-500 coins ανά συναλλαγή και θα δυσκολευθούν να κερδίσουν 10k την ώρα, πόσο μάλλον σε 10 λεπτά", δήλωσε ο ScudzTV. "Ωστόσο, ένας pro-trader , μπορεί να βγάλει 100-150k την ώρα εύκολα."

Η EA επεσήμανε επίσης άλλες πτυχές του FUT που βοηθούν στη δημιουργία του Club σας, συμπεριλαμβανομένων των SBC, των Objectives και του Draft, "οι οποίες πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.""Το σημαντικότερο είναι ότι το FIFA είναι ένα παιχνίδι δεξιοτήτων", συνέχισε η EA. "Η ικανότητα του player είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας στο αποτέλεσμα των αγώνων ή των προκλήσεων στο FIFA. Ένας ισχυρός player μπορεί να είναι επιτυχής είτε η ομάδα του είναι bronze, silver, gold ή ένα μείγμα και των τριών."

"Δεν χρειάζεστε players με την υψηλότερη βαθμολογία στο παιχνίδι για να κερδίσετε", δήλωσε η EA. "Στον πραγματικό κόσμο, κανένας ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν έχει players με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο σε καθεμία από τις 11 θέσεις. Ενώ είναι δυνατό να πετύχετε το 'top 11' στο FUT εάν είστε αρκετά ικανός με ουσιαστική επένδυση χρόνου, σίγουρα δεν είναι απαραίτητο όλοι οι players να φτιάξουν μια τέτοια ομάδα.

"Η επένδυση είναι μια επιλογή που μπορούν να κάνουν οι players, όπως και στον πραγματικό κόσμο. Ορισμένες ομάδες δημιουργούν επενδύσεις και αυτή είναι μία από τις επιλογές των ιδιοκτητών, των Manager, όπως και της EA Sports στο FIFA.
"Εάν η προϋπόθεση εδώ είναι ότι οι players θέλουν τους καλύτερους players στον κόσμο στην ομάδα τους, ώστε να μπορούν να βελτιωθούν, να ανταγωνιστούν στο διαδίκτυο και να παίξουν ενάντια στους καλύτερους, μπορούν να το κάνουν αυτό στο FIFA χωρίς επιπλέον χρήματα. Μπορείτε να παίξετε ως Liverpool ή Man City ή PSG όποτε θέλετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EA δεν έχει κάνει ακόμα adressed τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη ορισμένων από τα εν λόγω FUT items, όπως το Prime Icon Moments Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, Gullit και Maldini.Ποια είναι η δικιά σας άποψη ,ποιος τελικά έχει δίκιο?

Read More...



Ένα καινούργιο shooter, το Dread Templar με όνομα εμπνευσμένο από την δεκαετία του '90.

Ένας τίτλος φτιαγμένος για τους οπαδούς του Doom και του Quake.Ο τίτλος είναι μια αναδρομή σε μία πιο απλή εποχή, ένα retro shooter εμπνευσμένο από εικονικά FPS του είδους όπως το Doom, το Quake και το Hexen. Ο developer T19 και ο publisher 1C φέρνουν το παιχνίδι στο Early Access το φθινόπωρο του 2021, με μια κυκλοφορία σε άλλες πλατφόρμες να έχει προγραμματιστεί για το 2022.

Το παιχνίδι ήταν προηγουμένως γνωστό ως Hell Hunt, πριν του δοθεί το τρέχων όνομα.

Το Dread Templar έχει στυλ retro pixel art, δίνοντας σας την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από δέκα διαφορετικά είδη όπλων για να προκαλέσετε τον απόλυτο όλεθρο. ‘‘Είστε ένας Dread Templar που επιδιώκει εκδίκηση βαθιά στο realm του κακού``

´´Εξερευνήστε τα επίπεδα και λύστε παζλ για να βρείτε κρυμμένα όπλα και αναβαθμίσεις. Αντιμετωπίστε ορδές αιμοδιψών δαιμόνων χρησιμοποιώντας το πλούσιο οπλοστάσιό, που αποτελείται από σπαθιά katana, πυροβόλα όπλα και infernal όπλα που θα σας κάνουν το πιο τρομακτικό πλάσμα στην κόλαση. Κερδίστε Dread Powers και προσαρμόστε τις ικανότητές σας σύμφωνα με το playstyle σας, καθώς θα σας βοηθήσουν στη μάχη σας ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις.´´

Αυτό σίγουρα δεν είναι το πρώτο  retro shooter που προέρχεται από τον indie χώρο. Πίσω στο 2017, η Devolver Digital κυκλοφόρησε το Strafe, ένα old-school FPS με κάποια roguelike στοιχεία.

Εσείς είστε έτοιμοι να πολεμήσετε τις στρατιές του κακού όταν κυκλοφορήσει το Dread Templar στο Steam Early Access τον Φθινόπωρο του 2021?

Read More...



Ένα χαλαρό  ρομαντικό παιχνίδι ανίχνευσης μετάλλων το The Magnificent Trufflepigs, έρχεται στο PC και το Switch αυτό το καλοκαίρι.

Το Magnificent Trufflepigs είναι ένα μοναδικό narrative adventure game από τον lead designer του Everybody's Gone to the Rapture.
Το πρόσφατα ανακοινωμένο παιχνίδι είναι μια συνεργασία μεταξύ του πρώην developer του The Chinese Room Andrew Crawshaw και του νέου του studio Thunkd μαζί με την publisher AMC Games .Λαμβάνει χώρα σε μια αγγλική φάρμα όπου έχετε την ευθύνη να αποκαλύψετε τους θαμμένους θησαυρούς της και να συνομιλήσετε με τους φίλους σας μέσω ενός walkie-talkie .

Το παιχνίδι ζωντανεύει από ένα all-star cast: παίζετε τον Adam (τον υποδύεται ο Arthur Darvill, τον οποίο μπορεί να γνωρίζετε από τον ρόλο του στο Dr Who) και θα συνομιλείτε με την Beth (την υποδύεται η Luci Fish). Δείτε το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού παρακάτω. Από το τρέιλερ, παίρνουμε σίγουρα κάποια Firewatch vibes . Ένα φαινομενικά εύκολο, χαλαρό παιχνίδι με μια υπόδειξη ότι κάτι κρύβεται στην όλη υπόθεση.

"Ένα first person παιχνίδι ανίχνευσης μετάλλων, το The Magnificent Trufflepigs έχει παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο του Adam, ενός έξυπνου αλλά συμπονετικού ανθρώπου που επιστρέφει στο παιδικό του χωριό ,το Stanning", είναι μια από τις περιγραφές του παιχνιδιού από το press release του .

«Εκεί συναντά μια γυναίκα με την ονομασία Beth (που υποδύεται η Luci Fish του Safe House και Another Eden) στην αποστολή της να ανακαλύψει έναν τοπικό θησαυρό. Αλλά όλα τελικά δεν είναι όπως φαίνονται, και οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν πώς θα ανταποκριθεί ο Adam καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται ερωτήματα στα παραμύθια της Beth. "

Προφανώς, η ιστορία του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια της Beth να αναζωπυρώσει μια παιδική αίσθηση περιπέτειας. Πριν από πολλά χρόνια, βρήκε ένα σκουλαρίκι ενώ ανίχνευε μέταλλα σε ένα τοπικό αγρόκτημα - αυτή η ανακάλυψη την έκανε να νιώσει ζωντανή και της έφερε πέντε λεπτά φήμης, αρκετά για να της δώσει την ώθηση που αναζητούσε. Τώρα ο Adam πρέπει να ψάξει να βρει το άλλο ταίρι από το σκουλαρίκι. Όμως στην αναζήτηση αυτού του θησαυρού, το ντουέτο θα φέρει στην επιφάνεια πολύ περισσότερα από ό, τι πίστευε ».

Το Magnificent Trufflepigs θα κυκλοφορήσει  στο Steam και το Nintendo Switch στις αρχές του καλοκαιριού το 2021. 

Read More...



Το Kaze and the Wild Masks, ένα 2D platformer εμπνευσμένο από το Sonic the Hedgehog και άλλα γνωστά side-scrollers της δεκαετίας του 90, έρχεται στα Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Steam και Stadia αργότερα αυτό το μήνα.

Ο developer PixelHive κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο retro-inspired παιχνίδι, παρουσιάζοντας στοιχεία της ιστορίας πριν από την κυκλοφορία του στις 26 Μαρτίου.

Στο Kaze and the Wild Masks, έχετε την ευθύνη να εξερευνήσετε τα Crystal Islands για να σώσετε τον φίλο σας Hogo από μια κατάρα που εξαπλώνει παντού το χάος στα νησιά. Χάος, σμαραγδένιοι πολύτιμοι λίθοι και άγριες μάσκες που μοιάζουν με ασπίδες που σας δίνουν τη ικανότητα να εφορμάτε σαν τίγρης, να πετάτε σαν αετός, να κολυμπάτε σαν καρχαρίας ή να τρέχετε σαν σαύρα.
Είναι σίγουρα εμφανείς οι επιρροές του. Ρίξτε μια ματιά στο νέο τρέιλερ παρακάτω. Εάν σας λείπει η χρυσή εποχή των 16-bit παιχνιδιών 2D, και σας αρέσει το άκουσμα της ηλεκτρικής κιθάρας για soundtrack, αυτό το παιχνίδι θα είναι σίγουρα κατάλληλο για εσάς.

Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα χαρακτηριστικών για να καταλάβετε καλύτερα τι ακριβώς προσφέρει αυτό το παιχνίδι:
• Απελευθερώστε τις ικανότητες των Wild masks για να αποκτήσετε τις δυνάμεις την τίγρης, του αετού, τη σαύρας και του καρχαρία
• Ανακαλύψτε τα μυστικά των Crystall Islands σε 30+ επίπεδα με πάνω από 50 bonus επίπεδα 
• Ξαναζήστε τις παιδικές σας αναμνήσεις των κλασικών platformers με υψηλής ποιότητας frame by frame pixel art
• Χαράξτε το δρόμο σας μέσω ενός ικανοποιητικά ομαλού, αλλά και γεμάτου προκλήσεις platformer
• Απολαύστε 25+ κομμάτια εμπνευσμένα από τα μουσικά θέματα της εποχής των 16 bit video games

Το Kaze and the Wild Masks θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στα Nintendo Switch, PS4 , Xbox One, Steam και Stadia στις 26 Μαρτίου και η φυσική έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου για τα Nintendo Switch, PS4 και Xbox One.

Read More...



Χαμός από memes έχει προκληθεί ύστερα από την ανακοίνωση του γνωστού Youtuber DevAddict, μετά την παρουσίαση του νέου του videogame με την ονομασία Let it Flow.
Το Let it Flow είναι ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης μεταξύ του streamer και του κοινού του.Ο DevAddict είναι ένας YouTuber που μοιράζεται τόνους χρήσιμου περιεχομένου. Το κανάλι του έχει βίντεο όπως το "Make a Souls-Like Action RPG in Unreal Engine 4" ή το "Multiplayer Climbing System Tutorial". Είναι επίσης, ο εκδότης ενός νέου παιχνιδιού στο Steam που αναπτύχθηκε από την DevAddict's Chat. Το Let it Flow είναι ένα παιχνίδι που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο genre. Η περιγραφή του στη σελίδα του Steam αναφέρει απλώς: "Τι θα συμβεί όταν αφήσετε την κοινότητά σας στο YouTube να φτιάξει ένα παιχνίδι; Ετοιμαστείτε να δείτε. Μέσω του chat θα μου λέτε τι να φτιάξω και εγώ θα το δημιουργώ για εσάς. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να εκπληρώσω τις επιθυμίες τους. Μην με κρίνετε. "
Η εμπειρία στο Let it Flow διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη. Για να καταφέρετε να παίξετε, πρέπει να εγγραφείτε σε έναν multiplayer server. Ένα δείγμα από τα πολλά παιχνίδια είναι ένα team-based capture the flag , στο οποίο αναλαμβάνετε τον ρόλο μιας μοβ φιγούρας Shrek που φοράει δερμάτινο μπουφάν. Ένα τσούρμο από Olaf , τους χιονάνθρωπους από το Frozen σας επιτίθονται , πυροβολώντας σας με σπόρους καλαμποκιού. Μπορείτε να τους ανταποδώσετε τα πυρά, ρίχνοντας ακτίνες φωτιάς από το πισινό σας, αλλά οι πιθανότητες είναι 50-50 να βρεθούν εκτός χάρτη και στην απέραντη άβυσσο. Το Let it Flow διαθέτει επίσης αγώνες μετ‘εμποδίων τύπου Fall Guys, εκτοξευτές πυραύλων, στοιχεία οδήγησης και ένα ειδικό κουμπί dab. Μέχρι στιγμής, το παιχνίδι έχει πάρει θετικές κριτικές από τους θαυμαστές του DevAddict, οι οποίοι λατρεύουν να βλέπουν το χάος που προκαλούν στην οθόνη. "Γιατί να αγοράσετε το Fall Guys εάν υπάρχει αυτό το παιχνίδι;" Ρωτά ένας χρήστης. «Χρησιμοποίησα ένα γλυκό καλαμπόκι για όπλο, ο πισινός μου είχε πάρει φωτιά και θύμωνα τόσο πολύ κάθε φορά που πέθαινα. Του δίνω 10/10 και σίγουρα θα το έπαιζα ξανά », λέει ένας άλλος.
Το Let it Flow είναι μια μοναδική εμπειρία και το κανάλι του DevAddict έδειξε το πως είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός meme παιχνιδιού, με στοιχεία δανεισμένα από το Fall Guys, το Team Fortress 2, και αρκετή δόση αυτοσχεδίασης . Είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στο Steam αυτή τη στιγμή, αν και ίσως δεν είναι μια σοφή προσπάθεια.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει, ή έχετε σκοπό να το δοκιμάσετε? Πείτε μας στα σχόλια την άποψη σας.

Read More...

Το Whisker Squadron ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και φαίνεται ήδη πολλά υποσχόμενο.

Read More...

Notification