• Reviews
  • Horizon Forbidden West: Burning Shores

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Hot
REVIEWED ON PS5  

Η Aloy πάει…στο Hollywood.

Η Aloy πάει…στο Hollywood.

Η Aloy πάει…στο Hollywood.

Η Guerilla Games βρίσκεται πλέον στις πιο ικανές ομάδες ανάπτυξης της Sony και πέρυσι το 2022 ήρθε να το αποδείξει για μία ακόμα φορά. Το Horizon Forbidden West κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022, όμως σύντομα επισκιάστηκε από μεγάλες κυκλοφορίας της ίδιας χρονιάς, όπως το Elden Ring και το God of War Ragnarök. Παρόλα αυτά ο εντυπωσιακός τεχνικός τομέας του και οι εξελίξεις από τον προκάτοχό του δεν πέρασαν απαρατήρητα καθώς αποτέλεσε μία ακόμη επιτυχία για την Sony. Όπως είχε κάνει με τον Horizon Zero Dawn και το expansion του The Frozen Wilds, η Guerilla κυκλοφόρησε ένα expansion και για το Horizon Forbidden West με την ονομασία Burning Shores. Η πιο παράξενη κίνηση είναι ότι το νέο αυτό expansion είναι διαθέσιμο μόνο στο PS5, παρότι το βασικό παιχνίδι κυκλοφόρησε και στο PS4, όμως από ότι φαίνεται η Guerilla το έκανε δικαιολογημένα.

horizon forbidden west burning shores 1

Για πάμε λίγο L.A.
Το σενάριο ξεκινάει λίγο μετά το τέλος της βασικής ιστορίας του Horizon Forbidden West και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να την έχετε ολοκληρώσει για να παίξετε το expansion. Η Aloy μαθαίνει ότι ένας από τους Zenith, τους βασικούς κακούς, είναι ακόμα ζωντανός και βρίσκεται στις Φλεγόμενες Ακτές (Burning Shores), εκεί δηλαδή που βρισκόταν το Los Angeles. Το σενάριο είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε πλέον από τη σειρά αλλά έχει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θέτουν τις βάσεις για τον τρίτο τίτλο της σειράς. Παράπονο μας άφησε ο βασικός κακός, ο οποίος ήταν σχεδόν το κλασικό στερεότυπο κακού σε μια ιστορία. Επίσης το expansion έκανε και μία αποκάλυψη, η οποία φαίνεται ότι είχε περισσότερο σκοπό να προκαλέσει αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, παρά να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην ιστορία.

Έχει μείνει κανένα ζώο που δεν το έχουμε δει σε ρομπότ;
Στο gameplay υπάρχουν αρκετές προσθήκες που δικαιολογούν και με το παραπάνω την επιστροφή σας στο Horizon Forbidden West. Ο νέος χάρτης είναι σε μέγεθος όσο το 1/3 του ήδη τεράστιου βασικού και περιέχει πέρα από τα βασικά quests, διαφορά sidequests, νέο cauldron και νέα collectibles. Αξιόλογη προσθήκη είναι το νέο mount Waterwing, το οποίο είναι βασισμένο σε πελεκάνο και μπορεί πέρα από το να πετάει στον αέρα, να βουτάει και να μένει μέσα στο νερό χωρίς περιορισμούς. Από όπλα θα βρείτε ένα καινούργιο όσο προχωράτε την ιστορία, το οποίο σαν ιδέα είναι αξιόλογη αλλά αν έχετε ήδη πλήρως αναβαθμισμένα όπλα από πριν δεν θα σας ενθουσιάσει αρχικά.

Το συγκεκριμένο παίρνει μια μόνο αναβάθμιση, προς το τέλος της ιστορίας, όπου αρχίζουν να φαίνονται πραγματικά οι δυνατότητές του. Τα υπόλοιπα θέματα όπως το σκαρφάλωμα δεν έχουν αλλάξει ή διορθωθεί, αλλά κάτι τέτοιο το περιμένουμε περισσότερο από το sequel.Στο Burning Shores θα βρείτε και λίγους νέους εχθρούς, με κύριο παράδειγμα τα Bilegut, τα οποία μοιάζουν με τεράστιους και αρκετά γρήγορους βατράχους και επιπλέον κάνουν και αυγά από τα οποία γεννιούνται τα Stingspawn. Τα Stingspawn είναι ιπτάμενοι εχθροί, συνήθως σας έρχονται σε κοπάδια αλλά είναι αρκετά εύκολα. Ο πιο εντυπωσιακός εχθρός είναι το τελευταίο boss, για το οποίο όμως δεν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατεστραμμένο αλλά πανέμορφο Los Angeles
Τα γραφικά το Burning Shores είναι εξαιρετικά και το Horiozn Forbidden West παραμένει ένα από τα ομορφότερα games της αγοράς. Τα νέα περιβάλλοντα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά ενώ ακόμα και η νέα βασική πόλη δείχνει ακόμα πιο πλούσια και γεμάτη λεπτομέρειες και NPCs. Ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το τελευταίο boss, το οποίο είναι και ίσως ο λόγος που το expansion δεν κυκλοφόρησε στο PS4. Επιπλέον το παιχνίδι τρέχει ακατέβατο στα 60fps χωρίς drops και δεν εντοπίσαμε κάποιο bug. Η αλήθεια είναι όμως ότι σε ορισμένα σημεία, όταν πετάγαμε μέσα στον κόσμο έτυχε να δούμε pop-in.

horizon forbidden west burning shores 2

Ο ήχος επίσης είναι πολύ καλό με τα κομμάτια να εμπλουτίζουν αρκετά τον κόσμο και την ατμόσφαιρά του. Τα ηχητικά εφέ είναι το ίδιο ικανοποιητικά με την τελευταία φορά και δεν μας άφησαν κανένα παράπονο. Από αξιοσημείωτες ερμηνείες έχουν την νέα προσθήκη του Sam Whitaker (γνωστό και ως Deacon στο Days Gone), ο οποίος υποδύεται τον βασικό κακό. Παρότι ο χαρακτήρας ήταν λίγο καρτουνιστικος η ερμηνεία ήταν αρκετά καλή.

horizon forbidden west burning shores 3

Παραπάνω από ικανοποιητικό για 20€
Το Horizon Forbidden West: Burning Shores είναι ένα εξαιρετικό expansion, το οποίο φέρνει πολλές προσθήκες στο βασικό παιχνίδι και θέτει τις βάσεις για το κλείσιμο της τριλογίας και μικραίνει κάπως την αναμονή για το sequel. Ο τεχνικός τομέας είναι εξαιρετικός, το gameplay το ίδιο διασκεδαστικό και όλα τα παραπάνω έρχονται σε αρκετά καλή τιμή, με βάση το περιεχόμενο. Αν είστε fans της σειράς και έχετε ήδη ολοκληρώσει το Horizon Forbidden West, τότε το Burning Shores αποτελεί μία πολύ εύκολη πρόταση.

Θετικά:
- Εξαιρετικά γραφικά και εντυπωσιακός τεχνικός τομέας
- Αρκετές προσθήκες και περιεχόμενο σε πολύ καλή τιμή
- Το gameplay παραμένει πιο διασκεδαστικό από ποτέ
- Σενάριο που θέτει τις βάσεις για το Horizon 3

Αρνητικά:
- Καρτουνίστικος και κλισέ κακός
- Pop-in σε ορισμένα σημεία
- Τα θέματα στο σκαρφάλωμα παραμένουν

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.1

Μία μικρή αλλά ουσιαστική επιστροφή στον κόσμο της Aloy

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Η Aloy είναι λεσβία σύμφωνα με το Horizon Forbidden West

[Αρχική δημοσίευση: 20/4/23] Η Aloy φίλησε για πρώτη φορά ένα άλλο άτομο στο Horizon Forbidden West - Burning Shores expansion. Πρόκειται για την Seyka. Παρότι την έχουν φλερτάρει...ένα σωρό άτομα,...
Posted (19 May 2023)

Το Horizon Forbidden West - Burning Shores απαγορεύτηκε σε Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Το Horizon Forbidden West - Burning Shores απαγορεύτηκε στη Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, κατά πάσα πιθανότητα επειδή περιέχει σκηνή με το φιλί ανάμεσα στην Aloy και την Seyka. Η προβολή ομοφυλοφιλία...
Posted (26 Apr 2023)

Review bombing του Horizon Forbidden West: Burning Shores στο Metacritic

[Αρχική δημοσίευση: 24/4/23] Από τότε που η Aloy φίλησε άλλη ηρωίδα στο Horizon Forbidden West: Burning Shores υπήρξαν πολλών ειδών αντιδράσεις στα social media και σχολιασμός σχετικά με τ...
Posted (25 Apr 2023)

Horizon Forbidden West: Burning Shores expansion

[Αρχική δημοσίευση: 8/12/22] Η Guerilla Games ανακοίνωσε το expansion του Horizon Forbidden West με την ονομασία Burning Shores. Στο Burning Shores η Aloy θα τα βάλει με μία απειλή στο Los Angeles,...
Posted (15 Apr 2023)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5(1)
To write a review please register or
Δυνατές προσθήκες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Το είχα τερματίσει το Horizon 2 οπότε πήρα και το DLC.
10 ώρες με καλό περιεχόμενο αν και το gameplay εχει λιγες αλλαγές. Έχει φάση που στήνεις παγίδες στις μηχανές όταν χτυπάς πράγματα από το περιβάλλον.
Και ωραίοι νέοι εχθροί.

Τα γραφικα ειναι εκπληκτικα οπως παντα ειδικα οταν πετατε. Κι εχει και νέα όπλα. Βέβαια στη μάχη είναι πάνω κατω ιδιος τροπος αντιμετωπισης μεγαλων εχθρων.
Αν εχετε παιξει τα προηγούμενα και εχετε το forbidden west και το τερματίσατε παρτε το.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 apovag (Level 14) 01/07/2023 06:50
Το είχα τερματίσει το Horizon 2 οπότε πήρα και το DLC.
10 ώρες με καλό περιεχόμενο αν και το gameplay εχει λιγες αλλαγές. Έχει φάση που στήνεις παγίδες στις μηχανές όταν χτυπάς πράγματα από το περιβάλλον.
Και ωραίοι νέοι εχθροί.

Τα γραφικα ειναι εκπληκτικα οπως παντα ειδικα οταν πετατε. Κι εχει και νέα όπλα. Βέβαια στη μάχη είναι πάνω κατω ιδιος τροπος αντιμετωπισης μεγαλων εχθρων.
Αν εχετε παιξει τα προηγούμενα και εχετε το forbidden west και το τερματίσατε παρτε το.
Score 8.1
7.8 User Score
(5 votes )
User Reviews 8.5
Genre: Action-Adventure, RPG
Developer: Guerilla Games
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 19/04/23
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification