Γιάννης Σιδηρόπουλος

Γιάννης Σιδηρόπουλος (JaGuAr)
Experience: 8980 (1240 points to next level)

 
600

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την περίπτωση των Thor και Odin. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Cory Barlog, για την ώρα δεν έχουν κάποιο DLC στο μυαλό τους. Μην ξεγελιέστε από τα βασίλεια που δεν μπορούσατε να επισκεφθείτε. Ο λόγος που τοποθετήθηκαν ήταν για να καλύψουν πλήρως και ορθά την νορβηγική μυθολογία. Από την άλλη, μπορεί τα boss fights του νέου God of War να μην ήταν τόσο πλούσια όσο μας είχε συνηθίσει η Santa Monica, ωστόσο αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό τους από την στιγμή που στοχέουν να βγάλουν και sequels. Και στα παλιά God of War, στο πρώτο συγκεκριμένα, ο μόνος θεός που σκοτώνεις είναι ο Άρης, στο δύο η Αθηνά και στο τρία κυριολεκτικά τους πάντες. Οι Νορβηγοί δεν έχουν δωδεκάθεο όπως εμείς, επομένως οι επιλογές τους ήταν σαφώς πιο περιορισμένες. Υπομονή και πιστεύω πως θα διαλέξουν πολύ σωστό τρόπο να μοιράσουν τους θεούς στα επόμενα games.

Read More...

Γιάννης Σιδηρόπουλος replied to the topic 'MotoGP 18' in the forum. yesterday

Διαβάστε το review του MotoGP 18.
Η νεότερη έκδοση της σειράς MotoGP παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη στον οπτικό της τομέα. Παρόλα αυτά, η πρόοδος που σημείωσε στους άλλους τομείς ήταν σαφέστατα μικρότερη από αυτόν των γραφικών. Μπορεί να διαθέτει ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό gameplay, ωστόσο στο σύνολό του αποτελεί ίσως την πληρέστερη εμπειρία Racing με μοτοσικλέτες.

Η Milestone κάνει πολύ μικρά βήματα στο δρόμο για την βελτίωσή του. Το MotoGP 18 διαθέτει μπόλικα modes για να ευχαριστηθείτε και ένα πολύ πλούσιο career που σας βοηθά να ζήσετε μία εξαιρετική εμπειρία ενός επαγγελματία μοτοσικλετιστή του MotoGP. Σίγουρα συνίσταται για τους fans του είδους, ωστόσο θα χρειαστείτε χρόνο για να εναρμονιστείτε και να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του.

Read More...

yesterday
PlayStation Store: 18/6/18 yesterday

Συμμετέχετε στην open beta του The Crew 2.

Η νέα εβδομάδα του Ιουνίου φέρνει λίγες κυκλοφορίες στο PlayStation Store, ανάμεσα από τις οποίες ξεχωρίζει η έναρξη της open beta του The Crew 2.

Δείτε αναλυτικά την λίστα:

PS4 Games
Anima: Gate of Memories - Arcane Edition (19 Ιουνίου)
Anima: Gate of Memories – The Nameless Chronicles (19 Ιουνίου)
Tales of the Tiny Planet (19 Ιουνίου)
The Exorcist: Legion VR (19 Ιουνίου) (Not in NZ)
The Exorcist: Legion VR – Complete Series (19 Ιουνίου) (Not in NZ)
The Exorcist: Legion VR – Season Pass (19 Ιουνίου) (Not in NZ)
Armello – Deluxe Bundle (19 Ιουνίου)
Haimrik (19 Ιουνίου)
Kona VR Bundle (19 Ιουνίου)
PixelJunk Monsters 2 Deluxe Edition (19 Ιουνίου)
PixelJunk Monsters 2 Season Pass (19 Ιουνίου)
Rooms: The Unsolvable Puzzle (19 Ιουνίου) (Releasing in only France, Germany, Spain and UK)
VRobot (19 Ιουνίου)
Antiquia Lost (20 Ιουνίου) (Not in Middle East, Israel, Turkey)
Grab the Bottle (20 Ιουνίου)
Survive! Mr. Cube (21 Ιουνίου)
The Crew 2 open beta (22 Ιουνίου)
New Gundam Breaker Launch bundle (22 Ιουνίου)
Gundam Build Fighters Battletogue Episode 1 (22 Ιουνίου)
Blazblue Cross Tag Battle Basic Edition (22 Ιουνίου)
Blazblue Cross Tag Battle Deluxe Edition (22 Ιουνίου)
ACA Neogeo Stakes Winner (22 Ιουνίου)
ACA Neogeo Super Sidekicks 2 (22 Ιουνίου)
Arcade Archives 10-Yard Fight (22 Ιουνίου)
Arcade Archives Moon Patrol (22 Ιουνίου)
The FMV Bundle (22 Ιουνίου)
The Lost Child (22 Ιουνίου)

PS Vita
The Lost Child (22 Ιουνίου)

PS4 DLC
19 Ιουνίου
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege:
Pro League Capito Set
Pro League Echo Set
Pro League Kapkan Set
Pro League Lesion Set

Neverwinter:
Heirloom Starter Bundle

Kona:
VR Add-on

The Exorcist:
Legion VR – Chapter 2: Idle Hands (Not in NZ)
Legion VR – Chapter 3: Skin Depp (Not in NZ)

20 Ιουνίου
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege:
Pro League All Sets

Warframe:
Limbo Prime Access Pack
Limbo Prime Accessories Pack

Δείτε τις προσθήκες στο PS Store της προηγούμενης εβδομάδας και συζητήστε για το PS Store στο σχετικό forum topic.

Ο Μάνος Γρυπάρης ευχαρίστησε Γιάννης Σιδηρόπουλος στο θέμα E3 2018 2 days ago
3 days ago
Παίκτης Fortnite δέχθηκε επίθεση από...shopping cart 3 days ago

Δημοσίευσε χιουμοριστικό βίντεο για το συμβάν/

Ένας παίκτης του Fortnite χτυπήθηκε μέσα στο παιχνίδι από ένα shopping cart με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αλλά και να γυρίσει βίντεο για αυτό.

Η προσθήκη του replay system στο Fortnite έχει προσφέρει ορισμένα εντυπωσιακά στιγμιότυπα. Έτσι, έχουμε ένα νέο βίντεο από έναν fan του παιχνιδιού με άκρως χιουμοριστικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα έχουμε τον MarleyLo, ο οποίος είχε αφήσει μερικά shopping carts στην κορυφή ενός βουνού και πήγε να μαζέψει λίγο ξύλο. Ένα από αυτά ωστόσο άρχισε να κινείται σιγά σιγά, με αποτέλεσμα να αρχίσει να κυλάει από τον λόφο και να καταλήγει να χτυπάει τον παίκτη από μεγάλο ύψος, ρίχνοντάς τον από μεγάλο υψόμτερο.

http://www.youtube.com/watch?v=DsJnFL_3GyA

Φυσικά, έφαγε αρκετό damage ώστε να σκοτωθεί. Ο ίδιος, αντιμετώπισε το συμβάν με αρκετό χιούμορ, τόσο που έκατσε και μόνταρε το βίντεο από το replay ώστε να δουν όλοι στο YouTube το ατυχές γεγονός, αφού σίγουρα είναι ο πρώτος που πεθαίνει από την επίθεση ενός shopping cart. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά άτομα που οδηγώντας το πρώτο αυτό “όχημα” του Fortnite θα είχαν άσχημα αποτελέσματα, ωστόσο ο MarleyLo μάλλον ήταν ο πρώτος που δολοφονήθηκε από αυτά.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Μήνυση στην Telltale Games από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της 3 days ago

Οι δικηγόροι της εταιρείας αρνούνται κάθε κατηγορία.

Ο Kevin Bruner αποφάσισε να προβεί σε μηνύσεις σε βάρος της Telltale Games.

Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, από την οποία έφυγε τον Μάρτιο του 2017, ωστόσο συνέχισε να δουλεύει σε αυτήν ως director. Οι σχέσεις τους όμως δεν φαίνονται και τόσο καλές, αφού αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην Telltale Games, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία απέτυχε στο να του προσφέρει την υποστήριξη που του υποσχέθηκε, σε μία περίοδο όπου ετοιμαζόταν να πουλήσει τα υπάρχοντά του στην εταιρεία.

Σύμφωνα με αναφορές του Marin Independent Journal, η Telltale Games έκοψε άμεσα τις επαφές μαζί του και τον απομάκρυνε από τους ρόλους του σε αυτήν. Οι δικηγόροι της Telltale χαρακτηρίζουν την υπόθεση “ανάξια κόπου” και θεωρούν την κίνηση του Bruner “καθαρή εκδίκηση” στην εταιρεία. Ο Bruner, είχε λειτουργήσει και ως συνιδρυτής της Telltale και ξεκίνησε να εργάζεται σε αυτήν ως διευθύνοντας σύμβουλος το 2015. Το The Verge ανέφερε πως επρόκειτο για έναν πολύ τοξικό χαρακτήρα και πως δεν προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά του απέναντι στην εταιρεία.

Διαβάστε για το Stranger Things από την Telltale Games και συζητήστε για το συμβάν σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Κόντρα ανάμεσα σε EVE Online και Star Citizen για αντιγραφή διαστημοπλοίου 3 days ago

Ξέσπασε "πόλεμος" μεταξύ των fans τους.

Fans του EVE Online κατηγορούν το Star Citizen για αντιγραφή ενός διαστημοπλοίου.

Είναι ευρέως γνωστό το πόσο παθιασμένοι είναι οι fans ορισμένων game όπως το EVE Online. Αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά από τον διαδικτυακό πόλεμο που πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες εξαιτίας μίας κίνησης από πλευράς Cloud Imperium Games. Η εταιρεία ανάπτυξης του Star Citizen δημιούργησε ένα διαστημόπλοιο που ονομάζεται Drake Vulture και κοστίζει 112 λίρες Αγγλίας.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο γεγονός το ότι το design του παρουσιάζει πάρα πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο του EVE Online που προφανώς προϋπάρχει. Πράγματι τα δύο σχέδια είναι αρκετά πανομοιότυπα, ενώ οι fans έσπευσαν να κατηγορήσουν την Cloud Imperium πως αντιγράφουν το λεγόμενο Venture. Όταν το Vulture ανακοινώθηκε από αυτήν, υποστήριξαν ότι εμπνεύστηκαν τον σχεδιασμό του από το Dragonfly.

Όλο αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από πλευράς CCP Games, εταιρεία ανάπτυξης του EVE Online, η οποία προτίμησε να χλευάσει την Cloud Imperium για την απόφασή της να αντιγράψει το σχέδιο του Venture. Υποθέτουμε πως δεν θα κινηθεί νομικά εφόσον αντέδρασε με τέτοιο τρόπο στο συμβάν, ωστόσο οι fans δεν σταματούν να δημιουργούν memes και να κοροϊδεύουν την Cloud Imperium.

Διαβάστε για το ζευγάρι που παντρεύτηκε με θεματολογία EVE Online, το review του παιχνιδιού και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
EA: "Το FIFA 19 χρειάζεται τον ανταγωνισμό του Pro Evolution Soccer" 3 days ago

Σχετικά με την κυκλοφορία του στο Switch.

Η EA δήλωσε πως ο ανταγωνισμός του Pro Evolution Soccer με τον ερχομό του στο Nintendo Switch είναι απόλυτα ευπρόσδεκτος.

Οι σειρές FIFA και PES παραμένουν αντιμέτωπες εδώ και πολλά χρόνια, με τις EA και Konami να κονταροχτυπιούνται κάθε χρόνο για το ποια θα είναι η εταιρεία που θα προσφέρει το καλύτερο ποδοσφαιράκι υπό την μορφή video game. Η EA έκανε ένα βήμα παραπάνω αυτή τη σεζόν φέρνοντας το FIFA 18 και στην νεότερη κονσόλα της Nintendo που είναι φυσικά το Switch. Η Konami δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση ακόμα, ωστόσο στην EA δείχνουν να θέλουν την ιαπωνική εταιρεία να τους προσφέρει τον απαραίτητο ανταγωνισμό.

Σε συνέντευξή του στην E3 2018, ο Andrei Lazarescu, παραγωγός του FIFA 19, τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο PES στο Switch και πως η EA το περιμένει πώς και πώς. Οι fans έχουν εκφράσει την ευχαρίστησή τους χάρις στο γεγονός το ότι το Switch είναι φορητό κα βολικό αλλά και στα χαρακτηριστικά του FIFA Ultimate Team.Μάλιστα υποστήριξε πως είναι φυσιολογικό να ακούει τους υποστηρικτές της σειράς FIFA να ζητούν όλο και περισσότερα κάθε χρόνο, όπως συνέβη για παράδειγμα με την περίπτωση του World Cup mode.

Επίσης, πρόσθεσε πως η ομάδα του και η τακτική της αποδείχθηκαν λάθος στις προβλέψεις λόγω του ότι άφησαν σε δεύτερη μοίρα το port του Switch. Ωστόσο η έλλειψη ανταγωνισμού τους δίνει περιθώρια λάθους, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού. Η πρόσφατη συμφωνία με το Champions League σίγουρα το αποδεικνύει, ωστόσο τόνισε και πάλι πως θα ήθελε την Konami να τους προσφέρει τον απαραίτητο ανταγωνισμό και στο Switch.

Διαβάστε το review του FIFA 18 World Cup Mode και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
Happy Father's Day: Οι πατεράδες που γνωρίσαμε μέσα από τα video games 3 days ago

Οι κορυφαίοι μπαμπάδες των games.

Κάθε Σάββατο η στήλη Αφιερώματα φιλοξενεί τα καλύτερα Blog posts σας που γράφετε οι αναγνώστες του GameWorld στο Community/Blogs. Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα άρθρο από τον Πιέρρο Φουστέρη, ο γιορτάζει την ημέρα του πατέρα γράφοντας για τους πιο αξιομνημόνευτους πατεράδες στα video games.

Κείμενο:

Πατέρας. Μία λέξη που χαρακτηρίζει την ζωή πολλών ανθρώπων (δεν θα πω όλων, γιατί, δυστυχώς, αρκετοί άνθρωποι ατύχησαν και δεν κατάφεραν να ζήσουν τον βιολογικό τους πατέρα ή και κανένα πρότυπο πατέρα), καλώς ή κακώς. Η πατρική παρουσία στη ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές (ή και τις δύο) συνέπειες στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, του τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης συμβάντων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού σε αυτόν τον κόσμο.

Όσοι έχουμε έναν (ή και δύο, όπως στη δικιά μου περίπτωση, όπου έχω τον βιολογικό μου πατέρα αλλά και τον πατριό μου να με συμβουλεύουν μέχρι και τώρα), ξέρουμε πως, είτε το θέλουμε είτε όχι, μας επηρέασαν αρκετά σε πολλούς τομείς. Φυσικά, το blog αυτό δεν θα υπήρχε ανάμεσα στα υπόλοιπα του GameWorld, αν δεν είχε gaming χαρακτήρα. Γι' αυτό, με αφορμή τη μέρα που περνάμε, θα γράψω λίγα πράγματα για τους "πατεράδες που γνωρίσαμε μέσα από τα video games". Σημείωση: μπορεί να γράψω, άθελά μου περισσότερο, κάποια spoilers. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων σε όσους δεν τα έχουν παίξει και τους φανερώσω σημεία της πλοκής των παιχνιδιών.

Michael De Santa - Grand Theft Auto V

Ένας από τους 3 βασικούς (και playable χαρακτήρες) του GTA που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο Michael είναι ο badass πατέρας που κρύβεται πίσω από τον κάθε μπαμπά, όταν αυτός μαθαίνει ότι κάποιος θέλει να κάνει κακό στα παιδιά του. Από το ουίσκι δίπλα από την πισίνα και τις επισκέψεις στον τρελογιατρό, στα όπλα και πάνω σε jet ski, όπου πάει να πάρει την κόρη του από το γιοτ εκείνου του κλασσικού, πλούσιου Αμερικάνου νέου, που κάνει όλη την ημέρα πάρτι με τα λεφτά του μπαμπά και τα LSD του dealer του. Ο Michael, μετά από διάφορα γεγονότα που γίνονται στο παιχνίδι, σπάει τη ρουτίνα του, αρπάζει τα πολυβολάκια του και θερίζει όποιον βρει, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός του εαυτός. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός προτιμάμε.

John Marston - Red Dead Redemption
Ένας χαρακτήρας που γέλασα, πόνεσα (μεταφορικά, τόσες σφαίρες και κατραπακιές από αρκούδες φάγαμε παρέα) και έκλαψα (ναι, έκλαψα, γιατί μόνο αυτό μπορούσα να κάνω στο τέλος του παιχνιδιού) μαζί του. Το Red Dead Redemption, όσα χρόνια και αν περάσουν, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου, γιατί αυτή η Rockstar βάλθηκε να μου φέρει τον κόσμο ανάποδα, όταν το κυκλοφόρησε για το Xbox 360. Ο John, ένας καουμπόης της περίφημης Άγριας Δύσης, αναγκάζεται από κάτι ψευτόμαγκες του BOI (κάτι σαν το FBI, αλλά πιο εκνευριστικοί και need-to-be-killed-for-everyone's-sake τύποι) να στραφεί εναντίον των παλιών του comrades-in-arms (την παλιά του συμμορία, δηλαδή), με αντάλλαγμα την επιστροφή της φαμίλιας του (γυναίκα και γιος) από τα βρωμερά τους χέρια.

Περνάει από 40 κύματα, σκοτώνει κόσμο και κοσμάκη, επιβιώνει από τις χειρότερες συνθήκες, έως ότου παιχτεί το απίστευτο τραγούδι του Jamie Lidell και ο ίδιος, καβάλα πάνω στο άλογό του και με φόντο το ηλιοβασίλεμα, επιστρέψει στο ράντσο του, που με τόσο κόπο και ιδρώτα έχτισε, για να πάρει στην αγκαλιά του την γυναίκα του και τον γιο του. Ένας χαρακτήρας που άγγιξε την καρδιά μου με πάρα πολλούς τρόπους, γιατί, ενώ στην αρχή φαινόταν σαν ένας άγριος καουμπόης που δεν τον νοιάζει τίποτα και κάνει ό,τι γουστάρει, στην πραγματικότητα είναι ένας άμοιρος πατέρας που θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη γυναίκα του και το παιδί του από τους κακούς. Όσοι δεν έχετε απολαύσει αυτό το αριστούργημα που λέγεται Red Dead Redemption, σας ζητώ να το κάνετε.

Big Daddies - BioShock series
Πατεράδες μόνο στο όνομα, οι Big Daddies ήρθαν για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Φύλακες των μικρών κοριτσιών του κόσμου των BioShock (=Little Sisters), οι τύποι με τις μεγάλες στολές δύτη και το τρυπάνι για χέρι θα κάνουν το παν για να προστατέψουν το μικρό και αβοήθητο σε αυτόν τον μάταιο κόσμο κοριτσάκι από όλους τους κακούς που κυκλοφορούν εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου του άτυχου χαρακτήρα μας. Μπορεί να μην ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία να τους χώσω εδώ μέσα, μιας και το μίσος που τρέφω για αυτούς είναι απερίγραπτο. Ξέρετε πόσα med kits έχω χαλάσει για την πάρτη τους;!;

Marcus Fenix - Gears of War series
Μπορεί να μην βλέπουμε την σχέση του με τον γιο του, James D. Fenix (εκτός από την σκηνή που τον βλέπουμε να φυτεύει ένα δέντρο και το μικρό, ξανθούλικο αγοράκι να τρέχει στην αγκαλιά του), αλλά είναι πατέρας και του αξίζει, με το παραπάνω, να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Badass μέχρι το κόκκαλο, ο Marcus Fenix έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Locust, οι οποίοι άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν τον συναντούσαν στον δρόμο. Φυσικά, δεν προλάβαιναν να φτάσουν απέναντι, γιατί, κάπου στη μέση της διαδρομής, γίνονταν κομματάκια από το ωραιότατο και απίστευτα κοφτερό αλυσοπρίονο του φίλου μας.

Η εγκατάλειψη του πόστου του κατά τη διάρκεια της μάχης στο Ephyra για να σώσει τον πατέρα του, Adam Fenix, (αποτυχημένη, για όσους έχουν παίξει μέχρι εκείνο το σημείο, μιας και το ελικόπτερο που ερχόταν να τους διασώσει έπεσε επάνω σε ένα κτήριο και αυτό, στη συνέχεια, "καταπλάκωσε" τον Adam [ναι, καταλάβατε το spoiler που, μόλις, σας αποκάλυψα, μην το παίζετε χαζοί]) μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη επιλογή του, μιας και οδήγησε σε μία παρολίγον καταστροφή για τους CoG (Coalition of Ordered Governments=άνθρωποι, για εμάς που δεν μαθαίνουμε τα ακρωνύμια), αλλά, όπως και να 'χει, αποτέλεσε μία ηρωική πράξη που δε μπορεί κανείς να αγνοήσει. Άρα, εκτός από badass πατέρας, είναι και badass γιος. Πού το πας αυτό;

Kratos - God of War series
Δυστυχώς, ως κάτοχος μόνο των κονσολών της Microsoft, δεν κατάφερα να απολαύσω την σειρά God of War, εκτός από λίγα λεπτά gameplay στην κονσόλα ενός φίλου. Γνωρίζω, όμως, το story του Kratos και την άπονη ζωή, που δεν τον πέταξε στου δρόμου την άκρη, αλλά στην οργή, την λύπη και την δίψα για εκδίκηση. Για όσους δεν ξέρουν τα βασικά, ο Σπαρτιάτης Kratos, με την βοήθεια του καθικιού εκείνου που τον λέγανε Θεό του Πολέμου, Άρη, σκότωσε χιλιάδες και χιλιάδες βαρβάρους, αλλά και την γυναίκα και την κόρη του, τις οποίες, όπως θα δούμε στη συνέχεια, αγαπούσε πολύ. Τυφλός από τη δύναμη, εκτέλεσε τις ύπουλες διαταγές του "μέντορά" του, αλλά, όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, κατέστρωσε ένα σχέδιο που μόνο ένας τρελός θα σκεφτόταν: να σκοτώσει τον Άρη και όποιον βρεθεί στον δρόμο του. Φυσικά και τα κατάφερε, όμως. Πατέρας ήταν, για το παιδί του το έκανε. Σωστά;

James - Fallout 3
Πρώτη σκηνή του παιχνιδιού: ο μπαμπάς-γιατρός σας ξεγεννάει (κυριολεκτικά, δεν κάνω κάποιον υπαινιγμό) και, μετά το character customization, σας κάνει τα κλασσικά "κου-πε-πε, κου-πε-πε" και, κλασσικά, πεθαίνει η μάνα στη γέννα. Στη συνέχεια, αφού, ως μωρό, σας δίνεται να καταλάβετε πώς λειτουργεί το S.P.E.C.I.A.L., ξυπνάτε ένα πρωί (ενήλικος, πια) και μαθαίνετε ότι ο αγαπητός σας μπαμπάκας απέδρασε από το Vault στο οποίο βρίσκεστε και πως όλοι οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί, μιας και, για να φύγει ο κύριος James, άνοιξε την πόρτα του Vault, πράγμα που σημαίνει πως η ραδιενέργεια εισέβαλε στο ασφαλές περιβάλλον του Vault και όλοι φοβούνται πως θα πεθάνουν. Αφού σκοτώσετε τις κακόμοιρες, γιγαντιαίες κατσαρίδες (που πάντα, για κάποιον λόγο, την πληρώνουν) και λίγους φρουρούς που μπαίνουν στη μέση, βγαίνετε στο άγριο, άγριο Wasteland, όπου βάζετε σκοπό να βρείτε τον πατέρα σας και να τον ρωτήσετε γιατί στον διάολο έφυγε από το Vault και προκάλεσε όλο αυτόν τον σαματά.

(Ακολουθεί major spoiler για το plot) Μαθαίνετε, τελικά, πως εκείνος έφυγε για να σώσει (κυριολεκτικά) τον κόσμο. Πώς; Καθαρίζοντας το νερό της Γης από τη ραδιενέργεια με μία φόρμουλα που ο ίδιος εφηύρε. Μπαίνει στη λίστα ως ένας πατέρας που αρχίζει ως ένας scumbag πατέρας που παράτησε τον γιο του και έφυγε για ένα ταξιδάκι αναψυχής και τελειώνει ως ένας heroic πατέρας, που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του για να βγάλει πέρα το σχέδιό του να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τον γιο του και την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ως το πρώτο Fallout που έπαιξα, το Fallout 3 έχει εξασφαλίσει ένα "special place" στην καρδιά μου, και ο James αποτελεί ένα πρότυπο πατέρα που βρίσκεται ανάμεσα στα top των καλύτερων.

Joel - The Last of Us
Όπως και με τον Kratos και την σειρά God of War, δεν έχω παίξει το The Last of Us, αλλά δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην γνώριζα το story και τι γίνεται. Για μία ακόμη φορά, ξεσπά μία επιδημία (Cordyceps Brain Infection, ή CBI), η οποία σκοτώνει τον μισό πληθυσμό της γης. Οι επιζώντες τρέχουν για τη ζωή τους, σκοτώνουν τους μολυσμένους αλλά μεταξύ τους και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Σίγουρα όχι, όμως, ο φίλος μας Joel (ο playable χαρακτήρας του παιχνιδιού), ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ να προστατέψει την μικρή του κόρη, Sarah, την μόνη οικογένεια που του έχει μείνει, μαζί με τον αδερφό του, Tommy. Όταν ξεσπά, λοιπόν, η επιδημία, ο Joel φεύγει από την πόλη με την μικρή, βρίσκουν τον αδερφό του, τρέχουν στις κοιλάδες και τα λαγκάδια για να ζήσουν, όπου κάποια στιγμή χωρίζονται (πατέρας-κόρη με αδερφό του πατέρα) και, όπως προσπαθούν να ξεφύγουν ο Joel με την Sarah, να σου ένας στρατιώτης που τον διατάζουν να τους σκοτώσει, φοβούμενοι ότι είναι και αυτοί μολυσμένοι.

Τι να κάνει ο κακομοίρης ο Joel, μιας και δεν είναι Σούπερμαν; Προσπαθεί να προστατεύσει την κόρη του, η οποία, όμως, δεν τη γλυτώνει και τρώει μία σφαίρα στο δόξα πατρί (όχι ακριβώς, αλλά τέλος πάντων). Μετά την επέμβαση του Tommy, ο οποίος σκοτώνει τον "κακούλη" στρατιώτη, τα δύο αδέρφια δε μπορούν να κάνουν κάτι για να σώσουν την μικρή, η οποία υποκύπτει στα τραύματά της. Μετά από πολλές περιπέτειες (ο φίλος μας Joel γίνεται ένας ψυχρός δολοφόνος, που σκοτώνει όποιον βρει για να τους loot-άρει, σαν καλός RPGας που είναι, και ο Tommy τον παρατάει για να μπει στη militia [noobάδες στρατιώτες, δηλαδή]), ο Joel συναντά, μαζί με τους companions του την Ellie, μία κοπελίτσα που, όπως αποκαλύπτει το σενάριο, έχει την θεραπεία για τον ιό (κλασσικά, δηλαδή, μέσα στο αίμα της, μιας και την δάγκωσαν αλλά δεν "μεταμορφώθηκε").

Δεν συνεχίζω την περίληψη, θα ρίξω πολλά spoilers. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο Joel βρίσκεται σε αυτή την λίστα, διότι, πρώτον, προσπάθησε με όποιο τρόπο μπορούσε να προστατέψει την κόρη του (αλλά απέτυχε) και, δεύτερον, προσπαθεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με την Ellie, την οποία, όπως καλά μαντέψατε, την βλέπει σαν κόρη του. Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο ανυπομονώ, αν και έχω αργήσει, να το απολαύσω, με ένα πολύ ενδιαφέρον story (μπορεί να φαίνεται κλισέ σε κάποιους, αλλά είναι, όντως, πολύ καλό) που συγκινεί και συναρπάζει.

Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί, ακόμη, πατεράδες που γνωρίσαμε στα video games, αλλά εγώ αυτούς ξεχώρισα και σε αυτούς αναφέρθηκα. Θα μπορούσα (και θα ήθελα), επίσης, να αναφερθώ σε ορισμένους ακόμη, όπως τον Darth Vader (Star Wars) και Don Corleone (The Godfather), αλλά αυτούς τους είδαμε στις ανάλογες ταινίες τους, δεν ανήκουν τόσο πολύ εδώ. Γράψτε στα σχόλια ποιον πατέρα ξεχωρίσατε εσείς από τα βιντεοπαιχνίδια (ασχέτως αν τον ανέφερα ή όχι) και, φυσικά, πάρτε ένα τηλέφωνο τον πατέρα σας να του ευχηθείτε. Αν δεν σκοτώνει κόσμο ή κυνηγάει θεούς, θα μπορεί να σας απαντήσει.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Αφιερώματα και γράψτε το δικό σας blog στο Community/Blogs.

Notification