• Reviews
  • Need for Speed: Most Wanted (PC, PS2, Xbox, Xbox 360, Gamecube)

Need for Speed: Most Wanted (PC, PS2, Xbox, Xbox 360, Gamecube)

Hot
GameWorld
REVIEWED ON PC   PS2   Xbox   Xbox 360   Gamecube  

Need for Speed: Most Wanted

Site: www.needforspeed.com



Το Most Wanted είναι ο νεότερος τίτλος μιας σειράς με τεράστια ιστορία που όρισε ουσιαστικά το arcade racing. Και ενώ τα 2 τελευταία μέρη της (Underground και Underground 2) εξελίσσοταν αποκλειστικά σε νυχτερινά περιβάλλοντα και ακολουθούσαν πιστά το στυλ των ταινιών Fast&Furious και του γενικότερου “street racing” lifestyle, στο Most Wanted η EA βάζει στο σέηκερ λίγο από Underground λίγο από Hot Pursuit και έτοιμος ο διάδοχος.

Στο Most Wanted ξεκινάτε σαν ένας άσημος (πλην κάτοχος BMW M3 GTR) street racer και κάνετε δυναμική είσοδο στο Rockport. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλούς “γλήγορους” λοιπόν, ένας από τους οποίους σας προκαλεί σε κόντρα. Ανυποψίαστος εσείς τρέχετε, και εκεί που του έχετε κάνει 2 κολώνες διαφορά και δεν σας φτάνει που να χτυπιέται, ακούτε κάτι απαίσιους ήχους και το αμάξι σας νεκρώνει. Εκεί που ζείτε λοιπόν την υπέρτατη ξεφτίλα (γερανός να σηκώνει M3 GTR, παραδίδεις την άδεια στον πλέον κόπανο -ίσως- οδηγό της πόλης) μαθαίνετε από πρώτο χέρι ότι οι μπάτσοι στο Rockport δεν σηκώνουν πολλά-πολλά, καθώς στο επόμενο καρέ κοιτάζετε τον κόσμο πίσω απ’ τα κάγκελα της τοπικής φυλακής. Φυσικά όλα τα κακά πράγματα κάποτε τελειώνουν και έρχετε η μέρα που η Mia (μια street racer που σε συμπάθησε(;)) έρχετε να σε πάρει απ’ τη στενή με το RX8 της. Τότε σου εξηγεί ότι είχαν πειράξει το αμάξι σου (σώπαααα) και ότι στην είχαν στήσει. Και ότι ο εν λόγω κόπανος χρησιμοποιώντας την μπεμπούλα σου, από τελευταίος και καταϊδρωμένος έγινε το “τιμόνι” του Rockport και ο No1 στη λίστα. Οκ, λοιπόν αυτός άρχισε τον πόλεμο...



Αυτό με λίγα λόγια είναι το σενάριο του Most Wanted. Καθόλου άσχημο. Υποτυπώδες μεν, αλλά racing παίζετε όχι κανά Syberia. Ίσως απ’ τα καλύτερα σενάρια που έχουμε δει στη σειρά καθώς σε εμπλέκει συναισθηματικά και έχει και ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με το ποιός είναι ποιός και τι κάνει ο καθένας που δεν αποκαλύπτετε μέχρι σχεδόν το τέλος.

Στο Carreer Mode θα πρέπει να καταφέρετε και από 16ος racer στην λίστα των καλύτερων να γίνετε το Νο1, νικώντας όλους τους 15 αντιπάλους σας. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε αντίπαλος έχει περίπου 8-10 αγώνες και άλλα 4-5 milestones που πρέπει να πετύχετε κατά τη διάρκεια που σας κυνηγάνε οι μπάτσοι (πχ. Να αποφύγετε “τόσα” roadblocks, να σας κυνηγάνε για “τόση” ώρα μέχρι να ξεφύγετε κλπ.) ένας μέσος παίκτης θα χρειαστεί 160-180 αγώνες για να τελειώσει το career mode. Συν άλλοι 30 αγώνες (2 με κάθε έναν απ’ τους 15 αντιπάλους σας για να τους αποκλείσετε), συν τα 68 challenges εκτός του carreer καταλαβαίνετε ότι το παιχνίδι θα σας φάει αρκετές ώρες. Και ακόμη έχει Online Mode με ranked servers όπου νικώντας ανεβαίνετε στην παγκόσμια “Blacklist” αλλά και LAN, για κόντρες μεταξύ σας.



Τα mode των races είναι τα γνωστά απ’ το Underground Drag, Circuit, Sprint αλλά και τα καινούρια Speedtrap (πρέπει να γράψετε τη μεγαλύτερη συνολική ταχύτητα σε μια διαδρομή διάσπαρτη με φωτοκάμερες) και Toolbooth (διόδια-διόδια σε κάτω από έναν ορισμένο χρόνο). Φυσικά,ανάλογα με την περιοχή που τρέχετε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σας παρούν χαμπάρι οι μπάτσοι οπότε πλέον θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσετε τον αγώνα αλλά και να γλιτώσετε απ’ τα νύχια του νόμου. Πράγμα που μπορεί να είναι από γελοίο ως τραγικά δύσκολο ανάλογα με το πόσο καταζητούμενο είναι το αυτοκίνητό σου (Heat Level). Κάνοντας εμφανισιακές μετατροπές ή αλλάζοντας προσωρινά όχημα το Heat Level σου πέφτει. Κατά τη διάρκεια των κυνηγητών έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποια mini-games που ουσιαστικά λέγονται milestones. Αυτά είναι πχ. πόσα περιπολικά θα χτυπήσετε, πόσο χρόνο θα σας πάρει να σας χάσουν, πόσα μπλόκα θα αποφύγετε, πόσα λεφτά θα κοστίσετε στο κράτος κλπ. Αυτά τα κυνηγάς κυρίως στο “Challenges”, ένα σύνολο αγώνων εκτός του Carreer που σου δίνουν ένα αυτοκίνητο, μπάτσους στην ουρά σου και ένα milestone για objective.



Μεγάλο θετικό σε σύγκριση με το Underground είναι ότι πλέον δεν χρειάζετε να κάνεις το αμάξι σου “τσίρκο” για να προχωρήσεις αλλά και ότι λείπουν κάτι τραγικές μετατροπές (ευτυχώς) όπως εκείνα τα ανεκδιήγητα spinners στις ζάντες του NFS:U2. Οι μετατροπές που έχουν μείνει όμως είναι προσεκτικά σχεδιασμένες και αν τις χρησιμοποιείτε με μέτρο μπορείτε να βγάλειτε ένα αρκετά καλαίσθητο αποτέλεσμα. Σε αυτό βοηθάνε και τα διαθέσιμα αυτοκίνητα φυσικά που ο κατάλογος τους μόνο φτωχός δεν είναι. Ξεκινάει απ’ τα ταπεινά Fiat Punto, Lexus IS300 προχωράει με τα κλασσικά γιαπωνέζικα -“η χαρά του κάγκουρα”- Subaru Impreza, Mazda RX8, Toyota Supra και καταλήγει σε θαύματα της μηχανικής (τα οποία από πολλούς χαρακτήρες του παιχνιδιού έχουν βεβηλωθεί ανεπανόρθωτα εμφανισιακά) όπως Lamborghini Gallardo, Porsche 911, Carrera GT κ.α. Σύνολο 32 τον αριθμό.

Η μουσική κινείται στα κλασσικά επίπεδα μίξης hip-hop και rock όπως στο πρώτο Underground. Είναι απλά επαρκής, δεν κάνει πάντως κλικ ούτε έχει τρανταχτα ονόματα.

O βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο βασιλιάς!



Τα ηχητικά εφέ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Σε αυτό τον τομέα το παιχνίδι είναι άψογο. Οι ήχοι των αυτοκινήτων ξεχωρίζουν πεντακάθαρα, μες στο τούνελ αλλάζει ο ήχος σας, τα στριγγλίσματα των ελαστικών είναι απίστευτα και το voice-acting είναι απλά άψογο. Γενικότερα στον τομέα του story telling έχει γίνει τρομερή δουλειά, καθώς αρκεί να δείτε τα cutscenes που είναι πραγματικοί ηθοποιοί που παίζουν μαζί σε computer generated περιβάλλοντα και αυτοκίνητα και θα καταλάβετε για τι επαγγελματισμό μιλάμε. Στον τομέα της παρουσίασης και της ποιότητας υλοποίησης παίρνει άριστα. Ούτε bugs, ούτε CTD’s ακόμη και μετά από ώρες παιχνιδιού.



Και από εμφάνιση; Τα γραφικά του είναι μεν καταπληκτικά αλλά λίγο περίεργα. Μεγάλο θετικό του παιχνιδιού ότι δεν χρειάζετε “το” μηχάνημα για να παίξει. Παίζει σωστά σε χαμηλά μηχανήματα (με μέτρια γραφικά βέβαια αλλά επαρκή) και σε high end, απλά δίνει ρέστα. Σίγουρα τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει σε racing game με πολύ όμορφα εφέ (ιδίως η βροχή) αλλά λίγο περίεργες αποχρώσεις του κίτρινου στους πρωινούς αγώνες. Πταίσμα βέβαια μπροστά στη συνολική οπτική του εικόνα. Μοντέλο καταστροφής φυσικά δεν υπάρχει (τουλάχιστον για εσάς) γιατί τα μπατσικά μπορείτε να τα κάνετε καινούρια. Ε, δεν ήθελαν να μας στερήσουν τέτοια απόλαυση οι άνθρωποι της ΕΑ. Η σχεδίαση της πόλης και των προαστίων του Rockport είναι απλά άψογη και αυτό θα το βλέπετε κάθε φορά που την γυρίζετε και βλέπετε κάποια καινούρια λεπτομέρεια για πρώτη φορά. Παρότι ο χώρος που μπορείτε να κινηθείτε είναι τεράστιος (σίγουρα μεγαλύτερος απ’ το Underground 2) δεν σας δίνει την αίσθηση του επαναλαμβανόμενου.



Ο βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο βασιλιάς. Κάπως έτσι πρέπει να καλωσορίσουμε το Most Wanted. Είναι πιο μεγάλο, έχει περισσότερη ένταση, έχει καλύτερα αυτοκίνητα, έχει ωραιότερα περιβάλλοντα, και παρότι διαφέρει σε πολλά σημεία απ’ το Underground για να μπορείς να κάνεις σύγκριση, σου αφήνει τη συνολική αίσθηση καλύτερου παιχνιδιού. Με λίγα λόγια και racing fan να μην είστε, παίξτε το. Θα το διασκεδάσετε.

Θετικά:
- Τεράστια ποικιλία με την οποία δύσκολα θα βαρεθείτε
- Πολύ καλά γραφικά
- Όμορφη παρουσίαση σεναρίου
- Ρεαλιστικά ηχητικά εφέ και voice-overs

Αρνητικά:
- Έλλειψη ποικιλίας στον σχεδιασμό διαδρομών
- Soundtrack που δεν ενθουσιάζει

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.5


Τάσος Γεωργίου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 jimchris (Level 2) 11/02/2011 17:03
απο τα λιγα παιχνιδια που ηθελα να το τερματισω παρα πολλες φορες. Οσο και να το επαιζα παντα ηθελα κι αλλο.
#2 moredread (Level 5) 11/02/2011 17:03
Παιχνιδάρα...πα ίζει ένα καλοκαίρι να παίζαμε 10 άτομα μόνο αυτο το παιχνίδι!! μεγάλο λιώσιμο...γιατι δεν έχετε βάλει κ το Hot pursuit στην λίστα?
#3 armoniac (Level 3) 11/02/2011 17:03
τι λες τωρα; παιχνιδαρα! απο το gameplay μεχρι και τα βιντεακια με πραγματικους χαρακτηρες..
#4 eliminator (Level 26) 28/07/2011 19:52
Πολύ καλό παιχνίδι. Οι καταδιώξεις τα αμάξια, ολα.
#5 koulisfe (Level 14) 07/06/2013 02:35
Μόνο για την blacklist και όλο το σκηνικο + την αστυνομία και το bounty μετράει απίστευτα.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει όμως έχει το χειρότερο χαρακτηριστικό που έχω δει σε racing game.
το fiat punto στα χαλαρά έχει τη lamborghini... ε νομίζω ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρα είναι αισθητό!
#6 Sotiris (Level 29) 10/03/2014 20:39
Όλα 100% στο pc είχα φτιάξει όλα τα αμάξια και online έτρεξα συνολικά 3145 αγώνες :D
#7 Sotiris (Level 29) 10/03/2014 20:41
Επίσης είχα τρέξει έναν αγώνα LAN στην Δ.Ε.Θ. και είχα βγει πρώτος και είχα κερδίσει μία κάμερα τις Logitech αξίας 66€ :P
#8 NoGood! (Level 24) 11/07/2014 21:36
Το Most Wanted είναι το αγαπημένο μου απ'την σειρά και περιμένω να γίνει κανένα remake hd ή να βγει καινούργιο.
#9 Mr.Dododi (Level 25) 06/09/2014 20:54
Για μένα είναι το καλύτερο της σειράς. Η τελευταία αποστολή ήταν breathtaking! Άψογο παιχνίδι!
Score 8.5
9.04 User Score
(24 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: EA Canada
Publisher: Electronic Arts
Διάθεση:
Players:
Requirements: 256MB, 1.4Ghz
Demo: Download
Release Date: 15/11/2005
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification