Halo 5: Guardians preview

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Halo 5: Guardians preview

Halo 5: Guardians preview

Παίζουμε το campaign της τελικής έκδοσης του πολυαναμενόμενου FPS!

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν μόνο μέχρι την κυκλοφορία του Halo 5: Guardians, του επερχόμενου Xbox One exclusive. Είναι αυτονόητο ότι η Microsoft έχει εναποθέσει σε αυτό τις ελπίδες της, θεωρώντας πως η έλευσή του θα τονώσει σημαντικά τις πωλήσεις του Xbox One. Αν λάβουμε βέβαια υπόψη μας τις πρόσφατες δηλώσεις του Phil Spencer, o άμεσος στόχος της αμερικανικής εταιρείας δεν είναι να “πιάσει” στις πωλήσεις το PS4, καθώς ήδη υπάρχει μια μεγάλη ψαλίδα στις πωλήσεις, αλλά να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της.

Πριν από μερικές μέρες έφτασε στα χέρια μας η τελική έκδοση του Halo 5 και κατ' επέκταση είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι το campaign του παιχνιδιού. Θυμίζουμε ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαμε συμμετάσχει στην multiplayer beta δοκιμάζοντας διάφορα modes οπότε σιγά σιγά το παζλ αρχίζει να ολοκληρώνεται και το μόνο που απομένει να δούμε τώρα είναι το Warzone mode, το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς μας έχει ήδη κινήσει την περιέργεια με βάση τα όσα είδαμε στην E3.

halo-5-guardians-preview-1

To τελικό review μας για το Halo 5: Guardians θα ανέβει την Δεύτερα, μέχρι τότε όμως κρίνουμε σκόπιμο να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τα πρώτα τρία και το όγδοο level και του campaign. Στο δικό μας playthrough έχουμε προχωρήσει μέχρι την δέκατη αποστολή, παρόλα αυτά για την ώρα δεσμευόμαστε με NDA και δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα.

Agent Locke εναντίον Master Chief
Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι το preview αυτό είναι... spoiler free, οπότε δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα στο σεναριακό κομμάτι. Κάποια πράγματα βέβαια είναι ήδη γνωστά, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζουμε ότι στο campaign αναλαμβάνετε τον έλεγχο δύο ομάδων, της Fireteam Osiris και της Blue Team. Αρχηγός της πρώτης είναι ο Agent Locke και της δεύτερης ο εμβληματικός Master Chief. H gameplay εμπειρία πάντως είναι ίδια όποιον ήρωα κι αν ελέγχετε.

Στις τρεις πρώτες αποστολές του campaign θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε τον έλεγχο και των δύο ομάδων, οι οποίες με την σειρά τους αποτελούνται από τέσσερις Spartans. Εδώ θα θέλαμε να αναφερθούμε στο συμμαχικό Α.Ι, το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό. Τα τρία υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας ακολουθούν πιστά τις εντολές σας, αλλά δεν παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες. Κοινώς μην περιμένετε να κάνουν την δουλειά σας, θα σκοτώσουν όποιον εχθρό βρίσκεται στην άμεση εμβέλειά τους, θα φροντίσουν να καλυφτούν από τα πυρά ή να σας κάνουν revive αν πεθάνετε, αλλά μέχρι εκεί. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει να τους κατευθύνετε στο πεδίο της μάχης όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μπορείτε για να έχετε πιθανότητες επιτυχίας στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας (Heroic και Legendary).

Για την τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών σας τώρα ισχύει ότι είχαμε δει και στα προηγούμενα Halo, κοινώς με μια λέξη χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Επιπροσθέτως, προσαρμόζεται στο επίπεδο δυσκολίας που έχετε επιλέξει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο Normal θα έχετε εύκολο έργο.

halo-5-guardians-preview-2

Έμφαση στο mobility
Από την multiplayer beta του Halo 5: Guardians είχε γίνει προφανές ότι η 343 Industries ήθελε να βάλει την προσωπική σφραγίδα της στο δημοφιλές franchise. Στο νέο κεφάλαιο της σειράς λοιπόν έχουμε δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κινείται ο ήρωά σας. Καταρχήν με το κουμπί B έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ένα αστραπιαίο dodge σε όποια κατεύθυνση επιθυμείτε, ενώ με το RB μπορείτε να κάνετε charge στους εχθρούς σας ή το λεγόμενο ground pound. Στην τελευταία κίνηση θα πρέπει προηγουμένως να πηδήξετε από ένα σεβαστό ύψος και στην πορεία να σκάσετε με ορμή πάνω στους ανυπεράσπιστους αντιπάλους σας.  

Να σημειωθεί επίσης ότι πλέον έχετε την δυνατότητα να σκαρφαλώσετε σε διάφορες επιφάνειες, αλλά και να σπάσετε συγκεκριμένους τοίχους ανοίγοντας δίοδο σε περάσματα που σας οδηγούν πίσω από τις γραμμές των αντιπάλων σας ή σε high ground. Εν τω μεταξύ, τα levels του Halo 5: Guardians είναι το λιγότερο τεράστια με μεγάλο verticality αναγκάζοντας σας να προσαρμόσετε ανάλογα και την στρατηγική σας. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να καλυφθείτε από τους αντίπαλους snipers ή να αναζητήσετε κάποιο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει πίσω από τα turrets του. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές είναι δεδομένο ότι θα εκτιμήσετε τις νέες κινήσεις του Spartan σας.

halo-5-guardians-preview-3

Gunplay
Σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται και σε αυτό το νευραλγικό τομέα, καθώς στο Halo 5 έχετε την δυνατότητα να στοχεύσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια μέσω του σκόπευτρου το όπλου σας πατώντας το LT. Μια σημαντική διαφορά πάντως σε σχέση με τα υπόλοιπα FPS της αγοράς είναι ότι αν δεχθείτε πυροβολισμούς ενώ στοχεύετε, η "iron sights" οπτική εξαφανίζεται και επανέρχεται πάλι η κανονική. Να προσθέσουμε βέβαια ότι κάποια όπλα είναι πιο αποτελεσματικά όταν κάνετε hip fire. Το gunplay σε γενικές γραμμές είναι στιβαρό, ενώ το feedback από τα Impulse Triggers του Xbox One controller κάνει την όλη εμπειρία ακόμη πιο ρεαλιστική και συνάμα εθιστική.

Οι αλλαγές σε αυτό τον τομέα πάντως αναμένεται να προκαλέσουν συζητήσεις, για το κατά πόσο στο Halo 5 χάνεται η ταυτότητα της σειράς. Όπως προαναφέραμε βέβαια η 343 Industries θέλει και κατά την άποψή μας οφείλει να δώσει το προσωπικό στίγμα της στην σειρά για να ξορκίσει το φάντασμα της Bungie. Σε αυτό το κομμάτι τα καταφέρνει περίφημα, αν και υπάρχουν αρκετά μελανά σημεία στην στρατηγική της, όπως η αφαίρεση του split-screen co-op, η οποία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από τους σκληροπυρηνικούς φίλους της σειράς.

Τα 60fps κάνουν την διαφορά
Τα τέσσερα levels του campaign αντιπροσωπεύουν το 1/5 περίπου του συνόλου, παρόλα αυτά αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς της 343 Industries στον τεχνικό τομέα του Halo 5: Guardians. To τελευταίο τρέχει σταθερά στα 60fps στο campaign με ελάχιστες πτώσεις που όμως δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στα controls. Επιπροσθέτως το screen tearing είναι σχεδόν μηδαμινό, καθώς στο δικό μας playthrough παρατηρήσαμε ελάχιστα torn frames.

Για να επιτευχθεί βέβαια το σταθερό αυτό frame rate οι developers χρησιμοποίησαν μια dynamic resolution scaling τεχνική. Με πιο απλά λόγια η ανάλυση δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με τον φόρτο εργασίας της GPU. H κάθετη ανάλυση τουλάχιστον στο campaign είναι κλειδωμένη στα 1080, ενώ η οριζόντια κυμαίνεται από τα 1300 μέχρι τα 1920. Στους κλειστούς χώρους ή όταν δεν αντιμετωπίζετε πολλούς εχθρούς το Halo 5: Guardians τρέχει σε native HD ανάλυση, αλλά στις ανοιχτές τοποθεσίες και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν 20-30 Covenants ή Prometheans να σας κυνηγάνε η οριζόντια ανάλυση πέφτει.

halo-5-guardians-preview-4

Τέσσερις μέρες υπομονή
Το campaign του Halo 5: Guardians δείχνει εξαιρετικά υποσχόμενο, καθώς περιλαμβάνει αναμετρήσεις σε τεράστιους χάρτες, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετές ευπρόσδεκτες αλλαγές όσον αφορά το gameplay. Φυσικά μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί από σεναριακής πλευράς το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο Agent Locke στον Master Chief, αλλά και πόση θα είναι η συνολική διάρκεια του. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld, καθώς πολύ σύντομα θα ανέβει το review του παιχνιδιού. Για απορίες, αλλά και για εκτενή συζήτηση γύρω από το Halo 5: Guardians μπορείτε να επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

To Halo 5: Guardians κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου για Xbox One. Μέχρι τότε διαβάστε τo preview μας από την multiplayer beta του, αλλά και όσα γνωρίζουμε ήδη για το μεγαλεπήβολο Warzone mode.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 tonyler (Level 23) 23/10/2015 18:54
Aν είναι το online καλό τότε το παιχνίδι είναι masterpiece.... .από ένα studio που δεν ξέρει τι πάει να πει ο όρος κονσόλα(R.I.P local co-op) και δεν δείχνει να σέβεται το ''xbox'' μιας και γίνεται λόγος για φήμες περί μεταφοράς του halo 5 στα pc(αν γίνει αυτό R.I.P xbox).
#2 An arrow in the knee (Level 22) 23/10/2015 19:34
Quoting tonyler:
Aν είναι το online καλό τότε το παιχνίδι είναι masterpiece.....από ένα studio που δεν ξέρει τι πάει να πει ο όρος κονσόλα(R.I.P local co-op) και δεν δείχνει να σέβεται το ''xbox'' μιας και γίνεται λόγος για φήμες περί μεταφοράς του halo 5 στα pc(αν γίνει αυτό R.I.P xbox).

Εαν αυτο που λες γινει και μεταφερουν τα Halo στα pc(που με την συνεχης προσπαθεια της MC να παντρεψει τα xbox με τα win10 το ενδεχομενο αυτο φαινετε ολο και λιγοτερο απιθανο ) τοτε ναι μεν η MC θα κερδισει παρα πολλα απο τους pc gamers που τα λιγουρευονται χρονια τωρα και το online θα γεμισει αλλα τοσα ατομα αλλα απο την αλλη τα Halo ηταν το βαρυ πυροβολικο του Xbox και μαλλον θα χασει μελλοντικους αγοραστες.Ειναι δικοπο μαχαιρι.Παντως εγω ως pc gamer θα την ηθελα μια τετοια μεταφορα.
#3 LimeBone (Level 16) 23/10/2015 19:48
Ένα από τα πληρέστερα Halo όπως δείχνει μέχρι τώρα. Κι ας με πονάει η έλλειψη του couch co-op.
#4 snikefriend (Level 23) 23/10/2015 21:03
Quoting tonyler:
Aν είναι το online καλό τότε το παιχνίδι είναι masterpiece.....από ένα studio που δεν ξέρει τι πάει να πει ο όρος κονσόλα(R.I.P local co-op) και δεν δείχνει να σέβεται το ''xbox'' μιας και γίνεται λόγος για φήμες περί μεταφοράς του halo 5 στα pc(αν γίνει αυτό R.I.P xbox).

Το παιχνίδι απέχει πολύ από το masterpiece! Λείπουν άπειρα πράγματα από μέσα, στην ουσία είναι μισό. Περιμένω το review.
#5 tonyler (Level 23) 23/10/2015 22:19
Quoting snikefriend:
Quoting tonyler:
Aν είναι το online καλό τότε το παιχνίδι είναι masterpiece.... .από ένα studio που δεν ξέρει τι πάει να πει ο όρος κονσόλα(R.I.P local co-op) και δεν δείχνει να σέβεται το ''xbox'' μιας και γίνεται λόγος για φήμες περί μεταφοράς του halo 5 στα pc(αν γίνει αυτό R.I.P xbox).

Το παιχνίδι απέχει πολύ από το masterpiece! Λείπουν άπειρα πράγματα από μέσα, στην ουσία είναι μισό. Περιμένω το review.

Αν το παιχνιδι δεν λεγοταν halo τοτε θα το ελεγες masterpiece.... . Αν οχι masterpiece σιγουρα παιχνιδαρα.
Υστερει σε πολλα σε σχεση με αλλα halo,αλλα ειναι οπως και να' χει ενα πολυ καλο game.
#6 ashbringer (Level 25) 24/10/2015 08:16
Υπερπαραγωγή όπως πάντα.Agent Locke εναντίον Master Chief.Περιμένου με πως και πως.
#7 snikefriend (Level 23) 24/10/2015 13:37
Quoting tonyler:
Quoting snikefriend:
Quoting tonyler:
Aν είναι το online καλό τότε το παιχνίδι είναι masterpiece.....από ένα studio που δεν ξέρει τι πάει να πει ο όρος κονσόλα(R.I.P local co-op) και δεν δείχνει να σέβεται το ''xbox'' μιας και γίνεται λόγος για φήμες περί μεταφοράς του halo 5 στα pc(αν γίνει αυτό R.I.P xbox).

Το παιχνίδι απέχει πολύ από το masterpiece! Λείπουν άπειρα πράγματα από μέσα, στην ουσία είναι μισό. Περιμένω το review.

Αν το παιχνιδι δεν λεγοταν halo τοτε θα το ελεγες masterpiece..... Αν οχι masterpiece σιγουρα παιχνιδαρα.
Υστερει σε πολλα σε σχεση με αλλα halo,αλλα ειναι οπως και να' χει ενα πολυ καλο game.


Aν δεν λεγόταν Ηalo, αλλά λέγεται!
#8 aims (Level 20) 24/10/2015 13:40
Πολυ ωραιο το preview,αναμενο υμε κ το review της Δευτερας..
Σιγουρη αγορα για εμενα
#9 supermario644ever (Level 20) 25/10/2015 21:35
Καπληκτικο το preview.Μακάρι να αληθεύουν όσα μας υπόσχεται!
Notification