Featured
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου (Glamorous)
Experience: 8507 (1713 points to next level)

 
600
2 weeks ago
Deracine 2 weeks ago

Όταν τα παραμύθια γίνονται ιστορίες τρόμου.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την FromSoftware από τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με την σειρά Souls. Παρόλα αυτά, μιλάμε για μία εταιρεία η οποία είχε ασχοληθεί με άλλους αξιόλογους τίτλους στο παρελθόν οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την διάσημη προαναφερθείσα σειρά. Έτσι λοιπόν έπειτα από αρκετά χρόνια, η FromSoftware αλλάζει λίγο το πεδίο της μάχης και έρχεται να κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο του virtual reality μέσω του PlayStation και του αγαπημένου PSVR. O δημιουργός της σειράς Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, βρίσκεται πίσω από την σκηνοθεσία του νέου τίτλου της FromSoftware, το Deracine. Πρόκειται για έναν Virtual Reality τίτλο ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία Adventure και Horror. Αν σας αρέσει ότι διαβάζετε μέχρι στιγμής, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τί ακριβώς είναι το Deracine.

Ιστορίες Τρόμου
Σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε σαν μία νεράιδα. Στην ουσία δεν θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε νεράιδα καθώς δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά όλα τα παιδιά μέσα στο μυστηριώδες σχολείο στο οποίο βρισκόμαστε και διαδραματίζεται η ιστορία, μας φωνάζουν “fae” που είναι μία εναλλακτική λέξη για το fairy. Στην αρχή όταν φτάνουμε σε αυτό το σχολείο φαίνονται όλα πολύ ήρεμα. Παιδιά κοιμούνται στα δέντρα, παίζουν στην φύση, παίζουν μεταξύ τους, κάνουν τα μαθήματά τους. Σύντομα όμως θα ανακαλύψετε διάφορα μυστικά, τραγικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί και έχουν στοιχειώσει τα παιδιά αλλά και όλο αυτό το τεράστιο κτήριο. Μέσα από την εξερεύνηση και αυτό το κουβάρι που σιγά σιγά ξετυλίγεται για να ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα που έχουν τα παιδιά και να τα βοηθήσετε, είτε στο παρόν, είτε στο παρελθόν.

http://www.youtube.com/watch?v=0OGpAAbLDEs

Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι καταφέρνει να δημιουργήσει μία πιο κοντινή σχέση με καθένα από τα έξι παιδιά και να μας κάνει πραγματικά να λυπηθούμε για να θέλουμε να τα βοηθήσουμε. Και ενώ όλοι φαίνονται πάρα πολύ φιλικοί μαζί μας ,μία πολύ παράξενη οντότητα σε μορφή γάτας είναι αυτή που μας εμποδίζει από το να δούμε όλα τα δωμάτια του κτηρίου εξαρχής. Θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μπούμε σε δωμάτιο το οποίο φυλάει γάτα ή απλώς να την αποφύγουμε και να επιστρέψουμε κάποια άλλη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι.

Όταν τα παιδιά πιστεύουν σε “αόρατες” υπάρξεις, καμιά φορά πρέπει να τα..ακούμε.(όχι tips για το παιχνίδι!)

VR Reality
Καθώς μιλάμε για VReality τίτλο, αξίζει να αναφερθεί πως θα controls φαίνονται αρκετά φυσικά τόσο σε νέους VR gamers, όσο και εμάς τους πιο εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία. Μπορεί εμείς να είμαστε μία νεράιδα και να μην μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά σίγουρα βλέπουμε τα χέρια μας -το δεξί και το αριστερό- τα οποία αντιστοιχούν στα PS Move controllers. Έτσι αρχίζουμε και ανακατεύουμε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά όλο το ορφανοτροφείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να βάλουμε το χεράκι μας σε μία σούπα κρυφά προσθέτοντας μη αγνά υλικά, μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να βοηθήσουμε δύο παιδιά που κινδυνεύουν να πέσουν από την...ταράτσα, να βρούμε το αντίδοτο έτσι ώστε να γλιτώσουν από τον υψηλό πυρετό οι αγαπημένοι μας φίλοι ή απλώς να πειράζουμε αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο με σκοπό να τρομάξουμε κάποιον χαρακτήρα. Δεν παρατηρήσαμε καθόλου motion sickness όλη την ώρα που παίζαμε το Deracine αλλά θα σας πρότεινα να μην κινείστε δεξιά και αριστερά πολύ συχνά καθώς το θολό περιβάλλον -σε κάποια σημεία- σε συνδυασμό με την γρήγορη κίνηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο άβολα.

Η ιστορία φαίνεται να μας πηγαίνει μπρος-πίσω χωρίζοντας τα κεφάλαια σε Epochs. Αρκετές φορές βρεθήκαμε στην δύσκολη κατάσταση του να πρέπει να μαντέψουμε τι θα κάνουμε για να περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο και η αλήθεια είναι ότι το Deracine φαίνεται αυστηρό σε πολλές περιπτώσεις. Δεν μπορείτε να περάσετε στο επόμενο Epoch αν δεν έχετε κάνει όλα όσα πρέπει και αν δεν έχετε λύσει όλους τους γρίφους. Κάποιοι γρίφοι φαίνονται αρκετά εύκολοι αλλά στην ουσία θα δούμε ότι είναι πιο περίπλοκοι. Για την λύση, πρέπει να ψάξουμε ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τον διάλογο μεταξύ δύο παιδιών σε κάποιο δωμάτιο. Αυτό είναι και το θετικό της υπόθεσης, ότι έχουμε ένα Virtual Reality τίτλο με δύσκολους γρίφους.

StrangerThings
Για την ανάπτυξή του Deracine, χρησιμοποιήθηκε η Unreal Engine. Σε κανονικές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών μπορεί να παρουσιάσει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρόλα αυτά όταν μιλάμε για virtual reality τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί οι χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι όμορφα και μοναδικά, το σχολείο στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά να είναι αρκετά ευρύχωρο με πολλές και διαφορετικές αίθουσες και έναν ακόμα πιο ειδυλλιακό κήπο, αλλά κάπου εδώ σταματούν τα θετικά. Υπάρχει αρκετό popping, τα textures επίσης θολώνουν σε σημεία και κάποιες φορές δυσκολευτήκαμε να χειριστούμε τον χαρακτήρα μας καθώς τα controls του PSVR μερικές φορές δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Παραλίγο τραγικός επίλογος
Το Deracine μας αφήνει μια περίεργη εντύπωση στο τέλος του. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι ο συνηθισμένος της FromSoftware. Βλέπουμε ένα VR Adventure με στοιχεία Horror αλλά δεν παρατηρούμε κάποιο επίπεδο δυσκολίας και σίγουρα όχι το gameplay που μας έχει συνηθίσει η developer εταιρία της σειράς Souls. Εάν είστε χρήστης του PSVR και θέλετε έναν διαφορετικό τίτλο για την συλλογή σας, το Deracine αξίζει μια ευκαιρία. Θα περάσετε από τέσσερις μέχρι έξι ώρες εξερευνώντας τις ιστορίες των παιδιών που συναντάμε. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε κάποιες καταστάσεις εντός του κοσμου του Deracine. Η ατμόσφαιρα του Deracine καταφέρνει να μας βάλει σε ένα περίεργο mood, να μας κάνει να ευαισθητοποιηθούμε για τα παιδιά και να το παίξουμε Sherlock Holmes a la PSVR.

Θετικά:
- Ωραία ατμόσφαιρα
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Texture Popping
- Ήρεμο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: _6.8

Μία νεράιδα στον ρόλο του Sherlock Holmes.

Χριστιάνα Θάνου

 

4 weeks ago
Raiders of the Seven Cities of Gold 4 weeks ago

Ένα 100% freeware Point and Click Adventure στα πρότυπα του Indiana Jones and the Fate of Atlantis απο fans.

Μια ομάδα φανατικών φίλων και νοσταλγών των point and click adventure της Lucas Arts, φτιάχνει ένα παιχνίδι εφάμιλλο του γνωστού σε όλους Indiana Jones and the Fate of Atlantis. O τίτλος θα ονομάζεται Raiders of the Seven Cities of Gold και σκοπός αυτής της ομάδας είναι να καταφέρουν να κατασκευάσουν μια περιπέτεια αντάξια του FoA. Τα μέλη της ομάδας κατάγονται από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, και την Ισπανία.

Το project τρέχει εδώ και περίπου μια δεκαετία, με επαναπροσδιορισμό του αρχικού σεναρίου, δημιουργία εξ' ολοκλήρου δικών τους γραφικών, μουσικής. Αυτά τα Χριστούγεννα, οι developers του επερχόμενου τίτλου, αποφάσισαν να κάνουν ένα δώρο στους φίλους που περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι τους και να προσφέρουν δωρεάν ενα mini-game με το όνομα Indiana Jones and the Relic of the Viking. Μπορείτε να δείτε την δουλειά της ομάδας και να παρακολουθήσετε την πορεία του τίτλου κάνοντας κλικ εδώ.

4 weeks ago
O Henry Cavill...έσκιζε την στολή του Geralt με τους μύες του 4 weeks ago

Είμαι "στον όγκο" αδερφέ.

Μπορεί να λέμε για πλάκα ότι κάποιος φίλος μας (ή εμείς) είναι “στον όγκο” αλλά ο Henry Cavill ξεπέρασε ακόμα και αυτό το επίπεδο. Ο πρωταγωνιστής της σειράς The Witcher του Netflix πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο του, όπως κάνει πάντοτε φυσικά αλλά φέτος παίζει σε Nightmare mode με προγράμματα γυμναστικής που τον “φούσκωσαν” τόσο ώστε να μην χωράει στην στολή του Geralt of Rivia. Μάλιστα πολλές φορές χρειαζόταν ένα άτομο να έιναι πάντα μαζί του στα γυρίσματα για να ράβει επί τόπου ότι χαλάει! Σε περίπτωση που έχετε απορία για το πρόγραμμα γυμναστικής του Henry, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=tSzlgybdkFA

Διαβάστε περισσότερα για την σειρά The Witcher και συζητήστε για αυτήν στο παρακάτω forum topic

 

2 months ago
UK Charts Top 10: 25-30/11/19 2 months ago

Η εβδομάδα του Black Friday.

Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε τα πάνω κάτω στις πωλήσεις και ο λόγος είναι φυσικά η ημέρα ή περίοδος του Black Friday. Είναι μια περίοδος που οι πωλήσεις των games βλέπουν αύξηση κυρίως λόγω των προσφορών που βρίσκονται παντού και μας προκαλούν να αγοράσουμε...περισσότερο από όσα χρειαζόμαστε πραγματικά. Μπορεί τα FIFA 20 και COD: MW να παραμένουν στην κορυφή αλλά είδαμε ενδιαφέρουσες πρωτιές όπως το Sea of Thieves. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την λίστα:

1) FIFA 20
2) Call of Duty: Modern Warfare
3) Star Wars Jedi: Fallen Order
4) Sea of Thieves
5) Minecraft: Xbox Edition
6) Pokémon Sword
7) Mario Kart 8 Deluxe
8) Pokémon Shield
9) Luigi's Mansion 3
10) Minecraft: Nintendo Switch Edition

Διαβάστε για τις πωλήσεις προηγούμενων εβδομάδων και συζητήστε για τις πρόσφατες στο σχετικό forum topic.

 

2 months ago
Earthbreakers: Νέο RTS από πρώην developers του C&C: Renegade 2 months ago

Έρχεται το 2020.

H Petroglyph ανακοίνωσε πώς δουλεύει πάνω σε έναν νέο τίτλο ο οποίος θα αποτελέσει κράμα Real-time Strategy game και FPS (first-person shooter). Συγκεκριμένα η εταιρεία αποτελείται από πρώην Developers της Westwood Studios που μας προσέφερε διάφορα γνωστά games αλλά κυρίως το Command & Conquer: Renegade του 2002.

http://www.youtube.com/watch?v=-HtV9ZtdKVM

Να θυμίσουμε πώς το Command & Conquer: Renegade ήταν ο πρώτος τίτλος της σειράς που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε κάμερα πρώτου προσώπου. Μπορεί ο τίτλος που κυκλοφόρησε το 2002 να μην σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρόλα αυτά η ιδέα ήταν πρωτοποριακή και πρακτικά θα δούμε μία επανάληψη της με το νέο Earthbreakers.

Το Earthbreakers λοιπόν αποτελεί το νέο τίτλο της Petroglyph ο οποίος θα είναι αποκλειστικά PvP-only και θα κυκλοφορήσει εντός του 2020. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το Earthbreakers θα έχει η Real-time Strategy στοιχεία με κύριο χαρακτηριστικό το construction διαφόρων βάσεων. Παρόλα αυτά θα δίνεται η ευκαιρία, εάν το θελήσετε, να “βουτήξετε” στην μάχη και να πολεμήσετε με κάμερα πρώτου προσώπου. Με λίγα λόγια η Petroglyph θα προσπαθήσει να “παντρέψει” δύο genres για άλλη μια φορά.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε στο προσεχές διάστημα.

 

2 months ago
Προβλήματα υπερθέρμανσης για τα Chromecast Ultra και Google Stadia 2 months ago

Το ένα επηρεάζει το άλλο.

Αρκετοί χρήστες του Chromecast Ultra έχουν παρατηρήσει προβλήματα υπερθέρμανσης όταν αυτό χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με το Google Stadia. Ένας χρήστης του Reddit, δήλωσε πως το Chromecast Ultra του, όχι μόνο υπερθερμαίνεται, αλλά σταματάει να λειτουργεί λόγω υπερφόρτωσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τελειώσει τα παιχνίδια του. Αμέσως, και άλλοι χρήστες δήλωσαν πως έχουν παρατηρήσει ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες για το Chromecast Ultra και πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το ολοκαίνουριο Stadia και το optimization του.

Μια community manager της Google απάντησε πως είναι λογικό το Chromecast να θερμαίνεται κατά την χρήση του. Παρόλα αυτά, δεν είναι λογικό να κλείνει τα παιχνίδια. Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως έχουν γίνει αρκετές δοκιμές από την development team και ποτέ δεν παρατήρησαν να υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα για το Google Stadia και το Stadia Controller και συζητήστε για την υπηρεσία στο παρακάτω forum topic.

2 months ago
FIFA 20: Μόνο το 2,5% έχει παίξει γυναικείο αγώνα 2 months ago

Απογοητευτικό το νούμερο.

Μπορεί η σειρά FIFA να προσφέρει την ευκαιρία σε όποιον και όποια επιθυμεί να παίξει γυναικείο αγώνα, παρόλα αυτά δεν θα λέγαμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν τους αγαπημένους των παικτών. Ένας χρήστης του reddit, δήλωσε πως έπαιξε έναν γυναικείο αγώνα στο νέο FIFA 20 και το τροφή που πήρε Μπαίνει στη κατηγορία Ultra Rare και το έχει πάρει μόνο το 2,5% των παικτών.

Το συγκεκριμένο trophy το αποκτά κανείς όταν παίξει έναν γυναικείο αγώνα και όχι αναγκαστικά όταν κερδίσει, πράγμα που κάνει το συγκεκριμένο ποσοστό ακόμα μικρότερο από ότι θα νόμιζε κανείς. Ένας άλλος χρήστης δήλωσε πως το μικρό ποσοστό των γυναικείων αγώνων στο FIFA 20 δεν έχει να κάνει με κάποιο σεξιστικό πρόβλημα αλλά λέει περισσότερα για το ίδιο το παιχνίδι. Παίζοντας γυναικείο αγώνα, θα βρει κανείς ότι έχει μικρότερη ποικιλία σε ομάδες και ότι δεν υπάρχει σε όλα τα modes οπότε δεν δίνει και κίνητρο στον μέσο παίκτη να παίξει.

Ένας άλλος χρήστης δήλωσε πως δεν υπάρχουν γυναίκες στο Ultimate Team mode και το 99.9% των παικτών, ενδιαφέρονται για το UT mode. Τέλος, ένας άλλος χρήστης δήλωσε πως ο λόγος που δεν υπάρχουν πάρα πολλοί οι γυναικείοι αγώνες είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άντρες παίζουν το FIFA οπότε είναι μικρότερο το γυναικείο κοινό το οποίο θα ταυτιστεί με τον εκάστοτε παίκτη.

 

Διαβάστε για τον pro παίκτη FIFA που τιμωρήθηκε επειδή έφτυσε logo της EA σε livestream. Διαβάστε περισσότερα για το μεγάλο update του FIFA 20.

Διαβάστε το review του FIFA 20 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic. Θέλετε να παίξουμε παρέα online; Κάντε κλικ εδώ για να ανταλλάξουμε IDs

 

2 months ago
Notification