Mega Coin Squad

Hot
Κάντο όπως ο Mario.

Κάντο όπως ο Mario.

Κάντο όπως ο Mario.

To 1985 κυκλοφόρησε ένα game που έθεσε αναμφισβήτητα τις βάσεις του Platform genre. Ο λόγος γίνεται για το Super Mario Bros. Της Nintendo, το οποίο λατρεύτηκε από εκατομμύρια παίκτες. Μάλιστα πολλοί developers θέλησαν να επαναλάβουν την επιτυχία του και κάποιοι εξ' αυτών έφτασαν μέχρι το σημείο της... στεγνής αντιγραφής, όπως για παράδειγμα είχαμε δει στην περίπτωση του The Great Giana Sisters που κυκλοφόρησε το 1987.

Κάνοντας ένα fast forward στο σήμερα βλέπουμε το Mega Coin Squad, την τελευταία δημιουργία της Big Pixel Studios. To τελευταίο αντλεί απροκάλυπτα τις επιρροές του από την σειρά Super Mario της Nintendo, εντούτοις οι δημιουργοί του δεν πέφτουν στην παγίδα της στείρας επανάληψης. Αντιθέτως οι όποιες επιρροές έχουν φιλτραριστεί περίτεχνα και το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τους φίλους των Platform, όπως θα δούμε παρακάτω.


Το νησί των θησαυρών
Στο Mega Coin Squad συναντάμε πέντε playable χαρακτήρες (ξεκλειδώνει ένας ακόμη μόλις ολοκληρώσετε το παιχνίδι) και καθένας εξ' αυτών έχει συγκεκριμένα stats (Speed, Acceleration, Weight και Power). Με βάση το σενάριο όλοι οι ήρωες είναι απένταροι και καταφθάνουν σε ένα νησί για να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά με μεγάλο χρηματικά έπαθλο. Ο σκοπός σας λοιπόν είναι να συλλέξετε όσα περισσότερα νομίσματα μπορείτε και να γίνετε πλούσιοι. Όσον αφορά τα stats των διαφόρων χαρακτήρων θα λέγαμε ότι δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στο gameplay, κοινώς όποιον ήρωα κι αν επιλέξετε η συνολική εμπειρία δεν αλλάζει σημαντικά. Βέβαια αν θέλετε να κάνετε speedrun, καλό θα είναι να επιλέξετε έναν χαρακτήρα με υψηλό speed και acceleration.

O κόσμος του Mega Coin Squad χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές και κάθε μία εξ' αυτών χωρίζεται εξίσου σε τέσσερα levels. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον αντίστοιχο του Super Mario World. Σε level καλείστε να συλλέξετε έναν συγκεκριμένο αριθμό νομισμάτων (από 150 έως 900) και να τα... καταθέσετε σε έναν υπερμεγέθη κουμπαρά. Τα νομίσματα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία και θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε άλματα, να εκτοξευτείτε στον αέρα, να πηδήξετε πάνω σε ελατήρια και να γενικώς να επιδοθείτε σε διάφορες περίτεχνες ενέργειες για να τα συλλέξετε. Επίσης, ο ήρωάς σας μπορεί να εκτοξεύσει μπάλες φωτιάς για να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους του ή να πραγματοποιήσει μια κίνηση ανάλογη με αυτή του Shoryuken του Ryu από το Street Fighter.


Εν τω μεταξύ, ο κουμπαράς σας που απεικονίζεται ως ένα χαριτωμένο ροζ γουρουνάκι είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που μένουν σταθερά σε κάθε level. Αντιθέτως η δομή τους αλλάζει συνεχώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η συνεχής εναλλαγή της δομής της κάθε πίστας είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν επιτακτική την ανάγκη σας για εγρήγορση. Ευτυχώς έχετε όσο χρόνο θέλετε στην διάθεσή σας για να ολοκληρώσετε κάθε level και ιδιαίτερα στα τελευταία επίπεδα θα διαπιστώσετε ότι απαιτούνται κινήσεις... χειρουργικής ακριβείας για να μην πεθάνετε.

Φαινομενικά εύκολο, αλλά θα χρειαστεί να φτύσετε αίμα για λάβετε την μέγιστη δυνατή αξιολόγηση σε κάθε level.


Ο βαθμός πρόκλησης σε γενικές γραμμές είναι βατός για τους σκληροπυρηνικούς των Platform, εντούτοις απαιτείται μεγάλο skill για να συλλέξετε σε κάθε πίστα και τα τρία gems. Τα τελευταία κατά κάποιο τρόπο αποτελούν ένα μέτρο αξιολόγησης των επιδόσεων σας και για να συλλέξετε και τα τρία θα πρέπει να πληρούνται τρεις προ υποθέσεις. Η πρώτη είναι να μην δεχθείτε κάποιο χτύπημα από τους εχθρούς σας, η δεύτερη να ολοκληρώσετε την πίστα σε συγκεκριμένο χρόνο και η τρίτη να καταθέσετε μονομιάς όλα τα νομίσματα στον κουμπαρά. Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι κάθε φορά που δέχεστε ένα hit ή πέσετε πάνω σε καρφιά/λάβα χάνετε όλα τα νομίσματα που έχετε συλλέξει μέχρι εκείνη την στιγμή.

 


Η συλλογή των gems δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτική, εντούτοις για καθένα από αυτά που συλλέγετε ανταμείβεστε με ένα power up για τον χαρακτήρα σας. Λόγου χάρη ξεκλειδώνετε όπλα όπως εκτοξευτές ρουκετών και χειροβομβίδων ή πολυβόλα και αναβαθμίζετε τις ιδιότητες σας (το ύψος των αλμάτων σας, την ζημιά που προκαλούν τα fireballs σας κ.ο.κ.).

Καλό αλλά λίγο
Το Mega Coin Squad πάσχει από την... μάστιγα των indie δημιουργιών, η οποία είναι η μικρή διάρκειά τους. Μια ώρα περίπου αρκεί για να δείτε τα credits, αλλά τουλάχιστον η όλη εμπειρία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Ως εκ τούτου δύσκολα θα μείνετε στο ένα playthrough και θα μπείτε στην διαδικασία να ολοκληρώσετε το παιχνίδι με όλους τους χαρακτήρες, αλλά και να συλλέξετε όλα τα gems σε κάθε level.

H συνολική αντοχή του τίτλου στον χρόνο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν τα διάφορα multiplayer modes μπορούσαν να παιχθούν και online. Δυστυχώς όμως το ανταγωνιστικό multiplayer του Mega Coin Squad περιορίζεται σε offline περιβάλλον. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως αν έχετε καλή παρέα η δημιουργία της Big Pixel Studios προσφέρεται για κάψιμο.

Ευχάριστη retro διάθεση
Όσον αφορά τον οπτικό τομέα το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό. Γενικά υπάρχει διάχυτη μια retro αισθητική, η οποία επεκτείνεται και στον ηχητικό τομέα. Φυσικά το Mega Coin Squad δεν εκμεταλλεύεται σε καμία περίπτωση του hardware του Xbox One, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κυκλοφορήσει μερικά χρόνια πριν για το Xbox 360.

To frame rate πάντως παραμένει σταθερό στα 60fps και συμβάλλει στα μέγιστα στην διατήρηση του φρενήρη ρυθμού του gameplay. Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης και το level design, το οποίο όπως προαναφέραμε αλλάζει συνεχώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναγκάζοντάς σας να προσαρμόζετε μονίμως την στρατηγική σας. Όπως αναφέραμε παραπάνω, στον ηχητικό τομέα συναντάμε ένα αξιόλογο soundtrack, του οποίου οι συνθέσεις διακρίνονται για την retro αισθητική τους.

Ένα σύγχρονο Platform βγαλμένο από το... παρελθόν
Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει δεκάδες για να μην πούμε εκατοντάδες indie κυκλοφορίες να ξεπηδούν από το πουθενά και όπως είναι φυσικό αρκετές εξ' αυτών έχουν περάσει απαρατήρητες. Κάποιες είναι καταδικασμένες στην αφάνεια, αλλά το Mega Coin Squad αξίζει πραγματικά την προσοχή σας, καθώς είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά Platform που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Σαφώς και έχει κάποιες ελλείψεις, όπως η απουσία του online multiplayer, ενώ θα μπορούσε να διαρκεί λίγο παραπάνω, αλλά όπως και να έχει αξίζει κάθε... λεπτό των 14.99 ευρώ που θα χρειαστεί να δαπανήσετε για να το αποκτήσετε στο PC ή το Xbox One σας.

Θετικά:
- Φρενήρες και διασκεδαστικό gameplay
- Εμπνευσμένο soundtack
- H γενικότερη retro αισθητική του
- Υψηλό replayability
- Χαμηλή τιμή διάθεσης

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Δεν εντυπωσιάζει οπτικά
- H απουσία του online multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 4
Γενικά: 7

Ένα άκρως διασκεδαστικό Platfοrm που θα σας συναρπάσει, παρά τα όποια ελαττώματά του.

Παντελής Δασκαλέλος  

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Manos (Level 39) 06/08/2015 14:47
Από τα πιο απολαυστικά Live του Παντελή. Τέτοιες Platformιές είναι ότι πρέπει. Κρίμα που διαρκεί τόσο λίγο.
#2 tonyler (Level 23) 06/08/2015 15:35
Φαινεται καλουλι.....Οτα ν περασει η περιοδοςτων των μεγαλων ονοματων(2015-2 016)ισως σκεφτω για αγορα(προτεραιο τητα εχει το ori and the blind forest εννοειται).
#3 LimeBone (Level 16) 06/08/2015 15:37
Φαίνεται πολύ διασκεδαστικό. Το μικρό μέγεθος είναι καλό για όσους δεν διαθέτουν πολύ χρόνο.
#4 Blood King (Level 25) 06/08/2015 20:17
Υποδειγματικό platform με πολύ χρώμα και δράση, θα το ελέγξω οπωσδήποτε.
#5 ashbringer (Level 25) 07/08/2015 17:25
Πολύ καλό Platform ας έχει μικρό μέγεθος δεν πειράζει.
Score 7
7.33 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Big Pixel Studios
Publisher: Big Pixel Studios
Διάθεση: Big Pixel Studios
Players: 1-4
Requirements: 2GB RAM, Διπύρηνος επεξεργαστής, Κάρτα γραφικών 512MB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 1GB, Λειτουργικό σύστημα Windows Vista/7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification