Δύο χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για hacking

GameWorld
GameWorld

GameWorld  

PRWorld: Το Social Media Agency του GameWorld. Κάνε Level Up την επιχείρησή σου στο -> PRWorld.gr .
 
0.0 ()
1
Δύο χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για hacking

Δύο χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για hacking

Δημιούργησε λογισμικό που οδήγησε σε 1.7 εκατομμύρια ηλεκτρονικές επιθέσεις.

O νεαρός Adam Mudd καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών λόγω ενός προγράμματος που δημιούργησε, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ηλεκτρονικές επιθέσεις σε διάφορες εταιρείες.

Σύμφωνα με το The Guardian, o Μudd δημιούργησε ένα πρόγραμμα, το Τitanium Stresser, όταν ήταν μόλις 16 χρονών. Στη συνέχεια πούλησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε διάφορους hackers και έβγαλε έσοδα που ανέρχονταν στις 386 χιλιάδες βρετανικές λίρες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι υπεύθυνο για πάνω 1.7 εκατομμύρια ηλεκτρονικές επιθέσεις, ενώ παράλληλα και για 594 denial of service επιθέσεις σε 181 διαφορετικές IP διευθύνσεις από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάρτιο του 2015. Ο Mudd μάλιστα επιτέθηκε και στο σύστημα του σχολείου του, με αποτέλεσμα το δίκτυο να crush-άρει και το σχολείο να αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από 2000 βρετανικές λίρες σε έρευνες.

Ο κατήγορος, Jonathan Polnay, ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα του Mudd χρησιμοποιήθηκε 112 χιλιάδες ανθρώπους με αποτέλεσμα να γίνουν 666 χιλιάδες επιθέσεις σε διάφορες IP διευθύνσεις, με 53 χιλιάδες από αυτές να βρίσκονται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την πλευρά του gaming τώρα, το Runescape ήταν το παιχνίδι στο οποίο ο Mudd επιτέθηκε περισσότερες φορές, 25 χιλιάδες επιθέσεις, με αποτέλεσμα η εταιρεία να δαπανήσει πάνω από έξι εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσει την ασφάλειά της.

Οι δικηγόροι τόσο της υπεράσπισης του Mudd όσο και οι κατήγοροι, συμφώνησαν πως ο νεαρός δεν κυνηγούσε τα λεφτά αλλά να αυξήσει την υπόληψή του στον κόσμο των χάκερς. Στο τέλος της δίκης, ο δικαστής, Michael Topolski QC, ανέφερε πως ο Αdam Mudd καταλάβαινε πλήρως το κόστος και τη ζημιά που προκάλεσαν οι πράξεις του. Συμπλήρωσε επίσης, πως το πρόγραμμά του λειτουργούσε ακριβώς όπως το σχεδίασε, ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως “Έχω καθήκον απέναντι στους ανθρώπους που ανησυχούν, έχουν απειληθεί και έχουν ζημιωθεί λόγω αυτού του προγράμματος. Είναι τρομακτικό.”

Διαβάστε επίσης και για τις επιθέσεις από hackers στο Nintendo Network.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 KConstantine (Level 12) 26/04/2017 12:22
Κρίμα. Μακάρι να του δώσουν σχετική δουλειά στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, παρά να είναι σε κελί. "Catch me if you can" στυλ. Έχει γίνει και με άλλους επίδοξους hacker.
Notification