• Reviews
  • Disney Infinity 2.0 Edition (Marvel Super Heroes)

Disney Infinity 2.0 Edition (Marvel Super Heroes)

Hot
Σούπερ ήρωες στο... άπειρο σύμπαν της Disney!

Σούπερ ήρωες στο... άπειρο σύμπαν της Disney!

Σούπερ ήρωες στο... άπειρο σύμπαν της Disney!

Το περσινό Disney Infinity ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρότερης ηλικίας φίλους μας να βυθιστούν στον μαγικό κόσμο της Disney και να ζήσουν τις περιπέτειες πολλών αγαπημένων ηρώων ταυτόχρονα. Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, η Avalanche Software (έχει εργαστεί επίσης στα Toy Story 3: The Video Game και Cars 2: The Video Game για λογαριασμό της Disney Interactive Studios) επιστρέφει φέτος με την ίδια πάνω-κάτω συνταγή, αλλά με την προσθήκη των μεγαλύτερων ηρώων του σύμπαντος της Marvel να δίνουν σίγουρα νέο ενδιαφέρον στο όλο εγχείρημα.

Βάλε τον Thor... στη θέση του
Όσοι έχετε παίξει το πρώτο Disney Infinity, θα γνωρίζετε ήδη πως λειτουργούν τα "συμπράγκαλα" και οι φιγούρες τις οποίες θα λάβετε αγοράζοντας το βασικό Starter Pack. Καταρχήν υπάρχει η μεγάλη βάση (Infinity Base) που συνδέεται μέσω USB με την κονσόλα σας, στην οποία κατόπιν τοποθετείτε τα πλαστικά δισκάκια για να ενεργοποιήσετε τα διαφορετικά modes που περιλαμβάνει το καθένα καθώς και τις συλλεκτικές φιγούρες οι οποίες σας δίνουν την δυνατότητα να παίζετε με τον χαρακτήρα που αναπαριστούν.

disney-infinity2-1
Το Starter Pack περιλαμβάνει τους Iron Man, Thor και Black Widow, σχεδιασμένους σε μια Disney-Pixar εκδοχή πολύ προσεγμένη αν και λίγο "ξενέρωτη" για τους fans της Marvel -δεν θα χαλάσει πάντως τους μικρότερης ηλικίας φίλους μας. Να σημειώσουμε εδώ πως εκτός του ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε -υπό προϋποθέσεις- και τις φιγούρες που ενδεχομένως έχετε ήδη στην κατοχή σας από το πρώτο game της σειράς (πχ. εμείς παίξαμε κάποια modes για λίγο και με τον Mr. Incredible) υπάρχουν αρκετοί ακόμα ήρωες της Αμερικάνικης εταιρείας που μπορείτε να προμηθευτείτε ξεχωριστά στο εμπόριο (Captain America, Spider-Man, Hulk κτλ.), κάτι που σημαίνει πως για μια ακόμη φορά οι γονείς θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη! 

Ολίγον downgrade;
Ενώ το πρώτο Disney Infinity διέθετε τρεις διαφορετικές ιστορίες στο Starter Pack, εδώ υπάρχει ένα Play Set με ένα και μοναδικό story mode, βασισμένο στις περιπέτειες και το setting των Avengers. Συγκεκριμένα, ο Loki εισβάλλει στο Manhattan και εξαπολύει έναν στρατό από Frost Giants για να σπείρει το χάος και να φέρει μια νέα εποχή των Παγετώνων στην Γη. Φυσικά, οι μεγαλύτεροι ήρωες του πλανήτη είναι οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν για να σώσουν -για πολλοστή φορά- την Νέα Υόρκη αλλά και την ανθρωπότητα γενικότερα. 

Ενώ ενδεχομένως θα περιμέναμε να υπάρχουν ακόμα περισσότερες ιστορίες αυτή τη φορά (το σύμπαν της Marvel προσφέρεται άλλωστε), το μοναδικό στόρι του Starter Pack μοιάζει κάπως με downgrade, ενώ θα λέγαμε πως δεν μας συγκίνησε και τρελά, αφού φαντάζει μικρό σε διάρκεια (γύρω στις πέντε ώρες) και κάπως επαναλαμβανόμενο. Ωστόσο, δεν αμφιβάλλω πως οι μικροί μας gamers θα ενθουσιαστούν όπως και να έχει -ειδικά με την δυνατότητα να ελέγξουν τους αγαπημένους τους ήρωες.

Marvelous time
Σε γενικές γραμμές το ύφος του Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes είναι βασισμένο σε απλούς και παραδοσιακούς Action-Adventure μηχανισμούς. Οι ήρωες μας εκτελούν διάφορες επιθέσεις για να κατατροπώνουν τους εχθρούς τους, υπάρχει η δυνατότητα πτήσης (όσοι την διαθέτουν πχ. Iron Man), σηκώνουν και εκσφενδονίζουν αντικείμενα, εκτελούν special attacks και γενικώς όλα τα προβλεπόμενα. Σκεφτείτε την δημιουργία της Avalanche Software σαν ένα πολύ υποτυπώδες Marvel: Ultimate Alliance σχεδιασμένο για μικρότερες ηλικίες με "άρωμα" Disney (υπάρχει η δυνατότητα για co-op έως και τεσσάρων παικτών -local και online).

disney-infinity2-3

Στο Starter Pack είπαμε πως υπάρχουν τρεις φιγούρες, επομένως αντιλαμβάνεστε πως εκτελείτε τις διάφορες αποστολές ως Thor, Black Widow και Iron Man. Όσο παίζετε και προοδεύετε μέσα στο παιχνίδι σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε level up σταδιακά τους χαρακτήρες σας και να ξεκλειδώσετε νέες κινήσεις και skills. Το καλό είναι πως όλα αυτά αποθηκεύονται απευθείας στην πλαστική φιγούρα σας, έτσι ο "προσωπικός" σας ήρωας μπορεί να σας ακολουθεί παντού με τις ιδιότητές που έχετε ξεκλειδώσει (πχ. εάν πάτε για co-op στο σπίτι ενός φίλου). Γενικώς οι χαρακτήρες του Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes δείχνουν πιο δουλεμένοι και με περισσότερες δυνατότητες από αυτούς της πρώτης έκδοσης.

Εάν πάντως θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και σε άλλους ήρωες, πέρα από την αγορά των action figures θα πρέπει να έχετε το νου σας να συλλέγετε διάφορα coins με τα πρόσωπα ηρώων που συναντάτε καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν συλλέξετε δέκα νομίσματα του ίδιου χαρακτήρα, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν και θα ξεκλειδώσετε έξτρα περιεχόμενο και special missions για αυτόν τον χαρακτήρα.

disney-infinity2-4 
Για παράδειγμα, στο βασικό play set των Avengers, έχετε την δυνατότητα να "ρίξετε" τον Rocket Raccoon στο παιχνίδι με τα αντίστοιχα coins και την φιγούρα του βεβαίως. Κι αν αναρωτιέστε από που "ξεφύτρωσε" ο διαστημικός Rocket Raccoon, να σας ενημερώσουμε πως θα γίνουν διαθέσιμα δύο ακόμα Play Sets, τα Guardians of the Galaxy και Spider-Man, τα οποία μπορείτε να τα αποκτήσετε ξεχωριστά (ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη)!

Χαθείτε στον κόσμο της Marvel με υπογραφή Disney!


Έχουν και οι ήρωες βάσανα

Παρά το ότι είναι σίγουρα διασκεδαστικό να ελέγχουμε τους ήρωες τη Marvel, δεν λειτουργούν όλα τόσο άψογα, τουλάχιστον στο campaign. Όπως ήδη αναφέραμε είναι μικρό σε διάρκεια και κάπως επαναλαμβανόμενο, αφού κυρίως εξαντλείται στο να προσεγγίσετε ένα waypoint ρίχνοντας ξύλο στο ενδιάμεσο. Το ίδιο το Manhattan που πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στις ιστορίες της Marvel εδώ δείχνει λίγο ανέμπνευστο, λες και ο σχεδιασμός του έπεσε σε δεύτερη μοίρα από τους developers. Ακόμα κάτι που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε είναι ο χειρισμός, τον οποίο βρήκα κάπως αδικαιολόγητα άβολο για ένα απλοϊκό game (όχι τίποτα τραγικό, συνηθίζεται στην πορεία) αλλά και με μια ανεπαίσθητη καθυστέρηση που όμως ήταν αρκετή για να μας τη "σπάσει".

disney-infinity2-5

Άνοιξε το μαγικό κουτί
Ωστόσο το νέο Disney Infinity δεν εξαντλείται στα Play Sets. Όσοι ξέρετε από τον προκάτοχό του, υπάρχει και ο "μαγικός" κόσμος του Toy Box, όπου σας περιμένουν άπειρες επιλογές για να δημιουργήσετε το δικό σας περιβάλλον και θα διασκεδάσετε με αυτά που σας προσφέρει το παιχνίδι. Εδώ ίσως το feeling της Marvel είναι πιο έντονο, υπό την έννοια ότι σας δίνονται ένα σωρό επιλογές και δεκάδες αντικείμενα για να "χτίσετε" το δικό σας κόσμο και να περάσετε πολλές ώρες ευχάριστα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα collectables που συλλέγετε στα Play Sets δεν έχουν μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, καθώς ξεκλειδώνουν διάφορα κτήρια ή αντικείμενα στο Toy Box. Μια σημαντική προσθήκη σε αυτό το Minecraft-οειδές mode του Disney Infinity είναι τα Creativi-Toys, μια σειρά από πιο εξεζητημένα "εργαλεία" για να φτιάξετε τον κόσμο σας, αν και ίσως δυσκολευτείτε λίγο στην αρχή να καταλάβετε πως λειτουργούν απουσία tutorial.

Η διασκέδαση βεβαίως δεν σταματάει εδώ, αφού το Toy Box έρχεται και με διάφορα δικά του διαφορετικού ύφους mini-games. Δύο από αυτά βρίσκονται στο Starter Pack με την μορφή των πλαστικών δίσκων που σας περιγράψαμε αρχικά και τοποθετούνται στην κεντρική βάση. Πρόκειται για το Escape from the Kyln, ένα παιχνίδι τύπου dungeon crawler που θα σας παραπέμψει σε κλασικά top-down στυλ rpg και το Assault on Asgard το οποίο είναι ένα καθαρό υποτυπώδες Tower Defense.

Οι δύο αυτές προσθήκες περιλαμβάνουν μόνο τις πολύ βασικές αρχές των δύο αυτών ειδών και θα λέγαμε πως λειτουργούν σαν ένα tutorial για αυτά τα genres στους μικρούς μας φίλους (μην περιμένετε και πολλά δηλαδή). Ωστόσο προσφέρουν μια σημαντική ποικιλία επιλογών στο όλο πακέτο του παιχνιδιού και δίνουν ακόμα περισσότερους λόγους στους λιλιπούτειους (όχι καρναβαλιστές!) gamers να ασχοληθούν με τον εν λόγω τίτλο, αυξάνοντας σίγουρα την γενική διάρκειά του. Να σημειώσουμε εδώ πως για τους χρήστες των PC είναι διαθέσιμο για δωρεάν download ένα demo του Play Set των Avengers.

disney-infinity2-6

Είναι Disney, αν και όχι τόσο next-gen
Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, το Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes διατηρεί την "αθωότητά" του υπό την έννοια ότι είναι συμπαθητικό, πολύχρωμο και ταιριαστό για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως εκμεταλλεύεται το hardware των νέων μηχανημάτων.

Τα μοντέλα των χαρακτήρων ακολουθούν τις σχεδιαστικές αρχές των Disney-Pixar και δείχνουν όμορφα (αν και προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω πχ. τον Thor σχεδιασμένο σαν... πριγκίπισσα της Disney) και τα animations είναι βελτιωμένα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το voice acting είναι υψηλού επιπέδου και η μουσική αρκετά όμορφη, αν και ολίγον αδιάφορη σε κάποια σημεία.

disney-infinity2-7

Για τους μικρούς μας φίλους και μόνο
Το Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes είναι πιστό στο πνεύμα και το ύφος του προηγούμενου game της σειράς, με την διαφορά ότι υπάρχει η πάντα διασκεδαστική και εμπορική παρουσία των ηρώων της Marvel. Ενώ σε κάποιους τομείς μοιάζει βελτιωμένο, στους περισσότερους δεν έχει να παρουσιάσει κάτι εξαιρετικά διαφορετικό από τον προκάτοχό του και δείχνει να ψάχνεται ακόμα για να βρει μια ταυτότητα. Όπως και να έχει, βασίζεται σε συνταγές και χαρακτήρες που πάντα θα ενθουσιάζουν τους μικρότερης ηλικίας παίκτες. Αρκεί να αντέχουν τα πορτοφόλια των γονιών!

Θετικά:
- Οι ήρωες της Marvel
- Πολλά πράγματα για να κάνετε
- Εξαιρετικό voice acting

Αρνητικά:
- Μικρή καθυστέρηση στην ανταπόκριση στο χειρισμό
- Το Avengers Play Set είναι κάπως "άνοστο"
- Απαιτεί την αγορά φιγούρων για να παίξετε με άλλους χαρακτήρες

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.2

Ένα πολύ καλό δώρο για ηλικίες κάτω των δώδεκα ετών.

Γρηγόρης Βούλγαρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.2
7.85 User Score
(10 votes )
User Reviews 0
Genre: Action/Adventure
Developer: Avalanche Software
Publisher: Disney Interactive Studios, Microsoft Studios
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players: 1-4
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo στα 2.20 Ghz ή AMD Athlon 64 X2 4600+ στα 2.4GHz, Κάρτα γραφικών 512MB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 18/9/2014, 2015 (PC, PS Vita)
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification