Το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα

Το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα

Σε γερουσιαστή των ΗΠΑ εξετάζεται η υπόθεση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Al Franken έστειλε επιστολή στην εταιρεία Oculus VR, ζητώντας τον λόγο για τον οποίο το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα χρηστών.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι στην πολιτική του Oculus Rift υπάρχει παράμετρος που επιτρέπει την καταγραφή προσωπικών δεδομένων αυτόματα και χωρίς την άδεια του χρήστη. Τα δεδομένα αυτά αφορούν τις κινήσεις σώματος των χρηστών και τις διαστάσεις του σώματός τους, καθώς επίσης και την τοποθεσία όπου βρίσκονται. Όλα αυτά τα στοιχεία "θα μπορούν να διαμοιραστούν και με τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Oculus" όπως αναφέρει η σχετική επιστολή. Θα αντιλαμβανόμασταν αν όλα αυτά γινόντουσαν για λόγους beta testing, αλλά η τελευταία παράμετρος ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το ενδιαφέρον της Αμερικανικής δικαιοσύνης.

Η Facebook, που εδρεύει στην Αμερική, έχει εξαγοράσει την Oculus VR, συνεπώς κάθε δικαστική απόφαση εις βάρος της στη συγκεκριμένη χώρα επηρεάζει άμεσα την λειτουργία της εταιρείας και τις παγκόσμιες πωλήσεις της. Τα παραπάνω δεδομένα χρηστών μπορούν να αποσταλούν σε τρίτες εταιρείες "για οποιοδήποτε λόγο" όπως αναφέρουν οι κανονισμοί λειτουργίας του Oculus Rift.

H Oculus VR ανακοίνωσε ότι έλαβε την επιστολή. Καλείται να απαντήσει έως τις 13 Μαϊου. Αν η απάντησή της δεν καλύψει την δικαιοσυνη τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί.

Το Oculus Rift κυκλοφορεί ήδη στην αγορά. Δείτε την σχετική παρουσίασή μας και σχολιάστε την σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Professor_Severus_Snape (Level 28) 12/04/2016 03:31
Ο μεγάλος αδερφός γίνεται σταθερά ολοένα μεγαλύτερος.
#2 +1 Glamorous (Level 27) 12/04/2016 12:51
Κάπως έτσι ακυρώνονται τα όνειρά μου για το Oculus Rift...
#3 -1 pro-patzis (Level 20) 12/04/2016 13:10
Xριστιανα τα ονειρα για το oculus ακυρωθηκαν απο την ημερα ανακοινωσηες της τιμης...χαχαχ.. .τωρα παραεγινε το κακο!!!
Notification