Nintendo VR Headset

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Nintendo VR Headset

Nintendo VR Headset

Υποστήριξη VR στο Switch σύμφωνα με καταχώρηση πατέντας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/7/16] Η Nintendo εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του δικού της Virtual Reality headset.

Κατά την διάρκεια της 76ης συνεδρίασης με τους μετόχους της, η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε διά στόματος του προέδρου της Tatsumi Kimishima ότι ερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να εισέλθει στον χώρο των VR συσκευών. Ο Shigeru Miyamoto μάλιστα, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της E3 2016 δοκίμασε αρκετά VR headsets και σημείωσε ότι η εμπειρία του δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Ο Miyamoto δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχουμε κι εμείς υπό έρευνα το δικό μας virtual reality headset. Θέλουμε όμως να κυκλοφορήσουμε μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η οποία θα είναι ταυτόχρονα προσιτή ως προς της τιμή της”. Φαίνεται πως η Nintendo σχεδιάζει να μπει στον χώρο με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και η Sony με το PlayStation VR.

Να διαθέσει δηλαδή μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας η οποία δεν θα είναι απαραίτητη για την λειτουργία του Nintendo NX, αλλά θα λειτουργήσει ως ένα προαιρετικό περιφερειακό για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των virtual reality games. Θυμίζουμε ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Nintendo θα κυκλοφορήσει μια VR συσκευή, αφού το 1995 είχε διαθέσει το Virtual Boy, το οποίο όμως κρίνεται ως αποτυχία για την εταιρεία, κυρίως λόγω της έλλειψης της απαιτούμενης τεχνολογίας την εποχή εκείνη.

Η Ubisoft στηρίζει το NX
Εν τω μεταξύ, πολλές εταιρείες ανάπτυξης δηλώνουν ενθουσιασμένες με το Nintendo NX, γεγονός που ίσως δείχνει πως η ιαπωνική εταιρεία θα έχει ξανά την απαραίτητη υποστήριξη από third parties στη νέα της κονσόλα. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Ubisoft. Ο Yves Guillemot, διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, ανέφερε ότι η εταιρεία του θα υποστηρίξει το NX με νέα games, καθώς θεωρεί την Nintendo ως έναν από τους καλύτερους συνεργάτες που είχαν ποτέ. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως το NX θα επαναφέρει στην Nintendo τους θαυμαστές του Wii, τους οποίους έχασε με την κυκλοφορία του Wii U.

[UPDATE: 16/12/16 - Υποστήριξη του Switch] Σχέδια από μία πατέντα ευρεσιτεχνίας μαρτυρούν την πιθανή υποστήριξη VR για το Nintendo Switch.

Όπως αποκάλυψε ο χρήστης Rosti του NeoGAF, η Nintendo κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο website του αντίστοιχου αμερικάνικου φορέα για την δημιουργία ενός εξαρτήματος που μοιάζει με VR headset. Σύμφωνα με τα σχέδια, το εν λόγω HMD φέρει ομοιότητες στην λειτουργία και τον σχεδιασμό με τα Google Daydream View και Samsung Gear VR.

nintendo switch vr headset

Η ευρεσιτεχνία δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο έχει κατατεθεί από τις 10 Ιουνίου γεγονός που εντείνει τις προσδοκίες. Φυσικά, η κατάθεση του σχεδίου δεν σημαίνει απαραίτητα πως το εξάρτημα θα ολοκληρωθεί καθώς η Nintendo μπορεί κάλλιστα να δοκίμαζε τις προοπτικές της στο VR.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το Nintendo Switch και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 supermario644ever (Level 20) 11/07/2016 15:11
Άντε να δούμε τι θα καταφέρουν
#2 +1 BoBKiD (Level 15) 11/07/2016 19:09
Ολα τα είχε η Μαριορή, το VR της έλειπε...
#3 +1 ashbringer (Level 25) 17/12/2016 08:47
Πολλές ανακοινώσεις.Γι α να δούμε τον Μάρτιο τι θα δούμε τελικά.
Notification