The Witcher 3: Death March tips

Hot
The Zexster
The Zexster

The Zexster  

Against all odds.
 
0.0 ()
1
The Witcher 3: Death March tips

The Witcher 3: Death March tips

Πώς να κάνετε το δυσκολότερο επίπεδο δυσκολίας παιχνιδάκι.

Το Deatch March (Πορεία Θανάτου) επίπεδο δυσκολίας απογειώνει το ήδη άψογο The Witcher 3 και θέτει νέα όρια αντοχής και υπομονής που πρέπει να σας διακατέχουν ώστε να το ολοκληρώσετε.

Το The Witcher 3 αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών με μία αψεγάδιαστη και βαθιά ιστορία που προσφέρει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία. Αυτό που ενδεχομένως απουσιάζει είναι η πρόκληση και σαφώς το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι υψηλό. Αυτό βέβαια ισχύει μέχρι να δοκιμάσετε να το παίξετε σε δυσκολία Death March. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν παντελώς και θα χρειαστεί να είστε δεξιοτέχνες ξιφομάχοι και πολύ προσεκτικοί αν θέλετε να έχετε κάποια ελπίδα να τα καταφέρετε.

witcher3-death-march-dodge

Οι λόγοι που μπορεί κανείς να μπει στην διαδικασία να παίξει σε αυτό το επίπεδο δυσκολίας είναι δύο. Είτε για να κατακτήσει νέα achievements ή για να νιώσει μια πραγματική πρόκληση και να ζοριστεί – για τους μαζόχες δηλαδή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να κάνετε και να γνωρίζετε ώστε να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε και μάλιστα αρκετά εύκολα εν αντιθέσει με ότι μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Καταρχάς σε αυτό το επίπεδο δυσκολίας πλέον το meditation δεν επαναφέρει το vitality. Ο μόνος τρόπος για να το επαναφέρετε είναι μέσω φίλτρων ή με την κατανάλωση τροφίμων. Ξεχάστε δηλαδή την έννοια του meditation μετά από κάθε μάχη μιας και τα φίλτρα σας αναπληρώνονται μόνο αν έχετε κάποιο δυνατό αλκοόλ στην κατοχή σας. Το αλκοόλ όπως και τα τρόφιμα κοστίζουν χρυσό και ειδικά στα μικρά levels δεν θα έλεγε κανείς ότι ρέει το χρήμα άφθονο. Η δεύτερη ουσιώδης διαφορά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα επίπεδα δυσκολίας σχετίζεται με την δύναμη των εχθρών σας, οι οποίοι χτυπάνε πάρα πολύ άσχημα και θα σας μελανιάσουν ακόμα και ποταπά τερατάκια όπως nekkers και ghouls (ακόμα θυμάμαι το foglet που με κατεδάφισε με δύο απανωτά χτυπήματα και άρχισα να οδύρομαι). Όπως αναλογίζεστε, το βασικά μέλημα είναι να δέχεστε όσο το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα οπότε μην εισέρχεστε στην μάχη σαν νέος Rambo και προσπαθείτε να σκοτώσετε με ανελέητο button mashing. Δεν θα δουλέψει.

witcher3-death-march-pull

Τα στοιχεία-κλειδιά που θα σας κάνουν την ζωή ευκολότερη είναι τα επόμενα έξι που θα αναλύσουμε στην συνέχεια (αναγνωρίζουμε βέβαια ότι πολλά δεν είναι ακριβώς ηθικά και ούτε συνάδουν με τον επιβλητικό χαρακτήρα του Geralt, αλλά όπως και να το κάνουμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα):

  1. Αλκοόλ και τρόφιμα. Να έχετε πάντα απόθεμα, κλέψτε αν χρειάζεται.
  2. Ligh armor και mobility. Στην μάχη πρέπει να είστε ευκίνητοι και όχι σάκος του box.
  3. Power in numbers. Πολλοί εχθροί μαζεμένοι; Κανένα πρόβλημα, κάντε τακτικά pulls και ισορροπήστε τους αριθμούς.
  4. Quen sign. Ο κολλητός σας φίλος που θα περάσετε ατέλειωτες ώρες παρέα. Εκείνο το ένα χτύπημα που θα απορροφήσει θα σας κερδίσει την μάχη.
  5. Swallow. Το φίλτρο που δεν θα αντικαταστήστε ποτέ από το μενού σας. Κατεβαίνει σαν νεράκι.
  6. Run Away! Όπως οι αείμνηστοι Monty Python, έτσι και εσείς να το βάζετε στα πόδια όταν τα πράγματα ζορίζουν.


Αναπόφευκτα, όσο καλός ξιφομάχος και αν είστε αργά η γρήγορα θα δεχτείτε χτυπήματα και θα δείτε την μπάρα του vitality να κατεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο. Χωρίς το meditation που μπορούσατε να κάνετε spam σε χαμηλότερες δυσκολίες, θα πρέπει είτε να καταναλώσετε τρόφιμα είτε να πιείτε κάποιο φίλτρο και για να συμπληρώσετε φίλτρα πρέπει να διαθέτετε κάποιο αλκοόλ όπως Alcohest. Αν πάτε και μπείτε σε ένα Inn ή προσεγγίσετε κάποιον merchant για να τα προμηθευτείτε θα συνειδητοποιήσετε άμεσα ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και η αγορά δεν αποτελεί βιώσιμη μέθοδο. Οπότε απλοποιήστε την ζωή σας και περιμένετε να νυχτώσει, μπείτε σε σπίτια και αποθήκες και σηκώστε τα άπαντα, προσέχοντας πάντα να μην σας δει κανείς και σας πάρουν στο κυνήγι οι φύλακες. Αυτό ισχύει κυρίως για τα αρχικά levels μιας και μετά το level 10 περίπου θα έχετε άφθονο χρυσό και υλικά ώστε να μην σας απασχολεί αυτό.

Ομολογουμένως σχεδόν όλα τα builds είναι βιώσιμα στο The Witcher 3, αλλά στην περίπτωση του Death March θα παρατηρήσετε αρκετά γρήγορα ότι κάποια abilities είναι απαραίτητα για να τα βγάλετε πέρα και όπως ενδεχομένως να περιμένετε θα δοθεί έμφαση στα Combat Skills. Τα απολύτως απαραίτητα abilities στην κατηγορία αυτήν είναι τα παρακάτω.

  1.  Undying: Όταν φτάσει το vitality στο 0, αυτό αναπληρώνεται πλήρως.
  2.  Fleet Footed: Κατά την διάρκεια του dodge δεν τρώτε καθόλου damage.

Δεν χρειάζεται και πολύ εξήγηση, αλλά ουσιαστικά το build σας θα είναι χτισμένο γύρω από την επιβίωση. Τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι με γρήγορα χτυπήματα και ένα ευκίνητο build οπότε αν παίξετε με πόντους στα abilities που βελτιώνουν τα γρήγορα χτυπήματα και φοράτε light armor θα κινείστε σαν το άνεμο και θα αναπληρώνετε stamina ταχύτατα ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε signs ή να τρέξετε αν χρειαστεί. Το γλυκό έρχεται και δένει με δύο abilities στα Signs και συγκεκριμένα Exploding Shield και Melt Armor (το δεύτερο μπορείτε να το βάλετε αρκετά αργά στο παιχνίδι ενώ το πρώτο είναι must have από νωρίς). Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Quen θα είναι ο κολλητός σας σε κάθε μάχη. Ομολογουμένως κάποιοι εχθροί θα είναι ευκολότεροι με άλλα signs όπως για παράδειγμα wraiths με Yrden, αλλά σε γενικές γραμμές θα ρίχνετε ένα Quen πριν μπείτε στην μάχη και στόχος σας είναι να είναι πάντα ενεργό. Αν φάτε χτύπημα και φύγει η ασπίδα, τότε οπισθοχωρήστε λίγο και με την ταχύτατη αναπλήρωση του stamina λόγω light armor θα μπορείτε να το έχετε έτοιμο άμεσα ξανά. Με το Exploding Shield όχι μόνο έχει μεγαλύτερη αντοχή η ασπίδα, αλλά και σκάει απωθώντας τους εχθρούς σας. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να ανασυγκροτηθείτε.

witcher3-death-march-build

Τα υπόλοιπα abilities μπορείτε να τα διαθέσετε όπως θέλετε και να παίξετε όπως σας αρμόζει αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες συγκεκριμένες τακτικές μέσα στις μάχες. Το πρώτο και βασικότερο είναι να κάνετε dodge και έπειτα να χτυπάτε συνετά, συνήθως 2-3 φορές με γρήγορα χτυπήματα. Αφήστε τους εχθρούς σας να κάνουν την κίνησή τους, αποφύγετέ την και επαναλάβετε με προσοχή και υπομονή. Το parry και counter-attacks συνίστανται μόνο απέναντι σε μικρούς εχθρούς με μικρά όπλα μιας και αν προσπαθήσετε να κάνετε parry ένα fiend ή ακόμα και μία water hag θα το μετανιώσετε. Το θετικό (ή μπορεί και αρνητικό) της υπόθεσης είναι ότι η A.I. των εχθρών είναι αρκετά χαμηλή και έτσι τα χτυπήματα είναι απολύτως προβλέψιμα με το που μάθετε τα patterns τους. Στην περίπτωση που είστε απέναντι από πολλαπλούς μαζεμένους εχθρούς όπως nekkers ή λύκους τότε προσεγγίστε προσεκτικά και προσπαθήστε να τους τραβήξετε έναν έναν ή στην χειρότερη σε μικρές ομάδες. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε είτε με την βαλλίστρα είτε με προσεκτικά βήματα ώστε να μπείτε στο οπτικό πεδίο (και aggro range) μόνο μερικών. Στην χειρότερη των περιπτώσεων και άμα σας την πέσουν πολλοί εχθροί μαζί, μην ντραπείτε να οπισθοχωρήσετε άτακτα αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εχθρών θα σταματήσουν να σας κυνηγάνε μετά από μερικά βήματα και ελάχιστοι είναι αρκετά γρήγοροι για να σας προφτάσουν.

Το ένδοξο φίλτρο Swallow θα μπει στο μενού σας και δεν θα φύγει ποτέ από εκεί. Να πούμε εδώ ότι υπάρχει τεράστια πληθώρα από φίλτρα και decoctions που μπορούν να σας δώσουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην μάχη παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητα εκτός αν έχετε φτάσει στο αμήν. Το πρόβλημα είναι με την συλλογή των διαφόρων υλικών που θα σας ταλαιπωρήσει αφάνταστα αλλά και με το toxicity που εκτός αν έχετε επενδύσει πόντους στα σχετικά abilities θα ανεβαίνει τάχιστα σε επικίνδυνα επίπεδα. Την συνταγή για το Swallow την έχετε από την αρχή του game και τα υλικά θα τα βρείτε σχετικά άμεσα μπροστά σας. Αφού το φτιάξετε θα έχετε τρία διαθέσιμα και μετά αναπληρώνετε μέσω meditation (δεδομένου ότι υπάρχει αλκοόλ όπως αναφέραμε και νωρίτερα). Πολύ πιο οικονομικό από τρόφιμα και με τις αναβαθμίσεις του είναι απολύτως επαρκές για να σας φτάσει μέχρι τέλους. Μάλιστα έχει τρομερή συνοχή με το Quen γιατί η αναπλήρωση του vitality μειώνεται όποτε δέχεστε κάποιο χτύπημα και έτσι η ασπίδα του Quen γίνεται ακόμα πιο χρήσιμη. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επενδύσετε πέντε πόντους ή και παραπάνω σε κάποιο Alchemy ability ώστε να επεκτείνετε την διάρκεια των φίλτρων κατά 25% ανά πέντε πόντους που επενδύετε.

witcher3-death-march-quen explode

That’s it. Συνοψίζοντας θα επενδύσετε πόντους στα abilities Undying, Fleet Footed και Exploding Shield οπωσδήποτε. Προαιρετικά θα συνδυαστούν με πόντους σε Combat Skills γρήγορων χτυπημάτων και θα τα συνδυάσετε με light armor για να επωφεληθείτε από την ταχύτερη αναπλήρωση του stamina και τέλος κάποιους πόντους σε Alchemy abilities ώστε να διαρκούν παραπάνω τα φίλτρα. Έτσι θα πετύχετε ένα πολύ δυνατό combo και θα μπορείτε στην μάχη να κινείστε γρήγορα και να αναπληρώνετε vitality ακόμα και κάτω από πιεστικές συνθήκες αποφεύγοντας χτυπήματα, ενώ το Swallow κάνει την δουλειά του κάτω από την ασπίδα του Quen.

Εν κατακλείδι και μπορεί αντίθετα με αυτό που περιμένατε πολλοί δεν θα χρειαστεί να γίνετε MacGyver και να χρησιμοποιήσετε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει εκεί έξω όπως βόμβες, βαλλίστρες και μία αράδα από φίλτρα ώστε να έχετε επιτυχία στο Death March. Μάλιστα ακριβώς το αντίθετο, περιοριστείτε σε απλοϊκές αλλά πετυχημένες τεχνικές και δώστε έμφαση στην τακτική στις μάχες. Το παραπάνω build και combat style έχουν άψογο consistency και μετά από τα αρχικά levels θα σπέρνετε τον τρόμο και το Death March πλέον θα αναφέρεται στους εχθρούς σας και όχι στον Geralt. Έτσι όπως πρέπει να είναι τα πράγματα.

Φυσικά μπορείτε να παίξετε όπως σας αρέσει περισσότερο και δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση η επακριβής προσήλωση στα προαναφερθέντα. Όπως και να έχει αν απολαύσατε το The Witcher 3 ή σκέφτεστε να το δοκιμάσετε τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το κάνετε σε Death March γιατί έτσι πρέπει παιχτεί!

Διαβάστε τα reviews των The Witcher 3 και συζητήστε περισσότερα για το παιχνίδι σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 07/11/2016 16:07
Πολύ ωραίος οδηγός, ιδανικός για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και αναζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόκληση.
#2 ashbringer (Level 25) 08/11/2016 09:11
Στο τελευταίο επίπεδο δυσκολίας πραγματικά γίνεται απόλυτα ρεαλιστικό και κάθε μάχη για επιβίωση έχει σημασία.Τα λάθη δεν συγχωρούνται και όταν κερδίζεις μια οποιαδήποτε μάχη πραγματικά το χαίρεσαι.Το απόλυτο έπος απο κάθε άποψη αυτός ο τίτλος.Η πρόκληση πολύ μεγάλη και διαβάζοντας αυτό το άρθρο πραγματικά μπορεί να βοηθηθεί αρκετά ο παίκτης.
Notification