No Man’s Sky: Λύση σε κρυφή τριετή δικαστική διαμάχη

Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
No Man’s Sky: Λύση σε κρυφή τριετή δικαστική διαμάχη

No Man’s Sky: Λύση σε κρυφή τριετή δικαστική διαμάχη

Για το όνομα του παιχνιδιού.

Η Hello Games αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Sky.

Η Sky, η γνωστή βρετανική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης και internet, είχε μηνύσει την Hello Games για την λέξη “Sky” στον τίτλο του παιχνιδιού. Όπως αναφέρει ο Sean Murray, διευθύνον σύμβουλος της Hello Games, μετά από τρία χρόνια δικαστηρίων το θέμα λύθηκε και έτσι το No Man’s Sky δεν θα χρειαστεί να αλλάξει το όνομά του. Ο Murray δήλωσε χαρακτηριστικά: “Επιτέλους βρέθηκε λύση για την χρήση της λέξης Sky στο όνομα του παιχνιδιού. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ονομάζουμε τον τίτλο μας No Man’s Sky. Οι κρυφές και ηλίθιες νομικές ανοησίες που κράτησαν τρία χρόνια, έλαβαν τέλος”.

Μπορεί αυτές οι νομικές ανοησίες να τελείωσαν, δεν μπορούμε να φανταστούμε όμως πόσα χρήματα χρειάστηκε να δαπανήσει η Hello Games στα τρία χρόνια που βρισκόταν στα δικαστήρια με ένα μεγαθήριο των τηλεπικοινωνιών όπως η Sky. Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, χάθηκαν λόγω ηλίθιων νομοθεσιών που δίνουν την δυνατότητα σε εταιρείες να αποκτήσουν τα πνευματικά δικαιώματα καθημερινών λέξεων όπως οι Sky, Apple και τόσες άλλες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σίγουρα όχι η τελευταία. Θυμίζουμε ότι το 2012 η Apple είχε μηνύσει ένα πολωνικό supermarket επειδή χρησιμοποιούσε το domain και την επωνυμία A.pl, ενώ την ίδια χρονιά η Bethesda μήνυσε την Mojang για την λέξη “Scrolls” του ομώνυμου παιχνιδιού. Αργότερα το 2014 η King είχε καταθέσει μήνυση στους developers του The Banner Saga για την λέξη “Saga”. Φαίνεται ότι το No Man’s Sky πέρασε από σαράντα κύματα για να καταφέρει να ολοκληρωθεί. Πέρα από την δικαστική διαμάχη με την Sky, η Hello Games δέχθηκε πλήγμα το 2014 όταν πλημμύρησαν τα γραφεία της, ενώ πρόσφατα ο δημιουργός του No Man’s Sky δέχθηκε απειλές για την ζωή του, με αφορμή την καθυστέρηση κυκλοφορίας.

Το No Man’s Sky θα κυκλοφορήσει για PC και PS4 στις 10 Αυγούστου 2016.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το No Man’s Sky και δείτε τα gameplay videos και το PS4 Limited Edition skin στα χρώματα του παιχνιδιού. Συζητήστε για το sandbox της Hello Games στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 20/06/2016 15:32
Λογικά από τη στιγμή που δικαιώθηκε η Hello Games δε θα πρέπει να τους καλύψουν τα δικαστικά έξοδα? Πάντως έχουμε ξεφύγει στο θέμα της χρήσης των δικαιωμάτων. Λες και το παιχνίδι λέγεται Sky (που και πάλι ουδεμία σχέση θα μπορούσε να έχει με το συνδρομητικό).
Notification