Γιάννης Σιδηρόπουλος

Γιάννης Σιδηρόπουλος (JaGuAr)
Experience: 12152 (628 points to next level)

 
600
2 days ago
99Vidas 2 days ago

Οι σφαλιάρες αφίχθησαν από Βραζιλία.

Το genre που πρωταγωνιστούσε στα Arcades και στην εποχή των 16 bit ήταν τα side scrolling Beat’em Ups. To 99Vidas είναι εμπνευσμένο από αυτή τη θρυλική εποχή και θυμίζει έντονα τις σειρές Double Dragon, Streets of Rage και Final Fight αλλά με αρκετές δόσεις χιούμορ. Οπτικά, θυμίζει έντονα το Scott Pilgrim vs The World αλλά έρχεται να προσθέσει τη δική του πινελιά με διάφορες χιουμοριστικές αναφορές που κυριαρχούν σε αυτό το genre.

99vidas 1
Το 99Vidas αναπτύχθηκε από την QUByte Interactive, γνωστή για τα Recruits και HTR+ Slot Car Simulation και σίγουρα στοχεύει στο πιο ώριμο ηλικιακά κοινό και ειδικά στους retro gamers (σ.σ.σαν κι εμένα δηλαδή). Άραγε αυτή η indie προσπάθεια θα μας χαροποιήσει ή θα μας απογοητεύσει όπως έκανε το απαράδεκτο Double Dragon IV;

Ξύλο και 99 ζωές
Το 99Vidas έχει εμπνευστεί από τα video games καθώς και την ποπ κουλτούρα των 80’s και 90’s και κατά τη διάρκεια του gameplay θα βομβαρδιστείτε από αρκετές χιουμοριστικές αναφορές. Το σενάριο διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό και αναχρονιστικό σύμπαν όπου ένα ισχυρό artifact με την ονομασία “99Vidas” έχει εξαφανιστεί. Δεν θα σας απασχολούσε τόσο πολύ η εξαφάνισή του βέβαια αν δεν διέθετε τη δυνατότητα να καταστρέψει ολοσχερώς την ανθρωπότητα σε περίπτωση που έπεφτε στα λάθος χέρια.

http://www.youtube.com/watch?v=tVUvhzV0PKU

Κι εδώ έρχονται οι Guardians of the 99Vidas, οι προστάτες του ομώνυμου artifact, οι οποίοι διαθέτουν τις δυνάμεις των τεσσάρων στοιχείων της φύσης. Όντας αθάνατοι, είναι οι προστάτες ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι, η ανάκτηση του 99Vidas και η προστασία του κόσμου είναι στα χέρια σας όπου, μόνοι σας (ή με παρέα), πρέπει να αντιμετωπίσετε τα κακοποιά στοιχεία και συγκεκριμένα, το διαβολικό Boss και τα έξι τσιράκια του.

Viva La Σφαλιάρα
Αφού επιλέξετε τον χαρακτήρα σας, ξεκινάτε τη σταυροφορία σας και πολεμάτε διάφορα minions που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του combos καθώς και τις δικές του ειδικές δυνάμεις που βασίζονται στα στοιχεία της φύσης (νερό, φωτιά, αέρας και γη) και προσθέτουν μια παραπάνω ποικιλία στο βρωμόξυλο που είναι ουσιαστικά και ο πρωταγωνιστής σε αυτό το genre.

99vidas 2
Στην πορεία θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετούς εχθρούς-παρωδίες όπως ο Maradona, η Αλίκη (του McGee), παραλλαγές του King από τη σειρά Tekken και γενικά ένα πλούσιο cast από εχθρούς που σίγουρα έχετε συναντήσει σε διάφορα games και πιθανόν να εκπλαγείτε με το που θα τους δείτε. Να φανταστείτε πώς τις μέρες που γραφόταν αυτό το review επικρατούσε ο πανικός με τη Black Friday και βλέποντάς τη και στο 99Vidas πέθανα από τα γέλια! Γενικά, το χιούμορ είναι διάχυτο παντού στο τίτλο της QuByte Interactive και σίγουρα θα κάνει ακόμη και τον πιο «ψυχρό» να χαμογελάσει έστω και λίγο.

Στη πορεία σας θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα αντικείμενα σαν όπλα όπως, για παράδειγμα, μπουκάλια, σωλήνες και άλλα που έχετε δει σίγουρα σε άλλα games του είδους. Υπάρχουν combos και ξεχωριστές ικανότητες όπως αναφέραμε παραπάνω αλλά σίγουρα θα νιώσετε το αίσθημα της επανάληψης. Το σύστημα μάχης μπορεί να κουράσει μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης αλλά ευτυχώς οι εχθροί δεν διαθέτουν συγκεκριμένη πατέντα κινήσεων και μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να σας δυσκολέψουν.

99vidas 3
Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα stage μπορείτε να αγοράσετε κάποιο νέο combo ή extra ζωές για να συνεχίσετε τη περιπέτειά σας. Σε περίπτωση που σας τελειώσουν οι ζωές σε κάποιο stage εμφανίζεται το game over στην οθόνη σας με αποτέλεσμα εφόσον θέλετε να συνεχίσετε, θα ξεκινήσετε από την αρχή το συγκεκριμένο stage. To κακό της υπόθεσης είναι ότι εφόσον επιλέξετε τον χαρακτήρα με τον οποίο θέλετε να ξεκινήσετε το campaign, δεν υπάρχει δυνατότητα να τον αλλάξετε εφόσον δεν σας αρέσει ή σε περίπτωση που κουραστήκατε να τον βλέπετε.

Ο χειρισμός είναι σχεδόν άψογος και εύχρηστος με τα χτυπήματα και τις ειδικές κινήσεις να πραγματοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Αρχικά θα σας φανεί κάπως δύσχρηστος ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αποφύγετε κάποια εμπόδια που έρχονται προς το μέρος σας ή όταν χρησιμοποιείτε κάποιο αντικείμενο αλλά θα τον συνηθίσετε μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης.

Το couch co-op ξυπνά έντονα αναμνήσεις της 4ης γενιάς κονσολών

Η εμπειρία βέβαια αποκτά άλλο νόημα με το co-op και αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα Beat’em Up καθώς είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να παίζετε παρέα με φίλους και να σχολιάζετε τα τεκταινόμενα από την άνεση του καναπέ του σπιτιού σας. Μπορείτε να παίξετε μέχρι και τέσσερις ταυτόχρονα (couch co-op) και να σπάσετε στο ξύλο όλα τα minions αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για online σφαλιάρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα τρία modes που διαθέτει το 99Vidas (Campaign, Versus και Survival) μπορούν να εκμεταλλευτούν το multiplayer σώζοντας τη διάρκεια αντοχής στο χρόνο.

99vidas 4
Μιλώντας για διάρκεια, πάνω κάτω για το main story θα χρειαστείτε γύρω στις δυο ώρες αλλά αν είστε completionists προσθέστε καμιά δεκαριά ώρες για να ξεκλειδώσετε όλους τους χαρακτήρες και να για να αποκτήσετε όλα τα extra καλούδια και τα trophies/achievements.

16-bit παιδεία ισούται με τη βία
Από την αρχή κιόλας του 99Vidas θα παρατηρήσετε ότι οι επιρροές στο σχεδιασμό των επιπέδων θυμίζουν έντονα αυτή των Streets of Rage καθώς και τα γραφικά αλλά και η μουσική θυμίζουν τη θρυλική σειρά που μεσουρανούσε στο Mega Drive. Αυτό όμως που κάνει το 99Vidas να ξεχωρίζει είναι το βραζιλιάνικο στοιχείο που είναι αρκετά έντονο και εμφανές. Η QuByte Interactive δείχνει τις εθνικές της ρίζες χωρίς κανέναν δισταγμό και η αλήθεια είναι πως αυτό το στοιχείο είναι καλοδεχούμενο καθώς ελάχιστοι τίτλοι μας έχουν παρουσιάσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

99vidas 6
Η επιλογή 16-bit γραφικών ταιριάζει 100% στο 99Vidas με τα animations και τους χαρακτήρες να δείχνουν απλά υπέροχοι με την pixel-ωτή γοητεία τους. Σίγουρα τα επίπεδα έντονα αναμνήσεις μιας άλλης εποχής αλλά όλα δένουν όμορφα μεταξύ τους. Αυτό πάντως που κλέβει τη παράσταση είναι τα bosses που είναι αρκετά αστεία. Το soundtrack πλαισιώνει όμορφα τη δράση με τους retro ήχους ενώ τα ηχητικά εφέ κινούνται στα ίδια αισθητικά πλαίσια.

Η ζωή στη Βραζιλία
Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αναμένουμε κάποια ανακοίνωση για νέες κονσόλες που θα είναι τεχνολογικά το κάτι άλλο αλλά τίτλοι σαν το 99Vidas θα μας θυμίζουν πάντα ότι δεν χρειάζεται πάντα η ιπποδύναμη για να διασκεδάσει κάποιος. Σίγουρα δεν απευθύνεται σε gamers που τους αρέσουν οι τελευταίες περιπέτειες της Lara Croft ή σε αυτούς που λιώνουν με Fortnite, αλλά το 99Vidas είναι ένα πολύ ικανοποιητικό 2D Beat’em Up που θα το εκτιμήσουν περισσότερο οι retro gamers καθώς και οι fans των indies.

99vidas 8
Με το απλό και ανεγκέφαλο gameplay που διαθέτει απευθύνεται σε όλους τους casual gamers και με τη χαμηλή του τιμή (9,99 ευρώ στο PSN) καθώς και τη δυνατότητα cross-buy στις κονσόλες της Sony είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για άμυαλη και χαλαρή διασκέδαση.

Θετικά:
- Πρωτότυπη και χιουμοριστική ιδέα
- Το co-op είναι άκρως διασκεδαστικό
- Εύκολος και εύχρηστος χειρισμός
- Χαμηλή τιμή διάθεσης
- Cross-buy στις κονσόλες της Sony

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Μικρή διάρκεια
- Τα 16-bit γραφικά μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιους

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.6

Τις σφαλιάρες πολλοί αγάπησαν και εδώ σίγουρα θα τις χορτάσετε.

Μάρκος Ασκανιάν

Γιάννης Σιδηρόπουλος replied to the topic 'Spider-Man (PS4)' in the forum. 3 days ago

Διαβάστε το αναλυτικό review του Marvel's Spider-Man: Turf Wars DLC.
Τα 2/3 των DLCs για το νέο Spider-Man ολοκληρώθηκαν και ειλικρινά είμαι πολύ σκεπτικός. Σίγουρα το απόλαυσα, αφού αντιμετωπίζω με χαρά κάθε πιθανή επέκταση στην ιστορία του Spider-Man, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω τα παράπονά μου. Αρχικά ο Hammerhead είναι πραγματικά κομπάρσος στο ίδιο του το DLC, αφού πιο πολύ έμφαση δόθηκε στην παρουσία της Yuri, παρά στον ίδιο. Ύστερα, δεν είδαμε ιδιαίτερες προσθήκες σε ό,τι έχει να κάνει με τις λοιπές δραστηριότητες του χάρτη. Κοινώς, το Turf Wars παρουσιάζεται κατώτερο του The Heist, χωρίς όμως να παύει να είναι διασκεδαστικό. Προσωπικά πιστεύω πως τα τρία DLCs αξίζουν να αγοραστούν από τον καθένα που αγόρασε το παιχνίδι, όμως θα περιμένω το τρίτο και τελευταίο, ονόματι Silver Lining για να σας πω το τελικό verdict.

Read More...

3 days ago
Χιουμοριστικό βίντεο του Overwatch με stars του NBA 3 days ago

Οι Dallas Mavericks εν δράσει.

NBA και Overwatch συνδέονται σε ένα hype video με πρωταγωνιστές τους παίκτες των Dallas Mavericks.

Ένας από τους δημοσιογράφους των Dallas Mavericks παρακαλούσε συνεχώς τους αρμόδιους της ομάδας να του επιτρέψουν να έρθει σε επαφή με ορισμένους παίκτες, ώστε να δημιουργήσει ένα “hype-video” όπως το αποκαλούσε, με τους αθλητές να χρησιμοποιούν εκφράσεις από το Overwatch. Το αποτέλεσμα, είναι αρκετά χιουμοριστικό, βλέποντας για παράδειγμα τον Dirk Nowitzki ως Soldier: 76.
Το “Maverwatch” μας δείχνει κι άλλους παίκτες όπως οι Deandre Jordan και Harrison Barnes. Τα δύο χρόνια αναμονής του φαίνεται να έπιασαν τόπο και το video πέραν του cringe είναι αρκετά πετυχημένο.

Διαβάστε επίσης το review του NBA 2K19 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
Διαφημίσεις στο Street Fighter V 3 days ago

Θα εμφανίζεται σε χαρακτήρες, loading screen και πίστες.

Το Street Fighter V θα περιλαμβάνει διαφημίσεις από τον ερχομό του νέου update και ύστερα.

Πρόκειται για μία επίσημη ανακοίνωση της Capcom, σύμφωνα με την οποία από τις 11 Δεκεμβρίου το Street Fighter V θα αποκτήσει ορισμένες διαφημίσεις στο εσωτερικό του που θα εμφανίζονται σε loading screens, πίστες και costumes. Η εταιρεία ανάπτυξης του αξιομνημόνευτου αυτού Fighting ξεκαθάρισε πως οι παίκτες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τις απενεργοποιήσουν. Το sponsored αυτό περιεχόμενο του Street Fighter V θα εμφανίζεται “σε συγκεκριμένες in-game τοποθεσίες για να σας υπενθυμίζουν τα costumes, bundles και το Capcom Pro Tour” αναφέρει η εταιρεία.

Όσοι όμως κρατήσουν ανοιχτές τις διαφημίσεις θα επιβραβεύονται με επιπλέον Fight Money, το in-game νόμισμα τόσο στα ranked όσο και στα casual matches. Τα χαρακτηριστικά ads θα εμφανίζονται ως εξής:
- Costumes: Κάθε χαρακτήρας θα έχει ένα Ad Style costume όπου θα φαίνεται το sponsored περιεχόμενο κάπου στο ρούχο ή το μοντέλο τους
- Loading: Ένας sponsor θα φαίνεται στο versus screen πριν την μάχη, πράγμα που δεν θα επηρεάζει τον χρόνο φόρτωσης του αγώνα
- Stage: Ορισμένα tournament stages θα περιλαμβάνουν sponsors όπως το Ring of Power

Στην κεντρική εικόνα της είδησης μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα των sponsors στα ρούχα των Ryu και Balrog.

Διαβάστε το review του Street Fighter V: Arcade Edition και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
Fortnite: Περιοχή "The Block" με δημιουργίες των fans 3 days ago

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Epic Games.

Το The Block στο Fortnite θα περιλαμβάνει δημιουργίες των fans.

Μία από τις ανακοινώσεις της Epic Games στα The Game Awards αφορούσε το The Block. Πρόκειται για ένα πεδίο που θα αντικαταστήσει το Risky Reels στον χάρτη του παιχνιδιού και θα λειτουργεί ως εξής: “Πρόκειται για μία 25x25 περιοχή σε μία ίσια τοποθεσία του νησιού. Θα φιλοξενεί της δημιουργίες και τα σχέδια διαφόρων παικτών. Είναι σημαντικό οι δημιουργίες σας να χωρούν ακριβώς στο The Block. Προσπαθήστε να κρατήσετε το “Memory Used” λιγότερο από 50.000. Η αποτελεσματικότητα είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργικότητα! Chests, loot και vehicle spawn θα καθορίζονται από την Epic. Δεν χρειάζεται να τις συμπεριλάβετε”.

Όπως καταλαβαίνετε το The Block θα είναι μία περιοχή που θα σχεδιάζεται από τους fans και θα εισάγεται προσωρινά στο παιχνίδι από την Epic Games. Η ανακοίνωση αυτή έφερε έντονο χειροκρότημα στα The Game Awards, ενώ το Battle Royale της Epic Games κέρδισε στις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο και συγκεκριμένα έλαβε βραβείο Best Multiplayer Game και Best Ongoing Game. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό για το Fortnite.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Mortal Kombat 11: Οι χαρακτήρες 3 days ago

Διέρρευσαν μέσω Reddit.

Διέρρευσαν φήμες σχετικά με το ρόστερ χαρακτήρων του Mortal Kombat 11.

Ένας χρήστης του Reddit, site γνωστό και ως “αγγελιοφόρος των gamers”, δημοσίευσε ένα post που σχετίζεται με τους χαρακτήρες του νέου Mortal Kombat 11. Σύμφωνα με τους δικούς του ισχυρισμούς το Mortal Kombat 11 θα περιλαμβάνει 32 χαρακτήρες και συγκεκριμένα τους εξής:
Scorpion

Sub-Zero
Raiden
Liu Kang
Kitana
Jade
Rain
Noob Saibot
Smoke
Reptile
Shang-Tsung
Kung Lao
FuJin
Bo Rai Cho
Li Mei
Frost
Sareena
Kenshi
Kotal Kahn
D’vorah
Erron Black
Cassie Cage
Jacqui Briggs
Takeda
Kung Jin
Onaga
Shao Khan
4 νέοι χαρακτήρες

Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ένας από τους νέους χαρακτήρες ονομάζεται Oracle, μία γυναίκα που μπορεί να δει στο παλιό και το νέο timeline και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού. Επίσης αναφέρεται πως ο δεύτερος από τους τέσσερις νέους χαρακτήρες θα είναι γιος του Kano και θα αποτελεί μέλος του Red Dragon. Ο Shao Khan μάλον θα αποτελέσει τον πρώτο DLC χαρακτήρα και θα τον κερδίζετε ως pre-order bonus. Το main boss του παιχνιδιού από την άλλη θα είναι ο Onaga. Όλα τα παραπάνω αποτελούν φυσικά φήμες.

Διαβάστε περισσότερα για το Mortal Kombat 11 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
Jak and Daxter Collector's Edition στο PS4 3 days ago

Με πολλά συλλεκτικά αντικείμενα.

Αποκαλύφθηκε η συλλεκτική έκδοση των τριών Jak and Daxter για το PS4.

Η Limited Run Games έδωσε τα χέρια με τις Sony και Naughty Dog, ώστε να προσφέρει στους fans της σειράς Jak and Daxter μία σειρά από εξαιρετικά προϊόντα. Αρχικά, έχουμε το Jak and Daxter: The Precursor Legacy, το πρώτο παιχνίδι του franchiseτο οποίο αποκτά retail μορφή. Θα διατεθούν μόλις 5000 κομμάτια αυτού, ενώ θα κυκλοφορήσει και μία Collector’s Edition, με μόλις 2500 κομμάτια να είναι διαθέσιμα στον κόσμο.

Η συλλεκτική έκδοση θα περιλαμβάνει:
- Το πλήρες παιχνίδι
- Ένα μεγάλο κουτί με χρυσά γράμματα
- Το αυθεντικό soundtrack
- Μία αφίσα 18x24
- Φλασάκι USB 16GB
- Ένα card set
- Μεταλλικό Precursor Orb τριών ιντσών

Το The Precursor Legacy είναι μόνο η αρχή, αφού η Limited Run Games θα κυκλοφορήσει και τα υπόλοιπα games της σειράς συμπεριλαμβανομένου του Jak X στις αντίστοιχες εκδόσεις. Η ημερομηνία κυκλοφορίας τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η απλή, retail έκδοση κοστίζει 25 δολάρια ενώ η τιμή της Collector’s Edition ανέρχεται στα 75 δολάρια.

Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε την απλή έκδοση και εδώ για την συλλεκτική.

Διαβάστε το review του Jak and Daxter Trilogy και συζητήστε για την σειρά σε αυτό το forum topic.

3 days ago
3 days ago
Notification