• Reviews
  • The Legend of Zelda: A Link to the Past

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Hot
REVIEWED ON SNES (Review)   Wii  

The Legend of Zelda: A link to the past

Site: www.zelda.com



Το “The Legend Of Zelda: A link to the past” ήταν το πρώτο RPG με στοιχεία adventure, το οποίο βγήκε σε κονσόλα και ειδικά από την Nintendo η οποία στη δεκαετία του ‘90 έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του gaming και των κονσολών. Το Legend of Zelda συνεχίζει να παράγεται ακόμη και σήμερα μέσα από διάφορες εκδόσεις αφού έχει κερδίσει τις καρδιές των gamers λόγου του καλού σεναρίου του και των πολύ καλών γραφικών του.



Σενάριο
Βρισκόμαστε στην γαλήνια γη της Hyrule όπου επτά σοφοί άνθρωποι πριν πολλά χρόνια κλείδωσαν στο βασίλειο του σκότους τον αρχηγό των ληστών της περιοχής και μάγο του σκότους Ganon με ένα πολύ δυνατό ξόρκι. Τώρα, μετά από πολλά χρόνια, έρχεται ο Aganhim, σφετεριστής του θρόνου του βασιλιά και οπαδός του Ganon, έχοντας ένα και μόνο σκοπό. Nα αναστήσει και να φέρει πίσω από το βασίλειο του σκότους τον Ganon, σπάζοντας το πολύ δυνατό ξόρκι που τον φυλάει. Σε αυτό το σημείο, εσείς παίρνετε την σκυτάλη αφού μέσω ενός ονείρου ακούτε μία φωνή η οποία σας προτρέπει να κυνηγήσετε και να εμποδίσετε το εν λόγω άτομο από το να φέρει εις πέρας τα σατανικά του σχέδια. Σκοπός σας στο μεγάλο σας ταξίδι στις διάφορες περιοχές της Hyrule είναι να βρείτε τα τρία φυλακτά τα οποία μπορούν να ξεκλειδώσουν το Master Sword. Το σπαθί αυτό είναι η τελευταία ελπίδα για τον λαό της Hyrule ώστε να μπορέσει να κλειδωθεί και ο Aganhim στο βασίλειο του σκότους.



Γραφικά
Η Nintendo στο “The Legend Of Zelda:A link to the past” έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα των γραφικών. Αυτό θα το διαπιστώσετε από την κάμερα του παιχνιδιού η οποία σας μεταφέρει από το ένα μέρος στο άλλο ομαλά χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στην εικόνα. Η 16bitη τεχνολογία της κονσόλας επέτρεψε στην Nintendo να σχεδιάσει τον Link με πολύ πιο έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και στο σώμα γενικότερα. Μπορεί η να κίνηση παραμένει στατική και μηχανική, όμως το παραπάνω βήμα που επιθυμούσαν οι προγραμματιστές του Zelda είχε γίνει. Τα αντικείμενα έχουν εμφανέστατα χαρακτηριστικά κάτι που σας διευκολύνει πολύ να ξεχωρίσετε σεντούκια, καρέκλες, τραπέζια και φυσικά πόρτες, από ότι άλλο υπάρχει στην οθόνη. Επιπροσθέτως, το παιχνίδι διαθέτει slide-show απεικόνιση κάτι το οποίο ήταν καινοτομία για την σειρά Zelda. Τέλος, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην απεικόνιση της λεπίδας του σπαθιού και τον οπτικών εφέ του παιχνιδιού, κάτι που κάνει εμφανές ότι οι προγραμματιστές της Nintendo εστίασαν στη λεπτομέρεια ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ένα από τα καλύτερα RPG που βγήκε στις κονσόλες και που κάνει πάταγο ακόμα και μέχρι τις μέρες μας.



Ήχος
Η παράδοση της πολύ καλής μουσικής υπόκρουσης στο NES ακολουθείται και στο SNES. Το παιχνίδι διαθέτει μουσική επένδυση με διάφορα κομμάτια τα οποία αλλάζουν συχνά, ανάλογα με τις καταστάσεις και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Για παράδειγμα, άλλους ήχους θα ακούσετε όταν βρίσκεστε σε ένα dungeon και άλλους όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα χωριό ή σε ένα δάσος (σε ελεύθερες περιοχές υπάρχουν πιο ακουστικοί ήχοι σε σχέση με τα dungeons). Ακόμη, ξεχωρίζει ο καλός σχεδιασμός των ηχητικών εφέ των όπλων αφού μπορείτε να καταλάβετε και να ακούσετε μέχρι και τον αέρα τον οποίο σκίζουν. Το μενού έχει μία υποτονική μουσική η οποία υποκρύπτει πολύ μυστήριο κάτι το οποίο πρόκειται να σας ανοίξει την όρεξη για εξερεύνηση.



Gameplay
To gameplay του The Legend Of Zelda:A link to the past θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτό που θα περίμενε ένας gamer ο οποίος παίζει RPG και Adventures. Δηλαδή ένα μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι με πολλές περιοχές για εξερεύνηση και πολλές αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις με το γύρω περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο πρώτο Zelda για την κονσόλα Super Nintendo.

Στον τομέα του χειρισμού δεν θα βρείτε ιδιαίτερες δυσκολίες αφού όλα τα κουμπιά του χειριστηρίου είναι λειτουργικά. Με το Α κάνετε όλες σας τις ενέργειες σας σε ότι αφορά διαλόγους, σπρωξίματα πετρών ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε ορισμένους γρίφους και ανοίγματα σεντουκιών τα οποία περιέχουν από κλειδιά για το ξεκλείδωμα πορτών μέχρι νομίσματα και πολύτιμα αντικείμενα τα οποία θα σας βοηθήσουν στην πορεία του παιχνιδιού. Με το Β μεταχειρίζεστε το βασικό σας όπλο που είναι ένα σπαθί. Εάν πατήσετε συνεχόμενα χωρίς να αφήσετε το Β τότε το σπαθί σας θα αποκτήσει την μέγιστη ενέργειά του επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε με την λεπίδα του σπαθιού σας μια κίνηση 360ο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν έρχεστε αντιμέτωποι με πολλούς εχθρούς και σε σύγκριση με την απλή κίνηση της λεπίδας που είναι 180ο , καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια δράσης. Με το Υ μεταχειρίζεστε το δεύτερό σας εξοπλισμό που στην αρχή είναι μια λάμπα, ενώ καθώς προχωράτε γίνεται ακόμα πιο δυνατός καθώς θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε από μπούμερανγκ μέχρι τόξο και βόμβες. Τέλος, αν πατήσετε το Χ μία φορά μπορείτε να δείτε σε ποια ακριβώς περιοχή του χάρτη βρίσκεστε (ζουμάρισμα) και πατώντας το μία δεύτερη φορά μπορείτε να δείτε την γενική εικόνα (ξεζουμάρισμα) του χάρτη με όλες τις περιοχές καθώς και τα μαρκαρισμένα σημεία πάνω σε αυτόν στα οποία πρέπει να πάτε ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε και να ολοκληρώσετε τους διάφορους γρίφους και τα quests που θα αναλάβετε.



Ο χαρακτήρα σας μέσα στο παιχνίδι διαθέτει rupees (νομίσματα) και καρδιές ζωής. Χρησιμοποιώντας τα νομίσματα θα μπορέσετε να γεμίσετε την ζωή σας και να εξοπλιστείτε με βόμβες και βέλη από το τοπικό μαγαζί του χωριού. Καθώς θα προχωράτε, θα έχετε την δυνατότητα να βρείτε κομμάτια καρδιάς τα οποία είναι διάσπαρτα και καλά κρυμμένα μέσα στα dungeons. Για κάθε τέσσερα κομμάτια που κερδίζετε, τροφοδοτείτε τον ήρωά σας με μία παραπάνω καρδιά ζωής. Γι’ αυτό προσπαθήστε να βρείτε όλα τα κομμάτια τα οποία θα σας δώσουν την δυνατότητα να έχετε παραπάνω χρόνο για την αντιμετώπιση των bosses.

Το παιχνίδι έχει ένα ενδιαφέρον σενάριο και αυτό από μόνο του του δίνει αυτή την μεγάλη διάρκεια που έχει. Έχετε στην διάθεση σας όλη την γη της Hyrule για να μπορέσετε να περιπλανηθείτε στις διάφορες μυστήριες περιοχές της. Ξεκινάτε από ένα χωριό της Hyrule, όντας ένα χωριατόπαιδο και σκοπός σας είναι να βρείτε τα τρία φυλακτά τα οποία θα επαναφέρουν την ειρήνη στην γη της χώρας σας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πάτε στις τρεις γωνιακές περιοχές του χάρτη οι οποίες είναι η έρημος, το βουνό και το κάστρο της Hyrule που βρίσκεται στην κορυφή του χάρτη και να καταλήξετε στην πάνω αριστερή γωνία του χάρτη όπου βρίσκεται το στοιχειωμένο δάσος και το master sword. Καθ’ όλη την διάρκεια της βαριάς αποστολής σας θα περάσετε μέσα από dungeons (κατακόμβες και σπήλαια) όπου θα συναντήσετε πολλούς και διάφορους εχθρούς. Ως προς την αντιμετώπισή τους δεν θα έχετε ιδιαίτερα προβλήματα αφού με δύο το πολύ τρία χτυπήματα θα βρεθούν νοκ άουτ, είτε από το σπαθί σας είτε από τον συμπληρωματικό εξοπλισμό σας βρίσκοντας το ευαίσθητο σημείο τους. Το παιχνίδι δεν θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με την καταπολέμηση των εχθρών αφού στηρίζεται περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής κυρίως μέσω αναζήτησης και στο σενάριο. Βέβαια, μπορεί κάποιοι από εσάς να μην αντέξετε να φτάσετε μέχρι το τέλος αφού η περιπέτεια είναι πολύ μεγάλη και οι περιοχές που πρέπει να εξερευνήσετε πολλές.



Επίλογος
Το Legend Of Zelda: A link to the past είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που εκδόθηκε σε κονσόλα αφού εξακολουθεί να πουλάει ακόμα, μέχρι και σήμερα. Το εξαιρετικό του σενάριο και τα καταπληκτικά γραφικά του θα είναι αυτά που θα σας κερδίσουν και θα σας βάλουν στο μαγικό κόσμο της Hyrule. Τέλος, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να μπείτε στο κλίμα του παιχνιδιού αφού σε αυτό θα σας βοηθήσει ο απλός χειρισμός του.

Θετικά:
- Πολλά dungeons για να εξερευνήσετε τα οποία περιλαμβάνουν και πολλούς από τους γρίφους του παιχνιδιού
- Πολύ καλό σενάριο
- Ήχος που ξεχωρίζει για την ποιότητά του και την ποικιλία του

Αρνητικά:
-Το παιχνίδι έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και πολύ ψάξιμο, κάτι το οποίο μπορεί να σας κουράσει.
- Χαμηλό A.Ι. αντιπάλων

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 10
Αντοχή: 8
Γενικά: 9.3

Αν δεν το έχετε παίξει, αξίζει να το παίξετε αφού είναι ένα παιχνίδι που κρατάει ως τις μέρες μας καθηλώνοντας το κοινό με το εξαιρετικό storyline του.

Χρήστος Αρχοντάκης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Sotiris (Level 29) 12/03/2014 00:03
Κατά πολλούς το καλύτερο Zelda που έχει υπάρξει ποτέ!
Notification