Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Press Start' στο φόρουμ. yesterday

Press Start: Πόσα από τα δωρεάν games του Epic Games Store έχετε όντως παίξει; gta-5-press-start-86-1620598666.jpgΔοκιμάζετε όσα παίρνετε ή απλά τα μαζεύετε στο library;
 Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic Games και Apple έγινε το επίκεντρο της προσοχής μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς πολλές ήταν οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία των δύο εταιρειών αλλά και της gaming βιομηχανίας γενικότερα.

 Στην δίκη κατέθεσαν αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες gaming εταιρείες, αποκαλύπτοντας στοιχεία για επερχόμενες κυκλοφορίες, για τα κέρδη των κονσολών αλλά και τις πολιτικές των εταιρειών, όπως για παράδειγμα η αποκάλυψη σχετικά με την προμήθεια που παίρνει η Sony για την υποστήριξη της υπηρεσίας cross-platform. Μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την Epic Games ήταν ότι η εταιρεία έχει πληρώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τα giveaways των εβδομαδιαίων δωρεάν games από την έναρξή της και ότι το Epic Games Store δεν έχει βγάλει κέρδος μέχρι στιγμής.

 Η πολιτική της Epic Games με τα δωρεάν games είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα στοιχεία που τράβηξε τον κόσμο στην πλατφόρμα καθώς τα δωρεάν games που διατίθενται μπορεί μερικές φορές να είναι άγνωστα για το ευρύ κοινό, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές μέσα στα τελευταία χρόνια, όπου η Epic Games έδωσε AAA games όπως το GTA V, το Borderlands Collection, το Batman Arkham Collection και πολλά άλλα. Προσωπικά κάθε εβδομάδα μπαίνω στο Epic Games store για να προσθέσω στην βιβλιοθήκη μου το νέο ή τα νέα δωρεάν games, ακόμα και αν μερικές φορές είμαι σίγουρος 100% ότι δεν πρόκειται ούτε να τα εγκαταστήσω. Ο συνολικός αριθμός των δωρεάν games που έχω παίξει από το Epic Games Store δεν ξεπερνάει τα 10 και τα μισά τουλάχιστον τα έκανα απεγκατάσταση μετά από 20 λεπτά παιχνιδιού.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Press Start' στο φόρουμ. yesterday

Press Start: Με ποια games λιώσατε στις διακοπές του Πάσχα; valheim-43-1619990543.jpgΔοκιμάσατε κάτι νέο ή παραμείνατε σταθεροί σε ότι παίζατε;

 Το φετινό Πάσχα δε θυμίζει σε καμία περίπτωση τις προηγούμενες χρονιές. Η πανδημία του Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν πολλές μετακινήσεις και μαζώξεις, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που έχουμε συνηθίσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να μείνει στον τόπο κατοικίας και στο σπίτι του και να περάσει χρόνο με τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους κάνοντας απλές δραστηριότητες. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς όμως, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς βρήκατε την διάθεση ώστε να περάσετε ευχάριστα το Πάσχα σας.

 Οι gamers όπως ήταν λογικό βρήκατε χρόνο και αφορμή στις ημέρες των εορτών για να λιώσετε με τα αγαπημένα σας games, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχετε άδεια. Μερικοί από εσάς ίσως να λάβατε κάποιο video game ως δώρο, ενώ άλλοι ενδεχομένως να αγοράσατε από μόνοι σας κάτι για να παίξετε στην γιορτινή περίοδο. Άλλοι ξεψαχνίσατε τα libraries σας για κάτι ενδιαφέρον ενώ οι περισσότεροι απλώς αυξήσατε τις ώρες που παίζετε μέσα στην ημέρα σας.

 Προσωπικά μετά από μία χρονιά απογοήτευσης από την EA και το FIFA 21, μέσα στις ημέρες των εορτών δοκίμασα να παίξω Yu-Gi-Oh! Duel Links αφενός για να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια και αφετέρου γιατί ήθελα να παίξω ένα card game με του οποίου τους κανόνες θα ήμουν εξοικειωμένος από πριν ώστε να μπορώ να παίξω απευθείας. Επίσης έτυχε να δοκιμάσω και το πολυσυζητημένο Valheim το οποίο μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Press Start' στο φόρουμ. yesterday

Press Start: Τι θεωρείτε σημαντικότερο σε ένα video game τη δράση ή την αφήγηση; red-dead-redemption-18-1619379576.jpgΑριστουργηματική ιστορία και πλοκή ή εξαιρετικά εφέ και mechanics;

 Η γοητεία των video games είναι πολυπαραγοντική και υποκειμενική για τον καθένα. Πολλοί gamers αρέσκονται στην δράση και την ένταση, ενώ άλλοι εξιτάρονται περισσότερο με την πλοκή και την αφήγηση. Μπορεί στο σήμερα να υπάρχουν ΑΑΑ projects τα οποία καλύπτουν και τις δύο πτυχές εξίσου καλά, όμως στη πλειοψηφία των games που κυκλοφορούν στην αγορά κάποια από τις δύο πτυχές υπερισχύει της άλλης.

 Η ιστορία και η πλοκή ενός παιχνιδιού αποτελεί υπόβαθρο και ένα από τα στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των gamers. Μερικά κλασικά παραδείγματα εξαιρετικής αφήγησης και πλοκής κατά την άποψή μου είναι τα God of War, Red Dead Redemption, Silent Hill, Assassin's Creed, The Witcher και πολλά ακόμα τα οποία δεν αναφέρονται στο παρόν άρθρο. Τα παραδείγματα που προαναφέρθηκαν διαφέρουν μεταξύ τους στην αισθητική και την ιστορία. Από τα εμπνευσμένα από την Δυτική Ευρώπη τοπία του The Witcher και τις μάχες του Geralt, στα western περιβάλλοντα του Red Dead Redemption μέχρι την ιδιαίτερη πλοκή του Silent Hill και το σκοτεινό του ύφος, κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει τον κόσμο που του ταιριάζει και να τον εξερευνήσει ακολουθώντας ενδιαφέροντες ιστορίες και μοναδικές ατμόσφαιρες.

 Η δράση από την άλλη, αποτελεί επίσης βασικό κίνητρο για τους gamers. Τα ομαλά mechanics, οι καλοσχεδιασμένες αποστολές και τα τελειοποιημένα εφέ μπορούν να ανεβάσουν τους παλμούς σας, αυξάνοντας την αδρεναλίνη και δίνοντας διαφορετική διάσταση στην gaming εμπειρία. Σχεδόν όλα τα παραδείγματα που προαναφέρθηκαν σχετικά με την εξαιρετική τους αφήγηση, έχουν επίσης έντονη δράση, ακόμα και αν έχει δοθεί ελαφρώς μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποιο από τα δύο στοιχεία. Κλασικά παραδείγματα από games με μπόλικη δράση αλλά μέτρια ιστορία θεωρώ προσωπικά τα Metal Gear Solid 4, Final Fantasy VII και θα συμπεριλάβω στην λίστα το Call of Duty: Modern Warfare 2 το οποίο μπορεί να είναι ένα αριστουργηματικό FPS κατά την γνώμη μου, όμως δεν διαθέτει κάτι το ξεχωριστό όσον αφορά την αφήγηση.

 Προσωπικά προτιμώ να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα της αφήγησης και την δράση. Τα God of War και Assassin's Creed αποτελούν δύο gaming σειρές οι οποίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν αφενός πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ιστορία, αφετέρου διαθέτουν πολύ ευχάριστα mechanics και δράση.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Νέα Downloads' στο φόρουμ. yesterday

Downloads εβδομάδας: 3/5 - 8/5/21 downloads-of-the-week-48-1620487699.jpgΤο Pine δωρεάν στο Epic Games Store.

 Οι διακοπές σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος τους και με την εστίαση να ανοίγει πλησιάζουμε την επιστροφή σε πιο κανονικές συνθήκες. Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει τον χρόνο που διαθέτουμε στα games, ούτε και τα δωρεάν games που διατίθενται αυτή την εβδομάδα. Επομένως, για αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο δωρεάν games για να κρατήσετε στον λογαριασμό σας και τρία games να δοκιμάσετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 Ειδικότερα, δωρεάν δίνεται το Open-World Action Adventure Pine και το Platform Nubarron: The adventure of an unlucky gnome, ενώ για δωρεάν δοκιμή έχουμε το VR Museum of Other Realities, το Fishing Simulator Ice Lakes και το Shooter Primal Carnage. Επίσης, οι συνδρομητές του Xbox Games Pass θα μπορούν να απολαύσουν το FIFA 21, καθώς και το Outlast 2.
 
Δείτε αναλυτικά τα νέα downloads της εβδομάδας:

 Δωρεάν games για PC και  trials
Pine  (Epic Games Store έως 13 Μαΐου)
Nubarron: The adventure of an unlucky gnome  (Steam έως 9 Μαΐου)
Museum of Other Realities  (Steam έως 24 Μαΐου)
Ice Lakes  (Steam έως 10 Μαΐου)
Primal Carnage: Extinction  (Steam έως 10 Μαΐου)

 PC Demos
琴葉姉妹とライサント島の伝説 Demo
Exodition Demo
ポコインダンジョン Demo
Side Effect Demo
Sky Beneath Demo
Elementite Demo
Love Tavern Demo
Lux, City of Secrets Demo
Transfer Of Essence Demo
A Chamber of Stars Demo

 PS Plus free games
Wreckfest (PS5)
Battlefield V (PS4)
Stranded Deep (PS4)

 Xbox One
Armello
Truck Racing Championship
Peaky Blinders: Mastermind
Hunting Simulator 2

 Xbox Game Pass
Steep
Outlast 2
FIFA 21
Rain on Your Parade

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Epic Games: Γενική συζήτηση' στο φόρουμ. yesterday

Η Epic Games πρόσφερε 200 εκατομμύρια δολάρια στη Sony για PlayStation exclusives uncharted-nathan-drake-elena-fischer-kissing-8-1620472942.jpgΉθελε να τα βάλει στο Epic Games Store.

 Η Epic Games πρόσφερε 200 εκατομμύρια δολάρια στη Sony για να αγοράσει PlayStation exclusives για το Epic Games Store. Η Microsoft ήταν λιγότερο δεκτική, ενώ η Nintendo δεν ήθελε καν να μπει σε συζητήσεις μαζί της.

 Στα πλαίσια της δίκης Epic Games εναντίον Apple, μαθαίνουνε διαρκώς νέες πληροφορίες, ειδικά από την μεριά της Epic Games, η οποία έχει πιο άμεση σχέση με το gaming. Μια  νέα έκθεση η οποία κυκλοφόρησε κατά λάθος , δείχνει ότι η Epic Games έκανε πρόταση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει exclusives της Sony στο Epic Games Store. Τα games αυτά θα ερχόντουσαν στα PC αποκλειστικά μέσω του store της. epic-games-sony.png Η Epic Games έδωσε το ποσό αυτό για 4-6 games και περίμενε την απάντηση της Sony. Ωστόσο, το λεκτικό της δικογραφίας δεν αναφέρει αν τα 200 εκατομμύρια αφορούσαν τα 4-6 αυτά games ή ήταν ποσό ανά παιχνίδι. Τα 200 αυτά εκατομμύρια ήταν η "ελάχιστη εγγύηση" που θα εισέπραττε η Sony και θα ανέβαινε ανάλογα με τις πωλήσεις.

 Μέχρι τώρα, μόλις δύο games της Sony έχουν κυκλοφορήσει στο Epic Games Store. Το ReadySet Heroes και το Predator: Hunting Grounds. Το πρώτο στα PC είναι αποκλειστικά στο Epic Games Store και το δεύτερο βγήκε και το Steam μετά από ένα χρόνο. Επίσης, το Horizon Zero Dawn για PC βρίσκεται τόσο στο Steam, όσο και στο Epic Games Store. Θυμίζουμε ότι η Sony έχει επενδύσει συνολικά 450 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Epic Games.

 Τέλος, η Microsoft και η Nintendo δεν θέλησαν καν να συζητήσουν κάτι τέτοιο με την Epic Games.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Resident Evil Village' στο φόρουμ. yesterday

Η Ada Wong προοριζόταν να εμφανιστεί στο Resident Evil Village resident-evil-village-ada-wong-87-1620465119.jpg
Σύμφωνα με concept art.Το Resident Evil Village έχει τον Ethan Winters και τον Chris Redfield, ωστόσο η Ada Wong, μια αγαπητή ηρωίδα της σειράς, επρόκειτο να εμφανιστεί και αυτή στο παιχνίδι. resident-evil-village-ada-wong-1.jpg Το concept art περιλαμβάνεται στο  DLC  του παιχνιδιού (Resident Evil Village Deluxe Edition, Trauma  Pack DLC). Θα την δείτε με ένα crossbow και μία μάσκα ενός γιατρού Πανώλης, πάντα σύμφωνα με το σενάριο. resident-evil-village-ada-wong-2.jpg Η Ada Wong τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο παιχνίδι για πολλούς λόγους, πιθανόν λόγω του ότι η ιστορία του Ethan Winters δεν της ταίριαζε. Ο art director του Resident Eviil Village δήλωσε: "Σύμφωνα με μια πρώιμη έκδοση του σεναρίου, στόχος ήταν να υπάρξει η Ada, να είναι μεταμφιεσμένη με μια μάσκα και να βοηθήσει τον Ethan να δραπετεύσει. Επίσης, ορισμένα σχέδια δείχνουν ότι η Ada Wong θα έστηνε παγίδα στους εχθρούς και θα τους εκτόξευε βέλη από crossbows. resident-evil-village-ada-wong-3.jpg Το Resident Evil Village κυκλοφόρησε για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One. Επίσης  το κάστρο της Lady Dimitrescu προοριζόταν να έχει δεκάδες κόρες , αντί για τρεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αποθέματα του Switch ίσως εξαντληθούν λόγω έλλειψης ημιαγωγών nintendo-switch-semiconductors-45-1620460693.jpgΗ κατασκευή τους δεν αυξάνεται καθόλου και λόγω του κορωνοϊού εξαντλούνται.
 Ο Shuntaro Furukawa, πρόεδρος της Nintendo, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν μπορεί να κατασκευάζει όσα Switch επιθυμεί, λόγω της έλλειψης semiconductors (ημιαγωγών).
 Η παγκόσμια αυτή έλλειψη έχει επηρεάσει όλες τις κονσόλες και τις κάρτες γραφικών. Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση χειροτερεύει. Τον προηγούμενο μήνα, ο Furukawa είχε προειδοποιήσει για την έλλειψη ημιαγωγών και πλέον, μερικές εβδομάδες μετά, πρόσθεσε ότι "η κατάσταση χειροτερεύει". Δεν έχει την ίδια κακή κατάσταση με τα PS5 και Xbox Series X/S, αλλά ο αριθμός των semiconductors που παράγονται για το Switch είναι μικρότερος από το αναμενόμενο και "δεν υπάρχει κάποιο σημάδι προόδου" όπως κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Microsoft: Γενική συζήτηση' στο φόρουμ. yesterday

Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, πήρε διαζύγιο στα 65 του bill-and-melinda-gates-86-1620430514.jpgΉταν παντρεμένος για 27 χρόνια.
 Ο Bill Gates, πήρε διαζύγιο από την σύζυγό του Melinda στα 65 του χρόνια. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 27 χρόνια.

 Κοινώς, ο Bill Gates πρώτα ίδρυσε την Microsoft το 1975 (μαζί με τον Paul Allen), στα 20 του και έπρεπε να περάσουν σχεδόν άλλα τόσα χρόνια, για να φτάσουμε στο 1994, όταν και παντρεύτηκε στα 39 του. Το ότι έκανε γάμο σε μεγάλη ηλικία όμως (η σύζυγός του ήταν κατά 9 χρόνια νεότερη), δεν τον εμπόδισε από το να πάρει διαζύγιο, έστω και στην ηλικία των 65.

 Ο Bill Gates  παραιτήθηκε πέρυσι από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft  το έκανε για να έχει περισσότερο χρόνο για το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, στο οποίο έχει ξοδέψει πολλά δις για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα συνεχίσει να δουλεύει για το ίδρυμα αυτό μαζί με την πρώην σύζυγό του, ακόμα και μετά το διαζύγιο.

 Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται στα 124 δις δολάρια. Μόνο η έπαυλή του στη Medina της Washington κοστίζει το 1/1000 από την περιουσία αυτή (127 εκατομμύρια δολάρια). Η αίτηση διαζυγίου από τον Bill και την Melinda αναφέρει: "Αυτός ο γάμος έχει σπάσει ανεπανόρθωτα. Ζητούμε από το δικαστήριο να λύσει τον γάμο μας".
youtu.be/-gxlNLrLbHE Τα ακίνητα του ζευγαριού, το μερίδιό τους σε επιχειρήσεις και οι μετοχές τους θα μοιραστούν όπως ορίζονται στο συμβόλαιο διαζυγίου. Το συμβόλαιο αυτό ωστόσο δεν έχει κοινοποιηθεί δημόσια. Οι Gates έχουν τρία ενήλικα παιδιά, άλλα ο ισχυρός άνδρας της Microsoft δεν θα πληρώνει διατροφή. Η Melinda είχε γνωρίσει τον Gates εντός της Microsoft, στην οποία έγινε product manager το 1987. Πάντως, ανάμεσα στους δικηγόρους της Melinda συγκαταλέγεται και ο Robert Cohen, ο οποίος εκπροσώπησε τους Ivana Trump, Michael Bloomberg και Chris Rock.

 Θυμίζουμε ότι το Bill & Melinda Gates Foundation έχει ξοδέψει 1,75 δις δολάρια σε έρευνες για τα εμβόλια και την πανδημία του κορωνοϊού. Το 2019, οι μετοχές του ιδρύματος υπολογίζονταν σε 43 δις δολάρια. Μόνο από τον γάμο τους το 1994, μέχρι και το 2018, το ζευγάρι έχει βάλει στο ίδρυμα 36 δις δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Resident Evil Village' στο φόρουμ. yesterday

Το Resident Evil Village σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam για την σειρά resident-evil-village-lady-dimetrscu-castle-59-1620423528.jpgΡεκόρ αριθμού προβολών και στο Twitch.
 Το Resident Evil Village  σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών  στο Steam για την ομώνυμη σειρά της Capcom.

 Το νέο First-Person Horror ξεπέρασε τους 100.000 ταυτόχρονους χρήστες και είναι ένατο στο Steam στη σχετική λίστα και το μόνο single-player παιχνίδι στο Top 10 ταυτόχρονων παικτών.

 Το Resident Evil 7 είχε σημειώσει μόλις 20.450 ταυτόχρονους παίκτες. Επίσης, το παιχνίδι σημείωσε πάνω από 620.000 viewers στο Steam, κερδίζοντας κάθε άλλο παιχνίδι στο peak του.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Final Fantasy VII' στο φόρουμ. yesterday

Final Fantasy VII Remake Intergrade yuffie-ff7-remake-51-1614295552.jpgΗ Square Enix κυκλοφόρησε το τελικό τρέιλερ.

 Το Final Fantatsy 7 Remake έρχεται στο PS5 μέσα στον Ιούνιο ως Final Fantasy Remake Intergrade και μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο τρέιλερ παρακάτω.

 Το Final Fantasy 7 Remake Intergrade είναι μία οπτικά ενισχυμένη έκδοση η οποία θα συμπεριλαμβάνει και το Episode Intermission το οποίο ακολουθεί την Yuffie Kisaragi ως πρωταγωνίστρια. Η νέα έκδοση θα έχει και κάποιες προσθήκες στο gameplay. Αν έχετε αγοράσει την original έκδοση του Final Fantasy 7 Remake για PS4 μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση στην έκδοση του PS5 δωρεάν όμως το περιεχόμενο του κεφαλαίου με την Yuffie θα σας κοστίσει 19.99 δολάρια.

 Στο νέο κεφάλαιο η Yuffie και ο συνεργάτης της Sonon Kusakabe βρίσκονται σε επικίνδυνη αποστολή ώστε να εισβάλλουν στην Midgar και να κλέψουν την πιο ισχυρή ύλη της Shinra Electric Power Company. Η έκδοση για το PS4 ήταν μέρος του PS Plus μέσα στον Μάρτιο όμως δεν θα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση του PS5 σε περίπτωση που αποκτήσατε το Final Fantasy 7 Remake μέσω του PS Plus.

 Το Final Fantasy 7 Remake κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 πουλώντας πάνω από 3.5 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες του στην αγορά. Τον Αύγουστο του 2020 η Square Enix δήλωσε ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

 Διαβάστε περισσότερα για το F inal Fantasy XIV Online στο PS5 .

 Το Final Fantasy VII Remake Intergrade θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου για το PS5 και θα δοθεί δωρεάν στους συνδρομητές  PlayStation Plus  που το έχουν ήδη αγοράσει για το PS4. Η προσφορά δεν ισχύει αν το κατεβάσετε στα  δωρεάν PS Plus games Μαρτίου .

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgos Tsolaridis απάντησε στο θέμα 'Video Games Hall of Fame' στο φόρουμ. yesterday

World Video Game Hall of Fame 2021 starcraft-hall-of-fame-21-1620394427.jpgΤα Animal Crossing, Microsoft Flight Simulator, StarCraft και Where in the World Is Carmen Sandiego μπήκαν στο Hall of Fame.

 Το Strong Museum της Νέας Υόρκης  ανακοίνωσε τους νικητές  από τους φιναλίστ για την εισαγωγή στο World Video Game Hall of Fame. Ανάμεσα στους νικητές βρίσκονται τα Animal Crossing, Microsoft Flight Simulator, StarCraft και Where in the World Is Carmen Sandiego.

 Η λίστα των φιναλίστ συμπεριλάμβανε επίσης τα FarmVille, FIFA, Guitar Hero, Call of Duty, Mattel Football, Pole Position, Portal και Tron τα οποία παρότι δεν κατάφεραν να μπουν στο Hall of Fame θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν ξανά υποψήφια του χρόνου. Παρακάτω θα βρείτε τα σχόλια από τους ειδικούς του Strong Museum για καθένα από τα games που κατάφεραν να μπουν στο Hall of Fame. Στο τέλος του άρθρου θα συμπεριληφθούν όλα τα games που έχουν καταφέρει να πάρουν μία θέση στο Hall of Fame των video games.

 Animal Crossing:

Ο ιστορικός ερευνητής Racquel Gonzales δήλωσε: "Η ελευθερία που παρέχει το Animal Crossing τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας περισσότερο από κάθε άλλο video game της εποχής του. Το Animal Crossing επέτρεψε στον κόσμο να παίξει με τον δικό του χρόνο, χωρίς να υπάρχει επίπληξη. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να μας βοηθήσουν γιατί κατάφερε τόσο μεγάλη επιτυχία κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν όλοι έψαχναν για γειτονική κοινωνικοποίηση."

 Microsoft Flight Simulator:

Ο assistant vice president στον τομέα interpretation and electronic games, Jeremy Saucier δήλωσε: "Ήταν δύσκολο το να καταλάβει κανείς πόσο ριζοσπαστικό πρόγραμμα ήταν το Microsoft Flight Simulator όταν είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1983. Για πρώτη φορά, οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες αεροπόροι μπόρεσαν να περιηγηθούν στους ουρανούς χωρίς να φύγουν καν από το σπίτι τους. Η ευχαρίστηση της πτήσης είναι παγκόσμια και αυτός ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που το Microsoft Flight Simulator συνέχισε να προσελκύει παίκτες τις δύο δεκαετίες που μας πέρασαν."

 StarCraft:

Ο digital games curator, Andrew Borman δήλωσε: "Το StarCraft έκανε μία αλλαγή στην κλασική φόρμουλα των Strategy βρισκόμενο μάλιστα στην ηγετική θέση της επανάστασης των multiplayer games. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα real-time Strategy games όλων των εποχών και έχει επηρεάσει σημαντικά πολλά από τα real-time Strategy games τα οποία κυκλοφόρησαν μεταγενέστερα."

 Where in the World Is Carmen Sandiego?:

Η αρχειοφύλακας Julia Novakovic δήλωσε: "Ανάμεσα στην αναπτυσσόμενη gaming σειρά και στην πρόσφατη κυκλοφορία της τηλεοπτικής σειράς του Netflix η Carmen Sandiego είναι δημοφιλέστερη από ποτέ. Είναι μία μοχθηρή ανταγωνιστής ή μία παρεξηγημένη ιδιοφυΐα; Θα πρέπει να την ακολουθήσετε σε ολόκληρο τον χάρτη ώστε να μάθετε."

 Όλα τα games του World Video Game Hall of Fame:
Animal Crossing (εισήχθη το 2021)
Bejeweled
Centipede
Donkey Kong
Doom
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto III
Halo: Combat Evolved
John Madden Football
King's Quest
The Legend of Zelda
Microsoft Flight Simulator (εισήχθη το 2021)
Minecraft
The Oregon Trail
Pac-Man
Pokemon Red and Green
Pong
The Sims
Sonic the Hedgehog
Space Invaders
Spacewar!
StarCraft (εισήχθη το 2021)
Street Fighter II
Super Mario Bros.
Tetris
Tomb Raider
Where in the World Is Carmen Sandiego? (εισήχθη το 2021)
World of Warcraft

Διαβάστε περισσότερα...

Notification