Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας (Lithras)
Experience: 3337 (739 points to next level)

 
600
5 days ago
SNK Heroines: Tag Team Frenzy 5 days ago

Στήθη, μπούτια και καράτε.

Η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης SNK συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τα 2D Fighting games που η γενιά που μεγάλωσε στην δεκαετία του 1990 εκτίμησε πολύ. Συγκεκριμένα η σειρά King of Fighters ήταν παρούσα σε arcade μορφή σε πολλά “ουφάδικα” και καράβια, πάντα έτοιμη να μας χωρίσει από άπειρα πενηντάρικα και κατοστάρικα (δραχμές). Μετά από το αρκετά καλό The King of Fighters XIV, οι Ιάπωνες developers κάνουν μια στροφή προς ένα Fighting game με εξ’ολοκλήρου γυναικείους χαρακτήρες. Το κατά πόσο το SNK Heroines: Tag Team Frenzy διαδέχεται επάξια τον προκάτοχό του, θα το δείτε παρακάτω.

Έκρηξη φετιχισμού
Μερικές μέρες μετά από τα γεγονότα του The King of Fighters XIV, 15 θηλυκοί χαρακτήρες από διάφορα games της SNK μεταφέρονται σε μια άλλη διάσταση (η μια εξ’αυτών αρσενικός χαρακτήρας που του άλλαξε το φύλο στην μετάβαση), όλως τυχαίως φορώντας αποκαλυπτικές περιβολές. Στην διάσταση αυτή, ο Kukri από το The King of Fighters XIV θέλει να τραφεί από τον φόβο και την ντροπή τους και να τις μετατρέψει σε αγάλματα από άμμο προκειμένου να πάρει δύναμη από αυτό και να ξεκλειδώσει την ικανότητα που λέγεται... “Fetishism Explosion”.

snk heroines tag team frenzy 1

Ναι, αυτό που διαβάσατε και όχι, δεν πρόκειται για κάποιο game-παρωδία για ενήλικες που περιμένει έγκριση από το Steam, είναι ένα mainstream game σε ένα αρκετά γνωστό σύμπαν, από την ίδια εταιρεία ανάπτυξης. Ο σεξισμός αγγίζει τα όρια αηδίας για έναν τίτλο που σχετίζεται με γνωστές σειρές, ξεκάθαρα πουλώντας ντεκολτέ, μπούτια και βίτσιο όσο πιο “κόσμια” είναι δυνατό, προφανώς πατώντας στις waifu φαντασιώσεις κάποιων fans και όχι με χιουμοριστικό/”cult” τρόπο όπως πχ στο Mortal Kombat (όπου κι εκεί έχουν πλέον “μαζευτεί” λίγο). Το σενάριο είναι αδιάφορο και πρόχειρο, έως κακό ακόμα και για Fighting game και αυτό δεν μπορεί να παραβλευθεί όσο καλή θέληση κι αν έχει κανείς.

Απλό, λιτό, λακωνικό
Στο Story Mode (ναι, έχει και τέτοιο, αμέ), η ομάδα των δύο ηρωίδων της επιλογής σας μάχονται με ελάχιστη ποικιλία μέσα από ένα αδιάφορο σενάριο. Επιπλέον υπάρχει και το Quick Play Mode, το οποίο σας παρέχει currency προκειμένου να ξεκλειδώσετε κοστούμια και διακοσμητικά αξεσουάρ για τα κορίτσια σας, ή διάφορα άλλα πράγματα όπως artworks και μουσική. Ο χειρισμός είναι φοβερά απλός. Έχετε μια ελαφριά και μια βαριά επίθεση, ένα block, ένα throw, καθώς και ένα πλήκτρο για να έρθει η άλλη σας χαρακτήρας στη μάχη (tag) και άξιο αναφοράς είναι το ότι δεν μπορείτε να σκύψετε καθόλου. 

http://www.youtube.com/watch?v=3OZCE88212Y

Οι ειδικές κινήσεις έχουν σχεδόν τον ίδιο συνδυασμό πλήκτρων σε όλους τους χαρακτήρες και είναι απίστευτα απλές στην εκτέλεσή τους. Τα combos είναι εξίσου απλά, φτάνουν περίπου μέχρι 8 με 10 hits και μερικές φορές απαιτούν αλλαγή χαρακτήρα προκειμένου να ολοκληρωθούν. Όταν η μπάρα ζωής των αντιπάλων σας αδειάσει δεν νικάτε αυτόματα, αλλά θα πρέπει να εκτελέσετε μια ειδική “Dream Finish” κίνηση, η οποία καταναλώνει ενέργεια από το “Dream Gauge”, την μπάρα ενέργειας την οποία μαζεύετε όσο πολεμάτε. To Dream Finish είναι ένα από τα ελάχιστα πρωτότυπα στοιχεία του παιχνιδιού, καθώς δεν αρκεί απλά να αδειάσετε την μπάρα του αντιπάλου και προσθέτει έναν μικρό (αλλά όχι αρκετό) βαθμό πρόκλησης στην όλη απλότητα που κυριαρχεί.

Καλλίγαμμα κορίτσια δέρνονται για πάρτη σας.

 

Η απλότητα του χειρισμού δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, μιας και το κάνει πιο φιλικό προς τους μη-μηυμένους στα Fighting. Ωστόσο, αυτό ακριβώς το δεδομένο κάνει τελικά όλους τους χαρακτήρες να φαντάζουν ίδιοι στο παίξιμο με πολύ μικρή διαφοροποίηση μεταξύ τους. Πάντως, δεδομένου ότι θα ξεπετάξετε το Story Mode μέσα σε 10-20 λεπτά, το μόνο που δίνει αντοχή στο SNK Heroines: Tag Team Frenzy είναι το ότι θα έχετε κάτι να παίξετε και να γελάσετε με παρέα.

snk heroines tag team frenzy 2

Μπανιστήρι και ξύλο με παρέα
Σαν να μην έφτανε η single-player εμπειρία, μπορείτε να παίξετε το SNK Heroines: Tag Team Frenzy σε local multiplayer, όπου θα σπάσετε πλάκα και θα σχολιάζετε τα προσόντα των ηρωίδων με τους φίλους σας (ή με την κοπέλα σας, αν είστε πραγματικά τολμηροί), καθώς και online σε room matches 8 ατόμων, ή Quick Matches όπως και στο local. Πέραν του χαβαλέ αν παίζετε με φίλους, το online multiplayer mode “κολλάει” αρκετά και δεν προτείνεται.

Όμορφο όσο κοιτάτε μπούστα και όχι κάτι άλλο
Η αισθητική του SNK Heroines: Tag Team Frenzy ακολουθεί αυτές των άλλων games της Ιαπωνικής εταιρείας, δηλαδή 3D anime χαρακτήρες σε 2D περιβάλλοντα. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένες και τα animations συμπαθητικά με ποικιλία σε κοστούμια (2 unlockable για την κάθε μια), αλλά αν το μυαλό σας αποσπαστεί από τις καλλίγραμμες παρουσίες δεν θα παρατηρήσετε κάτι άλλο άξιο θαυμασμού, μιας και η ποικιλία στα αδιάφορα περιβάλλοντα είναι μηδαμινή.

http://www.youtube.com/watch?v=m_Ks16C6H4k

Αντιθέτως, τα οπτικά εφέ είναι εκνευριστικά, καθώς με κάθε χτύπημα πετάγονται αρκουδάκια, καρδούλες, glitter, χαζαρωτά κλπ, οι γρήγορες εναλλαγές φωτισμού στις ειδικές κινήσεις θα σας προκαλέσουν πονοκέφαλο. Επιπλέον, τα animations στα cutscenes είναι μέτρια προς κακά. Σε γενικές γραμμές, είναι φως φανάρι το ότι όλη η προσοχή έχει δοθεί στις πολεμίστριες και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των γραφικών έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, κάτι το οποίο είναι λυπηρό αν αναλογιστείτε ότι δεν πρόκειται για έναν τομέα που θα ήθελε τρομερή παραπάνω δουλειά για να βρίσκεται σε ένα γενικά καλό επίπεδο για το είδος του.

Αν σας φτιάχνει ok, δεν κρίνουμε, αλλά...
Κάποιοι την βρίσκουν με τις υψηλής συχνότητας γυναικείες ιαπωνικές φωνές, αλλά οι περισσότεροι εκνευρίζονται. Οι ηρωίδες δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους και ώρες ώρες θέλετε να τις δείρετε και οι ίδιοι με γροθιά μέσα από την οθόνη σας. Τα ηχητικά εφέ είναι απλά “ok”, ενώ το soundtrack είναι παγερά αδιάφορο, κάτι που είναι αδικαιολόγητο δεδομένης της ευκολίας στην παραγωγή υψηλής ποιότητας μουσικής με μικρό κόστος τη σήμερον ημέρα.

snk heroines tag team frenzy 3

Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια
Η SNK υποβιβάζει αρκετά αξιόλογα games της σε μια σχεδόν παρωδία η οποία προωθεί το στερεότυπο της φετιχοποίησης των anime και αποσκοπώντας να πουλήσει φτηνή αισθητική που θα ταίριαζε περισσότερο σε εισαγωγή ταινίας hentai. Καθαρά από τεχνικής άποψης, αν θέλετε ένα Fighting με πολύ απλό χειρισμό, ίσως αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Προφανώς προτείνεται για όσους θέλουν νέες επιλογές για waifus και για όσους γενικότερα αρέσκονται σε τέτοια σκηνικά. Όσοι όμως θέλετε πρόκληση από το gameplay ή ψάχνετε κάποιο πιο ολοκληρωμένο Fighting, προσπεράστε το.

Θετικά:
- Καλλίγραμμα κορίτσια
- Απλός χειρισμός
- Αν έχετε έφηβο ανηψιό, θα γίνετε ο cool θείος

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά
- Πολύ μικρή διάρκεια
- Εκνευριστικό voice acting
- Χαζό σενάριο
- Σεξιστικό όσο δεν πάει
- Αδιάφορο soundtrack

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6,5
Gameplay: 6
Αντοχή: 5,5
Γενικά: 6

Προτείνεται για λίγες στιγμές πλάκας ή για όσους έχουν "ιδιαίτερη σχέση" με το όλο σκηνικό που προωθεί.

Γιώργος Τζίτζιφας

5 days ago
SNK Heroines: Tag Team Frenzy 5 days ago

Ξύλο με αιθέριες υπάρξεις.

Η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης SNK συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τα 2D Fighting games που η γενιά που μεγάλωσε στην δεκαετία του 1990 εκτίμησε πολύ.

Μετά από το αρκετά καλό The King of Fighters XIV, οι Ιάπωνες developers κάνουν μια στροφή προς ένα Fighting game με εξ’ολοκλήρου γυναικείους χαρακτήρες.

http://www.youtube.com/watch?v=w5qBbWv29bY

Η υπόθεση του SNK Heroines: Tag Team Frenzy εκτιλύσσεται μερικές μέρες μετά από τα γεγονότα του The King of Fighters XIV, όπου 15 θηλυκοί χαρακτήρες από διάφορα games της SNK μεταφέρονται σε μια άλλη διάσταση (η μια εξ’αυτών αρσενικός χαρακτήρας που του άλλαξε το φύλο στην μετάβαση), όλως τυχαίως φορώντας αποκαλυπτικές περιβολές. Στην διάσταση αυτή, ο Kukri από το The King of Fighters XIV θέλει να τραφεί από τον φόβο και την ντροπή τους και να τις μετατρέψει σε αγάλματα από άμμο προκειμένου να πάρει δύναμη από αυτό.

To SNK Heroines: Tag Team Frenzy κυκλοφορεί για PS4 και Switch.

Συζητήστε για το SNK Heroines: Tag Team Frenzy στο αντίστοιχο forum topic.

Γιώργος Τζίτζιφας created a new topic ' SNK Heroines: Tag Team Frenzy' in the forum. 5 days ago


Η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης SNK συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τα 2D Fighting games που η γενιά που μεγάλωσε στην δεκαετία του 1990 εκτίμησε πολύ. Συγκεκριμένα η σειρά King of Fighters ήταν παρούσα σε arcade μορφή σε πολλά “ουφάδικα” και καράβια, πάντα έτοιμη να μας χωρίσει από άπειρα πενηντάρικα και κατοστάρικα (δραχμές). Μετά από το αρκετά καλό The King of Fighters XIV, οι Ιάπωνες developers κάνουν μια στροφή προς ένα Fighting game με εξ’ολοκλήρου γυναικείους χαρακτήρες.
[video]

Μερικές μέρες μετά από τα γεγονότα του The King of Fighters XIV, 15 θηλυκοί χαρακτήρες από διάφορα games της SNK μεταφέρονται σε μια άλλη διάσταση (η μια εξ’αυτών αρσενικός χαρακτήρας που του άλλαξε το φύλο στην μετάβαση), όλως τυχαίως φορώντας αποκαλυπτικές περιβολές. Στην διάσταση αυτή, ο Kukri από το The King of Fighters XIV θέλει να τραφεί από τον φόβο και την ντροπή τους και να τις μετατρέψει σε αγάλματα από άμμο προκειμένου να πάρει δύναμη από αυτό.

To SNK Heroines: Tag Team Frenzy κυκλοφορεί για PS4 και Switch.

Read More...

5 days ago
Capcom: Κλείνει την εταιρεία ανάπτυξης του Dead Rising 5 days ago

Η εταιρεία επενδύει σε εγκαταστάσεις και προσωπικό στην Ιαπωνία.

Η Capcom ανακοίνωσε ότι κλείνει το studio της στο Vancouver του Καναδά.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησε στο gamesindustry.biz, επιβεβαιώνοντας τα νέα λέγοντας πως "η Capcom αυτόν τον καιρό αναλύει την κατανομή πόρων για την ανάπτυξη περιεχομένου παγκόσμιου βεληνεκούς. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην αύξηση της αποδοτικότητας και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων στον τομέα των video games και για αυτόν τον σκοπό, τα κεντρικά γραφεία στην Οσάκα προχωρούν σε νέες προσλήψεις και στην ολοκλήρωση νέων εγκαταστάσεων έρευνας και ανάπτυξης. Λαμβάνοντας υπόψη την διαδικασία αυτή, η Capcom εξέτασε τους υπό ανάπτυξη τίτλους στο studio του Vancouver και αποφάσισε την ακύρωσή τους από εκεί, στρέφοντας την προσοχή της στην ανάπτυξη σημαντικών games στην Ιαπωνία."

Τα πράγματα φαίνεται να μην πήγαιναν καλά για το συγκεκριμένο studio από τις αρχές του χρόνου, όπου έγιναν απολύσεις και ακυρώθηκε ένα επερχόμενο video game.

Διαβάστε για τις απολύσεις στην Capcom Vancouver νωρίτερα μέσα στην χρονιά. Διαβάστε επίσης για το Dead Rising 4 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

6 days ago
Tα Castlevania: Symphony Of The Night και Rondo Of Blood στο PS4 6 days ago

Σύμφωνα με rating που διέρρευσε στην Κορέα.

Φαίνεται ότι δύο μέρη της θρυλικής Platform σειράς Castlevania, τα Symphony Of The Night και Rondo Of Blood θα κυκλοφορήσουν στο PS4, κατά πάσα πιθανότητα ως πακέτο με το όνομα "Castlevania Requiem".

Η πληροφορία έρχεται από την Κορεατική επιτροπή ratings, η οποία θεωρείται αξιόπιστη πηγή διαρροών. Αν και το Rondo of Blood είχε αρχικά κυκλοφορήσει για PC, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει για κάποιο PlayStation, μιας και ένα remake του είχε κυκλοφορήσει στο Dracula X Chronicles του PSP παρέα (ξανά) με το Symphony of the Night.

Η επανακυκλοφορία των δύο Castlevania αναμένεται να ανακοινωθεί από την Konami στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο το ότι θα κυκλοφορήσουν για PS4.

Διαβάστε το review του Castlevania: Symphony of the Night και συζητήστε για αυτό σε αυτό το forum topic.

6 days ago
O Streamer Ninja στο εξώφυλλο του περιοδικού ESPN 6 days ago

Είναι ο πρώτος gamer που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του αθλητικού εντύπου.

Ο δημοφιλής streamer του Fortnite Tyler “Ninja” Blevins φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού του Αμερικανικού αθλητικού καναλιού ESPN.

Η πράξη αυτή έχει μεγάλη σημασία διότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αναγνώριση των eSports ως "άθλημα". Το ESPN αποκάλυψε σήμερα την φωτογραφία μέσω Twitter και μπορείτε να την δείτε παρακάτω:


Διαβάστε επίσης την δήλωση του Ninja για το ότι αποφεύγει να παίζει με γυναίκες, καθώς και το review του Fortnite. Συζητήστε για το Fortnite στο σχετικό forum topic., και για το Twitch σε αυτό το forum topic.

6 days ago
6 days ago
Το κορυφαίο guild του World of Warcraft μεταδίδει ζωντανά το νέο raid 6 days ago

Σε Mythic difficulty.

Το Uldir είναι το νέο raid που προστέθηκε στο Battle for Azeroth expansion του World of Warcraft.

Οι Method, το κορυφαίο guild το έχουν ήδη κατακτήσει στα περισσότερα επίπεδα δυσκολίας και τώρα προσπαθούν να γίνουν το πρώτο guild στον κόσμο που θα το ολοκληρώσει στο Mythic difficulty. Η προσπάθεια αυτή μεταδίδεται ζωντανά στο Twitch (αυτή την στιγμή έχουν εηουδετερώσει 7 από τα 8 bosses):

Παρακολούθησε ζωντανά βίντεο του χρήστη Method στο www.twitch.tv

To World of Warcraft: Battle for Azeroth κυκλοφορεί από τις 16 Αυγούστου για PC.

Διαβάστε επίσης το review του World of Warcraft: Battle for Azeroth και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Γιώργος Τζίτζιφας created a new topic ' Boobs Saga' in the forum. 6 days ago

O ανεξάρτητος Ρώσος developer Kukhtenkov Georgiy ζητά έγκριση από την Valve για το νέο του Action/Adventure.

Ο Kukhtenkov έχει συμπεριλάβει την περιγραφή των επίμαχων στοιχείων του Boobs Saga στην σελίδα του παιχνιδιού στο Steam όπως απαιτείται από τον νέο κανονισμό της Valve. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι περιέχονται “ένας γυμνός δαίμονας με μεγάλο πέος”, “νεκρανάσταση μέσω μιας πύλης που θυμίζει πρωκτό”, “ουσίες που θυμίζουν σπέρμα” και “μια σκηνή που αναπαραστά μια γυναίκα να κάνει στοματικό έρωτα σε έναν νάνο (με τον νάνο να στέκεται πάνω σε ένα σκαμνί).”
[video]

Πέρα από την προφανή ειρωνία του να περιγράφονται γλαφυρά σκηνές σαδομαζοχισμού και κοπρολαγνείας ως προειδοποίηση, αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το πως θα αντιδράσει η Valve σε τέτοιες ειλικρινείς περιγραφές ακατάλληλου περιεχομένου. Ο Kukhtenkov ελπίζει ότι το project του θα εγκριθεί και ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί εναντίον του Boobs Saga στην Ρωσία.

Το Boobs Saga αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC μόλις (αν) εγκριθεί από την Valve.

Read More...

Notification