Press Start: Οι gaming εκπλήξεις του 2014

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Οι gaming εκπλήξεις του 2014

Press Start: Οι gaming εκπλήξεις του 2014

Τα ευχάριστα και δυσάρεστα surprises της χρονιάς που μας πέρασε.

Το 2014 ήταν μια αρκετά γεμάτη και ιδιάζουσα χρονιά για τον χώρο των video games, τόσο σε νέες κυκλοφορίες, όσο και σε επίπεδο hardware. Από την μια, είδαμε τις virtual reality συσκευές να παίρνουν τα πάνω τους, σε μια εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα στο gaming θεωρείται πλέον ως ένας τρόπος να αυξηθεί το immersion και όχι ως ένα τεχνολογικό gimmick, όπως το είχαμε στο μυαλό μας πριν από λίγα χρόνια. Επίσης, το hardware στα PC έγινε πλέον πιο προσιτό, καθώς μπορείς να βρεις στην αγορά αρκετά δυνατές κάρτες γραφικών και αξιόλογους επεξεργαστές σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Από την άλλη, στα του software είδαμε την περαιτέρω άνοδο των indie developers που κατάφεραν να μας χαρίσουν αρκετές αξιόλογες εμπειρίες μέσα από games όπως τα The Banner Saga, Transistor και το Broken Age. Επίσης, υπήρξαν σημαντικές κυκλοφορίες τίτλων, είτε μιλάμε για sequels, είτε για νέα IPs, αλλά και μεγάλες ανακοινώσεις, όπως η αποκάλυψη του νέου The Legend of Zelda για το Wii U, η αποκλειστικότητα του επόμενου Tomb Raider από την Microsoft και αντίστοιχα από την πλευρά της Sony, το console exclusive του Street Fighter V.

Αυτό που μου προκάλεσε αρνητική έκπληξη όμως, ήταν η προβληματική κυκλοφορία αρκετών games μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Το Watch Dogs κρίθηκε... μικρό σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, το Assassin's Creed Unity ήταν γεμάτο bugs και το Halo: The Master Chief Collection αντιμετώπισε προβλήματα στο online. Έκπληξη μου προκάλεσε πάντως το νέο IP της Blizzard, το Overwatch, καθώς και η ποιότητα του Middle-earth: Shadow of Mordor, για το οποίο είχα τις αμφιβολίες μου αρχικά. Μεγάλη έκπληξη ήταν πάντως και η εξαγορά της Oculus VR από το Facebook και μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία -αν το κάνει- το Oculus Rift για το social network της.

Εσάς ποια games και ποια γεγονότα σας εξέπληξαν (ευχάριστα ή δυσάρεστα) μέσα στο 2014; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 amel_04 (Level 9) 05/01/2015 18:38
μια λέξη... ή μάλλον 2 γράμματα P.T.
#2 +1 Manos (Level 39) 05/01/2015 18:43
Mario Kart 8 για μένα το κορυφαίο της χρονιάς με μεγάλη διάρκεια. Το P.T. επίσης ως πρώτη γεύση ήταν δυνατή εμπειρία.
Δυσάρεστη έκπληξη το Fifa 15. Τέτοια διαιτησία και A.I. κανείς δεν τα περίμενε. Ξαφνικά μετά από 5 καλές εκδόσεις η EA κατάφερε να βγάλει τα μάτια της από το πουθενά.
#3 +1 BlaCkFeATh3R (Level 18) 05/01/2015 18:46
Προσωπικά μου άρεσε άπειρα η δυνατότητα να έχεις αξιόλογο hardware στον υπολογιστή σου σε χαμηλές τιμές. Όταν με 550 ευρώ μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ καλό σύστημα που θα σε κρατήσει για κάποια χρόνια, εποχές που αγόραζες laptop με Dual Core 2,3 ghz στα 700 ευρώ φαντάζουν πολύυυυ πίσω :D!
#4 +1 Scorcher (Level 21) 05/01/2015 18:52
Το Shadows of Mordor εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αν και το storyline μου φάνηκε μικρό. Ανυπομονώ για OverWatch.
#5 +1 Zaratoth (Level 28) 05/01/2015 19:12
Warhammer 40.000: Armageddon.

Turn based strategy που για μένα κυριολεκτικώς ήρθε από το πουθενά καθώς το έμαθα σε μια λίστα με παιχνίδια που κυκλοφόρησαν εκείνη την εβδομάδα. Πολύ καλό.
#6 +1 Akis 7 (Level 20) 05/01/2015 19:31
Eυχαριστη εκπληξη το Pro 15 αλλα οχι και να πεταω απο την χαρα μου.Απλα ειχαμε συνηθισει να ειναι τραγικα τα 2 τελευταια χρονια.Απλα ηταν καλυτερο απο το fifa φετος.Αρνητικο ηταν σιγουρα το watch dogs αν και ημουν 100% σιγουρος οτι θα ηταν πατατα.Πολυ καλυτερο το GTA V για PS4 απο το Watch dogs....
#7 +1 Mystique (Level 23) 05/01/2015 21:46
Δεν μου αρεσε κατι ιδιαιτερα εκτος ισως απο το dragon age αλλα και αυτο ειναι παλουκι στο hard οποτε το ψιλοβαριεμαι. Γενικως η χρονια ηταν μουφα απο αποψη ποιοτικων τιτλων σε σχεση με αυτα που δοκιμασα βεβαια (εκτος αν μου ετυχαν ολες οι μουφες και εχασα τα καλα). :D
#8 +1 NoGood! (Level 24) 06/01/2015 19:50
Απογοητεύτηκα πάρα πολύ με το Watch Dogs και εξεπλάγην ευχάριστα απ'το Middle-earth: Shadow of Mordor το οποίο δεν το περίμενα τόσο καλό. :-)