WWF SmackDown! 2: Know Your Role

WWF SmackDown! 2: Know Your Role

WWF SmackDown! 2: Know Your Role

Πληροφορίες

Παίκτες
1-4
Official Site
Κυκλοφορία
1/12/2000
Βαθμολογία
8.3

Forum

Forum
http://www.gameworld.gr/forum/13/16344

Σπάστους στο ξύλο, εντός και εκτός ρινγκ!

Το WWF SmackDown! 2: Know Your Role, γνωστό στην Ιαπωνία ως Exciting Pro Wrestling, είναι ένα Professional Wrestling game από την εταιρεία ανάπτυξης Yuke’s. Είναι το sequel του WWF SmackDown!, βασισμένο στο professional wrestling promotion του World Wrestling Federation, σήμερα γνωστό ως World Wrestling Entertainment. Το WWF Smackdown 2: Know Your Role ήταν εμπορική επιτυχία, καθώς έγινε best-seller στα Combat Sports Games στην πλατφόρμα του PlayStation, πουλώντας 3.2 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Νοέμβριο του 2001 ακολούθησε ο διάδοχός του, WWF SmackDown! Just Bring it.

Ο τίτλος Know Your Role and shut your mouth, ήταν μία από τις ατάκες του ίσως κορυφαίου Superstar όλων των εποχών, Dwayne The Rock Johnson. Ακόμα και ο όρος SmackDown! είναι δικής του επινόησης, καθώς τον ανέφερε συνεχώς για το show του «Layeth the Smack down», όπως επίσης και επόμενος τίτλος της σειράς, Just Bring it, χρησιμοποιούνταν από αυτόν για να προκαλεί τους αντιπάλους του και να ξεσηκώνει το κοινό. 

wwf smackdown 2 know your role 8

Είναι πολλά τα modes
Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια πληθώρα από modes. Μπορείτε να μπείτε για ένα απλό Exhibition Match παίζοντας με όποιο είδος κανόνων θέλετε όπως τα Single, Tag, Anywhere Fall, Hardcore, Handicap, King of The Ring, Royal Rumble, Survivor, Special και πολλά άλλα. Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας Superstar, να κάνετε δικό σας Pay Per View (P. P. V.), να βάλετε όποιες κινήσεις θέλετε στον Superstar σας, βασισμένες φυσικά στους ήδη υπάρχοντες και να διαλέξετε ποιον manager θα έχουν. Το WWF SmackDown! 2: Know Your Role είναι το πρώτο της σειράς που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τον δικό σου Superstar στο mode Create-A-Superstar, με περισσότερη λεπτομέρεια, εν αντιθέσει με το προηγούμενο που απλά διάλεγες από έναν συνδυασμό προκαθορισμένων επιλογών.

Έχετε επίσης 11 διαφορετικά Stables, ομάδες δηλαδή με 2 έως 4 Superstars, με τις δικές τους ξεχωριστές ομαδικές κινήσεις, ονομασίες, καθώς και ξεχωριστά soundtrack και βίντεο κατά την είσοδο τους στην αρένα. Επίσης, όποιοι Superstars είναι σε Stables, με το πάτημα κάποιων πλήκτρων, έρχονται για βοήθεια στον αγώνα σας ως interference. Μπορείτε επίσης και εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας Stable κατά προτίμηση με όποιους Superstars επιθυμείτε. 

Κατάταξη και Ζώνες
Υπάρχουν βαθμολογίες Ranking για τις θέσεις των Superstars και των διεκδικητών των ζωνών και υπάρχει επιλογή για να δείτε ποιος έχει αυτήν την στιγμή την ζώνη στο παιχνίδι, αλλά και όσοι θα την πάρουν αργότερα. Οι ζώνες που υπάρχουν είναι πρώτη και καλύτερη της World Wrestling Federation, ακολουθεί η Intercontinental, η European, η Hardcore, η Light-Heavyweight, η Women’s και τέλος η ομαδική Tag Team. Καθώς παίζετε στο Season Mode θα παλέψετε και για ζώνες, αναλόγως πως θα πάει η ιστορία και ο Superstar που θα διαλέξετε.

Η δυσκολία του παιχνιδιού κυμαίνεται στα Easy, Normal και Hard. Το καλύτερο mode και πιο ενδιαφέρον είναι το Season φυσικά, όπου διαλέγετε έναν Superstar ανάμεσα σε πολλούς, οι οποίοι είναι είτε πολύ, είτε λίγο γνωστοί στο ευρύ κοινό. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 50 και βάλε, Superstars, καθώς και κρυφούς που ξεκλειδώνετε αργότερα. Σε αυτό το mode υπάρχει και ιστορία που εξελίσσεται, βασισμένη στο πραγματικό WWF SmackDown!

wwf smackdown 2 know your role 3

 Καριέρα Superstar Παλαιστή
Το Season Mode διαφοροποιείται από τον προκάτοχό του, WWF Smackdown!. Μαζί με την αφαίρεση του pre-season από το προηγούμενο, το Know Your Role προσφέρει περισσότερες ιστορίες και περισσότερους αγώνες ανά show. Αυτές οι αλλαγές έφεραν ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό και τους reviewers. Superstars, κινήσεις και αρένες ξεκλειδώνονται καθώς οι παίκτες προχωρούν στην Season. Το Season Mode υποστηρίζει το multiplayer και μπορούν να παίξουν μέχρι και 4 παίκτες μέσα σε μία season. Superstars όπως ο Shawn Michaels, ο Stone Cold Steve Austin, ο Mick Foley και άλλοι, είναι κρυφοί χαρακτήρες.

Επίσης, υπάρχουν χαρακτήρες όπως ο Michael Cole, που δεν είναι παλαιστές, αλλά συμμετέχουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ιστορία και τους αγώνες. Δύο Superstars που αφαιρέθηκαν πριν την κυκλοφορία είναι ο Big Show και ο Ken Shamrock. Ο Big Show είχε αφαιρεθεί από το promotion programming και στάλθηκε στο Ohio Valley Wrestling, ενώ ο Ken Shamrock πήγε στο MMA. Και οι δύο εμφανίζονται τυχαία στο Royal Rumble, όπου οι παίκτες μπορούν να τους ελέγξουν και να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλα modes ως κρυφούς χαρακτήρες, παρόλο που τα ονόματά τους έχουν αφαιρεθεί.

Τελικές κινήσεις για να τους...αποτελειώσετε
Στο WWF SmackDown! 2: Know Your Role έχετε μια ευρεία γκάμα κινήσεων. Μπορείτε να πηδήξετε από τα σχοινιά, να ανεβείτε στις γωνίες, να τρέξετε στην αρένα, αλλά και εκτός αρένας. Να ρίξετε γροθιές, κλωτσιές, να κάνετε πιασίματα, ακόμα και να πάρετε αντικείμενα για να χτυπήσετε τους αντιπάλους σας ή τους συμπαίκτες σας. Αναλόγως και με τους κανόνες φυσικά. Στους αγώνες υπάρχουν πάνω από τα ονόματα των παικτών κάποιες μπάρες. Αυτές οι μπάρες γεμίζουν κάθε φορά που εκτελείτε μία κίνηση, ένα χτύπημα, ένα πιάσιμο ή προκαλώντας τους αντιπάλους με taunt. Αφού γεμίσουν, μπορείτε να εκτελέσετε την τελική κίνηση του χαρακτήρας σας, όπου θα εμφανιστεί η λέξη SMACKDOWN! με μεγάλα άσπρα-μπλε γράμματα στην οθόνη. Κάθε χαρακτήρας έχει την δική του τελική κίνηση και πραγματοποιείτε με πολλούς τρόπους. Είτε κοντά στα σχοινιά, είτε στην γωνία, είτε στη μέση της αρένας, είτε ενώ ο αντίπαλος είναι κάτω, είτε σκυφτός.

Κάποιοι Superstars έχουν και δύο τελικές κινήσεις. Οι τελικές κινήσεις ποικίλουν και διαφέρουν σε κάθε Superstar. Υπάρχουν κάποιες που είναι δυνατότερες από κάποιες άλλες. Αφού πραγματοποιήσετε την τελική, ο αντίπαλος μπορεί να βγει νοκ-άουτ απευθείας ή να χρειαστεί να μετρήσει ο διαιτητής μέχρι το 3 ή όπως λέγεται αλλιώς πτώση ή pinfall. Επίσης, όταν βρίσκεται ένας ή περισσότεροι Superstars εκτός αρένας, ο διαιτητής μετράει ως το 10 και όποιος δεν προλάβει να μπει ξανά στην αρένα, χάνει. Υπάρχουν διάφοροι κανόνες να επιλέξετε και να δοκιμάσετε ότι σας ταιριάζει. Είναι πάρα πολλοί.

wwf smackdow 2 know your role 10wwf smackdow 2 know your role 10

 

Θεαματικές πτώσεις, εναέριες κινήσεις, πιασίματα και λαβές για να ξεσηκώσετε το κοινό και να κερδίσετε τον θαυμασμό του.

 

Όσο περισσότεροι, τόσο πιο πολύ ωραίο ξύλο πέφτει
Πάντα θέλατε να τις...παίξετε με τους φίλους σας σε φιλικό επίπεδο. Τώρα έχετε την ευκαιρία σας, καθώς το WWF SmackDown! 2: Know Your Role σας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχετε σε αγώνες με άλλους 3 φίλους σας. Μπορείτε να βρίσκεστε μέχρι 4 άτομα στην αρένα, είτε σε 2 ομάδες, 2 εναντίον 2, είτε 1 εναντίον 3, είτε και οι 4 αναμεταξύ σας. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί κανόνες για να επιλέξετε πως θα αναμετρηθείτε, όπως επίσης και χωρίς κανόνες. Έχετε τόσα πολλά modes και χαρακτήρες και τόσους πιθανούς συνδυασμούς που θα βαρεθείτε να βαριέστε. Μόνο ξύλο. Ατελείωτο. Μπορείτε ακόμα και να βγείτε έξω στους δρόμους να παλέψετε, σε μπαρ, σε σκάλες, στην πλατεία, στο parking, να οδηγήσετε κλαρκ και φορείο πάνω στους άλλους. Έχει μία ποικιλία για ένα τόσο μικρό παιχνίδι.

wwf smackdown 2 know your role 0

Τίμιο και επικό ξύλο
Τα γραφικά, παρότι είναι απαρχαιωμένα, θα λέγαμε ότι είναι πάρα πολύ τίμια για ένα παιχνίδι εκείνης της εποχής και για τα δεδομένα του πρώτου PlayStation. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, σκηνικά και textures, σε χαρακτήρες και λεπτομέρειες, που σε κάνουν να απορείς ότι είναι τόσο παλιό παιχνίδι. Ο κόσμος στις κερκίδες μπορεί να είναι pixels, όπως και τα χαρακτηριστικά των Superstars, αλλά δεν σας ενοχλεί καθόλου στο ξύλο που πέφτει και στην δράση.

Μπορείτε να βγείτε από την αρένα, από το στάδιο, στον προθάλαμο, μετά έξω στον δρόμο σε μία πλατεία με σιντριβάνι, σε ένα μπαρ δίπλα και σε υπόγειο parking. Κάποιες φορές μπορεί να περνάτε μέσα από τους άλλους χαρακτήρες ή τα σκοινιά ή να χτυπάτε αέρα ή να χτυπάτε χωρίς να χτυπάτε, αλλά δεν σας πειράζει. Η λύση βρίσκεται στα χέρια σας. Οι πέτρες στο έδαφος καθώς και διάφορα αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως λοστούς, καρέκλες, τραπέζια και σκάλες. "BUBBA, D-VON! GET THE TABLES!"

wwf smackdown 2 know your role 9wwf smackdown 2 know your role 9

Επική μουσική επένδυση
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και πρωτοποριακά στοιχεία όλης της σειράς SmackDown και του WWE γενικότερα, είναι η μουσική επένδυση. Οι ήχοι επίσης είναι από την πραγματικότητα και οι Superstars έχουν δανείσει τις φωνές τους, καθώς και τα ηχητικά που ακούγονται σε πτώσεις, κινήσεις, χτυπήματα, καμπανάκια και πολλά άλλα. Ο κάθε Superstar έχει την δική του μοναδική εισαγωγική μουσική και τραγούδι, με στοίχους στοχευμένους και ειδικά γραμμένους για αυτούς. Είτε γίνονται κακοί, είτε όταν είναι καλοί, έχουν την δική τους ξεχωριστή εισαγωγική μουσική.

Ταυτίζεστε πολλές φορές με το μουσικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα ταυτίζετε τους Superstars με αυτήν την θεματική μουσική τους. Επίσης μπορείτε να βρείτε και ολόκληρα CD με αυτά, είτε από τα events είτε από τα εβδομαδιαία shows, ενώ κυκλοφορούν στην αγορά και πλέον στο YouTube, αλλά και σε όλο το διαδίκτυο. Υπάρχουν Superstars με rock κομμάτια, metal, funky, pop και άλλα. Σε κάποια τραγούδια μάλιστα, συμμετέχουν οι ίδιοι οι Superstars, όπως για παράδειγμα ο ένας και μοναδικός, ο The Most Electrifying Man in Sports Entertainment, Dwayne The Rock Johnson, στο δικό του εισαγωγικό ομώνυμο κομμάτι, Know Your Role στο CD WWE: The Music, Volume 4, μαζί και με άλλες εισαγωγές από Superstars.

wwf smackdown 2 know your role 7wwf smackdown 2 know your role 7

Ένα από τα καλύτερα wrestling games όλων των εποχών.
Το WWF SmackDown! 2: Know Your Role είναι ένα παιχνίδι που το παίξατε ή θα το παίξετε, μόνοι σας ή με παρέα και θα περάσετε πολύ όμορφα και με πολύ γέλιο. Μεγάλωσε γενιές και γενιές, παρέες και παρέες, στην εποχή που το WWF ήταν στο Attitude Era, στο millennium, που ανακαθορίζονταν ο κόσμος και η επαγγελματική πάλη ήταν στις δόξες της.

Με μία πληθώρα Superstars να πρωταγωνιστούν, με φοβερές προσωπικότητες και να δημιουργούν ένα τόσο πρωτοποριακό παιχνίδι είναι πραγματικά αξιόλογο και αξιέπαινο. Διαθέτει ποικιλία σε μουσική, χαρακτήρες, ιστορία, modes, κανόνες, κινήσεις και όλα αυτά σε ένα μεγάλο πακέτο που συνδυάζει τα πάντα. Sport, fighting, wrestling και Action. Σκεφτείτε ότι ήταν μόλις ο δεύτερος τίτλος της σειράς και κατά πολλούς ο καλύτερος όλων των εποχών.

Θετικά:
- Ευρεία γκάμα χαρακτήρων
- Μεγάλη αντοχή, μέσω της πληθώρας των modes που διαθέτει
- Ποικιλία σε κινήσεις
- Ρεαλιστικοί ήχοι και εφέ
- Μουσική επένδυση εισαγωγής και soundtrack

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενη ιστορία στη Season για όλους τους Superstars
- Χειρισμός που απαιτεί αρκετό χρόνο εκμάθησης

Ένα από τα καλύτερα Wrestling games όλων των εποχών.

Ιωάννης Μαρκαντώνης

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification